Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

Bende araştırdım yorumları çok güzel alıp okumak lazım..Anladığım kadarıyla diyet kitabından çok kişisel gelişim kitabı gibi...

selam aymudocum, evet kişisel gelişim kitabı demek daha doğru;) başlarda sıkıcı geliyor demedi demeyin :)

Öğlen: yarım şeftali, 1 kuru kayısı
Soğanlı maydanozlu yumurta
1 kase yoğurt
.........
offf hala oruç tutamıyorum. artık yarına inşallah niyetlenebilirim. özür süresi olan 10 günü doldurup niyetleniyorum:(
öğlen eve gittim yemek yapacak hal kalmamıştı, zar zor yemek yedim. o kadar uykusuzum ki.sanki sahura kalktım!!! 20 dk uyudum evde . akşam eve gidince yaparım artık yemeğimi, etli nohut yapacağım.
.....
kitaplardan konu açlışnca elimin altında olan kitaplara baktım. Ender saraç2ın artık ruhunu da besle isimli kitabını buldum. beni sıkan ilk bölümünü atlayarak okumaya başladım.

yarın tutarsın hedef52 :34:

ceylin kitabı merak ettim ben de..Yeme düzenine etkisi oluyormu peki?

Akrepcim birkaç gün izin istiyorum, evimi dün akşam hem üstten hem alttan su bastı, bütün mutfak dolapları söküldü...çok canım dar ve isim çok...perşembe akşam kilo bildirimi yaparım...

ceylin kitabı merak ettim ben de..Yeme düzenine etkisi oluyormu peki?

kitabın anakonusu aslında yeme düzenini değiştirmek ama bunu piskolojik olarak yapmayı hedefliyor. Canınızın çok çektiği birşeyi nasıl yemeden durabileceğinizi yada bunu beyninize komuta ettirebilmek için nasıl düşünmeniz gerektiğini anlatıyor, burdan bi arkadaşım önerdi kitabı. 4 ayda 20 kilo kadar vrdi kendisi.

kitabın anakonusu aslında yeme düzenini değiştirmek ama bunu piskolojik olarak yapmayı hedefliyor. Canınızın çok çektiği birşeyi nasıl yemeden durabileceğinizi yada bunu beyninize komuta ettirebilmek için nasıl düşünmeniz gerektiğini anlatıyor, burdan bi arkadaşım önerdi kitabı. 4 ayda 20 kilo kadar vrdi kendisi. [/QUOTE

o kolay psikolojik olarak sigarayı bırakın allen carr kızlar :60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60:
:60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60:60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60:
:60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60:60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60:::60::60::60::60::60:
saat 14 sularında resmen cinnnet atlattım ne açlık ne susuzluk hissediyor insan ama sigara kullananın oruçu uzun günün uzununda ramazan kızlar durum bildiğiniz gibi değil elime bir kitap aldım evde kardeşimden kalma bir kit ap varmış geçti elime kitabın adı leyle aleksandra cvelius yazarı Saraybosnalı bir kıızn hayat hikayesini konu edinmiş roman allahım bağıra bağıra okumaya başladım ki kriz geçsin diye hiç edemedim yattım valla uyudum sırf kriz geçsin diye neyse iftara az kaldı şunu şurasında dua edin bana ben gibi sigara kullananlara bırakma niyetim ama bu ramazanda yine hayrılara vesile olur inşallah dua edin kızlar ..

