20-21 yasinda evlilik

İnsan 20 yaşından sonra daha yeni öğreniyor hayatı. Düşünceleri, bakış açısı daha yeni yeni şekilleniyor. Ben 24 yaşındayım. 18 yaşımdaki halim şuanki halime göre fazla toz pembe bakıyormuş anladım bunu. Şimdi tek çabam hayatımı yoluna koymak. Evlilik insana bir şey katıyorsa on şey götürüyor. İnsan kendi bireyliğini ortaya koyamadan bir de eş ve çocuk sorumluluğuna neden girer ki? Üstelik geç anne olmak bence çok daha iyi bir şey. Daha sağlıklı bir birey yetiştirilir. daha 20 yaşında bebek bezi değiştirmeyi bile zor beceren genç kızlarımız anne..

Bu devirde 20-21 yaşlarında evliliği düşünen bir insan görünce inanılmaz bir acıma hissi oluşuyor bende. Zavallı sıfatından başka bir şey gelmiyor aklıma. Dünyadan habersiz, kendi çevresi dışında bir yeri gözü görmeyen, hayata at gözlükleriyle bakan bir şey... Daha kendi hayatını oturtmadan adamın birine güvenecek sonrası şansa kalacak. Adam buna bir şey yaparsa kendini kurtaracak bir şeyi olmayacak ama bunu düşünecek kapasite yok ki.=)

Sonra da diyorum ki ee kariyer yok, emek yok, tembellik çok, üretme isteği yok, yükselme isteği yok, kendini geliştirmek adına amaçları yok... Böyle biri napsın ki? Parazit gibi yaşamak yerine hihihihi kocişim aşkımm diye ortalıkla dolaşsın evli olsun. Sonra da o kafayla çocuk doğursun. Ama çocuğu kendine benzemesin inşallah.

Kesinlikle cok haklisiniz. Fakat ben surekli kosturmasi taraftari zaten degilim. İyi bir universite okuyup, meslegini eline almasini tavsiye ettim. Bu her kadinin yapmasi gereken birsey,ne kocaya ne aileye kimseye muhtac olmamasi icin...

Diger uye icin soylediklerimden bahsediyorsaniz, o kendine dil ogrenmek,daha cok okumak daha iyi bir is ve daha iyi sartlarda bir ulkede yasamayi hedef edinmis ve bu yolda olmaktan da gayet mutlu. Benim onceligim de bu uyeninki gibi oldugundan,hosuma gitti ve tebrik ettim.

Yoksa anne olmak,evlenmek her kadinin kesinlikle hakki. Ama kabul etmek gerekir ki,egitim gormeden,iyi bir ise sahip olmadan evlilige erkenden ozenmek -bence- hic de mantikli degil.

Ama hayat kosullari farkli yerlere savurur onu bilemem. İmkani varsa okusun eline meslegini alsin. Bu kotu bir tavsiye degil.

benim yaşım 27 , şimdi bile o kadar da etkisinde değilim sosyal medyanın.
20-21 yaş insanın eğitim yıllarının sonlarında, maddi açıdan hayatına yön vermesi gereken zamanların başıdır ayrıca.
Ne bu acele anlamadım ki..

Kesinlikle katılıyorum. Aynı fikirdeyiz. Ben sadece o diğer hayatta bir tercihtir ve çıtası kendince ayarlanmış bir mutluluktur diye düşündüğüm için ifade etmek istedim.
..

Ayrıca konu sahibi , madem sosyal medyaya özeniyorsunuz ( ne kullanıyorum ne de başkasının fotosuna meraklıyım) , başarı öyküleri bulun okuyun , bakın.
Sadece sofrasını ve kocasını paylaşan yoktur eminim.
Yaşınız gereği, kariyer planları yapabilecek , sizi hep bir adım öne götürebilecek kişilerle iletişim kurmanızı öneririm.

Eğer yok benim hayatım bu , okumayı da sevmiyorum , çalışmayıda , sizin ifadenizle , " hali vakti yerinde" biriyle evlilik hayali kuruyorum derseniz diyecek söz kalmaz. Tercih meselesi.
Bu durumda tek tavsiyem insanlara özenmeyin.. Hiçbirşey göründüğü gibi değildir.

Peki bu diger arkadaslar zengin heriflerle degil, mutevazi gelirli, siradan vatandaslarla evlenselerde bunca haset olacak miydi??

Hic sanmam.

Yil 2015, Turk kadini kafa hala cariye, kendim ureteyim kazanayim calisayim yok, o yuzden en kestirme yok zengin kocaya kapagi atmak.

Hala anlayamayan uyeler, dert evlenmek degil, zengin koca avlamak. Evlenirsin ama koca zengin degilse bir kiymeti ya da kiskanilacak tarafi yok zira.

