Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

nerdesiniz kızlar hu huuuuu
bakın beni de isveç diyeti sayfasına kaptıracaksınız ona göre:ssz:

neyse efenim gene ben buraya yazayım görüşlerimi

2 yımırta ve 1 damatis 1 şeker ihtiva eden kayfe içerekten başladığım isveç orucumun ilk gününün ilk yarısını devirmiş bulunmakyatım.
Oruç tutuyorum ya oruçtan farklı bişi hissetmedim, oruçlu olmasam kesin isveç diyeti mağdurları arasında olurdum.
İsveç diyetinin günlük farklı menüler sunması sebebi ile dün yaz ortasında Ispanak bulamayacağım için marketten dondurulmuş ıspanak aldım, ha keza pazı da olabilirdi amma ya bulamazsam, ya bulamazsam aç mı kalayım diye gittim ıspanağımı aldım:52:
İşte İsveç diye insana açlıktan ölüm korkusunu yaşatan bi diyet...
Farklı menüler sunuyo dedim de aslında çok da farklı menüler değil onun da bi standardı var hep akşamları et veya balık gibi.
13 gün içinde 7 defa ızgara biftek var, ete bayılırım hele bifteğe , bugün gidip etimi aldım, 1 kilo ete 40küsür lira bayıldım yani anlayacağınız daha bifteği yemeden bayılmaya başladım:52: Evdeki tek kişi de ben değilim ki ben hergün et yiyim diğerleri yemesin mi bu şartlar altın bu et bana olsa olsa 2 gün yeter.Anlayacağınız akıllara ziyan bu diyet cebe de ziyan veriyor.
Listeme dönüp baktım da bugün ve yarın aldığım et yeter, bundan sonraki eti pazar sahura yazmışım kıyma kavurmayla falan idare ederim.
maceralarım devam edecek

2 yımırta ve 1 damatis 1 şeker ihtiva eden kayfe içerekten başladığım isveç orucumun ilk gününün ilk yarısını devirmiş bulunmakyatım.
Oruç tutuyorum ya oruçtan farklı bişi hissetmedim, oruçlu olmasam kesin isveç diyeti mağdurları arasında olurdum.
İsveç diyetinin günlük farklı menüler sunması sebebi ile dün yaz ortasında Ispanak bulamayacağım için marketten dondurulmuş ıspanak aldım, ha keza pazı da olabilirdi amma ya bulamazsam, ya bulamazsam aç mı kalayım diye gittim ıspanağımı aldım:52:
Farklı menüler sunuyo dedim de aslında çok da farklı menüler değil onun da bi standardı var hep akşamları et veya balık gibi.
13 gün içinde 7 defa ızgara biftek var, ete bayılırım hele bifteğe , bugün gidip etimi aldım, 1 kilo ete 40küsür lira bayıldım yani anlayacağınız daha bifteği yemeden bayılmaya başladım:52: Evdeki tek kişi de ben değilim ki ben hergün et yiyim diğerleri yemesin mi bu şartlar altın bu et bana olsa olsa 2 gün yeter.Anlayacağınız akıllara ziyan bu diyet cebe de ziyan veriyor.
Listeme dönüp baktım da bugün ve yarın aldığım et yeter, bundan sonraki eti pazar sahura yazmışım kıyma kavurmayla falan idare ederim.
maceralarım devam edecek

Aman dikkat et!!! O kadar katı bir diyet 3 çocukla çok sarsar allah korusun!!

