Doğuma Hazırlık 20 haftalık doğum sonrası tekrar gebe kalma

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Kimileri önce sancı çeker kimileri çekmez benim tanidiğimin önce suyu geldi ağri sızı olmadan doğurdu farkli olabiliyor ben cok sanci çektim daha sonra kanamam başladı muayene etmediler keseye zarar vermemek icin saatler sonra muayene ettiler o esnada suyum geldi zaten.O anki acının tarifi yok ama çok şükur zamanla azaliyor Rabbim bu gunleri unutturacak hayirli evlatlar nasip etsin güzel haberlerinizi bekliyorum❤
 
Amin bende sizden güzel haberler bekliyorum
 
Merhaba bende de rahim açılması var şuan 22+3 haftalık gebeyim kasıklarımda baskı ve sertleşme hissettim o şikayetle gittim doktorda baktı rahimde içerden çok hafif bir açılma var dedi ama rahmin yapısıyla mı Alakalı yoksa bebekken mi haftaya bakacağız dedi. Tekrar ölçecekmiş. 44mm dedi hatta o hafif açılan yeri de gösterdi çok tedirginim çünkü bebeğim hep kasıkta sürekli oraya baskı yapıyır çok ama çok nadir göbeklimin oldupu yere çıkıyor. Yine kaşıkta hissediyorum. Siz şuan kaçıncı haftanızdasınız? Ne gibi önemler alıyorsunuz?
 
Merhaba rabbim bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alıp büyütmeyi nasip etsin. Benim 20 hafta bitmek üzereyken suyumun gelmesi nedeni ile erken doğum yaptım ne yazıkki rahim ağzı o gün 23 mm ye düşmüştü. Stres yapmayın Kendinizi yormayın çok ayakta kalmayın iş yapmayın bence
 
Doktor öyle söylediğinden beridir yatıyorum sabah kızım okula giderken biraz yediriyorum beslenmesini hazırlıyorum o kadar yemek bile yapmıştım dışarıdan söylüyorum sürekli uzanıyorum korkudan daha çok açılır diye. Bebekte sürekli kasıklarımda. Doktorum stres yapma çok karşılaşıyoruz merak etme dedi ama ister istemez tedirginiz. Kızımda hiç böyle sıkıntı olmadı inşallah rahimin yapısıyla alakalıdır. Bebeğim de biraz yukarıya çıksa daha rahat edeceğim hep aşağıda baskı yapıp duruyor adet sancısı gibi çekiyorum dünden beri ilaçları kullanıyorum onlar biraz hafifletti. 1,5 ay daha dayansam bile yeter şuan çok erken size de çok geçmiş olsun. Okuyunca üzülüyor insan yaşamasan da kşmse anlamıyor bu tedirginlikleri stresi gerçekten de.
 
Rabbim hayırlısını nasip etsin biz kul olarak elimizden geleni yapayımda geresi rabbimin takdiri. Kesinlikle stres insanı yiyip bitiren bişey.Benim bilindik bişeydi rahim ağzı yetersizliği daha önceden tespit edilmişti takip altındaydım. Rahmin yapısı ile ilgili olsaydı ilk gebeliğinizdede aynısını yaşama ihtimaliniz olmazmıydı bilemedim. Ben suyumun geldiği güne kadar düşük önleyici ilaç kullandım ama nasipte olmayınca olmuyor. Evet kolay bir durum değil ama lütfen çok fazla araştırıp her yaşanan olayla kendinizi kıyaslayarak bunalıma girmeyin. Buarada teşekkür ederim
 
Ilk adetinizi doğumdan sonra ne zaman gördunuz acaba ?
 
