- 15 Ekim 2016
- 7.027
- 12.625
- 248
- Konu Sahibi calikusubloom
-
Gelişmeleri buraya yazHaklısınız sanırım, pasif kalmanın bu yaşıma kadar sadece zararını gördüm. Sinir krizi geçirdiği an ters bir şey desem sonum mezar bile olabilor ancak daha sakin bir tartışmada artık benim de sesimi yükseltmem gerekiyor. Teşekkür ediyorum.
Ya kendisi neymiş, ne evlatları seviyo ne kocası. Senin gibi deccal bi kadını kim sevsin desenize siz deKardesimi elimden geldigince korumaya çalışıyorum ama öyle bir ortamda büyüdü ki onun psikolojisini nasil düzeltebilirim bilmiyorum. Görece bilinçli biri olduğumu düşünüyorum, kendi başımın caresine bakabilirim ama en küçük kardesimi düşündükçe boğazım düğümleniyor. Genel olarak her girdiği ortamda sevilen, saygı duyulan, başarılı biru oldum. Beni taniyan herkes güler yüzümü, karakterimi övdü. Bugun bunu dile getirdim, ailen sevmedikten sonra ne önemi var dedi somra da seni gercekten sevdiklerini mi düşünüyorsundiye bam telime vurdu. Kimse kimseti gercekten sevmezmis. Ben hele hic sevilecek biri degilmisim. O kadar berbat hissediyorum ki sevdiklerime olan güvenim de puf oluyor bana asilananlar yüzünden.
Aferin sana. Bravo, helal olsun. O ortamda bu kadar basari isteyen bi meslek sahibi olmayi istemen, ozveriyle 2 sene mezuna kalsanda vazgecmemen ne kadar hedef ve basari odakli oldugunu gösteriyor. Ustelik o annenin seni yok saymasina, ezmesine ragmen bundan vazgecmeyecek kadar kendinin farkindasin.
Annen ile arana mesafe koy 18 yaşına kadar dayak yedim bende ama tehtit ettim bir daha elin bana degerse polis çağıracağım dedim sen okul okuyormusun ?Valla hic oralı olmuyorum diye bugün cinnet gecirdi zaten. Kulakligimi aldi parçaladı, hicbir seye tepki vermiyorsun nasil birisin sen diye kafati yedi. Babamla tartismislar yine, ben nasıl ağzımı açıp bir sey dememisim. Hayatım boyunca hep ezilecekmisim, annesinin böyle yaptığına el neler yapmazmis. Kolumda tırnak izleri öylece kalakaldım. Evi hepinizin başına yakacağım diye gezdi durdu. Onun yüzünden pasif büyüdüm, en ufak bi hatamda ya bir ton eleştiri hakaret aldım ya da dayak yedim. Sonra pasif oldum diye yine ben suclu oldum. 3 4 yasimda bi kere altıma yapıp annemin yanına gitmiştim kapıda komsuyla konusurken. Buraya kadari hatırlayıp anlatiyodum gecen eskilerden konuşuyorduk konusu açıldı, o gun seni o kadar dövmeseydim keske dedi. Dövdüğünü unutmustum valla.bebek de dövülür mü yahu diyemedim.