demek emekliliğine 4 yıl kaldı, demek o kadar yaşlandın:27: kıskandımmmm:17:Benim daha 11 yıl var o da ücretsiz emeklilik için, Tayyip Amca çok çocuk doğurana erken emeklilik yolunu açacak onu bekliyorum:52: Başka ümit yok. küçük şehirlerinde avantajları var dediğin gibi. Kızın için de güzel olur. Bak biz Rize'deyiz ve ben çok memnunum, çocuklar arada köy görüyorlar. geçen gün köyden birine davetliydik, büyük oğlum evin oğluyla beraber gece yarılarına kadar kuş peşindeydi, bıldırcın yakaladılar ellerinde fenerlerle uğraştılar durdular. Sonuçta o bıldırcınla 1-2 saat oynayıp salıveriyorlar ama çok eğleniyorlar. Şehirde ne yapıyoruz TVnin Bilgisayarın önüne çocukları park ediyoruz, İPad'deki oyunlarla kuş yakaladıklarını zannediyolar...
Kış bahçeli ev ne ki:44: Gönlüne göre ev bulduğun için sevindim.

:17:Satsaydın o evi:37:Bizim evde tadilat işleriye ilgilenen olmadığı için satmak, atmak başka eve kiraya çıkmak gibi çözüm yolları çok öneriliyor:52:Alışkanlık artık sana da aynısını yaptım.Evi su basmışsa sat gitsin, sanki tadilat yaptırınca olmiiicak:9::36:

evet isveç çok katı bi diyet. resmen 1 öğün es geçilmiş, kahvaltıda 1 şekrli kahveden başka bişi yok. 7. gün de akşama da bişi yok:30:.Revize ettim listeyi. yoğurt ve sebze miktarlarını artırmayı düşünüyorum.

He walla 38 oldum ya :/ erken başladım çalışmaya ondan ondan!!!! Yoksaaaaaa ruhum genç benim yeahhhhhhh!!!

Kış bahçesinde hani camli balkonlar var ya onun bahçe modeli...kışın kapatiyosun yazın kocaman bahçe oluyor....rize de şirin yer sevmiştim gittigimde...büyük şehir cocuklarina aciyorum çok....ben amasyada sokakta büyüdüm, kızım sokakta oynamayı hayal bile edemiyor...o yüzden emekli ol küçük yere yerleş kafasi güzel :)

maceralarım devam edecek
liseli yıllarda yapardık şu an yapamam miğdem de rahatsız sende yapma bence kaslarını falan kaybedersin allah korusun tehlikeli
ben de çıkla nedir onu merak ediyorum
mersin şivesi kuşum çıkla tatsız yağsız tuzsuz sadece anlamında gelir çıkla salatalık yemişim yani sadece salatalık yağ yok tuz yok

He walla 38 oldum ya :/ erken başladım çalışmaya ondan ondan!!!! Yoksaaaaaa ruhum genç benim yeahhhhhhh!!!

Kış bahçesinde hani camli balkonlar var ya onun bahçe modeli...kışın kapatiyosun yazın kocaman bahçe oluyor....rize de şirin yer sevmiştim gittigimde...büyük şehir cocuklarina aciyorum çok....ben amasyada sokakta büyüdüm, kızım sokakta oynamayı hayal bile edemiyor...o yüzden emekli ol küçük yere yerleş kafasi güzel :)
değil mi ama
ya kızla rben bir ilçede yaşıyorum bu dediğiniz imrendiğiniz gibi ama mutlu değilim büyük şehirde mutlu olacak mışım gibi geliyor hatta çocuklarıma daha iyi hayat sunabilirim gibi geliyor beyinim mi beni yanıltıyor sizi okuyunca size de hak verdim kimse halinden memnun değil galiba

