ne bilim ya...aklım almıyor benim
oturmamış cinsel yaşam çiftleri olumsuz etkiliyor bildiğim kadarıyla...
arkadaşta tam birşeyleri oturtmuşken kayınvalidelerin gelmesiyle panik yaşıyor
elbetteki kayınvalide gelecek kalacak, bende bu konuda sizinleyim..
konu sahibinin bu noktada iyi niyet taşıdığını ve bunu bahane etmemiş olmasını ümit ediyorum..
sanki bizimki oturmuştu, hepimiz böyle sorunlarla karşılaştık
şimdi cinsel sorun yaşayan herkes kocasıyla evemi kapanacak
sanki kaynana değilde azrail geliyo ya
çak Egem
Cinsel terapi ne yaaa, bu işin terapisi demi olurmuş allam yaa daha neler duyacağız.
Ya bende mi var bir bozukluk anlamadım ki carrie arkadaşımında dediği gibi forum eşin ailesini evinde istemeyen gelinlerden geçilmiyor, bende yalvarırım kal burda diye kayınvalideme, hele eltime gelip kalmıyor bende diye küserimde.
Siz yeni gelinler dünyanın eşinizin etrafında döndüğünü sanıyorsunuz galiba yanlış çok yanlış, hayat 3 günlük ömür çok kısa nerde akrabalık ilişkileri, nerde güzel paylaşımlar yapmayın kızlar allahaşkına, bende çalışan bir bayanım 2 tane çocuğum var kaynanam gelsin kalsın onunla mutfakta güzel değişik yemekler yapmak sohbet etmek hele de eltim de gelirse eğer offf muhabbetin o doyulmayan tadı inanın bana terapi gibi geliyor, bütün yorgunluğumu alıyor. Şimdi diyeceksiniz ki kaynananız çok iyi sizin değil inanın benim kaynananında öyle yanlışları oldu ki zamanında anlatmakla bitmez ama hepsi geçiyor ne kin kalıyor ne nefret, insan zamanla tanıyor birbirini, zamanla kabullenmeyi öğreniyor karşısındakini olduğu gibi.
Şu üç günlük dünya hayatında biraz relax olun, günün tadını çıkarmaya bakın, eften püften şeyleri kendinize dert etmeyin ve unutmayın "keser döner sap döner, gün gelir hesap döner" zamanı gelince sizde evladınızın evine gittiğinizde sizinde damat-gelin buraya böyle bir konu açmasın.
sanki bizimki oturmuştu, hepimiz böyle sorunlarla karşılaştık
Ne güzel şeyler anlatmışsınız, siz şanslı gelinlerdensiniz, ya da aslında olması gereken akrabalık ilişkilerine sahip olup da bazı ekstrem diyebileceğimiz kötü örnekler yüzünden, normalini "şanslı" diye nitelendirdiklerimizden.Ama küçük bir yerde yanılıyorsunuz ne yazık ki, herkesi aynı kefeye koyuyorsunuz.Ne bu forumdaki, eşinin ailesini evinde istemeyen gelinlerin hepsi kötü, ne de buradaki tüm kayınvalideler ya da eltiler görümceler vs. sizinkiler kadar iyi.
Bir akrabalık ilişkisinden bahsediyorsak işi yanlızca bir tarafa yüklemek yanlış olur, hele ki kaynanalık,gelinlik, eltilik damatlık gibi sonradan edinilen akrabalık ilişkileri daha da hassastır, karşılıklı çaba ve özveri gerektirir.Bir gelin kaynana ilişkisinde eşimin annesidir diyerek saygı duymak ne kadar gerekliyse, oğlumun eşidir diyerek saygı duymak da bir o kadar önemli.Ortada bozuk bir ilişki varsa, gelin kayınvalidesiyle anlaşamıyor ya da aynı ortamda bulunmak istemiyorsa "kötü gelin" deyip işin içinden çıkmak en kolayı.
