20 yaşıma giriyorum hala annemden siddet görüyorum

Senin babanla konusman lazim evladim, annen zaten manyagin teki baban da kavga ederse etsin birak. Annen basina gelen her seyi hak ediyor, baban sizi korumali.
Babamla kavga ettikleri zaman isler daha sarpa sarıyor inanın. 5 saat oturup dertlerini yasadiklarini babama saymasını dinliyorum, ici boşalır belki rahatlar diye, karşılığında yine dayak. Bugun babamla yine kavga etmisler, size yemek yapmıyorum siz de mutfağa giremezsiniz diye tutturdu. Saat 8 bucuk 3 kardes ac susuz yerimizde oturmusuz. Babam su an evde degil. Aksi bir sey yapsam basima geleceklerden korkuyorum. Bogazimdan tuttu zor kurtuldum. Normal biri degil. Dedem de sinir hastasi zaten genetik herhalde. 2 sene once tacize ugramistim bu arada, dedem tarafindan. Kalp hastasidir aman anneannenin tansiyoni var yazik aman adimiz cikar aman cok pisman diye omu da attim icime. Hayatim ice atmakla gecti. Neler neler var bi konussam ne travmalar dokulecsk fe iste

Size şiddet gösterdiğinde, siz yada babanız bir şey yapmıyorsanız polisi arayın.

Bence lütfen bu tür şeyleri babanıza söyleyin ve annenizin böyle yapmaya hakkı yok

Asla tavsiye etmiyorum. Ama ben olsam ana mana dinlemem ona unutamayacağı bir meydan dayağı çekerdim. Bazı insanların konuşmaktan falan anlayacağını düşünmüyorum açıkçası. Bir güzel döver hırsımı alırdım hiç değilse.

Ama sana verebileceğim en akılcı tavsiye, babanla konuşman olur. Çünkü can güvenliğin söz konusu. Bir yerine bir şey olmadan harekete geçmen lazım.

Canım calikusubloom, anlattıkların hiç kimsenin yaşamaması gereken şeyler. Her detay için ayrı ayrı üzgünüm. Belki kendin belki kardeşlerin belki de hepiniz için korkuyorsun. Korku çok güçlü bir duygu, anlayabiliyorum. Ama en azından kendini koruyabilecek karşılığı vermelisin. Vermelisin ki artık annen karşısında o küçük kız çocuğunun olmadığını bilsin. Bugüne kadar hep susmuşsun, huyuna giderek iyileşmesini beklemişsin. Ama görüyorsun, maalesef ki sonuç alamamışsın. Kendini de kardeşlerini de koruyabilmek için yapabileceğin şeylere odaklan. Polisse polis, babanla konuşmaksa o. Ama annenin sana biçtiği bu role lütfen daha fazla girme, izin verme.
Ayrıca böyle bir ortamda büyüyüp de karakteriyle övülmek, tıp kazanmak herkesin harcı değil. Seni hem tebrik ediyorum, hem de bir ablan olarak seninle gurur duyuyorum. Lütfen annenin söylediklerine kulak verip kendinle ilgili olumsuz düşünceler geliştirme. Biriciksin ve çok kıymetlisin. Yolun da bahtın da açık olsun.

Kendisinin o kadar sevilmeyecek bir insan olduğunu biliyor ki, senide kendisi gibi zannediyor.
Yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmişsin biraz daha dayan

Göz yaşlarıma engel olamadım. Çok çok teşekkür ederim, o kadar iyi geldi ki bu mesaj. Güzel yüreğinize sağlık. Umarım sizin de yolunuz bahtınız hep açık olur, hayat yüzünüze güler.

Koca kadınsın nasıl dövebilir seni. Tut elini bi kere, korkar bi daha yaklaşamaz zaten. Anlamadım yaşlı kadının genç bir kızı nasıl dövebildiğini.

Sen de ona vur diyemem o kadar ileri gidemem ama en azından elini tut, sağlamca ittir, o cinnet geçiriyorsa sen iki cinnet geçir sakin gördükçe cesaret alıyordur. Polise ver gerekirse sonuç çıkmasa bile o korku ona yeter. Tıp gibi bir bölüm kazanmışsın geleceğin çok parlak. Karamsarlığa kapılma, pısma.