Seldo hayirli olsun canim

Dun fazla kacirdim giremiyorun cok ev cok kalabalik pc bi aciyorun herkes basimda teldende yazamiyorum cok iyi
Telefonuma adim sayar yukledim gunde 3000 adim yetetli aslinda ama ben dun sadece 600 adim atmisim demekki yaptigimspor az...yediklerim fzlaki bu sebeple kilo veremiyorum sporu arttirmam gerkli ama nasil ....
Bogazim gene acildi reglide oldum vakslm cuma ne olur...
senin kaçırmadığın gün fazla olmadığın hafta yok ki motive değilsin arkadaşım sen bence toparlan artık
Hadi allah kolaylik versin...en azından borçlar biter...bende dönünce başlıcam inşallah...ısveç çok katı bir diyetti sanki ben mi yanlış biliyorum??
darısı başıma inşallah kuşum hayırlı uğurlu olsun
Amasya memleketim...zaten şimdi dönemem...4 yıl var emeklilige, o zaman kızım da ilkokulu bitirmiş olacak, 4 yıl sonra planlıyorum dönmeyi...kizimin ergenligini küçük şehirde büyük aileyle yasamasinin daha güzel ve kolay olacağını düşünüyorum...ben de emekli olayım vakıflarda derneklerde calisayim biraz da ruhumu doyurayim istiyorum...böylece ilk adımı atmış oldum...pek sevinçliyim sanki yarın amasyaya tasincam gibi :) bir de bahçe katı kış bahçeli bir ev çok istiyordum denk geldi...şimdi güzel vehayallerim ve bolca borcum var :) kimbilir belki birgün bahçemde diyet menüsüyle agirlarim sizlerden birilerini :) hayal bu ya :)

amasya güzel yer kardeşim askerlik yaptıydı orada yaşanır orada dediğin gibi hayrılı olsun yeniden darısı başımıza

Methaba kizlar bakiyorumda supr toplanmisiniz be.... Brn telden giriyirum o yuzden cok tskilamiyorum mdnumu yzayim

Sabah
Domates peynir
3dlm ekmek
Ara
Kokulu suyag uzum

Ogle
Az corba
Az tavuk sote

ArA
3 yk fasulye kavurma 1dlm borek
Az seftali

Aksam
Yarim kase sebze sote
Az ekmek

Ara seftali

Spor yok ama cok terledim cok hareketli bir gundu...terden su oldun bu sebeble cok su ictim

kızlar selam
nihayet oruca niyetlenebildim, nefsime hakikaten ağır geliyor, pazar piknik, pazrtesi yorgunluk salı günü de keyfi olarak niyetlenmemiştim bugün artıkın niyetliyim. 10 güncük borcum var da ( bu yıldan, geçmişi hiç sormayın).
İsveç diyetini oruca uyarlayıp biraz da revize ederek bu 10 günü geçiricem. bu arada isveç karatay diyetinin az kalorili hali gibi bişey ha bir de bir iki tane salam gibi yapay gıda var o kadar.ben isveşten fazla olarak sebze ve yoğurt yerim diye düşünüyorum. menülerimi ve kilo değişikliğimi buraya da yazarım.
Menü dedim de:28:
dünkü menüm:
Sabah 1 dilim ekmek, 1 yk kaymak, 1 dilim peynir ve domates
Ara: 1 lokum:37:
Öğlen: az paça çorba, 1 cağ kebap:56:, 1 dilim pide, el büyüklüğünde 3 parça yufka
Akşam: fırında kabak, biber, 5 yk sarmısaklı yoğurt, 1 su bardağı süt

Hedefin İsveç Orucu başlangıç Kilosu (Sahurdan 4 saat sonra ): 66,4
Sahur: 2 haşlanmış yumurta, 1 domates, 1 şekerli kahve
Kaçamak: 2 yk süt kahvenin içine, 15-20 adet haşlanmış mısır tanesi
Kuzucum kısa günlerde tutsaydın ya borçlarını??
Amasya memleketim...zaten şimdi dönemem...4 yıl var emeklilige, o zaman kızım da ilkokulu bitirmiş olacak, 4 yıl sonra planlıyorum dönmeyi...kizimin ergenligini küçük şehirde büyük aileyle yasamasinin daha güzel ve kolay olacağını düşünüyorum...ben de emekli olayım vakıflarda derneklerde calisayim biraz da ruhumu doyurayim istiyorum...böylece ilk adımı atmış oldum...pek sevinçliyim sanki yarın amasyaya tasincam gibi :) bir de bahçe katı kış bahçeli bir ev çok istiyordum denk geldi...şimdi güzel vehayallerim ve bolca borcum var :) kimbilir belki birgün bahçemde diyet menüsüyle agirlarim sizlerden birilerini :) hayal bu ya :)
Aaa hayırlı uğurlu olsun canım yeni evin..Rabbim huzurla sağlıkla oturmak nasip etsin inş.. Bizlerede misafirliği nasip etsin inş.:1:
dünki menüm
sabah
2 haşlanmış yumurta salatalık çıkla çay
ara yok
öğle
kısır :60: bir gece önceden hazırladım
ara
komuşum tarhana yapmış arada 2 yuvarlak tarhana yedim
akşam
yaprak sarma
salgam
süzme yoğurt
birde tarhana başı diyorlar ondan yedim
Yuvarlak tarhana? Tarhana başı?:53::53:
Seldo hayirli olsun canim