Ben teşekkür ederim cevap verdiğiniz ilk kızımdan 4 yıl sonra ikinciye karar verdik olmadı 6 düşüğüm var kürtaj oldum hep ama hepsi 6. Haftaya gelmeden gitti genetik sıkımtı yoktu yine de 2 tüp bebek ve aşılama yaptık yine olması doğal yollardan kaldım. Bu sefer de böyle bir sıkıntı çıktı. Tam bütün zorlukları atlattık derken 6.ayıma girerken bununla karşılaştık. Etrafımda da kşmse de yok böyle bir durum ne yapacağım bilemeden buradan okudum hep yine de korktum Benim rahim uzunluğum 44mm ama 40 mm olur 2 hafta sonea 23 mm e düşenler de olmuş direk suyu gelenlerde olmuş doğuma kadar sağlıkla gidenlerde olmuş. İşte hepsini okuyorum kaç gündür içimdeki korku birazda olsun geçer diye. Hafifi açılma oldu diye hemen doğum olmaz diyorlar açılma başlayıp 6/7 hafta sonra da doğumlar anca başlıyormuş İnan o bilw yeter 30 a gelsem bile yeter diyorum ama 23/24 falan çok erken
 
Merhaba yalniz sizin serviks uzunluğunuz cok cok guzel. Bir anda acilma cok az milyonda bir olan bir şey belki. Ufacik bir ihtimal icin kendinizi üzmeyin. Acilma da cok az demis doktor zaten. 30'lari da gecer insallah.
Bende sanci ve kasilma var surekli. 21.haftamda agir sanci yasayinca acile gittim. Su an perinatolog gozetimindeyim benim rahim ağzı uzunlugum 30mm cikiyor mesela. Bende de acilma yani hunilesme var. 24+3'üm.
Doktor bana da istirahat verdi. Progestoron kullanıyorum sizinde vardır zaten.
Bebeklerimiz icin güçlü duracağız. Hissettiklerimizi hissediyorlar onlarda. Biz inanirsak daha sıkı tutunacaklarina inaniyorum.
 
Merhaba canım hemen hemen aynı haftalardayız. Bugün 22+6 günlük oldum. Çarşamba gitmiştim yarın tekrar çağırdı doktorum. İdrar testi yaptım çok şükür temiz çıktı. Kültür de pazartesi çıkar dedi doktorum. Oda temiz çıkar dediler. Enfeksiyon çok etkiliyormuş bol bol su iç dedi doktorum ben de 2 litre içebiliyorum daha fazla artık su kucacak gibi oluyorum. Bir de bwnim bebeğim çok aşağıda senin de öylemi o da beni korkutuyor çok baskı yapıyor başıyla rahmine doktor başını rahme dayamıl dedi sertleşmeler oluyordu toplanma bir kaç gündür olmuyor kadık ve bel ağrım var biraz yürüyorum hafifliyor. Ama ayakta kaldığım zaman da artıyor. Progestana gerek yok şuan dedi doktorum magnezyum ve kalsiyum takviyesi verdi pazartesi belli olavak durumum inşallah yapısaldır çok fazla kürtaj oldum ve 2 defa da histeroskopi ameliyatı oldum belki onlarda etki etmiş olabilir bilmiyorum
Seninkisi kız mı erkek mi canım?
Yatıyor musun sürekli?
 
Neden tedirgin oldugunu simdi anladim canim onceki kayiplar elbette etkiler ama moralini yuksek tutmaya calis olur mu hep aynı olacak değil. ⚘
Benim de idrarda bi sorun cikmadi enfeksiyon kapmamak cok onemli ama benden kültür almadi doktor. Sancılarım oldugu icin direk antibiyotiğe baslatti kullandim. Sanci ve kasilmalarim var benim. Ozellikle soyledigin o toplanma bir yerde sertlesme surekli oluyor bazen gunde 20 yi bile geçiyor. Sancim da oluyor maalesef. 21.haftadan beri yoğun sekilde hatta ama 24'ü bitirmek üzereyim.
Bebeğim erkek canim seninki? Bazen baya vajinama vuruyor gibi evet ama bazen de göbek deliğimin üstüne vuruyor bu konuda bi istikrari yok. Doktorum cok asagida demedi gerci benim bebeğim hep cok hareketli oluyor yerinde durmuyor
Doktor dinlen dedi canim raporluyum yatiyorum ama yemeklerden sonra hemen yatamiyorum mide rahatsizligim var çünkü o zamanlar oturuyorum. Umarim zarar vermiyordur. Ilk hedefim 28 sonra 32 ve ardindan 36 insallah☺ onlar iyi olsunlar da yatariz pazartesi iyi sonuclar alirsin inslalah ama su haftada 40mm serviks yetmezliği acisindan hic korkulacak bir rakam değil.
 
