2 yaşındaki oğlum covid pozitif

Bana test yapmadılar. Muhtemelen ben de pozitifim zaten.
Halsizlik ve sırt ağrısı dışında bir sıkıntım yok. Eşim hele ki hiç sorun göstermiyor 2 gün ateşi oldu sadece.
İştahsızlık var bol miktarda. Ne oğlana ne babasına yediremiyorum
Geçmiş olsun bu olayın fiziksel olarak değilde psikolojik olarak insana daha çok zarar veriyor

Çok geçmiş olsun psikolojik kısmı güçlü tutun ki vücut direnci daha çok düşmesin. Anlattığınıza göre ağır geçirmiyorsunuz ailecek zaten. Telaş yapmayın

Başka söyleyeceğim yok hanımlar. Bekliyorduk ama sonuç gelince hiç hazırlıklı olmadığımı anladım.
Dün eşim pozitif çıkmıştı.
Genel durumu iyi fakat çok kötüyüm.
Bu kadar küçük yakını geçiren var mı lütfen yüreğimi ferahlatın

Rabbim şifasını versin. Vitamin destegini eksik etmeyin.emiyorsa sizin sütünüzde şifa olur

Bebeklere bulaş olmaz bebekler taşıyıcı olur diyorlardı bir de. Peki ne gibi seyler yaşadı kızınız
Bize babamdan bulasti. Temas oldugu gun ogrendik. Ayni gun babam test verdi. Onun iki gun sonra cikti bizde ertesi gun test verdik. Bizimde 2 gun sonra pozitif cikti. Yani temastan sonraki 5. Gundu. Bastan birsey yoktu. Ama 1hafta oldugu zaman oksuruk basladi. Bebek cok kucuktu ve kuvoz gecmisi vardi, korktuk ambulans cagirdik. Hastaneye yatis yapildi. Bebek kucuk oldugu icin sizi birakamayiz dediler. Aslinda kizimda asiri birsey olmadi sadece oksuruk oldu. Musade altinda kaldik. Serum bile takılmadı. Damar yolundan ilac ve agizdan ilaç verdiler. Zaten daha ilk verdigimiz test negatife dönmüştü. Fakat hastanede 2. Negatif almadan salmadilar.

Malesef benim bebegimde cigerde tutulum görülmüştü
Geçmiş olsun Allah şifalar verdin tez zamanda şöyle birşey okudum bu virüsün akciğerlere inmesini sağlayan hücrelerdeki giriş çocuklarda kapalıymış yani 12-15 yaş altındaki çocuklara virüs bulaşıyormuş ama normal geçiriyorlarmış akciğerlere giremiyormuş.
böyle bir bilgiyi ben de duydum ama söyleyen kişi makine teknikeri yani sağlıkla alakası yok, onu yazmak istememiştim. Keşke haberin kaynağının gazete mi yoksa bilimsel bir yayın mı olduğunu bilsek. O kişi de "2 yaş altındaki bebeklerde akciğerlerdeki dokuların virüsü besleyecek kadar olgunlaşmadığını" söylemişti.

Canım benim de aklıma sen geldin, şimdi nasıl bebeğin?
Gorunurde birsey yok hicbirimizde. Ama ic organlarımız da birsey var mi, bende bazen dusunuyorum. İleride baska birseyle karsilasacak miyiz. Normalde kontrole cagirmislardi ama koydeydik. Sonrada dr tayin cikmis arayacagim demisti. Sanirim hastane de yatanları duzenli kontrole cagircaklar

Çok geçmiş olsun hepinize acil şifalar diliyorum
Benim kızım da 3 yaşına yakın dün geceden beri ateşi var calpolla düşürüyorum bir de karnım ağrıyor diyor. İştahsızlık da var. Ne yapsam hastaneye götürsem mi kararsız kaldım. Sizinkiyle belirtileri aynı gibi biz de henüz bir şey yok
Çok geçmiş olsun ne yaptınız. Bizim çocuk doktorumuz calpol vermekle iyi yapmışsın başka birşey gerek yok dedi

Cocuklar daha kolay atlatiyor. Siz beslenmesine dikkat edin. Abur cuburdan uzak durup bol bol meyve ve bağışıklık güçlendirici vitaminler kullanin. Calistigim hastanede 4 yasinda bir cocugumuz vardi 1 ay once falan taburcu oldu. Onunkisi bayagi yayilmisti sizi eve gondermislerse cigerlere inmedigini gosterir. Gecmis olsun
Hastanede çalışıyormuşsunuz size bir şey soracağım
Çocuklar için çok rahat atlatıyor ama bir odaya kapatıyorlar gidiyorlar yanina da kimse giremiyor cocuk için çok travmatik oluyor dediler doğru mu ?

Yazan soran herkese teşekkürler.
Çocuğumun sağlık durumu gayet iyi. Sadece İştahsızlık ve ishal var. Buna da şükür siyoruz
İshal için doktorunuza danışıp probiyotik ya da reflor kullanın.
Tabi beslenmiyordur ama ishal çözeltisi de içmez, şu sıcak günlerde susuz kalmaması adına ekstra çaba göstermeniz lazım.

Benim ishal tarifim 1 su bardağı pirinci 3 su bardağı suyla ve biraz tuzla yarım saat haşlayıp, artı o su şeffaf süt gibi olana kadar kaynatıp, onu içtiği suya, çorbaya vb şeylere katmaktı.
Çok fayda gördüm.

Geçmiş olsun hepinize...

Hastanede çalışıyormuşsunuz size bir şey soracağım
Çocuklar için çok rahat atlatıyor ama bir odaya kapatıyorlar gidiyorlar yanina da kimse giremiyor cocuk için çok travmatik oluyor dediler doğru mu ?
Burda annesi kalabiliyor çocuğun yanında. Turkiye de nasil oluyor inanin bilgim yok. Burda anneyenkoruyucu kiyafet falan giydiriyorlar

İshal için doktorunuza danışıp probiyotik ya da reflor kullanın.
Tabi beslenmiyordur ama ishal çözeltisi de içmez, şu sıcak günlerde susuz kalmaması adına ekstra çaba göstermeniz lazım.

Benim ishal tarifim 1 su bardağı pirinci 3 su bardağı suyla ve biraz tuzla yarım saat haşlayıp, artı o su şeffaf süt gibi olana kadar kaynatıp, onu içtiği suya, çorbaya vb şeylere katmaktı.
Çok fayda gördüm.

Geçmiş olsun hepinize...
Deneyeceğim. Teşekkürler

Back
X