Bugün sabah doktora gidene kadar 3 defa daha sertleşti toplantı kasığımda tam vajinanın biraz üstünde hatta. Bildiğin kas katı oluyor. Neyse giyim doktora acil ameliyatı çıkmış şansıma tüküreyim. 17:30 da tekrar gideceğim canım. Ama bu şurada NST ye başladılar orada sancı gözükmedi. Yine yazarım akşam üzeri sonucunu canım. Sende de toplanma sertleşme oluyormuydu aynı bölgede. Birde sırt üstü yattığımda biraz ayağa kalkınca resmen kalçama vuruyor bel ağrım yürüyemiyorum biraz adım atıyorum ondan sonra açılıyorum rahatlıyorum.Evet maalesef canım ilk aylarda da zayıflıktan halsiz düştüm hep midem de etkiledi. Hala alamiyorum insallah alirim bende :) bugün doktor sonucunu bana da yaz. Insallah guzel haberlerle gelirsin.
Hastane yakindir inslalah kötü denk gelmiş sonucu iyi olsun☺ toparlanma sertlesme benim günlük rutinim maalesef. Gunde en az 20 kez oluyordur artik moral bozmamak adina saymiyorum belki daha cok. Once kasilma hissediyorum elimi dokundurdugum an sertlesme toparlanmayi hissediyorum. Benim sancim da gecmedi. Nstde sancinin cikmamasi da cok olumluBugün sabah doktora gidene kadar 3 defa daha sertleşti toplantı kasığımda tam vajinanın biraz üstünde hatta. Bildiğin kas katı oluyor. Neyse giyim doktora acil ameliyatı çıkmış şansıma tüküreyim. 17:30 da tekrar gideceğim canım. Ama bu şurada NST ye başladılar orada sancı gözükmedi. Yine yazarım akşam üzeri sonucunu canım. Sende de toplanma sertleşme oluyormuydu aynı bölgede. Birde sırt üstü yattığımda biraz ayağa kalkınca resmen kalçama vuruyor bel ağrım yürüyemiyorum biraz adım atıyorum ondan sonra açılıyorum rahatlıyorum.
Merhaba canım geldik şimdi eve… ölçüler hemen hemen aynı bir değişiklik yok dedi bebeğin başı yine rahmime dayanmıştı. Sertleşme normal başı aşağıda hareket edince toplanma sertleşme oluyor dedi. Cumartesi yine çağırdı takip edecek bel ağrısı da çok normal dedi çünkü bebek tamamen aşağıya baskı yapıyor… Progestan da ekledi günde 3 defa vajinal alacaksın dedi. İlerleyen haftalarda azaltacakmış. Sanırım bebek sürekli aşağıda olduğundan ve aşağıya baskı yaptığından doktor takip ediyor. Ağırlaştıkça Rahmi zorlayacak çünkü. Valla iyi olsun da yeter bana 28 i 32 yi 36 yı görebileyim inşallah canımHastane yakindir inslalah kötü denk gelmiş sonucu iyi olsun☺ toparlanma sertlesme benim günlük rutinim maalesef. Gunde en az 20 kez oluyordur artik moral bozmamak adina saymiyorum belki daha cok. Once kasilma hissediyorum elimi dokundurdugum an sertlesme toparlanmayi hissediyorum. Benim sancim da gecmedi. Nstde sancinin cikmamasi da cok olumlubeni simdiki peronatolog olan doktorum hic baglamadi ama devlet acilde 120lere vurmustu nst sancilari.
Bence gelismelerin guzel hic canini sıkma doktor da cok az demis gördüğü açıklığa. Bugün de bir bilgi alacaksin zaten.
