sarhoş olmadım:) şarapla sirke arasındaki farkı arştırmıştım. arkadaşlar da şarap olmasın o diyorlardı. bakteriler önce şekeri alkole dönüştürüyor sonra sirkeye dönüştürüyormuş. şarap yapan bakteriler oksiljensiz ortamda ürüyormuş o yüzden sirkenin ağzını kapatmıyoruz tülbent ile örtüyoruz:) neyse anlaşılan ağzı açıkken başka bakteriler de üreyebiliyormuşgünaydın çok geçmiş olsun... yine iyi kurtarmışsın, yoksa senin üzümler şarapmı olduanam bi daha sen üzümle hiçbirşey yapma
Gecmis olsun gidaa zehirlenmesi tehlikelidirgünaydın kızlar...
pazartesi akşam 6dan sonra gözüm doymadı bişeyler yemek istedim yedim de...en son yediğim de pazar günü kyrduğum benim fulll organik sirkeden tuşu oldu. dedim aaa niye bu taşmış baktım asitlenmiş gibi bişey oluyo rengi de turşumsu olmuş yaklaşık 2 kaşık yedim veeeeee zehirlendimgece zaten oğlan hastaydı ateşi çıktı çıkacak onu kontrol ederken bende de bi tuhaflık vardı midem dönüyordu...gece yarısı 3-4 defa kustum, zehrin çoğunu atsam da bir kısmı dün tüm gün boyunca bağırsaklarımda dolaştı durdu, hala da tam gitmedi sanırım. böyle işte...üzüm sirkesini yapmayı becerememişim ben. elma sirkemden şüphe etmiyorum onu birebir tarif ile yaptım ama üzümü elma sirkesi yapar gibi yapmıştım olmadı.Ben de diyorumüzüm sirkesini sonradan kurmama rağmen ne çabuk da maya tuttu, üzümlerin etrafı bile maya oldu!) neyse şimdi iyiyim.
dünkü menüm:
sabah:1 pirinç patlağı
9:00-1elmalı kurabiye
11:2 muz, 1 şeftali suyu, 1 bardak kefir
14,30:yarım ayvalık tost
17yarım ayvalık tost
(yaniiii o mide bulantısı ile bile bunları yedim ya!)
Benimde anaokulundaki oglumun toplantisi vardi,bazi velilere sinir oldum.okula beslenme gonderiyorz cuma gunleri makarna gunu.kendi cocuklari sevmiyo diue maksrna listeden cikti yerini krep aldi.ne alaka ya kreppppppneden hiçkimse uğramamış ki buraya...
bugün sabah idari toplantı vardı... hayatımda ilkkez birini bildiğiniz şikayet ettim.. işini yapmıyor ve ben artık çok yoruldum diye şikayet ettim... nedense ben ondan gerginim arkadaş... hem utanıyorum çocuk gibi şikayet ettim, hem işyerinde yüzyüze bakıyoruz çok gerginim, hem de hala çok yorgunum
bugün 2 sınıfın veli toplantısı var, öğleden önce bir grup geldi gitti.. acaip motive oldum, öğretmenlik mucizevi bir meslek, gelirken aşure getirmişti biri şimdi yiyorum :)
öğleden sonra da ikinci grup gelecek...5e kadar nefes alamam artıkın :/
menümü yazayım :
bugün toplantılar nedeniyle oruç tutmadım boğazım ağrıyor konuşmaktan
sabah : 1 yumurta
domates
1 bardak süt
öğle : 4 yk zeytinyağlı kereviz
3 yk tavuklu bulgur pilavı
1 kase aşure
akşam : 8 yk tavuklu bulgur pilavı
cacık
ara : 1 balçık hurması
Geçmiş olsun canımgünaydın kızlar...
pazartesi akşam 6dan sonra gözüm doymadı bişeyler yemek istedim yedim de...en son yediğim de pazar günü kyrduğum benim fulll organik sirkeden tuşu oldu. dedim aaa niye bu taşmış baktım asitlenmiş gibi bişey oluyo rengi de turşumsu olmuş yaklaşık 2 kaşık yedim veeeeee zehirlendimgece zaten oğlan hastaydı ateşi çıktı çıkacak onu kontrol ederken bende de bi tuhaflık vardı midem dönüyordu...gece yarısı 3-4 defa kustum, zehrin çoğunu atsam da bir kısmı dün tüm gün boyunca bağırsaklarımda dolaştı durdu, hala da tam gitmedi sanırım. böyle işte...üzüm sirkesini yapmayı becerememişim ben. elma sirkemden şüphe etmiyorum onu birebir tarif ile yaptım ama üzümü elma sirkesi yapar gibi yapmıştım olmadı.Ben de diyorumüzüm sirkesini sonradan kurmama rağmen ne çabuk da maya tuttu, üzümlerin etrafı bile maya oldu!) neyse şimdi iyiyim.