Dun fazla kacirdim giremiyorun cok ev cok kalabalik pc bi aciyorun herkes basimda teldende yazamiyorum cok iyi
Telefonuma adim sayar yukledim gunde 3000 adim yetetli aslinda ama ben dun sadece 600 adim atmisim demekki yaptigimspor az...yediklerim fzlaki bu sebeple kilo veremiyorum sporu arttirmam gerkli ama nasil ....
Bogazim gene acildi reglide oldum vakslm cuma ne olur...
Aman canım Cumaya kilo veriyosun o kaaa :15:

ben de çıkla nedir onu merak ediyorum
Ben de merak etmiştim önce :9:

maceralarım devam edecek
Abooo kuzu cidden keseye zararmış bu isveç diyeti..Bence sen karataydan devam et.. Maceraların devamını bekliyoruz efem:42:

Kış bahçeli ev çok güzelmiişş:46:
Methaba kizlar bakiyorumda supr toplanmisiniz be.... Brn telden giriyirum o yuzden cok tskilamiyorum mdnumu yzayim

Sabah
Domates peynir
3dlm ekmek
Ara
Kokulu suyag uzum

Ogle
Az corba
Az tavuk sote

ArA
3 yk fasulye kavurma 1dlm borek
Az seftali

Aksam
Yarim kase sebze sote
Az ekmek

Ara seftali

Spor yok ama cok terledim cok hareketli bir gundu...terden su oldun bu sebeble cok su ictim

Kokulu su yağ nee??:53:

Salı menüm

Sabah:
Avuç içi kadar beyaz peynir, 3 zeytin,domates, salatalık, 2 çay kaşığı bal, bir avuç fındık, bir omega3, bol su..

Ara:
Az kek, az kraker

Öğle:
2 semizotlu sac böreği, B vitamini

Akşam:
Yok

Spor:
1,5 saat tempolu yürüyüş..

Çarşamba menüm

Sabah:
2 peynirli sac böreği, domates, salatalık, 2 zeytin, bir çatalın ucuyla helva, bir süs biberi,bir omega3, bol su

Ara:4 tane kaymaklı bisküvi

Öğle:
2 peynirli sac böreği, yarım semiz otlu börek, bir süsbiberi, b vitamini

Akşam:
spagetti makarna yarım porsiyon.

Spor:
1 saat tempolu yürüyüş

Son düzenleme:
Salı menüm

Sabah:
Avuç içi kadar beyaz peynir, 3 zeytin,domates, salatalık, 2 çay kaşığı bal, bir avuç fındık, bir omega3, bol su..

Ara:
Az kek, az kraker

Öğle:
2 semizotlu sac böreği, B vitamini

Akşam:
Yok

Spor:
1,5 saat tempolu yürüyüş..

Çarşamba menüm

Sabah:
2 peynirli sac böreği, domates, salatalık, 2 zeytin, bir çatalın ucuyla helva, bir süs biberi,bir omega3, bol su

Ara:4 tane kaymaklı bisküvi

Öğle:
2 peynirli sac böreği, yarım semiz otlu börek, bir süsbiberi, b vitamini

Akşam:
spagetti makarna yarım porsiyon.