N
ne kadar da meraklısınız insanları parazit ifadesiyle yaftalamaya. Laflarınızdan anlaşılacağı sizin çooookk yolunuz var yaşınız kaç bilmiyorum ama insanların seçimlerine SAYGI duymayı öğrenin... Size ne?? Her 20 Yaşında evlenen parazit gibi mi yaşıyor ?? Her 20 yaşındaki birey aynı zihinsel süreçten mi geçiyor aynı hayat şartlarına mı sahip??yazık ya.. Evlenirse size ne Evlenip mutluysa size ne mutsuzsa size ne ?? 21 Yaşında evli 16 farklı ülkede büyümüş hala da seyahatlerine devam eden Türkiye'nin çok Saygın üniversitelerinden birinde iyi bir bölümde son sınıf Öğrencisi biri olarak söylüyorum ben parazit değilim..

20 yasindayim evliyim de noldu yani. Profilde esimle fotoğrafım var facebook hesabimda.Gel gör ki iki gün önce kavgaliydik dun aksam baristik. Sorunda benim alinganligim ve asidi duygusal olmam. 20 yasinda evlilik mesakatli. Esim 9 yas buyuk . allahtan olgunda idare ediyor beni. Yoksa zor hic bir şey gorundugu gibi değil.

Sen hic asik oldun mu ya da gerçekten güvendiğin biri cikmadi mi hic karsina? Bu tepkin ondan sanirim

Ayrıca konu sahibine bir sözüm okuyorsan bu işlere bulaşma . Ben okuyorum ama inan zor yani

Bu evlilik konularinda niye hemen herkes saldirisa geciyor anlamiyorum
Herkesin hayat sartlari düsüncesi vs farkli sonucta.. birbirimizi asagilamak niye?
Avrupada bile 20-21 yaslarindaki kizlar bebek sahibi oluyor..veya evleniyor. Kimse dönüp ah ne yapmis bu zavalli demiyor hakaret veya akil vermeye calismiyor. Herkesin hayati kendine.
Bende erken evlenmek isterdim mesela.. yas ilerledikce daha secici vs oluyor insan sanki.
Ama sirf özendigin icin evlenmek sacma olur bence. Ha özenir imrenirsin.. oraya kadar normal ama bu yüzden dert sahibi etme kendini derim. Hayirlisini istemek lazim..

Siz kendi ayaklarınızın üstüne sapasağlam bi basın ilk önce sonra bırakın sizinle evlenmek isteyenler düşünsün ne zaman olursa bende 20 Yaşında evlendim onun için çalışmadım okumadım haa çok sevdik aşık olduk seviyoruz da hâlâ ama hapisim evde ve söz hakkım yok evlendik de nooldu kocanın Ağzına bakıyom -/ acele etme derim

20li yaşlarda evlenip daha 25 olmadan da boşanacağım diye konu açıyorlar

30 lara geldiğinde de şimdiki aklım olsa 20 yaşında evlenmezdim diyen çok

Aceleye gerek yok

Bir de halen o sosyal medya fotoğraflarının koca bir yalan olduğunu öğrenemediniz mi

bir zamanlar Zeki Alasya-Metin Akpınar reklamları vardı "Görünüşe aldanma" şeklinde

siz de mutlu poz paylaşımlarına inanmayın; azıcık bekleyin; hem sizin hem de karşı tarafın ayağı yere bassın

O mutluluk anca fotoğrafda evlilik çok mesakatli tadını çıkar...

CAnım benimde yasım 21 ama evlilik fln hic takmıyorum valla en az 5 sene diyoruz sevglimle belki daha erken olur diyo ben istemyrm hatta genclignin en guzel caglarnı heba etme derm ben bekarlıgın tadını cıkar daha cok erkn niye o kadar sorumlulugunaltına giriceksin ki o kadar sıkıntıyla ugrasıcaksın bosver

senın sevgılının halı vaktı yerınde mı pekı

Yok biz ogrenciyiz daha :) ama hali vakti yerinde olsaydıda dusunmezdm yasım evlilik icin kucuk bence

Hali vakti yerinde adamlarla değil de normal adamlarla evlenselerdi onları kıskanmazdın bence. Senin özencin evlilik değil sanırım, kısa yoldan rahat bir yaşam ve kendini garantiye alma telaşı. Ama hayat herkese eşit fırsatlar ve imkanlar sunmuyor, gerçekçi olmak lazım. Bu günlerini iyi değerlendirmeye bak, kendini geliştir, eğitimine önem ver. Evlilik de önemli bir şey tabii ama sadece evlilik odaklı bakma hayata.

20 yasinda evlenmek ne ya?
Sen cok takiyosun onun bunun hayatina.
Elbette mutlu gorunur herkes sosyal medyada, ben mutsuzum diycek degiller.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…