Gecmis olsun canim peki rahim acikligi icin ne dedi? Diyordun ya bebekten mi yapisal mi bakarız demisti doktorun. Bende progestaran kullanıyorum ama bana aksam bir defa verdi sadece doktorum.Merhaba canım geldik şimdi eve… ölçüler hemen hemen aynı bir değişiklik yok dedi bebeğin başı yine rahmime dayanmıştı. Sertleşme normal başı aşağıda hareket edince toplanma sertleşme oluyor dedi. Cumartesi yine çağırdı takip edecek bel ağrısı da çok normal dedi çünkü bebek tamamen aşağıya baskı yapıyor… Progestan da ekledi günde 3 defa vajinal alacaksın dedi. İlerleyen haftalarda azaltacakmış. Sanırım bebek sürekli aşağıda olduğundan ve aşağıya baskı yaptığından doktor takip ediyor. Ağırlaştıkça Rahmi zorlayacak çünkü. Valla iyi olsun da yeter bana 28 i 32 yi 36 yı görebileyim inşallah canım
Evet yaşam sınırını geçsek rahat edeceğiz biraz.Gecmis olsun canim peki rahim acikligi icin ne dedi? Diyordun ya bebekten mi yapisal mi bakarız demisti doktorun. Bende progestaran kullanıyorum ama bana aksam bir defa verdi sadece doktorum.
Sanirim biz boyle geçireceğiz hamileliği. 28'imize az kaldi en azindan yaşam sınırı gecince daha rahat edicez sonra 32'yi bekleyeceğiz ben inaniyorum☺
Bende çok beğendim rahim ağzı uzunluğunu☺ öyle de kalir insallah. Doğru söylüyor ömürleri varsa hicbir sey engel olamaz her seyden önce bunu düşünüp rahatliyorum ben. Benim 21+5'te 30mm cikti bazen 29 bazen 33mm oldu süreç icinde. En son gecen haftaki kontrolumde yine 30mm cikti. Inslalah dusmez 25'ten sonrası kritik eşik oluyor.Evet yaşam sınırını geçsek rahat edeceğiz biraz.
Geçen çarşamba 44 mm ölçmüştü bugün de 43.8 ölçtü hemen hemen aynı değişiklik yok yapısal mı yoksa bebekten mi bilmiyoruz takip edeceğiz dedi çünkü kötü bir ölçü değil ölçüsü gayet iyi dedi. Cumartesi tekrar bakacak ama bol bol dinlen dedi o da yapılsak mı yoksa bebek büyüdükçe aşağıya baskı yapıp o mu sebep oluyot anlayamadı ölçüler hemen hemen aynı olunca. İnşallah daha da düşmez böyle kalır hep yapılsaldır inşallah. Dinlen progestana başla verilen hiç bir ilaç, vitamin kesin çözüm değil ama rahimi destekliyor dedi. Bol bom su iç dedi. Kanaman olursa suyun gelirse yoğun sancın olursa da ara dedi mutlaka. Kötü söylemedi ama her problemi göz önünde bulundurarak konuştu.senin kaç ölçülmüştü canım kaçıncı haftanda ölçülmüştü bir de.
Düşmez canım hemen hemen aynıyız yine de seninde yüksek bende sağlıkçıyım eşimde 2/3 kadın doğumcu tanıdığımıza sorduk 25mm den aşağıdaysa sıkıntı oluyor onda bile serklaj yapılıyor dinlenme yatil vitamin iğneyle bi şekilde uzatıyoruz yaşammsınırını dedi hepsi. Bizimkisi çok çok iyi bu değerlere serklaj yapılmıyor. Kötü olsaydı yaparlardı canım. İnanıyorum ki ikimizin de güzel sonuçlanacak 32 yi görsek bile bişe yeter ama biz bu değerlerle 38 ide görürüz canım. Birsürü form okudum. 2,5 altındakilerin bile hemen hemen çoğu 34/36laarı görmüş. Biz streste yapıyoruz kasıkta toplanınca baskı yapınca. Şimdi bi de kilosu arttıkça baskı yapacak o zaman daha çok stres olacağız hale 28 i görelim de bi rahatlayalımBende çok beğendim rahim ağzı uzunluğunu☺ öyle de kalir insallah. Doğru söylüyor ömürleri varsa hicbir sey engel olamaz her seyden önce bunu düşünüp rahatliyorum ben. Benim 21+5'te 30mm cikti bazen 29 bazen 33mm oldu süreç icinde. En son gecen haftaki kontrolumde yine 30mm cikti. Inslalah dusmez 25'ten sonrası kritik eşik oluyor.