Spor:
1 saat tempolu yürüyüş
Karbonhidrat Bombardıman Diyeti mi yapıyon:27:Yarınki tartıyı merakla bekliyorum:44:

Hedefin İsveç Orucu başlangıç Kilosu (Sahurdan 4 saat sonra ): 66,4
2. gün sabah kilosu: 65,8

1.gün İftar: 200 gr. biftek, roka+ az yağlı salata+ limon sıkılmış maden suyu
Kaçamak: 1 kuru kayısı
2. gün sahur: 1 haşlanmış sosis+5 yk yoğurt+Ispanak+1 çay kaşığı tereyağ+1 şekersiz kahve
Kaçamak: yarım çay bardağı süt kahvenin içine eklendi, şeker kullanılmadı 1 kuru kayısı yenildi.
Spor: 30 saat çarşı gezmesi

Sahurumu 10,30da yapıp yattım. uykum gelmemişti uyursam sonra uyanamam diye düşündüm

liseli yıllarda yapardık şu an yapamam miğdem de rahatsız sende yapma bence kaslarını falan kaybedersin allah korusun tehlikeli

mersin şivesi kuşum çıkla tatsız yağsız tuzsuz sadece anlamında gelir çıkla salatalık yemişim yani sadece salatalık yağ yok tuz yok

değil mi ama
ya kızla rben bir ilçede yaşıyorum bu dediğiniz imrendiğiniz gibi ama mutlu değilim büyük şehirde mutlu olacak mışım gibi geliyor hatta çocuklarıma daha iyi hayat sunabilirim gibi geliyor beyinim mi beni yanıltıyor sizi okuyunca size de hak verdim kimse halinden memnun değil galiba

senin kaçırmadığın gün fazla olmadığın hafta yok ki motive değilsin arkadaşım sen bence toparlan artık

darısı başıma inşallah kuşum hayırlı uğurlu olsun

amasya güzel yer kardeşim askerlik yaptıydı orada yaşanır orada dediğin gibi hayrılı olsun yeniden darısı başımıza

sadece 13 gün yapıcam, listeyi kafama göre değiştiriyorum, öööyle aç gezmicem, yediklerimi yazıyorum bakabilirsin
.......
küçük şehir mevzusuna gelince daha önce yani bekarken 20.000 nüfuslu bir ilçede yaşadım. Bekarken zor oluyor imkanları kısıtlı oluyor. O kadar küçük şehirde yaşamayı gene düşümem ama 100.000 nüfuslu bir il veya ilçe de bana yeter.

Kuzucum kısa günlerde tutsaydın ya borçlarını??

Aaa hayırlı uğurlu olsun canım yeni evin..Rabbim huzurla sağlıkla oturmak nasip etsin inş.. Bizlerede misafirliği nasip etsin inş.:1:

Yuvarlak tarhana? Tarhana başı?:53::53:

Aman canım Cumaya kilo veriyosun o kaaa :15:

kısa günlerde de tutacam yılın her döneminde tutacak kadar çok oruç borcum var:53: Hazır Ramazana alışmışken ardından şevval oruçlarını da tutayım dedim. bu yıldan 10 gün borcum var.Bari onları ödeyeyim dedim
Ben de merak etmiştim önce :9:

Abooo kuzu cidden keseye zararmış bu isveç diyeti..Bence sen karataydan devam et.. Maceraların devamını bekliyoruz efem:42:

Kış bahçeli ev çok güzelmiişş:46:

Kokulu su yağ nee??:53:

Aslında karatay diyetine çok benziyormuş isveç. isveçte de 2şer yumurta ,dilimlenmiş limonlu havuç, ızgara et-balık,
günde en fazla 1 meyve var Karatayda da. farkı isveçte salam gibi hazır gıdalar 2 gün kullanılmış,daha düşük kalorili, kuruyemişler yok.
Yani karatay diyetini yaparken kuruyemiş yemeyi unutsan,ilk zaman karbonhidrat almıyım desen, sofradan hafif aç kalksan bakmışsın ki isveç diyeti yapıyorsun:1:
ben 13 günümü tamamlayınca normal karbonhidrat içeren bi liste uygulayım diyorum.

