- 19 Haziran 2025
- 508
- 739
- 18
- Konu Sahibi calikusubloom
-
Hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler oldu. Allah kahretmesin bu nasıl bir font uyumsuzluğu!!Kendinizi korumayı öğrenmeden ona hakettiği şekilde davranmadan o evden ayrılırsanız ilerde çok pişman olursunuz hep keşke dersiniz .Bir kursa gidip savunma sanatlarını öğrenin bu ileriki hayatınızda da faydalı olacaktır malum Ortadoğu ülkesinde yaşıyoruz .Ruhsal ve mental olduğu kadar fiziksel gücünüzü de artırın.Önce babanıza herşeyi eksiksiz anlatın o kadını evden defedin ,babanızın bir etkisi olmazsa polise gidin, izler kaybolmadan hastaneye gidip darp raporu alın hastane polisine de şikayetinizi iletin , ALO 183 AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI ÇAĞRI MERKEZİ ni arayın bu hatta rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunulmakta ayrıca İhmal, istismar ve şiddet vakalarının önlenmesi için ihbarlar da alınmaktadır, bir an önce kardeşiniz ve siz terapiye başlayın maddi durumunuz yoksa devlet hastanelerine başvurun. Sözel ve fiziksel olarak kendinizi savunun şiddet döngüsünü kırın daha fazla yara alalmadan. Nasıl yapılacağını bilmiyorsanız destek alıp öğrenin ama lütfen bunun için o evden ayrılmayı beklemeyin, bunu hemen şimdi yapın. Yoksa hayatınız boyunca pişmanlık, keşkeler ve travmalarınız peşinizi bırakmaz. İçinizde uyuyan canavarı çıkarıp salın, öfkeyi ve üzüntüyü dışarı çıkarın, zincirlerinizi kırın, bağırın çağırın, tehdit edin.Size veya kardeşinize en ufak yanlışında şikayetçi olacağınızı ve uzaklaştırma alacağınızı, hapse gideceğini söyleyin (tüm bunları yapmadan gerekli yerleri arayarak prosedürleri öğrenin, adım adım planınızı yapın) Herşey bitip oh be dediğiniz anda da bir daha arkanıza bile bakmadan o evden ayrılın. Fiziksel şiddet bir gün iyileşir unutulur ama psikolojik olanlar bir ömür gölge gibi sizi takip eder. Lütfen kendinizi sevip koruyun bunu hemen yapmazsanız ilerde aynı durumlarla tekrar tekrar karşılaşabilirsiniz. Bu bir erkek de olabilir hiç tanımadığınız biri de, bir iş arkadaşınız da. Ne kadar güçlü olduğunuzun henüz farkında bile değilsiniz. Her ne olursa destek için yanınızdayım yalnız değilsiniz
Kardeşlerine de aynı şekilde mi davranıyor? Aranızda asi olan yok mu hepiniz alttan mı alıyorsunuz annenizi?Keske dili sussa da varsin 24 saat dövsün diyorum inanın. Tahammülüm kalmadi nereye gidecek boyle bu is bilmiyorum. Cok teşekkür ederim tatlı yorumunuz için
En çok ben zarar gördüm diyebilirim. Kurban seçiliyorum her seferindeKardeşlerine de aynı şekilde mi davranıyor? Aranızda asi olan yok mu hepiniz alttan mı alıyorsunuz annenizi?