Suyu bende o kadar icemiyorum 7 en fazla 8 bardakta kaliyorum. Kati sıvı karistiramiyorum çünkü midemde sorun olusturuyor. Bir de benim karnim hep sert doktorda dedi cok sert diye. Ama cok şükür bugunlere geldik.
Eğer ömrü varsa ne yapsakta gelecekler eğer yoksa yine ne yapsakta bu yüzden rabbime birakiyorum kendimi rahatlatmaya calisiyorum. Bir sey olacaksa normal doğumda 40.haftasinda bile olabilir. Ya da doğduktan sonra ve yaşarken. Hicbir zaman kontrol edemeyeceğiz. Annelik ne degisikmis...duygularını anliyorum surecimizde cok yakin. Birlikte bitiririz ins bu haftalari
 
Benimkisi kız canım benim hedefim de yanla önce 28 i sağlıkla atlatayım sonra 32ye geleyim sonra 36 dolsun başka ne isteriz ki? Benim 44mm hafif açıklık var dedi korkulacak bley yok haftaya gel anlarız yapısal mı yoksa açılıyor mu diye yarın belli olacak inşallah. Bir de inanılmaz baskı yapıyır aşağıya doktor da evet başı rahme dayanmış dedi. Oraları çok sevdi herhalde sürekli oralarda tepiniyor ve dediğin gibi de inanılmaz hareketli tatlı yemeden gittiğin halde tatlı mı yedin hiç yerinde durmuyor dedi doktorum hemde hep böyle hareketli. Düşüklerden dolayı Fetal dna testi yaptırdım temiz çıktı detaylı temiz çıktı. İlk 4 ay bulantılardan hastanelik oldum serumla beslendim yataktan kalkamıyordum tam 1 ay rahat ettim 6.aya girdim şimdi de bu çıktı. Gebeliğin altınçağınj yaşamak bana gelmiyor demekki.sen de Şubatta doğum yapacaksın sanırım.
Bir de forumu okuyorumSürekli böyle sıkıntı yaşayanları 40mm iken 2 hafta sonra 23mm ye düşenler olmuş o da tedirgin ediyor beni ama doktoruma güveniyorum üzerine düşüyor sağolsun 7/24 arasam açıyor mesajlarıma cevap veriyor hiç bekletmeden. Birazda çok var karşılaştık böyle stres yapma dedi acil bir durumun yok dedi takip edeceğiz dedi bende rahat ettim biraz canım.
 