Bugun cok guzel bir gun...dsha dogrusu bundan sonra artik daha duzgun bi diyet yasantim olacak sonunda sabh erkenden kalkip kahvaktimi yapabildim...iyi gunler size

sadece 13 gün yapıcam, listeyi kafama göre değiştiriyorum, öööyle aç gezmicem, yediklerimi yazıyorum bakabilirsin
.......
küçük şehir mevzusuna gelince daha önce yani bekarken 20.000 nüfuslu bir ilçede yaşadım. Bekarken zor oluyor imkanları kısıtlı oluyor. O kadar küçük şehirde yaşamayı gene düşümem ama 100.000 nüfuslu bir il veya ilçe de bana yeter.

kısa günlerde de tutacam yılın her döneminde tutacak kadar çok oruç borcum var:53: Hazır Ramazana alışmışken ardından şevval oruçlarını da tutayım dedim. bu yıldan 10 gün borcum var.Bari onları ödeyeyim dedim

Aslında karatay diyetine çok benziyormuş isveç. isveçte de 2şer yumurta ,dilimlenmiş limonlu havuç, ızgara et-balık,
günde en fazla 1 meyve var Karatayda da. farkı isveçte salam gibi hazır gıdalar 2 gün kullanılmış,daha düşük kalorili, kuruyemişler yok.
Yani karatay diyetini yaparken kuruyemiş yemeyi unutsan,ilk zaman karbonhidrat almıyım desen, sofradan hafif aç kalksan bakmışsın ki isveç diyeti yapıyorsun:1:
ben 13 günümü tamamlayınca normal karbonhidrat içeren bi liste uygulayım diyorum.

valla bir senin bir de seldomun paylaşımlarına bayılıyorum ikinize de maceracı bir ruh hali mevcut sanırsam :1::1::1:

Ay ilahi çok güldüm :) evet o ev benimdi ama malesef o istanbuldaki ev :/ ondan bi müddet daha kurtulamicam malesef...gerçi tadilatı zaten yapıldı...bu memlekette bir ev ve 4 yıl sonraya yatırım inşallah...

hayırlı uğurlu olsun yeni evin. mutlulukla, sağlıkla ve ağız tadıyla oturmayı nasip etsin rabbim.

ne kadar güzelki gönlüne göre evini de bulmuşsun ohhh misssssssss gibi. iyi günlerde oturun presesinle

iki gündür kabusla uyanıyorum sabaha karşı uykusuzum suratım da eğri demek ki amir neyin var ne oldu dedi :53: şaşırdım bu adama uykusuz gitmek gerekiyor demek ki :1::1::1::1::1:

dünki menüm
sabah 1 simit
ara diyet büskivi
öğle
fasülye yemeği 1 porsiyon +süzme yoğurt
akşam
2 tane pizza
saat 5 ti çok açtım kızlar
ara 7 gibi 1şeftali
3 litre su
yarımsaat yürüyüş

lisans mezunlarına Anadolu üniv Atatürk üniv ve ist üniv açıköğretim fak bir hak vermiş 2 diploma diye başvursam mı vurmasam mı bilemedim :6::6::6::6::6::6::6:

valla bir senin bir de seldomun paylaşımlarına bayılıyorum ikinize de maceracı bir ruh hali mevcut sanırsam :1::1::1:

hoş geldin genic :3::3::3::3::3::3::3::3: nasıl gidiyor anlat bakalım bebişi hissetmeye başladın mı yeme kız çok yeme ye de çok yeme sonra aramıza +25 le falan gelme ki ozamana ben mezun olurum :19::19::19::19::19::19:

kızlar bir kahve içip iş gidecem kib payaşımları çoğaltın anacım 5 ten sonra buralarda olurum yine :3::3::3::3::3:

Back
X