2 yaşındaki kızım cam parçası yuttu :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi ncb
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ya bilmiyorum ama kızım doğdu 7-24 yanında biri var aman bişey olursa diye aklıma bişey takılıyor direk arıyorum doktorları zaten insanlar benden bıktı dediğin gibi bende parka götürürken tek başıma götüremiyorum ama yetişemiyorum diye ya annem yanımda ya eşim biizmkide maşallah çok hareketli yetişmem mümkün değil tek başıma en ufak bi rahatsızlıkta çok panik oluyorum ki bu bana ciddişekilde zarar veriyor farkındayım evham beni yiyor resmen zamanla değişirmiyim bilmiyorum böyle giderse hem çocuğuma hem kendime zarar vercem

o zaman karar vermelisin bir yerde ya bencillik yapmaya devam edip kendi kuruntularin icin çocuğuna yarar sagladigini zannedip zarar vereceksin..ya da onun iyiligi icin yararina olacak seyler icin kuruntularindan ne kadar zor olsada imkansiz degil deyip ufak adimlarla bye bye diyeceksin..

anlattiklarimdan kendinde birseyler bulup anladiysan ben yaptim sende basarabilirsintabii koru korune cahilce bosver gitsin demiyorum..ilk once gercekleri kabullenmen lazim ve bilgilenmen ki kabullen..yoksa inan bagisikligi zayif, oz guveni dussuk bireyler yetiştiriyor uz istemeden..

çok haklısın dediğin gibi kendimi tutmam lazım ama nasıl en basit örnek şuanki mevzu bana göre çok ciddi cam yuttu eyvah eyvah diyorum kendimi yedim bitirdim eşim ve annem gayet rahat nolcak çıkar o diyorlar.Ha sağlık konusunda tabiki vurdumduymaz olmak doğru değil ama benimkide fazla.Acaba diyorum sadece benim çocuğummu bu kadar kendine zarar vermeye meyilli mutlaka buluyo zarar vercek bişeyleri Zaten her istediğine evet diyen bir annanne ve dede var çocuk benim kurallarımdan bıkmış olmalıki eve zorla getiriyoruz.Bu yüzdende çok suçluyorum kendimi ve artık kısıtlamamaya çalışıyorum.

Yaklaşık 1 sene önce ben de yanlışlıkla cam parçasına basmistim. Yara iyilesince, çok rahat yuruyebildim. Bu olaydan 6 ay sonra yolda yürürken ayağım takıldı. Tekrar yürümeye başladığımda çok acı hissettim. Topukludan herhalde dedim geçtim. Eve gelince ayagimin altında sadece başının parıltısı görünen cam parçası vardı. Acile gittim hiçbirşey yapmadılar, ameliyathanede steril ortamda çıkarılması lazimmis, randevu vermeye kalktılar. Acil de müdahale yapılırsa mikrop kaparmis. Bende evde kendi cabamla çıkarmayı tercih ettim. Yani cam öyle vücuttan atılan birşey olsa, ben de atmıştım sanırım. Bence özel hastaneye gidin. Orada daha fazla ilgi gorebilirsiniz. Acil de ya da devlette pek ilgilenmiyorlar gibi bir hisse kapılmıştım ben.

acilde devlette ilgilenmediklerini daha önce farklı sebeplerle gittiğimizde farkettim zaten.doktorların söylemek istediği yutulduğu için tabi mideye ulaştıysa biyere takılmadan dışkıyla çıkması.özetle bende beklemedeyim mecburen doktorumuz zaten özelde çalışıyor

Herneyse siz acile götürmeyi düşündüğünüzü yazdığınız için, ben de benzer şekilde bir durum yaşadığım için, acilin bu konu da işe yaramazligini vurgulamak amacıyla cevap yazmıştım. Mesajların hepsini de okuyamadım zaten. Doktorunuzun ozelde çalıştığını bilmiyordum. İnşallah dedikleri gibi vücudundan atar küçük.

Kendimde seni görüyorum ben..bende çok telaş etmiştim. .ama bir şey olmadı ya da henüz bilmiyoruz..ama toplu iğne başı kadar cam kırığı yani küçücük bir kristal parçası keskin takılacak birsey olsa daha önce de dedim ağzında gevelemis bir ihtimal ağız içinde kesi olabilirdi..şimdi bunun Nerede olduğunu bulmak zor hatta dışkı da görmek bile zor..ama herhangi bir organa zarar vermis ya da verecek olsa cikar ortaya zaten..biraz rahatla canim..vucut oyle bir guzel yaratilmis ki o kadarcik bir parca zarar vermez diye dusunuyorum..Rabbim yaratirken herseyi bilip ona gore sistemli yaratmis..biraz bu yonden dusun ve rahatla..ben mesela kucukken arizali disimi yutmusdum bir sey olmadi..halbuki balkona koyup leyleklerin yenisini daha guzelini getirmesini bekleyecektim hahaha..

