Yorumunuzda sonuna kadar haklısınız, kimse dört dörtlük değil ve tabiki her insanda iyilik timsali değil. Belki yanlış kelimeler kullanmış olabilirim ama ben konu sahibine "kötü gelinsin" demedim, öyle bir şey deme hakkınada sahip değilim. İnsani ilişkiler konusunda bende çokkk olumsuzluklar yaşadım yeri geldi kırdığım insanlar olduğu gibi yeri geldi ben kırıldım ne yaparsınız ki bu hayatın cilveleri ha olmasa iyi olur o da ayrı tabi.
Yalnız bu konuda mesele kötü insanlara iyilikte bulunmak veya bulunmamak meselesi değil ki. Benim yorumum nasıl buraya geldi ben onu anlamadım şimdi.
Konu yeni evli ve cinsel yaşamında bir problemi olan, problemine çözüm yolunda bir çaba gösteren kızımızın çabasının evine gelen eşinin ailesi yüzünden sekteye uğrayacak olması değilmi yoksa ben yanlış mı anladım. Ben bu şekilde anladım ve yorumumu buna göre yaptım.
Evlilikte cinsellik önemlidir, ama hayatın merkezi değildir bu benim görüşüm tabiki. Ailevi ilişkilerin iyi olması aile hayatınında düzenli ve huzurlu olmasının olmazsa olmaz birinci kuralıdır bence. Ama kızımızın eşinin ailesi kötü ise ki ben öyle bir şey yazdığını görmedim evine istememekte hakkıdır ve haklıdır. Ama eğer kötü insanlar değilse, ne zaman olsa halledilebilecek bir mesele için de eş ailesinin evine gelmesinin bu kadar problem yapılması da hoş değil.
Ve inanın bunlar dert değil, sorun değil, kafamızı takıp da düşüneceğimiz şeyler değil, insanlarımız ne sorunlarla uğraşıyor rabbim herkesin dağına göre kar veriyor, ölümde bizim için düğünde bizim için değilmi, üzüntüde bizim için sevinç de bizim için değilmi.
Büyütülüp dert etmektense bu durumdan zevk al, evine gelen insanlarla hoşça vakit geçirmeye çalış demek istedim ben.
Umarım bu sefer anlaşılmışımdır.
söylemiyorki nedenini,
ben söylediği şeylere göre yorum yapıyorum
arkadaslar bende güzel güzel yorumlar yapabilirdim o kadar cahil değilim bende tavsiiyelerde bulunabilirdim ancak konu sahibi sorunlu arkadasımızın son cümlesi beni cıldırttı.DEFOLUP GİTSELER ne demek bu yaaaaa Allah askına bana cvp veren arkadaslarım ben herkese saygı duyarım bunun da biilincindeyim ama daha kayınvalidesi yada akrabalarına saygı duymayan birine bende saygı duymam k bakmayın.ayrıca her kayınvalide yada neyse iyi değil ama o insanları iyi yapmak sizin elinizde bir nebze de olsa.
:))) farklı konuları mı okuyoruz acaba, bayan demiş ya cinsel terapi görüyorum, sekteye uğramasını istemiyorum diye.
Sizi bilmiyorum ama bu bence önemli bir neden.
arkadaslar bende güzel güzel yorumlar yapabilirdim o kadar cahil değilim bende tavsiiyelerde bulunabilirdim ancak konu sahibi sorunlu arkadasımızın son cümlesi beni cıldırttı.DEFOLUP GİTSELER ne demek bu yaaaaa Allah askına bana cvp veren arkadaslarım ben herkese saygı duyarım bunun da biilincindeyim ama daha kayınvalidesi yada akrabalarına saygı duymayan birine bende saygı duymam k bakmayın.ayrıca her kayınvalide yada neyse iyi değil ama o insanları iyi yapmak sizin elinizde bir nebze de olsa.
Bravo bir konuyu daha kavgaya çevirmişsiniz!
Saygı çercevesinden çıkacaksak bunu en iyi benim yaptığımı bildiğinizi biliyorum.
Bu sebeple ne siz beni üzün ne de ben sizi !
söylemedin, duymadım, görmedim kabul etmiyorum ....
ilk ve son notum ...
Cinsellik sadece gece olmuyor ki???
Eşlerin ikiside çalışıyor.Eve gelir gelmez ister istemez birbirleriyle bişeyler yaşamak isteyebilirler..
Birde terapi alındığında göre durum ''aman biraz daha bekleyelim'' denecek birşey değil demekki???
Durum,ortam,zaman kişilerin olaylara bakış açısını anında değiştirebilir.
20 gün az bir zaman da değil.
Kendi kurdukları düzen birden alt üst olmuş oluyor...
OLAYI KENDİ İÇERSİNDE DEĞERLENDİRMEK LAZIM..
Bana saygı duymayana bende saygı duymam.. Onlar da saygı duymuyorki yeni gelinin evinee sülalecek 20 gün kalmaya geliyorlarr..
Bana saygı duymayana bende saygı duymam.. Onlar da saygı duymuyorki yeni gelinin evinee sülalecek 20 gün kalmaya geliyorlarr..
batılılaşma nerden çıktı ya. kastım erkek tarafına, başta kaynana ve kayınpeder olmak üzere hepsine herkesten çok kız tarafından daha çok değer vereceksin beklentisi içine girmeniz.
tsemavi,
gelinlerin anneside kızlarına bakıp büyütüyo. aynı şey. kızlarını millete hizmet etsinler, kul köle olsunlar, sıkıntı çeksinler diyemi evlendiriyolar. saygılı olmak başka şey, bakmak zorunda olmak başka şey. kimse kimseye bakmak ve hizmet etmek zorunda değil. bu beklenti içine girerseniz çooook üzülürsünüz.
o zaman onlara hiç misafir gitmesin, nasıl olsa her an herşey olabilir
insanız ya, nefis diye birşey var
ama 5 ay önce evlenmişler, geçen hafta değil
İyi hoş da arkadaşım, bence karşındakine ilk önce İNSAN olduğu için saygı duyacaksın, sonra da gelip buraya derdini açıp senden benden yorum beklediği için.2 kelimeye sinirlenmişsiniz, bir paragraf yazı yazmışsınız, hem de hiç tanımadığınız insan hakkında.Daha ilk okuduğumda ben de bu iki kelimeye çok takıldım ama zannetmem ki bu kadar kızıp söylenme hakkını bana versin, uygun bir dille karşımızdakini uyarmak yerine niye hemen birbirimize saygımızı kaybedelim ki?.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?