20-21 yasinda evlilik

Daha 20 yaşında ne zoru var bu insanların ki evlenmekle kafayı bozuyorlar?Gidin okuyun,çalışın,para kazanın,seyahatlere çıkın,gençliğinizin tadını çıkarın...Daha birey olmayı öğrenmeden çift olan insanlardan hiçbirşey olmuyor,evliliğin yükü altında ezilip gidiyorlar.

Buraya derdini yazıyorsun da burdakileri hic okumuyormsn.kocasiyla kv ile kavga edenlrt nefret edenler.yine gerçek bir konu değil. Sakız orucu bozar mi. Türkiye ilerlemez tabi bu sacma sorularla. Beyin bedava.

açıkçası bu devirde 20'li yaşların başında yapılan evliliklerin çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum (istisnalar elbette ki vardır, sözüm öyle arkadaşlar için meclisten dışarı) :)
uzatılmış gençlik diye bir kavram çıktı ortaya, gençliğin tavan noktası 29 yaş kabul ediliyor. bir de genel olarak gözlemlediğim bir gerçek var ergenlik uzun sürüyor artık gençlerde... üniversitede çalışıyorum 8 yıldır, öğrencilerimizin yaptığı ergen triplerini sanırım biz ortaokulda filan aşmıştık
dünden bugüne değişen şartları yazmaya başlasam roman olur.
ben 27 yaşında evlendim, bence 30 ve sonrasına kadar da yolu vardı. Çok şükür mutluyuz, ağzımızın tadı yerinde ama artık bu devirde ben ve birçok kadının evlilik ve çocuk dışında bir sürü sorumluluğu var. Ben babamın nasihatini tuttum yani yerimi konumumu bulduktan sonra evlendim. Bu hem iş ve sosyal hayatım açısından hem de olgunluk düzeyi ve eş seçimim açısından benim için en iyisi oldu.
işi ve sosyal hayatı bir tarafa bırakalım. en önemlisi eş seçimi konusunda oluşturulan kriterler. 20-21 yaşımda seçeceğim eşi düşünüyorum da amaaan evlerden ırak

yaş döneminiz sebebiyle çevreden etkilenmenizi normal bulmakla beraber kendinizi bu kadar dar hedefler çerçevesine hapsetmemenizi tavsiye ederim. Öyle bir yaş ve enerjiye sahipsiniz ki bu yıllarınızı kendinizi donatmak için ne kadar verimli geçirirseniz o kadar kaliteli bir hayat sizi bekler. Süreç içinde de kısmetiniz sizi bulduğunda daha sağlıklı değerlendirmeler yapabilirsiniz.

edit: son paragraf bire bir Güzin abla üslubu olmuş. Allahım yaşlanıyorum!

Son düzenleme:
Sankı 30 yasında evlenipte ağzı kulaklarına varmış bır şekilde fotoğraflarını facebook ve benzerı yerlere koyunca Boşanmazlar,Ama 20-21 yaşında evlenipte aynı şeyi yapan insanlar KESİN Boşanırlar. Bu nasıl bir kanıdır arkadaş ya !

tek derdiniz evlenmek... bir birey olayim ayaklarimin ustunde durayim demek yok....

ben de 21 yaşında evlendim
okulum bitmiş işe başlamıştım
her durum kendi içinde değerlendirilmeli tabi
bana göre zamanıdır başkasına göre erkendir
ama yine de bir erkek evlenecekse 25+ olması makbuldur gibi

o yaşlar üniversite yaşı değil mi,akabinde özel sektör ya da devlet tercihine göre ya kapı aşındırılır ya kpss ye çalışılır falan, sosyal medyada herkes mutlu herkes gülegeç, benim facebookuma göre misal herkes her gün dışarda yiyo evde menemen banan yok biz varoşluktan geberiyoruz

feci geç kalmışsınız. 20 yaş. off. yaş bacayı aşmış,satürne yolculukta. ilahi.
bir üniversitede okuyun. o bitsin. elin ekmek tutsun. sonra