Akrepcim birkaç gün izin istiyorum, evimi dün akşam hem üstten hem alttan su bastı, bütün mutfak dolapları söküldü...çok canım dar ve isim çok...perşembe akşam kilo bildirimi yaparım...
Tamam canım Allah kolaylık versin sana..
kitabın anakonusu aslında yeme düzenini değiştirmek ama bunu piskolojik olarak yapmayı hedefliyor. Canınızın çok çektiği birşeyi nasıl yemeden durabileceğinizi yada bunu beyninize komuta ettirebilmek için nasıl düşünmeniz gerektiğini anlatıyor, burdan bi arkadaşım önerdi kitabı. 4 ayda 20 kilo kadar vrdi kendisi.
4 ayda 20 kilo:53: bak şimdi daha da cazip geldi..Sordum ama tekrar soruyorum sende etkisi oldumu? Canlı canlı senden alalım..Bu arada menülerinide yazarmısın?
o kolay psikolojik olarak sigarayı bırakın allen carr kızlar :60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60:
:60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60:60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60:
:60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60:60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60:::60::60::60::60::60:
saat 14 sularında resmen cinnnet atlattım ne açlık ne susuzluk hissediyor insan ama sigara kullananın oruçu uzun günün uzununda ramazan kızlar durum bildiğiniz gibi değil elime bir kitap aldım evde kardeşimden kalma bir kit ap varmış geçti elime kitabın adı leyle aleksandra cvelius yazarı Saraybosnalı bir kıızn hayat hikayesini konu edinmiş roman allahım bağıra bağıra okumaya başladım ki kriz geçsin diye hiç edemedim yattım valla uyudum sırf kriz geçsin diye neyse iftara az kaldı şunu şurasında dua edin bana ben gibi sigara kullananlara bırakma niyetim ama bu ramazanda yine hayrılara vesile olur inşallah dua edin kızlar ..

Etkili bir kitaba benziyor, sende oku canım bırakmana faydası olur belki..

4 ayda 20 kilo:53: bak şimdi daha da cazip geldi..Sordum ama tekrar soruyorum sende etkisi oldumu? Canlı canlı senden alalım..Bu arada menülerinide yazarmısın?

sigara için allen car tavsiye ediyorum akşama kadar psikolojik motivasyonularını kullandım işe yaradı kızlar

evde elime bir kitap daha geçti esmaül hüsna çok güzel okudum okumaya devam edeceğim dua gibi huzur veriyor insana
leylaya da devam edecem konuya daha giremedi bir girsin konusunu falan anlatacam burada
şimdilik saray bosnada geçiyor hikye onu söyleyebilirim sarhoş bir baba ve fedakar bir annenin kızı leyla bir de kardeşi var emir emiri yatılı okula gönderiyor aile ..

evde elime bir kitap daha geçti esmaül hüsna çok güzel okudum okumaya devam edeceğim dua gibi huzur veriyor insana
leylaya da devam edecem konuya daha giremedi bir girsin konusunu falan anlatacam burada
şimdilik saray bosnada geçiyor hikye onu söyleyebilirim sarhoş bir baba ve fedakar bir annenin kızı leyla bir de kardeşi var emir emiri yatılı okula gönderiyor aile ..

el mütekkebbir
büyüklüğünü herşeyde ve her hadisede gösteren
"o Allah ki o'ndan başka ilah yoktur O ....mütekebbir dir "

ey herşey mezdinde hakir bulunan MÜTEKEBBİR!
Büyük sensin kainat her zerresi ile şahit büyüklüğüne .
büyük sensin her yaratılmış muhtaçtır sana
büyük sensin büyüklüğünü ilan etmek ancak sana mahsustur
büyük sensin biz senin büyüklüğün karşısında zelil ve hakiriz
büyük görünme sevdası ile küçülüp alçalma sevdasından koru bizi
"yere göğe sığmam mü'min kulumun kalbine sığarım" dedin
büyüklüğünün idarki ile yücelt küçük kalplerimizi ...
esmaül hüsna

Son düzenleme:

evet bende etkisi oldu kitabın, canım tatlı yemek istediginde kitapta yazanları uyguluyorum mesela.

pzt gecesi sahur: 3 zeytin,1 bardak çay, 1 dilim tam tahıllı ekmek, 1 litre su

iftar: yarım kepçe çorba, 3 köfte, salata

menüm bu kadar.

bugün ki menüm
sahur
1 kase çorba 1kepçe şehriye çorbası
6/7 tane lahana sarması limonlu yedim bir kısmını bir kısmını sarımsaklı yoğurtlu
ekmek yok
incir yedim 4 tane
bol su bol çay

iftar
1 tane tokmakan börek
1 porsiyon böğrülce salatası
2 bardak ayran
ekmek yok
bollll su

kızlar toplam su miktarı 2 litreyi geçiyor
elimde bardakla geziyorum
birazdan biberiye çayımı içecem
kitaplara devam ....

evet bende etkisi oldu kitabın, canım tatlı yemek istediginde kitapta yazanları uyguluyorum mesela.

pzt gecesi sahur: 3 zeytin,1 bardak çay, 1 dilim tam tahıllı ekmek, 1 litre su

iftar: yarım kepçe çorba, 3 köfte, salata

menüm bu kadar.