Madem herkes kendinden, ideal ailesinden örnekler vermiş ben de kendi örneğimi vereyim(ki benimki pek iyi bir örnek olmayacak)Bundan seneler önce kuzenlerim ve annemin eltisi bizi ziyarete geldiler, ziyaret de değil işleri vardı biz onları ağırladık doğal olarak.Anneme hiç olmadık iftiralar atıldı, aklınıza bile getiremezsiniz.Bizim tek suçumuz onları ağırlamak oldu ama, annem kendi çocuklarından ayırmadı kuzenlerimi.Ama başka nedenlerden dolayı elti hanım husumet beslediği için, çocuklarını da doldurmuş bulundu.Eee şimdi benim annem bir daha bu insanların yüzüne bakmasa haksızlık mı etmiş olacak yani?Kötü bir insan mı olacak?Herkes melek değil.Tamam, iyiliğe kötülükle cevap verilmez, kötülüğe de kötülükle cevap vermek yakışmaz diyelim ama kötülüğe iyilikle cevap vermeyi herkesten beklemeyelim bence.
Her neyse demek isteiğim şu ki sadece bir taraftan bakınca suçlu suçsuz tayini yapmak kolay, ama ne yazık ki hayat yanlızca bir kişinin yaşadıklarından veya gördüklerinden ibaret değil.
o kadar sinirlendim ki cevap yazma ihtiyacı hissettim. carrie çok saygısızsınız. senin sorunların da vardı diye konu sahibi de böyle yaşamak zorundamı. çaresiz ve fikir istiyor. sen gün oyna dalga geç, biriyle çak yap diye anlatmıyor tabiiki. gelinler kaynanalarına bakmak zorunda diye bir kanun mu var dahaki 5 aylık yeni evliyken ve tedavi görüyorken aylarca evinde bi sürü misafir ağırlamak zorunda mı. çok bakmak istiyorsan adresini ver size gönderelim yatılı misafirlerimizi. ama gelinlerin sıkıntılarını bilip bilmeden direk kaynana tarafı tutan arkadaşları anlayabiliyorum. psikolojiniz iyi değil. çok çektiğiniz ve kocanız tarafından susturulup bütün akrabalarını istekli isteksiz baktığınız için herkes bizim gibi olsun işkence çeksin istiyorsunuz. şahsen ben de sağlık problemim olmasada çalışırken yatılı misafir kabul etmem, kapımı kilitleyip gitmek isterim.sanki bizimki oturmuştu, hepimiz böyle sorunlarla karşılaştık
konuyu açtım ve 1 saat sonra konunun altında gordugum bazı cevaplar beni gercekten sarstı kendime geldim. evet ben bu ulkede sadece ogretilene itaat eden, itaat etmeyeni hemen ötekileştiren otoride sever insanların çogunlukta oldugunu bir an gormezden gelmişim. ben ne halt ediyorum böyle. kime ne anlatmaya calışyorum. cok yanlış bi platformda oldugumu farkettim. tabii bazı mesajlar beni destekleyiciydi. anlamaya calışanlara tesekkur ederim. ha bir de tabi ki cinsel terapi diye birşey var. bu psikiyatri biliminin üzerinede çalıştıgı bir alan. herkes tercihleriye yaşar. kendi hayatını kendi şekillendirir. müsadenizle size iyi günler:)
Yav ne nereye oturuyor ben anlamadım ki
Ya yapmayın allahaşkına 2 ayda oturmayan sorun 20 gündemi oturacaktı, hem 20 günde yatak odasında yapsınlar ne yapacaklarsa, evin diğer odalarını kullanmasınlar, yani fantazi yapmasınlar.
Bu da mı dert yani, bana dert gibi değil kusura bakmayın da bahane gibi geldi.
Bu çiftimizin önünde daha çoook uzun yıllar ve bu sorunlar öyle 2-3 ayda, 20 günde hallolacak şeyler değil, yavaş yavaş ve zaman alan işlerdir bunlar. Böyle sebepler yüzünden kimsenin kalbini kırmaya değmez.
o kadar sinirlendim ki cevap yazma ihtiyacı hissettim. carrie çok saygısızsınız. senin sorunların da vardı diye konu sahibi de böyle yaşamak zorundamı. çaresiz ve fikir istiyor. sen gün oyna dalga geç, biriyle çak yap diye anlatmıyor tabiiki. gelinler kaynanalarına bakmak zorunda diye bir kanun mu var dahaki 5 aylık yeni evliyken ve tedavi görüyorken aylarca evinde bi sürü misafir ağırlamak zorunda mı. çok bakmak istiyorsan adresini ver size gönderelim yatılı misafirlerimizi. ama gelinlerin sıkıntılarını bilip bilmeden direk kaynana tarafı tutan arkadaşları anlayabiliyorum. psikolojiniz iyi değil. çok çektiğiniz ve kocanız tarafından susturulup bütün akrabalarını istekli isteksiz baktığınız için herkes bizim gibi olsun işkence çeksin istiyorsunuz. şahsen ben de sağlık problemim olmasada çalışırken yatılı misafir kabul etmem, kapımı kilitleyip gitmek isterim.
