Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

günaydın canlar.

bir kaç gündür ailecek çok kötüyüz, gelip yazamıyorum size.

teyzemin 5,5 yaşında bir oğlu var.yüksek ateşle hastaneye kaldırdılar. Önce epilepsi tanısı kondu. Sonra ateşi düşmüyo diye yoğun bakıma aldılar. çocuga penisilin yapmışlar ve alerjisi varmış! önce bayılmış, sonra kalbi durmuş, ağzından köpükler gelmiş filan. 25 dakika yarım saat kadar kalp masajıyla hayata döndürmeye çalışmşlar yavrucugumuzu dönmüş de... ama o köpükler geldigi sırada kusması gerekiyormuş, kusamamış, ciğerlerine kaçmış hepsi. bu sebeple ciğerleri şişmiş, dalağı şişmiş, yanlış ilaç boğazlarını tahrip ettiği için solunum güçlüğü çekiyor, boğazını delmişler ki rahat nefes alsın.
yüksek ateşle gittiği hastanede başına gelmeyen kalmadı çocugun.
teyzem deseniz kendinde değil.
dua edin arkadaşlar kuzenim hala acil yoğun bakımda

günaydın arkadaşlar.
bu mübarek günde rabbim dertlilere deva,hastalara şifa versin,hakkımızda hayırlı olacak tüm dileklerimizi kabul eylesin inşallah.
kandiliniz mübarek olsun.

allahım,tez zamanda şifasını ver,bu mübarek günün yüzü suyu hürmetine rabbim,bu yavruyu annesine bağışla,sapasağlam çıksın inşallah hastaneden.çok üzüldüm ceylinim çok.her aklıma geldiğinde dua edeceğim.rabbim kabul etsin inşallah.

İnanmıyorum yaa..Nasıl hastaneymiş orası ve çocuk hala orda..
Tüm o yanlış işlemleri yapan bilir! kişilerin boğazına sıkasım geldi..Rabbim teyzene sabır versin..

Amin canım amiin..
Biz de yüksek ateşten yatmıştık..
İlk gittiğim hastanede ateşini ölçmüşlerdi.Dr. uzaktan muayene bile etmeden iğne adı söyledi hemşireye yapsın diye ben aldım kızımı çıktım hemen..39,7 çıkmış ateş Dr bozuntusu uzaktan güya müdahale ediyor.. Dua etsin kızım fenaydı..
Eşimi aradım mecburen çünkü diğer hastaneler uzak akşamın bir vakti ve çocuk olunca her hastaneyede götüremiyoruz..
Ne akşamdı ya..Rabbim tüm çocukları korusun..

Kandiller Nasıl Değerlendirilmelidir? (Sorularla İslamiyet)

Bütün kandil gecelerinde yapılabilecek ve yapılması gereken önemli bir takım afv ü mağfirete nail olma, ecr ü sevap kazanma, manevî terakki kaydetme, bela ve musibetlerden kurtulma ve rıza–i İlâhiye ulaşma vesileleri vardır ki, bunlardan bazılarını maddeler hâlinde kısaca ve toplu olarak yeniden hatırlamakta yarar var:

1. Kur'ân–ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekânlarda Kur'ân ziyafetleri verilmeli; Kelamullah’a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli.

2. Peygamber Efendimiz (sas)’e salât ü selâmlar getirilmeli; O’nun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli.

3. Kaza, nafile namazlar kılınmalı; varsa o geceye ait nakledilen namazlar, onlar da ayrıca kılınabilir; kandil gecesi, özü itibariyle ibadet ve ibadette ihsan şuuruyla ihya edilmeli.

4. Tefekkürde bulunulmalı; “Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah’ın benden istekleri nelerdir” gibi konular başta olmak üzere hayatî meselelerde derin düşüncelere girmeli.

5. Geçmişin muhasebe ve murakabesi yapılmalı; ve şimdinin ve geleceğin plân ve programı çizilmeli.

6. Günahlara samimi olarak tevbe ve istiğfar edilmeli; idrak edilen geceyi son fırsat bilerek nedamet ve inabede bulunulmalı.

7. Bol bol zikir, evrad ü ezkarda bulunulmalı.

8. Mü’minlerle helalleşilmeli; onlarla irtibatımız cihetinden rızaları alınmalı.

9. Küs ve dargın olanlar barıştırılmalı; gönüller alınmalı; kederli yüzler güldürülmeli.

10. Kişi kendine ve diğer Mü’min kardeşlerine hattâ isim zikrederek dualar etmeli.

11. Üzerimizde hakları olanlar aranıp sorulmalı; vefa ve kadirşinaslık ahlâkı yerine getirilmeli.