Çok teşekkür ediyorum. Cok gecmis olsun size deCanım benim seni çok iyi anlıyorum sanırım benim anladığım annen sessiz durmana deliriyor onun delirdiği noktaları bul ve tam tersini yap mesela bir şeye kızdı mı tamam anne de,ya da senle bir şey paylaştı mı sadece susup dinleme tamam sıkma canını geçer falan de sessizliğin onu delirtiyor olabilir,benim annem de senin annenden farksızdı her gün döverdi küçüklüğümden beri süslenmeyi çok severdim maymun gibi suratın var köylüsünün sen kendini bir şey mi zannediyorsun der üstümdekileri çıkartmadan önce bir döverdi, sonra soyar bir daha döverdi cildim kızarınca da kızarıklıklarıma bakıp gülerdi ne hale geldi diye, ve o zamanlar daha 8-9 yaşındaydım, seni isteyerek doğurmadım hamile olduğumu öğrendiğimde cinsiyetini öğrenmeye bile gitmedim demişti,kız çocuğu okumaz diye babam değil annem okula göndermedi beni,evet benim de babam vardı ama çok pasif bir babaydi annemin sözünden çıkmıyordu ve annem onu çok güzel manipüle ediyordu,evde koltuğa oturmam yasaktı herkes koltuğa ben kapının önünde emirlerine hazır bir şekilde yere oturmak zorundaydım kız çocuğu olduğum için..on yaşında yemek yapmaya başladım yemeğim güzel olmadığında dayak yiyip oda hapsine alınırdım ve daha niceleri anlatmadığım o kadar çok şey var
Sana verebileceğim tavsiye öncelikle sabırlı olup okula gitmeyi beklemek olur,buradaki arkadaşlar sanırım böyle bir aileyle pek karşılaşmadıkları için direk çözüm odaklı konuşuyorlar ama ben anneme sesimi yükselttikçe tepkimi gösterdikçe en sonunda neredeyse benim *lümüme sebep olacaktı çünkü gerçekten sinir hastası dediğin gibi dedem de dedemin kardeşi ve onun çocukları da böyleydi eğer senin annen de sinir hastası ise ve onun hoşuna gitmeyen onu rahatsız edecek bir şey yaparsan sana zarar vermeye çalışacak ama sen yakında yoksan senin en değer verdiklerine yani kardeşlerine zarar verir ama bir şekle senin acı çekmeni sağlar diğer,kardeşlerine daha hafif hasar bıraktığını daha nazik olduğuna inanmak istiyorum sen oradan iyi ayrıl ki aklın kardeşlerin de kalmasın sürekli kardeşlerine irtibat halinde ol gitmeden önce de onları bu zorluğa psikolojik olarak nasıl hazırlıklı olabileceklerini anlat her zaman senin manevi desteğini hissetsinler babanla konuşmanın eğer bir faydası olacaksa mutlaka konuş
Ne mutlu sana mesleğini eline alabilmişsin bu çok çok önemli yolun açık olsun yalnız değilsin
Yaparsın yapamazsın bilmem ama çözüm ufak bir cinnettir böyle durumlarda. Annenin de kendine gelmesi ve gelecekte sana şu an çektirdiklerinden vicdan azabı duymaması için yapmalısın bunu. Mesela benim çocuğum böyle davransam ve bana isyan etse hatamı görmeme vesile olduğu için teşekkür bile ederim. Deli deliyi görünce sopasını saklar. Annenin böyle haksızca üstüne geldiği bir gün sen de bağırıp çağıracaksın içini boşaltacaksın gerekirse hafif dozlu hakaret edeceksin. Ufak çaplı bir cinnet dediğim gibi. Bişeyleri kırabilirsin de. Biraz tehdit de edebilirsin. Senin hikayene çok benzer bir arkadaşım vardı. Buna benzer bir durum yaşadılar. Ilişkileri kesinlikle daha iyi bir noktaya geldi anne baba kendine çeki düzen verdi. Bazen alttan aldıkça karşı taraf ne kadar gaddarlaştığını görmüyor çünküEn çok ben zarar gördüm diyebilirim. Kurban seçiliyorum her seferindediğer kardeşlerim benden daha çok dişli olmakla beraber, hicbirimiz ona kıyamıyoruz günün sonunda.
