20 günlük ziyaret 2 aylık cabayı mahvedecek :(

eee herhalde eşitler, ben anneme nasıl davranıyorsam kaynanamada aynı davranırım

yıkın önyargıları derken neyi kastettin? batılaşmayımı kastediyorsun?

sanki günler torbaya girdi ya

bende anneme babama nasıl davranılmasını istiyorsam kaynana ve kayınpederime öyle davrandım.annem babam evime kendileri geldi.kaynanam rahatsızdı zorlanır gelemez diye arabayla gittik aldık geldik.beraber olalım diye

Arkadaşım seni çok iyi anlıyorum. Sen derdini bizimle paylaşmıssın ve tedavi gördüğün sürede en yakının bile olsa istememen gayet normal. Ama sen buna rağmen bile söylemeyip sadece bizimle paylaşmıssın. Burdaki bazı arkadaşlar çok kırıcı çok bilmiş konuşuyorlar sen onlara bakma kimse kimseyle dalga geçme lüksüne sahip değil o onun kişiliğidir de geç Sen bu durumu eşinle konuşsan oda güzel dille annesine söylese nasıl olur:44::44:

eee herhalde eşitler, ben anneme nasıl davranıyorsam kaynanamada aynı davranırım

yıkın önyargıları derken neyi kastettin? batılaşmayımı kastediyorsun?

sanki günler torbaya girdi ya

batılılaşma nerden çıktı ya. kastım erkek tarafına, başta kaynana ve kayınpeder olmak üzere hepsine herkesten çok kız tarafından daha çok değer vereceksin beklentisi içine girmeniz.

tsemavi,
gelinlerin anneside kızlarına bakıp büyütüyo. aynı şey. kızlarını millete hizmet etsinler, kul köle olsunlar, sıkıntı çeksinler diyemi evlendiriyolar. saygılı olmak başka şey, bakmak zorunda olmak başka şey. kimse kimseye bakmak ve hizmet etmek zorunda değil. bu beklenti içine girerseniz çooook üzülürsünüz.

ama görmüyomusun ne diyolar, yıkın bu önyargıları diyolar. yani ben bundan batılaşın, aile bağlarını gevşetin diye anlıyorum

neyse,hala sizin gibi düşünenler var diye mutluyum

ama konu sahibi öyle birşey demedi
cinsel terapi yüzünden ağırlamak istemiyorum dedi

canım en iyisini yaptın, allah yardımcın olsun.

Size katılıyorum. TSEMAVİ bu nasıl bi düşünce tarzıdır ya. Kendinizi ve tüm kadınları bu kadar düşürmeyin. Ne demek dalyan gibi oğlumu veriyorum da bilmem ne. Dalyan gibi verilen tek şey ERKEKlerse sizin önce kendinize saygınız kalmamış. Bir kız anneside diyebilir bunu. Ben dalyan gibi kız verdm herkese hizmetçi olsun diyemi !!!!

kazene katılıyorum. Ve bence saygı çercevesinden çoktan çıkmışlar. Arkadaşın burdaki durumu bizden fikir ve yardım almak. Kimse kimseyle dalga geçemez Yazmayım yazmayım dedim ama okudukça inanın benim bile sinirlerim gerildi kaldıki konu sahibin sinirleri ne durumdadır Arkadaşımız eğer bunu söyleseydi kaynanasına anlatsaydı terapi gördüğünü bu seferde sen nasıl söyledin işte denirmi bu laf gibi konuşcaktınız bu şekilde demiş yok burnuma başka kokular geldi filan. Arkadaşım senin yapacağın şey eşinle bunu konuşmak 20 gün değilde en azından 1 hafta kalmalarını sağlamak. Normal bir cinsel yaşamınız olsa ve yardım almasaydınız eminimki seninde anneni istemeyeceğini düşünmüyorum

ama görmüyomusun ne diyolar, yıkın bu önyargıları diyolar. yani ben bundan batılaşın, aile bağlarını gevşetin diye anlıyorum

neyse,hala sizin gibi düşünenler var diye mutluyum

bunlar görümce kaynana herhalde, inatla yazıyorsunuz ve saçmalıyorsunuz ne alakası var hürmetmiş, dalyan gibi oğlunu vermiş, bizi kim büyüttü bize emek vermedilermi, hürmet ayrı şey yeri yurdu varken 1ay toplanıp yatılı gelmek ayrı amaaan size laf anlatmıcam daha. ne haliniz varsa görün.

ama konu sahibi öyle birşey demedi
cinsel terapi yüzünden ağırlamak istemiyorum dedi

Ben bunu sadece konu sahibi için demedim zaten forumda genellemeye tabi tutlan tüm gelinler ve bu konu sahibi için dedim, ki bana göre konu sahibinin çok daha geçerli, ana bir nedeni var misafir kabul etmemek için.