Bende cok okudum canim yatip dinlenerek süreç uzuyor. Progesteranda iyi geliyor ama enfeksiyona dikkat etmemiz lazim bizim icin daha sorun olur.Düşmez canım hemen hemen aynıyız yine de seninde yüksek bende sağlıkçıyım eşimde 2/3 kadın doğumcu tanıdığımıza sorduk 25mm den aşağıdaysa sıkıntı oluyor onda bile serklaj yapılıyor dinlenme yatil vitamin iğneyle bi şekilde uzatıyoruz yaşammsınırını dedi hepsi. Bizimkisi çok çok iyi bu değerlere serklaj yapılmıyor. Kötü olsaydı yaparlardı canım. İnanıyorum ki ikimizin de güzel sonuçlanacak 32 yi görsek bile bişe yeter ama biz bu değerlerle 38 ide görürüz canım. Birsürü form okudum. 2,5 altındakilerin bile hemen hemen çoğu 34/36laarı görmüş. Biz streste yapıyoruz kasıkta toplanınca baskı yapınca. Şimdi bi de kilosu arttıkça baskı yapacak o zaman daha çok stres olacağız hale 28 i görelim de bi rahatlayalım
Canım ben Progestan dün başladım iç sabah öğlen akşam demişti doktor akşam yaptım sabahta yaptım şimdi böyle iç çamaşırıma akıyor sanki ıslanıyor çamaşırım ben de akıntım mı fazlalaştı diye panik oluyorum. Sende de oluyor mu böyle çamaşırına akıyor mu Progestan fitilBende cok okudum canim yatip dinlenerek süreç uzuyor. Progesteranda iyi geliyor ama enfeksiyona dikkat etmemiz lazim bizim icin daha sorun olur.
Insallah gorelim yazariz buraya da vay be ne gunler gecirmisiz diye☺
Evet canim akiyor. Doktoruma sormustum normal karsilamisti. Hatta idrarda ufak ufak ilac kalintilari da gorebilirsin ben ayin 10'undan beri kullaniyorum bir soruna yol acmiyor ama olabildiğince ileriye itmelisin daha cok faydasini görürsün.Canım ben Progestan dün başladım iç sabah öğlen akşam demişti doktor akşam yaptım sabahta yaptım şimdi böyle iç çamaşırıma akıyor sanki ıslanıyor çamaşırım ben de akıntım mı fazlalaştı diye panik oluyorum. Sende de oluyor mu böyle çamaşırına akıyor mu Progestan fitil
Evet doktorum da iyice hazneye doğru it demişti öyle yapıyorum ben de ilk 3 ayımda da kullanmıştım aynı şekilde o zamandan tehlikem yoktu ama düşük yaptığım için doktor önlem amaçla kullandırtmıştı. Lavobaya bazen ilacın kalıntıları geliyor onları önemsemiyorum çamaşırım çok oluyor özellikle ben de akıntı geldi gibi hissediyorum gidip bakıyorum beyaz olmuş hep ilaç. Neyse rahat ettim ben de alıntı sandım korkuyorum her şeydenEvet canim akiyor. Doktoruma sormustum normal karsilamisti. Hatta idrarda ufak ufak ilac kalintilari da gorebilirsin ben ayin 10'undan beri kullaniyorum bir soruna yol acmiyor ama olabildiğince ileriye itmelisin daha cok faydasini görürsün.