Çok güzel yazmışsınız, çok teşekkür ederim. Kadın dayanışması da bir başka güzel ya hûKendinizi korumayı öğrenmeden ona hakettiği şekilde davranmadan o evden ayrılırsanız ilerde çok pişman olursunuz hep keşke dersiniz .Bir kursa gidip savunma sanatlarını öğrenin bu ileriki hayatınızda da faydalı olacaktır malum Ortadoğu ülkesinde yaşıyoruz .Ruhsal ve mental olduğu kadar fiziksel gücünüzü de artırın.Önce babanıza herşeyi eksiksiz anlatın o kadını evden defedin ,babanızın bir etkisi olmazsa polise gidin, izler kaybolmadan hastaneye gidip darp raporu alın hastane polisine de şikayetinizi iletin , ALO 183 AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI ÇAĞRI MERKEZİ ni arayın bu hatta rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunulmakta ayrıca İhmal, istismar ve şiddet vakalarının önlenmesi için ihbarlar da alınmaktadır, bir an önce kardeşiniz ve siz terapiye başlayın maddi durumunuz yoksa devlet hastanelerine başvurun. Sözel ve fiziksel olarak kendinizi savunun şiddet döngüsünü kırın daha fazla yara alalmadan. Nasıl yapılacağını bilmiyorsanız destek alıp öğrenin ama lütfen bunun için o evden ayrılmayı beklemeyin, bunu hemen şimdi yapın. Yoksa hayatınız boyunca pişmanlık, keşkeler ve travmalarınız peşinizi bırakmaz. İçinizde uyuyan canavarı çıkarıp salın, öfkeyi ve üzüntüyü dışarı çıkarın, zincirlerinizi kırın, bağırın çağırın, tehdit edin.Size veya kardeşinize en ufak yanlışında şikayetçi olacağınızı ve uzaklaştırma alacağınızı, hapse gideceğini söyleyin (tüm bunları yapmadan gerekli yerleri arayarak prosedürleri öğrenin, adım adım planınızı yapın) Herşey bitip oh be dediğiniz anda da bir daha arkanıza bile bakmadan o evden ayrılın. Fiziksel şiddet bir gün iyileşir unutulur ama psikolojik olanlar bir ömür gölge gibi sizi takip eder. Lütfen kendinizi sevip koruyun bunu hemen yapmazsanız ilerde aynı durumlarla tekrar tekrar karşılaşabilirsiniz. Bu bir erkek de olabilir hiç tanımadığınız biri de, bir iş arkadaşınız da. Ne kadar güçlü olduğunuzun henüz farkında bile değilsiniz. Her ne olursa destek için yanınızdayım yalnız değilsiniz
Lütfen sadece dayanışma olarak görme hayata geçir hem de bir an önce !Çok güzel yazmışsınız, çok teşekkür ederim. Kadın dayanışması da bir başka güzel ya hû
Haklısınız sanırım, pasif kalmanın bu yaşıma kadar sadece zararını gördüm. Sinir krizi geçirdiği an ters bir şey desem sonum mezar bile olabilor ancak daha sakin bir tartışmada artık benim de sesimi yükseltmem gerekiyor. Teşekkür ediyorum.Yaparsın yapamazsın bilmem ama çözüm ufak bir cinnettir böyle durumlarda. Annenin de kendine gelmesi ve gelecekte sana şu an çektirdiklerinden vicdan azabı duymaması için yapmalısın bunu. Mesela benim çocuğum böyle davransam ve bana isyan etse hatamı görmeme vesile olduğu için teşekkür bile ederim. Deli deliyi görünce sopasını saklar. Annenin böyle haksızca üstüne geldiği bir gün sen de bağırıp çağıracaksın içini boşaltacaksın gerekirse hafif dozlu hakaret edeceksin. Ufak çaplı bir cinnet dediğim gibi. Bişeyleri kırabilirsin de. Biraz tehdit de edebilirsin. Senin hikayene çok benzer bir arkadaşım vardı. Buna benzer bir durum yaşadılar. Ilişkileri kesinlikle daha iyi bir noktaya geldi anne baba kendine çeki düzen verdi. Bazen alttan aldıkça karşı taraf ne kadar gaddarlaştığını görmüyor çünkü
Evet evet. Öyle yapacağımLütfen sadece dayanışma olarak görme hayata geçir hem de bir an önce !