dünkü menüm:
sabah:1 pirinç patlağı
9:00-1elmalı kurabiye
11:2 muz, 1 şeftali suyu, 1 bardak kefir
14,30:yarım ayvalık tost
17yarım ayvalık tost
(yaniiii o mide bulantısı ile bile bunları yedim ya!)
günaydınn kızlarrr
bu sabhaki kilomu yazayım 81.5
yarın sabah giremezsem 81.5 yazarsınız kilomu
biz hala doktor doktor geziyoruz akşam acildeydik kızmın başağrısı ve mide bulantıları çoktu bu gün ve yarında doktordayız
inşallah netleşicek durumumuz .güzel haberlerle dönerim buraya inşallah.duanızı esirgemeyin
günaydınn kızlarrr
biz hala doktor doktor geziyoruz akşam acildeydik kızmın başağrısı ve mide bulantıları çoktu bu gün ve yarında doktordayız
inşallah netleşicek durumumuz .güzel haberlerle dönerim buraya inşallah.duanızı esirgemeyin
evet seni geçen hafta alıyorduk listemize ama bu haftaya ertlemiş olduk.bu arada bildirimlerimiz cuma günü artık di mi? bu hafta listeye gireyim artık :)
günaydın kızlar dün doktordayım giremedim
paşamı doktora götürdük maşallah sağlığı genel anlamda iyiymiş biraz hırıltısı ve sol kulağında sıvı var dedi onla ilgili ilaç yazdı doktoru onları kullanmaya başladık.
kızlar kimseyi kötü etkilemek istemiyorum ama ben diyet yapamıyorum yok olmuyor sabahtan beri nette diyetlere bakıyorum hiçbiri içime sinmiyor
dün eşim kilo alıyorsun dikkat et dedi benim normal de ona küsmem ve hırslanmam lazımdı ama hiç bir şey hissetmedim bana ne oluyor biri bana yardım etsinnnn
sağol canım ya size de geçmiş olsun. ben iyileştim de oğlanın ateşi gece arttı. eşim bu sabah çocuğu doktora götürdü. hep farklı bir antibiyotik kullanıp tutmayınca zimaksa geçiyorduk bu sefer doğrudan zimaks başladık ama ateşi arttı ishal başladı , acaba dedik yanlış mı yatık. hastanede iğne yaptırmış getirdi. bi de probiyotik toz vermiş doktor onu içirezes. şimdi karşımda ve iyi iş yerinden izin aldım çocuğu işte yanımda tutuyorum eve götürüp dinlendiricem inşallahhedefcim geçmiş olsun canım
Allah acil şifa versin.çok geçmiş olsungünaydınn kızlarrr
Geçmiş olsun. Tum hastalara Rabbim acil şifalar versin.merhabalar
dün benim için kötü bir gündü.
amcamı ziyarete gitttim.karaciğer kanseri ve,hastanede inanılmaz dercede ağrısı var.görseniz cocuk gibi büzülmüş ve inliyor.morfin veriyorlarmış yanlış anlamadıysam ağrısı için ama buna rağmen cokk kötü.bu durumu sindiremeden bi haber aldım.tayinimiz cıkmıs.daha ankaraya geleli ne kadar oldu biliyorsunuz.cok moralim bozuk.
aaaaaa siz yeni taşınmıştınız canım daha yenide işe girdin çok üzüldüm amcana da geçmiş olsun nereye çıkmış tayininizmerhabalar
dün benim için kötü bir gündü.
amcamı ziyarete gitttim.karaciğer kanseri ve,hastanede inanılmaz dercede ağrısı var.görseniz cocuk gibi büzülmüş ve inliyor.morfin veriyorlarmış yanlış anlamadıysam ağrısı için ama buna rağmen cokk kötü.bu durumu sindiremeden bi haber aldım.tayinimiz cıkmıs.daha ankaraya geleli ne kadar oldu biliyorsunuz.cok moralim bozuk.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?