Neden yapsın büyük ihtimalle sevgi yok annesine karşı. Sadece acıyor çok üzücü anne ile bağ kurmadan büyümek istersen tıp oku ne okursan oku.İleriki hayatta benzer şemalar la karşılaşacak. Annesini tedavi etmek onun görevi değil sakinleştirmek de o iskele babasının görevi.Canım benim seni çok iyi anlıyorum sanırım benim anladığım annen sessiz durmana deliriyor onun delirdiği noktaları bul ve tam tersini yap mesela bir şeye kızdı mı tamam anne de,ya da senle bir şey paylaştı mı sadece susup dinleme tamam sıkma canını geçer falan de sessizliğin onu delirtiyor olabilir,benim annem de senin annenden farksızdı her gün döverdi küçüklüğümden beri süslenmeyi çok severdim maymun gibi suratın var köylüsünün sen kendini bir şey mi zannediyorsun der üstümdekileri çıkartmadan önce bir döverdi, sonra soyar bir daha döverdi cildim kızarınca da kızarıklıklarıma bakıp gülerdi ne hale geldi diye, ve o zamanlar daha 8-9 yaşındaydım, seni isteyerek doğurmadım hamile olduğumu öğrendiğimde cinsiyetini öğrenmeye bile gitmedim demişti,kız çocuğu okumaz diye babam değil annem okula göndermedi beni,evet benim de babam vardı ama çok pasif bir babaydi annemin sözünden çıkmıyordu ve annem onu çok güzel manipüle ediyordu,evde koltuğa oturmam yasaktı herkes koltuğa ben kapının önünde emirlerine hazır bir şekilde yere oturmak zorundaydım kız çocuğu olduğum için..on yaşında yemek yapmaya başladım yemeğim güzel olmadığında dayak yiyip oda hapsine alınırdım ve daha niceleri anlatmadığım o kadar çok şey var
Sana verebileceğim tavsiye öncelikle sabırlı olup okula gitmeyi beklemek olur,buradaki arkadaşlar sanırım böyle bir aileyle pek karşılaşmadıkları için direk çözüm odaklı konuşuyorlar ama ben anneme sesimi yükselttikçe tepkimi gösterdikçe en sonunda neredeyse benim *lümüme sebep olacaktı çünkü gerçekten sinir hastası dediğin gibi dedem de dedemin kardeşi ve onun çocukları da böyleydi eğer senin annen de sinir hastası ise ve onun hoşuna gitmeyen onu rahatsız edecek bir şey yaparsan sana zarar vermeye çalışacak ama sen yakında yoksan senin en değer verdiklerine yani kardeşlerine zarar verir ama bir şekle senin acı çekmeni sağlar diğer,kardeşlerine daha hafif hasar bıraktığını daha nazik olduğuna inanmak istiyorum sen oradan iyi ayrıl ki aklın kardeşlerin de kalmasın sürekli kardeşlerine irtibat halinde ol gitmeden önce de onları bu zorluğa psikolojik olarak nasıl hazırlıklı olabileceklerini anlat her zaman senin manevi desteğini hissetsinler babanla konuşmanın eğer bir faydası olacaksa mutlaka konuş
Ne mutlu sana mesleğini eline alabilmişsin bu çok çok önemli yolun açık olsun yalnız değilsin
darp raporu aldın mı polise haber verdin mi ve karşılık versen gerçekten bahsettiği gibi sana daha büyük bi zarar verme ihtimali var mı? bence sessiz kalma karşılık ver çünkü normal bi ilişki değil ruh hastalığı bu en azından kendini koru.ve bence sana gücü yettiği için böyle yapıyor bi kere gücünün yetmeyeceğini göster bakalım yapabiliyo mu saygı çerçevesini aşmış bu durum. belki bana kızacaklar ama yerinde olsaydım evde ne var ne yok kafasında kırmıştım. ve lütfen lütfen lütfen seni tüketmesine izin verme. kendini güçlendir lütfen seni sen koruyabilirsin. bu durumu güçlenmek için bir sınav saymanı öneririmİstediğim bölüm için 2 sene mezuna kaldım, bu sene kesin gidiyorum. Küçüklüğümden beri şiddettin her türlüsünü gördüm. Çocukken normalin bu olduğunu sanıyordum, anne bu döver de sever de. 2 haftaya 20 oluyorum, az önce öyle bir üstüme düştü ki yine, küçük kardeşim ablamı bırak diye feryat etti. Suçum ise hiçbir şey. O da travmalarla büyümüş deyip alttan alıp hiçbir olayda ağzımı açmadım. Neden bu kadar tepkisizsin diye dayak yedim. Hep icime kapanık bir cocuk oldum. Sinsi pisliksin deyip hakaret yedim. Bazen çok sinirlenince seni öldüreceğim diyordu. Cinnet geliyor kadına resmen, evlat katili yapacaksın beni diye diye büyüdüm ve yemin ederim yaptığım elle tutulur hicbir sey yok. Aglamaktan helak oluyorum olmuyor. O kadar küçük düşürülmüş hissediyorum ki bu konuda cevremdekiler ile dertlesemiyorum hepsinin ailesi sevgi dolu. Kendimi ezik hissedouorum. Seni dusunuyorum, elestiri kotu sey degil adı altında 20 yıldır yemediğim hakaret kalmadi. O kadar ozguvensizim ki. O kadar cok sey var ki ne anlatayım ne kalsin. Uni belli olup da baslayana kadar bu evde olmak zorundayım ve ben artık nefes alamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?