Afferin kız sanaYemin ederim konuyu okudum içim karardı ama seni neden aşşşırı takdir ettim biliyor musun? Burda çok konu okuyoruz ailem şöyleydi diye kocaya kaçıp hayatını b*k edeni.
Sen her şeyi başaracak zeka ve karaktere sahipsin. Ne mutlu sana kurtuluş yolunu çok doğru seçmişsin. Bundan sonra ne yap biliyor musun? Ne zaman çocuğuna öfkelenirsen annen aklına gelsin ve bakma seni köreltmek istemesine sen seçilen değil, seçen bir kız olacaksın erkekler hususunda elinde koca bir kılıç var, sana iğne batıranın boynunu vur gitsin
Canım benim seni o kadar iyi anlıyorum ki. Ben de hala çocukluğumda ki travmaları atlatamiyorum, (50 yaşındayım) Dilerim sınavı kazanır ve kendini kurtarırsın. Biraz daha sabır.İstediğim bölüm için 2 sene mezuna kaldım, bu sene kesin gidiyorum. Küçüklüğümden beri şiddettin her türlüsünü gördüm. Çocukken normalin bu olduğunu sanıyordum, anne bu döver de sever de. 2 haftaya 20 oluyorum, az önce öyle bir üstüme düştü ki yine, küçük kardeşim ablamı bırak diye feryat etti. Suçum ise hiçbir şey. O da travmalarla büyümüş deyip alttan alıp hiçbir olayda ağzımı açmadım. Neden bu kadar tepkisizsin diye dayak yedim. Hep icime kapanık bir cocuk oldum. Sinsi pisliksin deyip hakaret yedim. Bazen çok sinirlenince seni öldüreceğim diyordu. Cinnet geliyor kadına resmen, evlat katili yapacaksın beni diye diye büyüdüm ve yemin ederim yaptığım elle tutulur hicbir sey yok. Aglamaktan helak oluyorum olmuyor. O kadar küçük düşürülmüş hissediyorum ki bu konuda cevremdekiler ile dertlesemiyorum hepsinin ailesi sevgi dolu. Kendimi ezik hissedouorum. Seni dusunuyorum, elestiri kotu sey degil adı altında 20 yıldır yemediğim hakaret kalmadi. O kadar ozguvensizim ki. O kadar cok sey var ki ne anlatayım ne kalsin. Uni belli olup da baslayana kadar bu evde olmak zorundayım ve ben artık nefes alamıyorum
Annenin söylediği kadar da pasifssin galiba.İnsan küçükken tepki vermediyse büyümüşsün artık ,hiç mi açmaz ağzını.Valla hic oralı olmuyorum diye bugün cinnet gecirdi zaten. Kulakligimi aldi parçaladı, hicbir seye tepki vermiyorsun nasil birisin sen diye kafati yedi. Babamla tartismislar yine, ben nasıl ağzımı açıp bir sey dememisim. Hayatım boyunca hep ezilecekmisim, annesinin böyle yaptığına el neler yapmazmis. Kolumda tırnak izleri öylece kalakaldım. Evi hepinizin başına yakacağım diye gezdi durdu. Onun yüzünden pasif büyüdüm, en ufak bi hatamda ya bir ton eleştiri hakaret aldım ya da dayak yedim. Sonra pasif oldum diye yine ben suclu oldum. 3 4 yasimda bi kere altıma yapıp annemin yanına gitmiştim kapıda komsuyla konusurken. Buraya kadari hatırlayıp anlatiyodum gecen eskilerden konuşuyorduk konusu açıldı, o gun seni o kadar dövmeseydim keske dedi. Dövdüğünü unutmustum valla.bebek de dövülür mü yahu diyemedim.
Çocuğa el kalkar mı ya günah küçüklüğünden beri dövüyormuşLinç edilicem ama gerçek fikrim bu.
Babana haber vereceksin, tekrarı olursa sen de evire çevire onu döveceksin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?