20 aylık bebeğim beni hiç dinlemiyor

Peripadisahininkizi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2022
952
822
53
Evet bebekten bahsediyorum farkındayım ama benim bebeğim hiç hayır dememi takmıyor.
ek gıdaya başladığı günden beri her gün her öğün yemeklerini yere attı masaya döktü her defasında söyledim 'yere dökmek yok' ''bak pis oldu dökmüyoruz'' ''yemek istemezsen bana ver'' ''hadi yemek bittiyse masaya koyalım'' gibi gibi cümleler.
Aynı şekilde mesela sandalyeleri deviriyor her defasında kaldırıyorum kırılır , böyle duracak devirmek yok canın acır ayağına düşer gibi ve hayır da diyorum.
Prize fiş takmaya çalışıyor, koltukta kendini atıyor beşiğinden atlıyor ve daha biçok şey.. 😅
Kaynanam ve annem bana böyle alıştırma diyorlar sürekli serbest bırakma diyolar ama ben zaten binlerce kez ne söylenecekse söyledim.
Gerçekten bebekler böyle mi hani tabi yine yapabilir ama arada sırada dinler di mi benimkinde hiç böyle bişey yok 😅
bizim tarafta sınır koyma diye bişey yoktu annemde yapamadı ve bana diyor ki biz niye böyleyiz bizde mi bişey var yetiştiremiyoruz diyor 😂

Söyleneni anlayıp tatbik etmesini mi bekliyorsun 20aylik bebeğin... 🤔
Tabii ki de böyle öğrenecek, seni gördükçe öğrenecek, taklit edecek, sen söyleyip yapmaya devam et o anında anlayıp duzeltmeyecek tavrını 🤷🏻‍♀️
Benim oğlumda kırılmadik sehpa bacağı bırakmadı, bı dönem herşeyi devirip deneyler yaparak geçti ve bı gün bitti bu davranışlar, zamanla öğrenecek, yirmi aylık bebekle konuşulur ama anlayıp herşeyi uygulamasını bekleme 🤷🏻‍♀️

Söyleneni anlayıp tatbik etmesini mi bekliyorsun 20aylik bebeğin... 🤔
Tamamen dinlemesini beklemiyorum tabi ki ama güvenlikleri nedeniyle tehlikeden uzak olması için yapmaması gereken şeyleri bebeklerinize bu şekilde anlatın denilen tavsiyeleri uyguladım ve 12 aylıktan itibaren bu şekilde sınırların belirlenebileceğini okudum

Bence biraz kizmali yalanciktan olsada. Ben mesela oynadığı oyuncakları kendine toplatiyorum. Mesela bir şeyi doktuyse bunu alıyorsun yerine koyuyorsun gibi görevler veriyorum. Tabiki her seferinde yapmıyor ama çogunlukla yapıyor. 14 aylık oğlum. Tabiki bu çocuktan çocuğa değişir. Ama Bence sert bir şekilde ısrarlı olmak gerekiyor. Her şeye tamam dememeliyiz.

Tamamen dinlemesini beklemiyorum tabi ki ama güvenlikleri nedeniyle tehlikeden uzak olması için yapmaması gereken şeyleri bebeklerinize bu şekilde anlatın denilen tavsiyeleri uyguladım ve 12 aylıktan itibaren bu şekilde sınırların belirlenebileceğini okudum
Sınırlarını belirle göstererek yap, ısrarla devam et sen yapmaya, oda alışacak, birlikte yaparsanız daha iyi anlar, söylersen sınırlarıni zorlamaya devam edecek, anlamayacak, seni deneyecek, o yüzden sen de düzeltmeye sınırları göstermeye devam et

Bebeğinizin Prize Fiş takmaya çalışması ne kadar güzel ise maşallah diyorum kendisine ♥ Yine de tehlike arz eder
Akıllı prizler var. Biz minik yeğenimiz için Günsan markanın Çocuk Korumalı prizlerinden almanızı tavsiye ederim canım.

Evet bebekten bahsediyorum farkındayım ama benim bebeğim hiç hayır dememi takmıyor.
ek gıdaya başladığı günden beri her gün her öğün yemeklerini yere attı masaya döktü her defasında söyledim 'yere dökmek yok' ''bak pis oldu dökmüyoruz'' ''yemek istemezsen bana ver'' ''hadi yemek bittiyse masaya koyalım'' gibi gibi cümleler.
Aynı şekilde mesela sandalyeleri deviriyor her defasında kaldırıyorum kırılır , böyle duracak devirmek yok canın acır ayağına düşer gibi ve hayır da diyorum.
Prize fiş takmaya çalışıyor, koltukta kendini atıyor beşiğinden atlıyor ve daha biçok şey.. 😅
Kaynanam ve annem bana böyle alıştırma diyorlar sürekli serbest bırakma diyolar ama ben zaten binlerce kez ne söylenecekse söyledim.
Gerçekten bebekler böyle mi hani tabi yine yapabilir ama arada sırada dinler di mi benimkinde hiç böyle bişey yok 😅
bizim tarafta sınır koyma diye bişey yoktu annemde yapamadı ve bana diyor ki biz niye böyleyiz bizde mi bişey var yetiştiremiyoruz diyor 😂
Oğlum 22 aylık, evde 16.aya kadar hiçbir eşyayı toplamadım hiçbir şeye de dokunmadı cıs dedim olmaz dedim sonra bi yerde kayış koptu çocuk herhalde dedi ki ben bu kadını niye dinliyom? O gün bugündür asssla laf anlamıyo🤣 ve maalesef onların tabiatında bu var, annem dedi ki sobalı evdr çocuk büyüttüm size bir kere ucundan dokundurdum cıs dedim yanına yaklaşmadınız senin oğlun olsaydı o evde dokuz kere yanar onuncuya yine dokunurdu🙆🏻‍♀️😅 en meraklı dönemleri keşif zamanları çok da hayır dememek lazım işte hayır dedikçe inatla da yapıyorlar yaşayarak öğrenecekler İnşallah evde her şey kırılıp döküldükten sonra.. Canları sağ olsun napalım😁

Back
X