Yine de gidince sorarsin doktoruna her doktorun fikri de farkli olabiliyor ☺ bir günü daha bitiriyoruz her günü sayar oldumEvet doktorum da iyice hazneye doğru it demişti öyle yapıyorum ben de ilk 3 ayımda da kullanmıştım aynı şekilde o zamandan tehlikem yoktu ama düşük yaptığım için doktor önlem amaçla kullandırtmıştı. Lavobaya bazen ilacın kalıntıları geliyor onları önemsemiyorum çamaşırım çok oluyor özellikle ben de akıntı geldi gibi hissediyorum gidip bakıyorum beyaz olmuş hep ilaç. Neyse rahat ettim ben de alıntı sandım korkuyorum her şeyden
Gün sayınca uzuyorYine de gidince sorarsin doktoruna her doktorun fikri de farkli olabiliyor ☺ bir günü daha bitiriyoruz her günü sayar oldum
Başınız sağolsun bende nisan ayında 18 haftalıkken suyumun erken gelmesi sebebiyle normal doğum yapmak zorunda kaldım 3 ay gebelik planlamayın dedi doktorlar ama 2. ayın sonunda rahmin toparlandığını artık düşünebileceğimi sölediler o zmndan bu yana deniyoruz ama malesef olmadı henüzMerhaba hanımlar geçen ay 20 haftalık suyumun erken gelmesi nedeni ile doğum yaptım ve bebeğimi küçük olduğu için kaybettim. Böyle bir durumu yaşayanlar varsa bilgileriniz paylaşırsa sevinirim
1. Böyle bir durumdan sonra ne zaman hamile kaldınız
2. Sonrasında oluşan gebeliğiniz için ne gibi önlemler alındı
3. Neden böyle bir durum yaşadınız
Cvplar için şimdiden çok teşekkür ederim
Anladim canim beni de umutlandiriyor iste bir gün daha bitti diye :) bende bugün 25+0 oldum ama hafta hesabindan hic anlamiyorum 25 bitti mi demek 25'e mi girdim demek bilmiyorum keske bitmis olsa :/Gün sayınca uzuyorBanu çiftçinin programını yükledim hergün bakmıyorum çok iyi oluyor bi bakıyorum 1 hafta geçmiş hafta hafta takip edince mutlu oluyorum. Evdeyim kendime meşgale arıyorum. Kitap okuyorum dizi izliyorum malum temizlikte yapmıyorum o yüzden sıkıntıdan patlıyorum. Ama az kaldı baksana bugün tam 23+1 oldum inşallah 30 u deviririz. Geriye dönüp bakıyorum ya bulantılarla başladığım hamilelik serüvenine bir de 6.haftada kovit oldum ilk defa oldum demekki bağışıklığım düştü yoksa kuvvetliydim. Bütün depolarımı tüketmiş bebek:) 3 gün hastanede kaldım ateşin düşmedi hiç. Hep 40 taydı. Bulantılarım hep yoğundu o zaman bile 1,5 ay annemde kaldım 20/25 gün kız kardeşimde kaldım okullar açılınca mecbur geldim kızın okulu var ama en azından bulantılarım bitti 17.haftaya kadar devam etti. Sen de yaşamışsın biliyorsun işte. Bulantım olmasın aka böyle yatayım razıyım.
Biraz psikolojim bozuldu ama seninde oldumu sanki artık hiç çalışmayacağım sadece çocuk bakacağım bişeye yaramayacağım gibi düşünüyorum eve bağlanmaktan korkuyorum. Ben hep çalıştım hiç böyle kalmadım evde kızımda da öyleydi doğuma kadar 1 hafta kala yarıldım 5 aylıkken tekrar başladım 11 yaşında bu yaşına kadar da çalıştım canım çok aktif olarak. Bilmiyorum bulanıma mı girdim anlamıyorum
Ben de keşke çalışsam diyorum riskim olmasaydı hemen çalışırdım. Aylarca yatıyorum bıkkınlık geldi. Bebiş iyi olsun da yatarım ben yatmaya devama derim. Şu 1,5 ayım da geçsin hemen bebeğim bişeyler Alacağım. Ben de 23+2 günlüğün yani 23 bitti 24 ten 2 gün almış oldum doktorlar öyle hesaplıyor. Sen de 25i doldurdun 26 dan gün alıyorsun canım. Hayırlısıyla da şurda 30.haftaya gelsek yaşam sınırını geçmiş olacağız o zaman rahat edeceğimAnladim canim beni de umutlandiriyor iste bir gün daha bitti diye :) bende bugün 25+0 oldum ama hafta hesabindan hic anlamiyorum 25 bitti mi demek 25'e mi girdim demek bilmiyorum keske bitmis olsa :/
Bende kitap okuyorum. Ebeveyn kitapları aldim hamileligimin basindan beri onlari okuyorum ilgi alanim su sıra:) ingilizce eğitim seti satin almıştık esimle haftasonu calisiyoruz bende haftaici konu tekrari yapiyorum kafam dağılıyor. Biraz kadınlar kulübü ☺ derken aksam oluyor. Pek bisey izleyesim yok zaten gozlerim cok yoruluyor nedense.
