Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

Menüm

Sabah
Çılbır
1 dilim köy ekmeği
Yeşil ve siyah zeytin
Deri peyniri
Şekersiz çay

Ara
2 yemek kaşığı Harnup pekmezi

Akşam
Yumurtalı köfte

Öksürüğüm için harnup pekmezi içiyorum kızlar.. Dışardan ilaç kullanmadan şiddetini azalttım hamdolsun..

Son düzenleme:
Keçiboynuzu (Harnup) Pekmezinin Faydaları
Keçiboynuzu (Harnup) doğanın insanlara armağanlarından biri. Akciğer ve astımla ilgili sorunlara iyi gelir, sigara içenleri rahatlatır, yüksek kalsiyum oranıyla enerji verir ayrıca kanser ve iktidarsızlığın da düşmanıdır.

Keçiboynuzu pekmezi,

*Sütün üç katı kalsiyum içerir
*İçindeki E vitamini sayesinde; öksürüğe, gribe, kemik erimesine ve kansızlığa iyi gelir
* Balgam söktürür,göğsü yumuşatır,bronşları açar, sigara tiryakileri için faydalıdır ve nefes darlığına oldukça etkilidir.(Alerjik nefes darlığı çekenlere ısrarla keçiboynuzu pekmezi tavsiye edilir.)
* Yüksek ham selüloz etkisi ile bağırsak rahatsızlıklarına ve gastrite etkilidir. Mide ve bağırsak gazlarını dışarı atarak mide şişkinliğini giderir Bağırsak kurdu, tenya, solucan gibi bağırsak parazitlerini temizler. Mideye kuvvet verir.
*Yüksek mineral ve vitamin içeriği ile de diş ve diş etleri üzerinde çok olumlu etkileri vardır.
* Yüksek doğal şekerler , zengin mineraller (özellikle çinko) ve vitaminler (A , B , B2, B3, D) içeriği dolayısıyla doğal güç ve besin kaynağıdır.

*Yüksek sodyum ve potasyum içeriği sayesinde tansiyon, karaciğer ve akciğer üzerine çok yaralı etkileri bulunmaktadır. Kanın zehirli maddelerini temizler.
*İnsanlığın korkulu rüyası akciğer kanserini %90 oranında önleme gücüne sahiptir.
*Kalbe faydalıdır, kalp çarpıntısını önler
*İnsan vücuduna giren radyasyonu dışarı atar

Doğanın insanlara şifalı armağanlarından biri de keçiboynuzu… Özellikle akciğer ve astımla ilgili sorunlara iyi gelen, sigara içenleri rahatlatan ve yüksek kalsiyum oranıyla enerji veren keçiboynuzunu tüketmenin en lezzetli yollarından biri de keçiboynuzu pekmezi.

Sabahları kahvaltıda balın yerine kullanabileceğiniz, aktarlarda katkısız olarak hazırlanmış halini bulabileceğiniz keçiboynuzu pekmezi; çikolataya benzeyen tadıyla tüketirken de keyif veriyor.

Sabah ve akşam birer tatlı kaşığı alarak tüketebileceğiniz keçiboynuzu pekmezinin elde edildiği; Keçiboynuzu (harnup) birkaç yüzyıl öncesine kadar yapılan tatlılarda ağırlıklı olarak şeker yerine kullanılırmış. Günümüzde beyaz şekerin üretimi ve kullanılması ile birlikte bu kültür ve sağlıklı beslenme yapısı yok olmuş.

günaydın kızlar hfta sonu kaynanamlardaydım o yüzden nete girip çıktım sadece şimdide anca girebildim nasılsınız bakalım Ellssa kaptanım çok geçmiş olsun bende çok kötüydüm bu hafta ki ondan önceki haftada kızım hastaydı izin aldığım için kendim için alamamıştım bu illet gribin en ettkili silahı dinlenip bol bitki çayı bende dinlenemedim ama bol bol bitki çayı içip atlattım çok şükür

günaydın kızlar hfta sonu kaynanamlardaydım o yüzden nete girip çıktım sadece şimdide anca girebildim nasılsınız bakalım Ellssa kaptanım çok geçmiş olsun bende çok kötüydüm bu hafta ki ondan önceki haftada kızım hastaydı izin aldığım için kendim için alamamıştım bu illet gribin en ettkili silahı dinlenip bol bitki çayı bende dinlenemedim ama bol bol bitki çayı içip atlattım çok şükür

günaydın kızlar..herkes iyidir umarım ...misafirlerim (ablalrım) gitti bol tempolu, gezmeli yemeli 4 gün geçirdim , çok güzeldiii , hele çocuklar çok eğlendiler..bu sabah özellikle tartılmadım moralim bozulmasın diye ve bugün tamgaz eski düzenime döndüm , gribi atlattım ve geçen hafta belime ani hareketten dolayı giren ağrı da geçtiği için sporuma da yükleneceğim artık....2 ay daha dişimi sıkarsam ideal kiloma kavuşacağım....
hasta olan arkadaşlara çok geçmiş olsun , bu arada düzenli menü bildiremediğim için hepinizden özür dilerim hem vaktim olmadı hem de pek paylaşılacak menüler değildi....

menüm
sabah: 1 haş yum, birkaç zeytin, avuç içi kadar ekmek, peynir, 1 lokma reçel
ara:1 küçük elma

öğlen:1 kase müsli, 2 kuru kayısı
ara:1küçük elma yiyeceğim

akşam: 1 tabak kuru fasulye, salata ve az turşu yiyeceğim

1 kupa yeşilcay içtim akşam da 1 kupa içeceğim
su henüz 750 ml 2'ye tamamlarım

yürüyüş koşu bandında 45 dk (200kcal)

geçmiş olsunn

okullar tatil olunca çocuklar evde oğlumda pc ye bir oturuyo kaldıramıyorum,aklım burda

haftasonunu -100 gr kaçamaklarım olmadı
spora başladım
bugünkü menüm

sabah
2 yumurta
domates sosu
4 zeytin
çay

ara
türk kahvesi
2 hurma

öğle

1 kase düğün çorbası
az mercimek yemeği
yoğurt

ara

armut

akşam

1 yumurta ,yoğurt yerim heralde
akşam

benim şubat hedefim 73 tü 72,9 la karşıladım şubatı
az ama bunada şükür

mart hedefimm 68 biraz hızlanmam lazımm
şubat ayında 5 kilo vermem lazımm

verirmiyimmm veririmm tabii

hadi bakalım 1 mart hedeflerinizi yazınn bakalımm

B bur50 ne haber güzelim nasıl gidiyorr

Menun herzamanki gibi cok guzel cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…