12. Yoksul, kimsesiz, öksüz, yetim, hasta, sakat, yaşlı olanlar ziyaret edilip, sevgi, şefkat, hürmet, hediye ve sadakalarla mutlu edilmeli.

13. O gece ile ilgili âyetler, hadîsler ve bunların yorumları ilgili kitaplardan ferden veya cemaaten okunmalı.

14. Dini toplantılar, paneller ve sohbetler düzenlenmeli; va’z ü nasihat dinlenmeli; şiirler okunmalı; ilâhî ve ezgilerle gönüllerde ayrı bir dalgalanma oluşturmalı.

15. Kandil gecesinin akşam, yatsı ve sabah namazları cemaatle ve camilerde kılınmalı.

16. Sahabe, ulema ve evliya türbeleri ziyaret edilmeli; hoşnutlukları alınmalı; ve manevî iklimlerinde vesilelikleriyle Hakk’a niyazda bulunulmalı.

17. Vefat etmiş yakınlarımızın, dostlarımızın ve büyüklerimizin kabirleri ziyaret edilmeli; iman kardeşliğine ait sadakati yerine getirilmeli.

18. Hayattaki manevî büyüklerimizin, üstadlarımızın, anne ve babamızın, dostlarımızın ve diğer yakınlarımızın kandilleri bizzat giderek veya telefon, faks yahut e–mail çekerek tebrik edilmeli; duaları istenmeli.

19. Bu kandil gecelerinin gündüzlerinde mümkün olduğunca oruç tutulmalı.

Mübarek gecelerin ihyası ile ilgili özel bir ibadet mevcut değildir. Namaz, tilavet–i Kur'ân, dua gibi bütün ibadet çeşitleri ile gece ihya edilebilir... Mübarek gecelerde kılınan bazı hususi namazlar sünnette mevcut değildir; muteber bir rivayete de istinad etmezler. Bu, “O gecelerde namaz kılmak mekruhtur” anlamına gelmez. Teheccüd ve nafile namazları teşvik eden rivayetler çoktur. Bunların mübarek gecelerde yapılması elbette daha faziletlidir.” (Canan, Kütüb–ü Sitte, 3/289).

Kandil gecelerine ait olduğu kaydedilen namazları da ayrıca kılmakta bir sakınca yoktur; sevaptan hâli değildir.

allahım gözlerime inanamıyorum bu nasıl olur nasıl böyle birşey yapabilirler ceylincim çok geçmiş olsun okurken nasıl olduğumu anlatamam gözyaşlarımı tutamıyorum allah teyzene sizlere sabır versin. rabbim o çocuğa daha fazla acı yaşatmasın tez zamanda iyleşsin kuzucuğum kıyamam ona ben çok fena oldum. dualarım sizinle. bizi haberdar et nolur çocukla ilgili.

günaydın arkadaşlar.
bu mübarek günde rabbim dertlilere deva,hastalara şifa versin,hakkımızda hayırlı olacak tüm dileklerimizi kabul eylesin inşallah.
kandiliniz mübarek olsun.

aminnn banucum. kızlar kandiliniz mübarek olsun kızlar rabbim dualarımızı kabul eylesin.

geçmiş olsun canım ama pensilin ve türevi iğneler böyle netice verebiliyor o iğneler antibiyotik iğneleri diyelim 1000 mg lıkları bu yüzden hastahanelerde yaptırılmalı en az 30 dk dr gözetiminde kalınmalı
bedava yaşıyoruz bedava ekmek bedava su bedava demiş üstad .....

