eee herhalde eşitler, ben anneme nasıl davranıyorsam kaynanamada aynı davranırım
yıkın önyargıları derken neyi kastettin? batılaşmayımı kastediyorsun?
sanki günler torbaya girdi ya
eee herhalde eşitler, ben anneme nasıl davranıyorsam kaynanamada aynı davranırım
yıkın önyargıları derken neyi kastettin? batılaşmayımı kastediyorsun?
sanki günler torbaya girdi ya
arkadasım sana sonuna kadar katılıyorum.Allahım böyle insanlardan beni herkesi korusun.bize evlenirken 4 atanın hakkı birdir kendi anana babana nasıl saygılıysan kocanaın anası babası da birdir senin için onlara üf bile deme onlara saygıda sevgide hizmette kusur etme dediler bende öyle yapmaya calısıyorum şükür.ya düşünebiliyormusun böyle gelinin olcak Allahım sen benm basıma verme yoluverirdim heralde sacını basını ben sana dalyan gibi oğlumu yıllarca ne emeklerle büyüttüğüm cocugumu vereyim sen bana bi kac gün tahammül edeme.yazık valla utanın kendinizden insanlık kalmamıs sizde bee.bu ne hal kendinize gelin biraz.sanki kadın ele düşmüs yıllarca bakacak zanneder okuyanda.Allah korkusu yok mu sizde.keske bana gelseler bizimkiler.yalnızım su koca istanbulda keske gelselerde aylarca kalsalar.ilerde kadın yataga düşse demekki hiç bakmaz böyle insanlar koyuverir kapının önüne valla ben senin bakıcınmıyım die.Allah o kadını bu gelinin eline düşürmesin
İşte ben de bunu anlatmak istiyorum bayan, herkes ne yazık ki NORMAL çıkamayabiliyor, bu benim kuzenim annemin eltisi ya da konu sahibinin(ya da forumdaki diğer bazı gelinlerin) kaynanaları hatta buradaki bazı kaynanaların gelinleri olabilir.Benim söylediğim "tek suçumuz onları ağırlamak" lafı da biz hizmet ettiğimiz için iftira ettiler manasına gelmiyor tabi, ne için yaptıkları beni ilgilendirmez ama ortada bizim olumsuz, hatta eksik bir davranışımız ağırlamamız olmadığı halde bu durumla karşı karşıya kalmamız da en az onlar kaar normal değildi.
Her neyse konu bu değil elbette, benim hassas olduğum bir örneği buraya yazıp yoruma açık hale getirmem hata.
konuyu açtım ve 1 saat sonra konunun altında gordugum bazı cevaplar beni gercekten sarstı kendime geldim. evet ben bu ulkede sadece ogretilene itaat eden, itaat etmeyeni hemen ötekileştiren otoride sever insanların çogunlukta oldugunu bir an gormezden gelmişim. ben ne halt ediyorum böyle. kime ne anlatmaya calışyorum. cok yanlış bi platformda oldugumu farkettim. tabii bazı mesajlar beni destekleyiciydi. anlamaya calışanlara tesekkur ederim. ha bir de tabi ki cinsel terapi diye birşey var. bu psikiyatri biliminin üzerinede çalıştıgı bir alan. herkes tercihleriye yaşar. kendi hayatını kendi şekillendirir. müsadenizle size iyi günler:)
batılılaşma nerden çıktı ya. kastım erkek tarafına, başta kaynana ve kayınpeder olmak üzere hepsine herkesten çok kız tarafından daha çok değer vereceksin beklentisi içine girmeniz.
tsemavi,
gelinlerin anneside kızlarına bakıp büyütüyo. aynı şey. kızlarını millete hizmet etsinler, kul köle olsunlar, sıkıntı çeksinler diyemi evlendiriyolar. saygılı olmak başka şey, bakmak zorunda olmak başka şey. kimse kimseye bakmak ve hizmet etmek zorunda değil. bu beklenti içine girerseniz çooook üzülürsünüz.
saygı çercevesinden çıkacaksak bunu en iyi benim yaptığımı bildiğinizi biliyorum.
Bu sebeple ne siz beni üzün ne de ben sizi !
Söylemedin, duymadım, görmedim kabul etmiyorum ....
Ilk ve son notum ...
ama görmüyomusun ne diyolar, yıkın bu önyargıları diyolar. yani ben bundan batılaşın, aile bağlarını gevşetin diye anlıyorum
neyse,hala sizin gibi düşünenler var diye mutluyum
ama konu sahibi öyle birşey demedi
cinsel terapi yüzünden ağırlamak istemiyorum dedi
batılılaşma nerden çıktı ya. kastım erkek tarafına, başta kaynana ve kayınpeder olmak üzere hepsine herkesten çok kız tarafından daha çok değer vereceksin beklentisi içine girmeniz.
tsemavi,
gelinlerin anneside kızlarına bakıp büyütüyo. aynı şey. kızlarını millete hizmet etsinler, kul köle olsunlar, sıkıntı çeksinler diyemi evlendiriyolar. saygılı olmak başka şey, bakmak zorunda olmak başka şey. bu beklenti içine girerseniz çooook üzülürsünüz.
Ne güzel şeyler anlatmışsınız, siz şanslı gelinlerdensiniz, ya da aslında olması gereken akrabalık ilişkilerine sahip olup da bazı ekstrem diyebileceğimiz kötü örnekler yüzünden, normalini "şanslı" diye nitelendirdiklerimizden.Ama küçük bir yerde yanılıyorsunuz ne yazık ki, herkesi aynı kefeye koyuyorsunuz.Ne bu forumdaki, eşinin ailesini evinde istemeyen gelinlerin hepsi kötü, ne de buradaki tüm kayınvalideler ya da eltiler görümceler vs. sizinkiler kadar iyi.