konu sahibi arkadaşım gelen akrabalardan yakın bulduğunuz birine kibarca rahatsızlığınızdan ve doktorun yatılı misafir kabul etmeme kararından bahsedebilirmisiniz?
sanki kaynana değilde azrail geliyo ya
çak Egem
konuyu açtım ve 1 saat sonra konunun altında gordugum bazı cevaplar beni gercekten sarstı kendime geldim. evet ben bu ulkede sadece ogretilene itaat eden, itaat etmeyeni hemen ötekileştiren otoride sever insanların çogunlukta oldugunu bir an gormezden gelmişim. ben ne halt ediyorum böyle. kime ne anlatmaya calışyorum. cok yanlış bi platformda oldugumu farkettim. tabii bazı mesajlar beni destekleyiciydi. anlamaya calışanlara tesekkur ederim. ha bir de tabi ki cinsel terapi diye birşey var. bu psikiyatri biliminin üzerinede çalıştıgı bir alan. herkes tercihleriye yaşar. kendi hayatını kendi şekillendirir. müsadenizle size iyi günler:)
o kadar sinirlendim ki cevap yazma ihtiyacı hissettim. carrie çok saygısızsınız. senin sorunların da vardı diye konu sahibi de böyle yaşamak zorundamı. çaresiz ve fikir istiyor. sen gün oyna dalga geç, biriyle çak yap diye anlatmıyor tabiiki. gelinler kaynanalarına bakmak zorunda diye bir kanun mu var dahaki 5 aylık yeni evliyken ve tedavi görüyorken aylarca evinde bi sürü misafir ağırlamak zorunda mı. çok bakmak istiyorsan adresini ver size gönderelim yatılı misafirlerimizi. ama gelinlerin sıkıntılarını bilip bilmeden direk kaynana tarafı tutan arkadaşları anlayabiliyorum. psikolojiniz iyi değil. çok çektiğiniz ve kocanız tarafından susturulup bütün akrabalarını istekli isteksiz baktığınız için herkes bizim gibi olsun işkence çeksin istiyorsunuz. şahsen ben de sağlık problemim olmasada çalışırken yatılı misafir kabul etmem, kapımı kilitleyip gitmek isterim.
konu sahibi arkadaşım gelen akrabalardan yakın bulduğunuz birine kibarca rahatsızlığınızdan ve doktorun yatılı misafir kabul etmeme kararından bahsedebilirmisiniz?
Kusura bakmayın, sakın kişisel olarak da algılamayın ama mesajlarınızı görünce yazmak istedim.
Farkındayım biraz avukat rolüne büründüm ama bu arkadaş buraya bir konu açmış, sanırım dertli (hani topikten dolayı) derdini dökmüş, eşinin ailesini de kıramadığı için belli ki hayır diyememiş gelmiş burada anlatmış durumunu.
Ancak buradaki tutum eleştirmekten öteye taşınmış ne yazık ki, üyeler kendi aralarında diyaloglar kurup konu sahibiyle alay ediyor.
Tedavi oluyor, yani çok garipsenecek bir durum değil,cinciye üfürükçüye,çaput bağlamaya gitmemiş. Siz tercih etmezsiniz ama tıbbı tedavi günümüzde geçerlilik taşıyor.
Tedavisi de aksatılsın istemiyor, "gelmeyin sakın evime!" de demiş değil belli ki.
Bilemiyorum belki de ben de bu konuda idealistim ama buraya konu açan hiçbir üye böyle bir muameleyi haketmiyor.
Şuan ki üslubunuz bence yanlış. Konu sahibiyle alay eder biçimde konuşmalarınız. Cinsel sorunlar varmış ve bu terapi alacak kadar büyük bir sorun halinde. Psikolojisi zaten zedelenmiş olan bir insanla böyle gülüşleriniz hiç hoş değil. Tedirgin olmasıda bence normal. Herkes evinde misafirler varken kalkıp gece banyoya giremez. Çekinebilir yada aile tarzı o olmayabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?