ufff sorma akrebim bende oğlanı perşembe hastaneye götürdüğümde bronşit dedi. birde özel hastane birde doktor çok tutuluyor falan. neyse sadece balgam sökücü verdi. çocuk cuma, c.tesi, pazar, p.tesi yerinden kalkmadan hiçbirşey yemeden içmeden sadece kusarak yattı. ben p.tesi oğlanın yanına gitmeden doktoru aradım durumu anlattım. bana dediği ateşi 38,5 geçerse ............adlı antibiyotiği alıp verin çok normal çocuk bronşit daha bir 10 gün falan böyle devam eder dedi. iyiki dr aklına uymamışım da çocuğumu götürmüşüm ssk acile oradaki testlerde çıktı. çocuğun apandisti patlamış 4 gün geçmiş yatış yapıldı gece 23.00 de ameliyata alındı kuzucuğum kendime nasıl kızdım anlatamam niye bu kadar bekledim bilmiyorum ama allahım beterinden korusun eğer daha kötü birşey olsaydı ki kan zehirlenmesi riski yüksek çocuk olduğu için napardım bir ömür boyu bilemiyorum. birde çok sağlıklı olduğundan bu kadarıyla atlatabilmiş. o ilk hastaneye yatış ve ameliyata girişi ne siz sorun ne ben söyliyim.

ama rabbim kimseyi çocuğu ile sınamasın. Allah bize onların acısını göstermesin.

İyi de canım burası da hastane zaten ve önce sorarlar bu tür iğnelerde alerjisi varmı diye bilinmiyorsa test yapılır..
Oyy okudukça sinir oluyorum..
Çocuk şimdi nasıl acaba:26:

Amin canım amin..
Allahım beterinden korusun canım..4 gün de çok bekletmişsin canım yaa..Benim kızın durumu gün gün iyi gelişmeler olduğu halde neden iyi olmadı diye dr un tedavisini sorgulamaya başlamıştım..Dün başka dr a götürmeyi bile düşündüm..Bahireyle konuştuk..Tavsiyeleri mantıklı geldi..

Dün akşam zeytinyağını ısıttım içine karabiber attım.. Kızımı sıcak suyla yıkadım iyice sonra da yağladım havlu koydum..
Terlemedi ama sabaha karşı olan öksürük krizi bugün olmadı..Gün boyu yatıyordu az önce kalktı acıktım dedi bişiiler yedi bu büyük bir gelişme vee önceki gibi korkunç öksürük krizleri yok hafif hafif..Bu akşam da yapmayı düşünüyorum zeytinyağı ve karabiberi..
Bozayı da arada içiriyorum her seferinde küçük bir yudum alıyor..

Son düzenleme:

Daha yüreğimde hissettim acıyıı gözlerim doldu,annesinii düşünemiyorum bile ,ALLAHIM o yavruyu korusun

off kızlar bebeklerin hastalığından bahsettmişsiniz çok geçmiş olsun kıyamam ben onlara,benim büyük kızım 1 buçuk yaşındayken ishal kusmayla doktora gittik,ozaman mardindeydik,biz özeline değil de hastaneye gittik doktorun,ve yatış yapıldı,özeline giden hastalarla daha ilgili hastaneden yatış yapanlarla pek ilgili olmadığını farkettik,benim kızım gece ateşlendi,hemşireler uyuyor şurup verdik ama benim kızım o ateşten gözleri kaydı ve kızımda göz kayması oluştu,ameliyatlar falan yaptırdıkk dünyam başıma yıkılmıştı çok ağladım,şimdi kayma düzeldi ama yinede gözlük takacak,çünkü gözleri ağrıyor bakamıyor gözlüksüz,o yüzden ateşlendimi çocuklar çok korkuyorum hele eşimm sabah kadar bekler uyku girmez gözüne

allahtan gelene eyvallah kimseye çekemeyeceği yükü vermesin allah fakat kuldan gelene sorumsuz insanlara tahammül edemiyorum .47:
HEPİNİZE GEÇMİŞLER OLSUN CANIM ARKADAŞLARIM

kızlar çok teşekkür ederim dualarınız iyi dilekleriniz için.

Teyzemle konuştum az önce,öğleden sonra yoğun bakıma girecekti yavrucugumuzu görmeye.
Her zaman elini ayağını öpünce gözlerini açıp tepki veriyordu, bugün vermemiş.
Doktoru akciğerlerin çok kötü durumda olduğunu, ödemi atmaları gerektigini söylemiş ama ufaklıgın vucudu öyle alerjikmiş ki (!) ne ilacı, ne dışardan kan desteğini kabul etmiyormuş.
Kritik süreç devam ediyor demiş
Rabbim sen şu mübarek günde sabır ver, sağlık ver

üzdün beni kuzu

Yapma kuzum yaa
Hadi kızlar bu yazımı okuyan herkes bu miniğin iyi olması için bildiği bir duayı okusun..Rabbim mübarek mevlid kandili hatırına, bu miniğe acil şifalar versin. amin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…