Ben eşimle 17 yaşında tanıştım 27 yaşında evlendim çünkü okul hayatımız devam ediyordu iş güç yoktu. Tanışdıktan bir sene sonra üniversite yi kazandık okuduk eşim işe girdi ben farklı hayaller peşindeyim 3. Üniversiteye başladım küçük bir bebeğim de var ben facebook da okul arkadaşlarımı çalışırken para kazanırken görünce imreniyorum.
oradaki mutluluk pozları gerçeği yansıtmıyor bu aynen evde cam silerken taksim de şu kafede oturuyorum demek gibi birşey

Siz sürekli insanların hayatına BAKIYOR musunuz
valla ben kimsenin hayatını takip etmiyorum
hatta face te çok çıkanlar gereksiz paylaşım yapıyorsa anasayfamda görünme ayarı yapıyorum
galiba takıntı sizdeki ama daha ergensiniz normal yani 24 yaşına kadar ergen olunuyor :)

Ah aptal ben...

Ben de 21 yasindayim ve uniyi bitirip 3. dilimi ogrenmeye calisiyorum ki iyi bi yerde iyi bi ise girim hatta yurtdisina gidiyim. sonra benim aptalca bi hayalim var dunyayi dolasmak gibi bunu gerceklestirebileyim diye yapiyorum bunu. Ah ne aptalim evde de kaldim...

Burada evlilikleriyle, kocalarıyla ilgili bir dünya derdini anlatan insanların da, eşleriyle gülümseyerek çekildikleri fotoğrafları var desem, umarım size bir şey anlatır.

Ayrıca şuan neyi kaçırdığınızı düşünüyorsunuz? Mutluluğu mu? Hayatın her döneminde tat alınacak, mutlu olunabilecek şeyler ve her şeyin de bir zamanı var. Evlilik, bu dünyada mutlu olmanın tek yolu değil. Madem sevgiliniz var, ilişkinizle mutlu olun, iş güç sahibi olun kendi ayaklarınız üstünde durmanın mutluluğunu yaşayın, gezip gördüklerinizle, okuyup deneyimlediklerinizle mutlu olun. Bunlar sizi geliştirir, olgunlaştırır ve gerçekten mutlu bir evlilik sürdürme becerilerinizi arttırır.

Güzel kardeşim benim bi arkadaşım var. Facebook'ta kocasıyla paylaşımlarını görsen mutluluktan ölmek üzere olduğunu zannedersin. Çikolatalar,kahveler,pastalar,çiçekler,aşkitomlar havalarda uçuşuyor...
Yalnız bi sorun var eşine silindir diyorum hey maşşallah memlekette kız bırakmadı da..

Herkesin kader,kısmeti farklı...
21 yaşında bu mu erdin? boşver gitsin
Bir evlenen pişman bir de evlenmeyen

18 inde evlenip 22 yaşında anne olmuş şuan 25 yaşına girecek biri olarak diyorum ki

çok erken 25 ten önce düşünme bile bu tür şeyleri

o kadar erken yaşta büyük sorumluluk altına girmeyi herkes kaldıramaz

27 yasinda evlendim , birdaha dünyaya gelsem yine bu yaslarda evlenirdim..

Ne acelen var yahu , daha 21 yasindasin!!

Bu yasta tek derdin evlilik olmamaliydi , sosyal medysds herkes mutlu poz veriyor sirf bir kac kisi foto paylasti diye evlenmek isteyenide yeni gördüm...

29 yasinda evlendim. Hic pisman degilim. Hatta o zamanlar acaba birkac sene beklesem mi diye dusunmistum.

Git okulunu oku,bitir. Eline meslegini al. Birsure hayatini yasa. Boyle seyler ismarlama olmaz. Olsunn demekle olmaz. Nasip kismet isleri. Ama bu nasip kismet islerine dogru duzgun bir okul okumadan,dogru duzgun bir meslek edinmeden bulasma...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…