Bir akrabalık ilişkisinden bahsediyorsak işi yanlızca bir tarafa yüklemek yanlış olur, hele ki kaynanalık,gelinlik, eltilik damatlık gibi sonradan edinilen akrabalık ilişkileri daha da hassastır, karşılıklı çaba ve özveri gerektirir.Bir gelin kaynana ilişkisinde eşimin annesidir diyerek saygı duymak ne kadar gerekliyse, oğlumun eşidir diyerek saygı duymak da bir o kadar önemli.Ortada bozuk bir ilişki varsa, gelin kayınvalidesiyle anlaşamıyor ya da aynı ortamda bulunmak istemiyorsa "kötü gelin" deyip işin içinden çıkmak en kolayı.
Madem herkes kendinden, ideal ailesinden örnekler vermiş ben de kendi örneğimi vereyim(ki benimki pek iyi bir örnek olmayacak)Bundan seneler önce kuzenlerim ve annemin eltisi bizi ziyarete geldiler, ziyaret de değil işleri vardı biz onları ağırladık doğal olarak.Anneme hiç olmadık iftiralar atıldı, aklınıza bile getiremezsiniz.Bizim tek suçumuz onları ağırlamak oldu ama, annem kendi çocuklarından ayırmadı kuzenlerimi.Ama başka nedenlerden dolayı elti hanım husumet beslediği için, çocuklarını da doldurmuş bulundu.Eee şimdi benim annem bir daha bu insanların yüzüne bakmasa haksızlık mı etmiş olacak yani?Kötü bir insan mı olacak?Herkes melek değil.Tamam, iyiliğe kötülükle cevap verilmez, kötülüğe de kötülükle cevap vermek yakışmaz diyelim ama kötülüğe iyilikle cevap vermeyi herkesten beklemeyelim bence.
Her neyse demek isteiğim şu ki sadece bir taraftan bakınca suçlu suçsuz tayini yapmak kolay, ama ne yazık ki hayat yanlızca bir kişinin yaşadıklarından veya gördüklerinden ibaret değil.
bunlar görümce kaynana herhalde, inatla yazıyorsunuz ve saçmalıyorsunuz ne alakası var hürmetmiş, dalyan gibi oğlunu vermiş, bizi kim büyüttü bize emek vermedilermi, hürmet ayrı şey yeri yurdu varken 1ay toplanıp yatılı gelmek ayrı amaaan size laf anlatmıcam daha. ne haliniz varsa görün.
Ben bunu sadece konu sahibi için demedim zaten forumda genellemeye tabi tutlan tüm gelinler ve bu konu sahibi için dedim, ki bana göre konu sahibinin çok daha geçerli, ana bir nedeni var misafir kabul etmemek için.
Yorumunuzda sonuna kadar haklısınız, kimse dört dörtlük değil ve tabiki her insanda iyilik timsali değil. Belki yanlış kelimeler kullanmış olabilirim ama ben konu sahibine "kötü gelinsin" demedim, öyle bir şey deme hakkınada sahip değilim. İnsani ilişkiler konusunda bende çokkk olumsuzluklar yaşadım yeri geldi kırdığım insanlar olduğu gibi yeri geldi ben kırıldım ne yaparsınız ki bu hayatın cilveleri ha olmasa iyi olur o da ayrı tabi.
Yalnız bu konuda mesele kötü insanlara iyilikte bulunmak veya bulunmamak meselesi değil ki. Benim yorumum nasıl buraya geldi ben onu anlamadım şimdi.
Konu yeni evli ve cinsel yaşamında bir problemi olan, problemine çözüm yolunda bir çaba gösteren kızımızın çabasının evine gelen eşinin ailesi yüzünden sekteye uğrayacak olması değilmi yoksa ben yanlış mı anladım. Ben bu şekilde anladım ve yorumumu buna göre yaptım.
Evlilikte cinsellik önemlidir, ama hayatın merkezi değildir bu benim görüşüm tabiki. Ailevi ilişkilerin iyi olması aile hayatınında düzenli ve huzurlu olmasının olmazsa olmaz birinci kuralıdır bence. Ama kızımızın eşinin ailesi kötü ise ki ben öyle bir şey yazdığını görmedim evine istememekte hakkıdır ve haklıdır. Ama eğer kötü insanlar değilse, ne zaman olsa halledilebilecek bir mesele için de eş ailesinin evine gelmesinin bu kadar problem yapılması da hoş değil.
Ve inanın bunlar dert değil, sorun değil, kafamızı takıp da düşüneceğimiz şeyler değil, insanlarımız ne sorunlarla uğraşıyor rabbim herkesin dağına göre kar veriyor, ölümde bizim için düğünde bizim için değilmi, üzüntüde bizim için sevinç de bizim için değilmi.
Büyütülüp dert etmektense bu durumdan zevk al, evine gelen insanlarla hoşça vakit geçirmeye çalış demek istedim ben.
Umarım bu sefer anlaşılmışımdır.
ne biçim insanlarsınız anlamadım gitti ya
bi kaç gündür hep kaynanasının gelmesinden yakınan gelinler görüyorum forumda
o kadın koynunuza alıp yattığınız kocanızın annesi yaaaaa şimdi evlendi diye annesini, ablasını eve almayacakmı? kucağına alıp sallamak zorundamı kalacan kaynananı? biberonlamı besleyecen? çalışıyorsan çalışmana devam et, herkes çalışıyor ve herkes misafir ağırlıyor yeri geldimi
neyse, ben daha çok sinirlenmeden çıkıyorum bu konudan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?