merak etme sadece senin cocugun degil benim tanidigim cocuklarin hepsi oyle...onlar merak ediyor ve tadarak, dokunarak ogrenmek istiyorlar ve vucudun mikroba ihtiyaci var..
mesela benim akrabamin kizi devamli hali tuyu yerdi..hem de nasil..normelde bebekler bunu dener hosuna gitmez birakir ve ustunde dikkatini ceken seylere yonelir..bu surekli yiyordu..megerse demiri cok dusukmus..sadece bu gibi seylere dikkat et..devamli yemek isyedigi herhangi bir seye..

anne ve babanizin yaptigi cok yanlis..kesinlikle buna musade etmeyin..ben hic bir zaman etmedim..bizim hayir dedigimiz bir seyi kimse evet yapamaz..kimse benden daha iyi dusunemwz cocugumu..bir cocuk evet ve hayiri kwsinlikle bilmeli...

evet canim benim oglumda pil yutmustu nasil panikle goturdum 24 saat yani buyuk tuvaletini yapana kadar bekle buyuk ihtimalle cikar dedi cikmazsa ameliyatla alicaz dedi inan cocuk belki 3 kez yapti tek tek tuvalet frcasiyla arama calisma yaptim cikdiginda halay cekdik esimle o korkuyu bir allah birde ben bilirim drlar bekletiyorlar diski yoluyla atmasini en son care mudale ediyorlar cok gecmis olsun en kisa zamanda seninkide kurtulur insaallah

müsade etmiyoruz ama netice ortada bu saat oldu hala kaka yapmadı annemdeyiz şuan ve tam tuvalet eğitimi vermeye çalışıyorduk ama ne kadar desemde bezi tak diye yine çıkarmış annem dün yapmadı bugün hala kaka yapmadı çıldırcam zaten daha önce kaka tutma probleimiz olmuştu gnlerce tutuyordu en son ya fitil ya lavman yapmak zorunda kalıyorduk tam atlattık derken annemin illa tuvalete yapcak mantığı yüzünden yine başlarsa tutmaya çok üzülürüm.Gerginim zaten yeterince bide anemin tavrı tamam onun kadar tecrübeli değilim ama çocuğumuda benim kadar iyi tanıyamaz kimse.Kızımda o kadar bağlanmışki annaneye resmen yanından ayıamıyorum şu 1 ayda oldu herşey neden nasıl oldu bilmyorum ve gerçekten elimden hiçbişey gelmiyor.Alıp eve götürüyorum eğer gelmek istemiyorsa ağlamaktan kusuyor artık.Umarım bir sorun yaşamadan atlatırız gerçekten saatler geçtikçe dahada geriliyorum

inşallah canım ya ah bide yapsa kakayı

çok teşekkür ederim

cam yiyen insanlar var ve mideleri bunu öğütüyor sonuçta topraktan yapılmış fakat bunu söylerken yetişkin insanların midesinden bahsediyrum... okadarcık bebeğin midesi camı sindirirmi bilemem.. 3 doktorada sormuşsunuz... bekleyin demişler.. peki beklemeseniz doktora gitseniz onlar ne yapacak... ameliyat edip camımı çıkaracaklar.. onlarad bekleyecekler... para yıtan boncuk yutan bebekler var ve bunlar içinde kaka yapmasını bekliyorlar... okadar küçük cam parçası filmde yada başka bir görüntüleme cihazında belli olurmu bilemem yada görünse ne gibi bir müdehale yapacaklar... sanıyorum yapacağınız tek şey beklemek ve camı bulana kadar bebeğinizin kakasını didik didik aramak olacak

DOKTORU ARAMAK YERİNE ACİLE GÖTÜRMENİ TAVSİYE EDERİM.

malesef beklemekten başka yapacak birşey görünmüyor küçük cam parçası görünmez dediler röntgende bide dişiyle ezdi kızım kakada bulabilrmiyim acaba

çok panik yapmışsınız haklı olarak ama korkulacak bir şey yok çıkar o, muhtemelen görmezsiniz bile. kaka yapıp yapmamasının yuttuğu minicik camla bir ilgisi yok.. 6 sene önce başımıza çok daha beter bir şey geldiği için anlıyorum paniğinizi, geçmiş olsun..

ayy inşallah bende yersiz yere korkuyorumdur da bunuda atlatırız

HALA KAKA YAPMADI YA
Konuyu gece yarısı açmışsınız,saat 18.33 olmuş şimdiye kadar yapması gerekti kabız mı oldu şimdide,isterseniz bir doktora götürün.

doktora gittinizmi ?
nasıl durumu bebeğin ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…