Koca kadınsın nasıl dövebilir seni. Tut elini bi kere, korkar bi daha yaklaşamaz zaten. Anlamadım yaşlı kadının genç bir kızı nasıl dövebildiğini.
Annrm 38 yaşında, genc bir kadın. Ben de minyon biriyim. Istesem bi sekil karsi gelebilirim ama ne yaparsa yapsın hem ona kıyamıyorum hem de fiziksel şiddeti psikolojik siddete yegler hale geldim. Bir dokunsan bin ah eder dedikleri türden. İnanılmaz ürkek büyüdüm. Değişeyim diyorum sesi kulaklarimdan çıkmıyor. Beceriksizsin. Yetersizsin. Eziksin. Güçsüzsün. Zayıfsın. Sevilmezsin. Hak ettiğin bu. Vs vs.

Teşekkür ediyorum. Beddualarıyla büyüttü sağ olsun, bakalım umarım geleceğim parlak olur. Hepimizin öyle olsun insallah

Afferin kız sana Yemin ederim konuyu okudum içim karardı ama seni neden aşşşırı takdir ettim biliyor musun? Burda çok konu okuyoruz ailem şöyleydi diye kocaya kaçıp hayatını b*k edeni.

Sen her şeyi başaracak zeka ve karaktere sahipsin. Ne mutlu sana kurtuluş yolunu çok doğru seçmişsin. Bundan sonra ne yap biliyor musun? Ne zaman çocuğuna öfkelenirsen annen aklına gelsin ve bakma seni köreltmek istemesine sen seçilen değil, seçen bir kız olacaksın erkekler hususunda elinde koca bir kılıç var, sana iğne batıranın boynunu vur gitsin

Kendinizi korumayı öğrenmeden ona hakettiği şekilde davranmadan o evden ayrılırsanız ilerde çok pişman olursunuz hep keşke dersiniz .Bir kursa gidip savunma sanatlarını öğrenin bu ileriki hayatınızda da faydalı olacaktır malum Ortadoğu ülkesinde yaşıyoruz .Ruhsal ve mental olduğu kadar fiziksel gücünüzü de artırın.Önce babanıza herşeyi eksiksiz anlatın o kadını evden defedin ,babanızın bir etkisi olmazsa polise gidin, izler kaybolmadan hastaneye gidip darp raporu alın hastane polisine de şikayetinizi iletin , ALO 183 AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI ÇAĞRI MERKEZİ ni arayın bu hatta rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunulmakta ayrıca İhmal, istismar ve şiddet vakalarının önlenmesi için ihbarlar da alınmaktadır, bir an önce kardeşiniz ve siz terapiye başlayın maddi durumunuz yoksa devlet hastanelerine başvurun. Sözel ve fiziksel olarak kendinizi savunun şiddet döngüsünü kırın daha fazla yara alalmadan. Nasıl yapılacağını bilmiyorsanız destek alıp öğrenin ama lütfen bunun için o evden ayrılmayı beklemeyin, bunu hemen şimdi yapın. Yoksa hayatınız boyunca pişmanlık, keşkeler ve travmalarınız peşinizi bırakmaz. İçinizde uyuyan canavarı çıkarıp salın, öfkeyi ve üzüntüyü dışarı çıkarın, zincirlerinizi kırın, bağırın çağırın, tehdit edin.Size veya kardeşinize en ufak yanlışında şikayetçi olacağınızı ve uzaklaştırma alacağınızı, hapse gideceğini söyleyin (tüm bunları yapmadan gerekli yerleri arayarak prosedürleri öğrenin, adım adım planınızı yapın) Herşey bitip oh be dediğiniz anda da bir daha arkanıza bile bakmadan o evden ayrılın. Fiziksel şiddet bir gün iyileşir unutulur ama psikolojik olanlar bir ömür gölge gibi sizi takip eder. Lütfen kendinizi sevip koruyun bunu hemen yapmazsanız ilerde aynı durumlarla tekrar tekrar karşılaşabilirsiniz. Bu bir erkek de olabilir hiç tanımadığınız biri de, bir iş arkadaşınız da. Ne kadar güçlü olduğunuzun henüz farkında bile değilsiniz. Her ne olursa destek için yanınızdayım yalnız değilsiniz

Son düzenleme:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…