Geçen sene nisan ayında 21 haftalık bebeğimi rahim ağzının açılması ve devamında suyun gelmesi sebebiyle kaybettim Şubat ayına kadar korundum ama kendimi hazır hissetmediğim için böyle bir kayıpta doğum şeklinde olduğu için rahmin kendini toparlaması için 6 ay beklenmeli bence ben neyin sebep olduğunu bilmediğim için hamile kalmadan önce ilk iş diş tedavisi gördüm ardından doktora gittim rahme bakıldı smear alındı bir sıkıntı yok deyince doktorum denemeye başladık 2. Ay Mart ayında hamile kaldım serklaj kesin olurum diye düşünmüştüm ama doktorum net tanı olmadığı için ölçerek ilerleyelim dedi 13. Haftada başladık ölçümlere genelde 33-35 mm arası çıkıyordu ama birden kısalırsa diye ödüm kopuyordu bir yandan doktora güveniyordum bir yandan acaba hata mı yapıyorum düşüncesiyle evde yemek ve tuvalet harici hiç kalkmadan(doktorum öyle bir şey demedi ama ben korkudan kendim böyle yaptım) 22. Haftaya kadar geldim bu arada günde 2 kez progestan ve magnezyum kullanıyorum başka bir ilacım yoktu detaylı ultrasona girdim doktor vajinal olarak 30 mm ölçtü ama hunileşme yok serklaja da gerek yok dedi sonra kendi doktoruma 25-28. Haftalarda gittiğimde artık vajinal ölçmeye gerek duymadı karından 34 mm ölçüldü 28de günde yarım saat yürümeni istiyorum diyince bana özgüven geldi hem yürüyüş yapıyorum hem temizlik hem yemek işlerini yapmaya başladım en son 31+2 de gittiğimde her şey yolundaydı progestana devam ediyoruz 32+5 olduk 34 te tekrar gideceğim doktora şimdi diyorum iyiki doktoruma güvenmişim ve serklaj diye ısrar etmemişim ama benimkisi bir riskti yine aynı şeyleri yaşayıp bebeğimi kaydedebilirdim ama içimdeki sese güvendim tabi çok stresli ve zorlu geçti 16-24 arası aynı şeyler olacak mı diye şimdi rahat bir şekilde doğumu bekliyorum
 
Ne kadar benzer durumdayiz doktorum ölçüm bile yapamiyor hareket etmesinden bazen :) benimde asagida hissettigim çok oluyor ama doktor asagida demedi bana. Perinatolog gözetimindeyim benim doktorum da olumlu konusuyor da zaten oyle biri korkutmayı sevmiyor hic
Aynıymışız be canim. Benim zaten gastrtim var ve 6.haftamdan 19.haftalarima kadar midem mahvetti hicbir sey yiyemedim 38 kiloya düştüm hala 43'üm. Dediğin gibi tam iyi olmus keyfini cikaracagim artik derken boyle bir durum olustu. Kendi kendime diyorum ki yatmak guzel olmayabilir ama hastanede yatmaktan güzeldir ☺ oğlumu kaybetmekten güzeldir.
Tek sağlıklı olsunlar da her seyle başa cikariz Allahin izniyle.
Elbette vardir bir anda düşende ama sende oyle olacaksin diyemeyiz biz dinlenelim kendimizi yormayalim elimizden gelen bu.
 
Aaa sen baya baya çok zayıfmışsın canım şanslısın da çabuk verirsin ben de kızıma hamileyken 43 kg dım sonra tam 30 kg aldım doğuma öyle girdim. Çok dua ettim inşallah 50/55 arası kalırım diye İnan 2 ay sonra 42/43 kg oldum yine. Resmen balon gibi söndüm boyumda uzun 175 bana çok zayıflık yakışmıyor.. şimdi aradan geçti 11 sene tabi 32/33 ten önce 50 kg mı hiç geçmedim gebelik haricinde şuan 54 kg gebe kaldım 3 kg bulantılardan verdim bulantım kesildi ne bulduysam yedim 64 kg oldum şuan. Daha bi 10 kg alırım diyw düşünüyorum. Boyun uzun sırıtmıyor çabukta veririm. Yeter ki sağ Salim kavuşayım kızıma. Senin durumunu hep konuşalım canım hemen hemen yaşadığımız hamilelik aynı sıkıntılardan geçiyor enfeksiyon kapmamaya çalış sen de bol hol su iç. Dediğin gibi de yatıyor dinleniyoruz zaten hep:)
 
Evet maalesef canım ilk aylarda da zayıflıktan halsiz düştüm hep midem de etkiledi. Hala alamiyorum insallah alirim bende :) bugün doktor sonucunu bana da yaz. Insallah guzel haberlerle gelirsin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…