Bende hic yok calisma hissiyati kuzum herhalde ben tembelimhamileliğimi öğrenince 17 hazirandi tam okullar kapandi bende öğretmenim. Ilk aylarimi o zor gunlerimi şükür ki evde gecirdim. Elim kolum kalkmiyordu ama evde yürüyüş yapiyordum hareketliydim en azindan. Tatil bitti ama ben duzelemedim ucretsiz izin aldim bir ay da öyle geçti. Sonra da sancı çıktı doktorum heyet raporu verdi. Hazirandan beri hic çalışamadım ☺ ama hic calisma istegi de duymadim. Benimde belim cok ağrıyor yatmaktan yan bacak kemiklerim çürüdü. Sürekli yatmak zor canim. Ben doğumdan sonra da ucretsiz izin alip bebeğimle gecirmek istiyorum zamanımı. Daha dinc olacagimi düşünüyorum hem calisip hem bebeği kaldiramayabilirim. Demekki sen daha enerjik ve daha güçlüsündür
Eğer iyi olsaydım bende calismak isterdim sosyallik açısından ama basindan beri bi elim kolum kalkmayinca, calismak mii cok şükür boyle iyiyim modundaydimBen de keşke çalışsam diyorum riskim olmasaydı hemen çalışırdım. Aylarca yatıyorum bıkkınlık geldi. Bebiş iyi olsun da yatarım ben yatmaya devama derim. Şu 1,5 ayım da geçsin hemen bebeğim bişeyler Alacağım. Ben de 23+2 günlüğün yani 23 bitti 24 ten 2 gün almış oldum doktorlar öyle hesaplıyor. Sen de 25i doldurdun 26 dan gün alıyorsun canım. Hayırlısıyla da şurda 30.haftaya gelsek yaşam sınırını geçmiş olacağız o zaman rahat edeceğim
.
Sen 1 ay sonra rahat edersin tamamen canım. Bir de tiroid olup olmadığını zaten beğendiğin ilk 6/7haftalarında yapılan rutin tahlillerde anlaşılırdı bakılmamış mı tiroid testlerine hiç. Benim rutinlerimde bakılmıştı en başından o yüzden söyledimEğer iyi olsaydım bende calismak isterdim sosyallik açısından ama basindan beri bi elim kolum kalkmayinca, calismak mii cok şükür boyle iyiyim modundaydimbende gebelik troidi varmis maalesef gittigim doktorlar onemsememis eylul sonu gibi kendim bir yazida okuyunca dahiliye doktoruna gittim. Basindan beri kullanmaliydin dedi bana.
Troit hapi alinca kendime geldim dünya varmış dedim , midemde iyiye gidiyordu ki bu sefer sancilar rahim agzi acilmasi vs iste biliyorsun. Yatmak zor ve sıkıcı ama bebeklerimiz iyi olsun da katlaniriz artik.
Aa cok sağ ol 26 olduğuma aşırı sevindim su anbenim ilk gittigim doktor aklimi karistirdi doldurduğunu soyleriz vs dedi aydinlandim su an
Insallah 30'a gelip rahat edicez ikimizde. Ben inaniyorumSen 1 ay sonra rahat edersin tamamen canım. Bir de tiroid olup olmadığını zaten beğendiğin ilk 6/7haftalarında yapılan rutin tahlillerde anlaşılırdı bakılmamış mı tiroid testlerine hiç. Benim rutinlerimde bakılmıştı en başından o yüzden söyledim
o değer de bir çok gebeleri olmuştır o yüzden ilaç vermemişlerdir normalde de aslında dahiliyeye yönlendirmeleri lazımdı ama gebeliğini etkileyeceklerini düşünmemişlerdir bence. Neyse sen gidio çözmüşsün iste :) en iyisini yapmışsın canım.Insallah 30'a gelip rahat edicez ikimizde. Ben inaniyorumtahlillerim yapıldı. Üç farkli doktor da gördü sadece bir tanesi "hafif yuksek ama onemli bi yükseliş değil" demisti. 4 cikti tsh'im. Kadin doğumculara göre o kadar yukselis olur ama dahiliye de profa gittim hic onemsiz gormedi. Mutlaka basindan beri ilac kullanmaliydin dedi. Normalde referans değeri araliginda gözüküyor ama hamilelikte üç ve üçün alti isteriz dedi doktor. Ben ilaci almaya baslayinca anladim meğer dünya varmis ☺
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?