Sen şimdi bu yöntemle bu kadarcık yiyosun doyuyosun üstelik canın bişii çekmiyor öylemi?

Ya canım benim kitaptan bölümler felan yazarmısın..Netten baktım içerikle ilgili yazı bulamadım..Ufff feci hayallendim şimdi son kalan kilolar bu yöntemle çabucak gidermişşş:27:

Sen şimdi bu yöntemle bu kadarcık yiyosun doyuyosun üstelik canın bişii çekmiyor öylemi?

Ya canım benim kitaptan bölümler felan yazarmısın..Netten baktım içerikle ilgili yazı bulamadım..Ufff feci hayallendim şimdi son kalan kilolar bu yöntemle çabucak gidermişşş:27:

çok kolay akrep yeme :60: kız hemen erimek istediğine göre takımı batırma bak antep gezisi gazisi olmayalım :60:

günaydınnnn.....

benim az yememin sebebi kitap değil son günlerde yaşadığım iştahsızlık ve mide bulantısı. sanırım meyvelerden bir çeşit virüs yada mikroorganizma bulaştı... kitapta herhangi bir diyet yönteminden bahsetmiyor, çeşitli alıştırmalar var, o alıştırmaları gün gün uygulayarak "aman yesem nolcak şu kadarcık şeyi, ama bu en sevdigim tatlı bunu yemeliyim" gibi düşünceleri nasıl bastıracagımızı filan öğretiyor.

şu linkte detaylarını bulabilirsiniz, bir iki de yorum var.

kitapyurdu: kitap - Beck Diyet Çözümü & Düşüncelerinizi Kilo Vermeye Odaklayın - Judith S. Beck,Ferhan Köroğlu, ,

günaydın hepinize. gene nefise yenilmiş olarak buradayım. Allahtan bugün oruç tutmaya başladım da boğazımı tutuyorum (rüyamda su içiyordum su orucu bozmuyor diye:))
dün akşam iftar çadırına gittik çoluk çocuk, benim büyük oğlan merak ediyordu, gittik gördük. Değişiklik oldu. çıkışta da biraz yürüdük eve geldik doğru yataklara. çocukların uyuması 1-1,5 saati buluyor. sonrasında da sahura kalkamadık.

Selam kızlar iki gündür doğru düzgün giremiyorum açıyorum bilgisayarı hoppp paşa hazretleri sesleniyor yani ne oturduğumu anlıyorum ne kalktığımı neyse buna da şükür.çok hareketli günler genelde 1 saat yürüyüş yapıyorum ama dün artık bacaklarımı hissetmez oldum:)))arada çimdiriyorum çok uyuşuyolar diye:))
Menü
Sabah 1 bardak süt
12:00 2 but yarım haşlanmış patates,1dilim ekmek
16:00 1 porsiyon dondurma
20:00 1 karnıyarık,5 yk pilav
23:00 1 bardak süt

bugün ki menüm
sahur
1 kase çorba 1kepçe şehriye çorbası
6/7 tane lahana sarması limonlu yedim bir kısmını bir kısmını sarımsaklı yoğurtlu
ekmek yok
incir yedim 4 tane
bol su bol çay

iftar
1 tane tokmakan börek
1 porsiyon böğrülce salatası
2 bardak ayran
ekmek yok
bollll su

kızlar toplam su miktarı 2 litreyi geçiyor
elimde bardakla geziyorum
birazdan biberiye çayımı içecem
kitaplara devam ....
Bacı bu tokmakan börek ne yaf?önceden sormuşmuydum hatırlamıyom
günaydın hepinize. gene nefise yenilmiş olarak buradayım. Allahtan bugün oruç tutmaya başladım da boğazımı tutuyorum (rüyamda su içiyordum su orucu bozmuyor diye:))
dün akşam iftar çadırına gittik çoluk çocuk, benim büyük oğlan merak ediyordu, gittik gördük. Değişiklik oldu. çıkışta da biraz yürüdük eve geldik doğru yataklara. çocukların uyuması 1-1,5 saati buluyor. sonrasında da sahura kalkamadık.
Evet çocukların bu tür coşkulu yerlerde iftar yapmaları çok daha önemli bence.toplum olarak değer verdiğimiz bi ay olduğunu anlıyorlar

Back
X