ben nerde kaynanaya annenden daha çok saygı gösteriilmelidir dedim ki

bu arada umarım yaşlandığınız zamanda aynı düşünceyi paylaşırsınız
kimse kimseye bakmak ve hizmet etmek zorunda değil tabi, ben zaten mecbur olduğum için yapmıyorum, onunla görüşmek bana zevk veriyor, beni mutlu ediyor, zaten çok sık görmüyorum kaynanamı, 40 yılda bi gelmiş, suratmı yapacam ona

Yorumunuzda sonuna kadar haklısınız, kimse dört dörtlük değil ve tabiki her insanda iyilik timsali değil. Belki yanlış kelimeler kullanmış olabilirim ama ben konu sahibine "kötü gelinsin" demedim, öyle bir şey deme hakkınada sahip değilim. İnsani ilişkiler konusunda bende çokkk olumsuzluklar yaşadım yeri geldi kırdığım insanlar olduğu gibi yeri geldi ben kırıldım ne yaparsınız ki bu hayatın cilveleri ha olmasa iyi olur o da ayrı tabi.

Yalnız bu konuda mesele kötü insanlara iyilikte bulunmak veya bulunmamak meselesi değil ki. Benim yorumum nasıl buraya geldi ben onu anlamadım şimdi.
Konu yeni evli ve cinsel yaşamında bir problemi olan, problemine çözüm yolunda bir çaba gösteren kızımızın çabasının evine gelen eşinin ailesi yüzünden sekteye uğrayacak olması değilmi yoksa ben yanlış mı anladım. Ben bu şekilde anladım ve yorumumu buna göre yaptım.

Evlilikte cinsellik önemlidir, ama hayatın merkezi değildir bu benim görüşüm tabiki. Ailevi ilişkilerin iyi olması aile hayatınında düzenli ve huzurlu olmasının olmazsa olmaz birinci kuralıdır bence. Ama kızımızın eşinin ailesi kötü ise ki ben öyle bir şey yazdığını görmedim evine istememekte hakkıdır ve haklıdır. Ama eğer kötü insanlar değilse, ne zaman olsa halledilebilecek bir mesele için de eş ailesinin evine gelmesinin bu kadar problem yapılması da hoş değil.

Ve inanın bunlar dert değil, sorun değil, kafamızı takıp da düşüneceğimiz şeyler değil, insanlarımız ne sorunlarla uğraşıyor rabbim herkesin dağına göre kar veriyor, ölümde bizim için düğünde bizim için değilmi, üzüntüde bizim için sevinç de bizim için değilmi.

Büyütülüp dert etmektense bu durumdan zevk al, evine gelen insanlarla hoşça vakit geçirmeye çalış demek istedim ben.

Umarım bu sefer anlaşılmışımdır.

hepsini okuyamadım ama konu sahibi arkadaşı destekleyenlerde var yazık ki dalga geçer gibi yorum yapanlar da..
biraz empati yeterli bence..
genel olarak istemediğinden basetmemiş arkadaş şuan misafir ağırlayacak durumda olmadığından bahsetmiş
ki bu işin bana göre en can sıkan tarafı kendisine sormadan planlar yapılması..
belki herşey normal olsa o da sevinerek ağırlayacak hatta kendi davet edecek..
yorum yaparken daha dikkatli olmak gerekiyor insanların hassasiyetlerine saygı duyarak (!)

acaba kendi annenize nasıl davranıyorsunuz merak ettim sadece... nasıl olsa kimse kimseye bakmak zorunda değil değilmi?

Ben bunu sadece konu sahibi için demedim zaten forumda genellemeye tabi tutlan tüm gelinler ve bu konu sahibi için dedim, ki bana göre konu sahibinin çok daha geçerli, ana bir nedeni var misafir kabul etmemek için.

söylemiyorki nedenini,
ben söylediği şeylere göre yorum yapıyorum

katılıyorum

yeni evlide olsam yüzyıllık evli de olsam hem tedavi görüyorum hemde çalışıyorum 20 gün kimseyi yatılı kabul edemem. konu sahibini çok iyi anlıyorum. kolay gelsin inş kısa zamanda tedaviniiz başarırsınız.

öle bi izlenim bırakıyosunuzki sanki şimdi kaynana geldi diye ömür boyu cinsel hayatları düzelmeyecekmiş gibi..çünkü SERENAY ında dediği gibi, başka sorunladan bahsetmedi konu sahibi

bu yazdığın ilk mesaj hala buradasın.Senin sinirlerini bilemem ama benimkini altüst etmiş durumdasın,bu nasıl üslup,dalga geçer gibi konuşmalar.Bence sen Türkiye'de yaşamadın,büyümedin ve burdaki şartlar,evlilikler hakkında hiç bir fikrin yok.Atıyorsun öyle kafadan ben olsam böyle yapardım diyorsun ama hiiiiiiiiiiiiç zannetmiyorum.Herhangi bir durumu biz birebir yaşamamışsak yorumda yapmayalım kafadan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…