- 24 Kasım 2009
- 4.381
- 8
- 116
- 41
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
17 kilo vermis bir olarak soyluyorum ac karnina ve sadece doyuncaya kadar yedigin pilav kesinlikle zararli degildir. biz diyet yapmiyoruzki saglikli beslenme aliskanligi kazaniyoruz, bence abartmadikca doyurandan fazlasina kacmadikca pilav masumdur. ben yemeklerimin hepsini cok az yagli yapiyorum. sadece acinkinca yemek yiyerek ve doyunca hemen birakarak, plates ve yuruyusle haftada 1 kilo veriyordum. aksam yemekleri dunya uzerinden tamamen kaldirilacaksa, artik iftarlara yemek davetlerine tatillere gidilmeyecekse tamam kaldiralim bizde aksam yemegini ama bu hayatin icinde oldukca biz kendimize olcuyu ogretmeliyiz. aksam yemeklerini tamamen kaldirmak yada pilav gibi menulerime taht kurmus bir yemegi tamamen cikarmak bana utopik geliyor.akrepçim, ben plates yaparken belimi zorladım galiba, bu nedenle aralık ayından itibaren eğilmekte fazla ayakta durmakta bile zorlanıyordum, hatta 1 ay evimi süpüremedim bile, eşim çok yardımcı oldu sağolsun.
bu nedenle egzersizlerimi yapamadım, yürüyüş dersen kış mevsimi idi, kızım henüz küçük, hava çok erken kararıyordu, kızımı soğukta yağmurda dışşarı çıkaramadım,evde bırakıp yürüyüşlere gitmek de ev düzenimize uymadı.
şiddetli bel ağrısından dolayı( aksayarak yürüdüm uzun zaman) egzsersiz yapamadım, dolayısı ile yediklerime de çok dikkat etmediğim için verdiğim kiloları aynen aldım. sadece pilav yememden kaynaklanan bir durum değil yani. kış mevsiminde hamur işleri daha çok tüketiliyor, tabi kış mevsiminde aldığın kilolar da çok belli olmuyor, kıyafetler kalın kalın olduğundan..
pilav yeme demekte haklısın elbette. öğlen götürüp yemek de elbette çözüm olabilir, sabah öyle bir telaşe ile kalkıp işe gidiyorum ki, kendime beslenme ayırmak aklıma bile gelmiyor.bu pilav işini öğlene almaya çalışacağım..
az ve sık yemek , ama herşeyden yemek en doğrusu bence de. ondan kıs bundan kıs diye kendimi kısıtladığım an daha çok acık sinyali geliyor beynime sanki. bu nedenle ben kendimi şunu yemeyeyim bunu yemeyeyim diyte kıstlayamıyorum, ben herşeyden yemeliyim, ama kontrollüü yemeliyim.bunu başarırsam kilo vereceğimi düşünüyorum yeniden.
Peygamber efendimiz sofraya oturduğunda kambur otururmuş, çünkü kambur oturduğunuzda mideniz sıkışıyor ve mideniz iyice dolmadan beyninize doyduğunuzun sinyali gidiyor. Böylece sofradan şişmiş mide ile değil, vücudunuza yetecek kadar yemiş bir mide ile kalkıyorsunuz. Ben sofrada kambur oturamıyorum, ama doyana kadar tıka bısa değil, az az koyuyorum porsiyonumu.Tabi buna yeni başladım:81:
17 kilo vermis bir olarak soyluyorum ac karnina ve sadece doyuncaya kadar yedigin pilav kesinlikle zararli degildir. biz diyet yapmiyoruzki saglikli beslenme aliskanligi kazaniyoruz, bence abartmadikca doyurandan fazlasina kacmadikca pilav masumdur. ben yemeklerimin hepsini cok az yagli yapiyorum. sadece acinkinca yemek yiyerek ve doyunca hemen birakarak, plates ve yuruyusle haftada 1 kilo veriyordum. aksam yemekleri dunya uzerinden tamamen kaldirilacaksa, artik iftarlara yemek davetlerine tatillere gidilmeyecekse tamam kaldiralim bizde aksam yemegini ama bu hayatin icinde oldukca biz kendimize olcuyu ogretmeliyiz. aksam yemeklerini tamamen kaldirmak yada pilav gibi menulerime taht kurmus bir yemegi tamamen cikarmak bana utopik geliyor.
tunaydin arkadaslar, evimi temizledim platesimi yuruyusumu yaptim yemegim ocakta yesil cayim elimdetakimimi bir ziyaret edeyim dedim. gecmise bakip geleyim. su pilav meselesi aklimdaydi dun gecmiste kimdi pilav yiyen bulamadim bugun sayfayi acinca ilk onu gordum yazayim dedim hemen.
zişte budur..öğlen miden dua edicek bana
kuşum 3 gündür sularınız neden kesik sizin..çok kötü bir durum gerçekten![]()
tatlım o kambur oturma öyle değil..
yerde sol ayağı altına sağ dizini kaldırarak oturuyosun sofraya..yemek yerken sofraya eğiliyosun mecburen ve dizinin üzerine abanarak eğiliyosun bu şekil dışardan bakıldığında kambur oturuş gibi görünüyor zaten..bu şekilde oturunca alt mide deliği kapanıyor ve büzülen mide daha çabuk doyma sinyali gönderiyor beyne..
naber kızlar.bu gün büyük kzım 8 yaşını doldurdu.kendi aramızda güzelce kutladık..perşembe günü doğum günü biraz ters oldu tabii ama azar azar yedim...birazdan da pilates yapar yakarım yediklerimi..
banucum kizinin yeni yasi hayirli olsun nice guzel yillarini hep beraber mutlui bir sekilde gorursunuz ins.
kizlar birileri spor cetelesi mi tutuyor, ben dun yusufu parka goturdugumu tattrevalli ve tirmanmali bir yerde oynattim yusufu bayagi spor gibi oldu
bugun de sabah arkadasa gittik ordan parka gittik parkta yusufu oynattim yagmura yakalandik kostur kostur tramvayi yakalamak icin bayagi yol yuruduk cunku park cok uzak bir yerdeydi bu da spor sayilir ins.
bugun yediklerime gelince
sabah. bir tava buyuklugunde borek yapip yarisini yesil cayla birlikte yedim
ara. bir tane seftali
oglen vakti arkadasa gitmistim yemek istemedim kizi ugrastirmiyim diye cunku arkadasin 2 izleri vardi bebeklerden yemege firsat kalmadi ama bir fincan lkahve ictim
ara: parkta yusufa kiraz verirken ben d ebi kac tane agzima ativerdim, ayni sekilde biraz da muz attim agzima.
aksam: eve gelince sabahtan kalan yarim boregi yedim. 2 fincan yesil cay ictim.
daha gun bitmedi dua edin agzima zararli seylerden atmiyim gun sonunda
Akrepcim bugun biraz daha toparladim dimi?
naber kızlar.bu gün büyük kzım 8 yaşını doldurdu.kendi aramızda güzelce kutladık..perşembe günü doğum günü biraz ters oldu tabii ama azar azar yedim...birazdan da pilates yapar yakarım yediklerimi..