20 yaşında evlilik...

AfetiDevran34

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2022
1.051
En iyi cevaplar
1
1
18
Merhaba hanımlar 20 yaşında evlilik hakkında ne düşünüyorsunuz merak ediyorum. (kendim için değil)
Ve sizler kaç yaşında evlendiniz tecrübelerinizi yazarsanız sevinirim.
Ve mutlu musunuz evliliğini nasıl gidiyor yani ne gibi zorluklar var.
Hanımlar muhtemelen çoğunuz benden yaşça büyük ve tecrübelisiniz. Tecrübelerinizi bana anlatırsanız sevinirim. Ve bana verebileceğiniz tavsiyeler, öneriler, hayatla ilgili ne varsa yol gösterirseniz sevinirim...

En iyi cevap
Ben evlenmiyorum canım arkadaşım. Bende erken dedim ama o toz pembe basıyor olaylara. Bende 30 dan önce düşünmüyorum nede olsa hay
Hayat o kadar kolay değil aşk karın doyurmuyor önce meslek lazım. Sizin tecrübelerinizi merak ediyorum evliliğin zorlukları nelerdir diye

Peki evlilikte başka ne gibi zorluklar var anlatırsanız sevinirim.
Bir de evlilik güzel mi yani değer mi?

Sana verebileceğim tek tavsiye, evlenme kafayı mı yedin bi 30 gör bakalım koca kaçmıyor. Kaçarsada kaçsın zaten evlenme

23 te evlendim.
Pişman değilim.
Eşimin eşim olacağını bilseydim daha erken bile evlenebilirdim.
Çünkü karakter olarak öngörülü ve olgun bir yapıdaydım zaten.
Sorumluluk alır kendi işlerimi kendim hallederdim.
Lise sonda bile gidip dershane ile kendim görüşüp yazıldım.
Hayat görüşüm, düşüncelerim o zamandan oturmuştu diyebilirim.
Hayattan beklentilerimi ve eşim olacak kişiden de ne beklediğimi gayet net biliyordum ve bu doğrultuda da seçimimi yapmış oldum.
Rabbim de karşıma istediğim yolları açtı çok şükür.
Yani bu tamamen yapı ile ilgili de bir durum.
Otuz yaşında anne babaya bağımlı olan insanlar da olabileceği gibi yirmi yaşında hayatın her halinin üstesinden gelebilecek olanlar da olabilir.

16 yaşımda zorla evlendirildim , 41 yaşımda hayata küstüm daha ötesi yok işte!!! nezamanki ayaklarının üstünde durabilen güçlü bi bayan oldun ozaman herşeye hazırsın canım birde Allah iyi insanlarla karşılaştırsın inş..

Çok doğru kesinlikle insanın birikmiş gizli parası her zaman olmalı hayat bu insanın başına neler geliyor özellikle hiçbir kadın eşine sırtını dayamamalı tamamen güvenmemeli
O zaman evlenmeyin neden evleniyorsunuz ki? Biriktirdiğiniz parayla birlikte mutlu mesut yaşamayın. İnsan eşine güvenmeyecekse kime güvenecek? Kasap Ali bey’e mi? Eşim benden para gizlerse öğrendiğim an boşarım.
Çoluk çocuk düşünceleri sizinkiler büyümeden evlenmeyin

Gerçekten rüya aleminde yaşıyorsunuz. Erkekler neyse ama kadınların birikmiş parası olmalı neden? Çünkü şeytanda bir zamanlar melekti. İnsanoğlu çiğ süt emmiş herşey beklenir yarın bir gün bir şey olduğunda rahat boşanabileyim diye gizli param var

Ayrıca ben kendimi tamamen bir adama teslim edemem.

Ohoo evlenmeden boşanmayı düşünmek evlilik için hazırsınız bence

Evet hazırım ben çok kazık yemiş bir insanım bu saatten sonra bir erkeğe kendimi tamamen teslim edemem.
Yavrum 18-20 yaşlarındasındır muhtemelen, ne kazıgı yedin allah aşkına? Ya da neleri kazık sandın
Kimse sana evde otur kocadan para bekle dövse de sövse de otur demiyor ki, öncelikle eline mesleğini al ve çalış paranı kazan. Para yine biriktir ama -gizli- değil. Ben maaşıma hiiiç dokunmam, birikir durur. Yarın boşanırsam o parayı da ben alırım muhtemelen ama işte gizli değil. Eşimle ortak kararımız bu yönde. Gizli yapamazdım, olmamalı. Eşler arasında gizli saklı olmamalı. Eğer senden para esirgeyen parana göz koyan alacağın iki kuruşluk şeylere karışan biriyse zaten evlenme, evliysen de çek git boşa. Bu kadar ve basit

Sen hiç çevrende aldatılan kadın VS görmüyor usun? Sen ilk mesajında güvenden bahsediyorsun ancak insan babasına bile güvenmemeli hele ki bu zamanda ben şahsen kimseye güvenmem babama bile. Ayrıca yediğim kazıkları sana burada tek tek açıklayacak değilim kardeşim dediğim insanların bile beni kötüye sürüklediği i gördüm var gerisini sen düşün insanın kardeşten saydığıda böyleyse diğerlerini aklım almıyor.
İlk yorumunda "insan eşine güvenmeyecekse kasap aliye mi güvenecek"diyorsun bende diyorum ki bu aldatılanlar şiddet görenlerde senin gibi düşünüyordu senin gibi diyordu ama ne oldu? Aldatıldılar.
Gizli para mevzusuna gelirsekte evet Bi miktar gizli olmalı belki eşim ilk başlarda gerçek yüzünü göstermeyecek ne bileyim ben? Erkekler neyse ama kadınlar her zaman önlemini almalı

Çocuk için 23,25 ideal yaş, misal ben 40 oğlum 6 yaşında kızım 3 çocuklarıma haksızlık yapmışım gibi geliyor en güzel zamanları, inşallah sağlıklı bir ömür nasip olur bize,evliliğin sorumlulukları çok çocuk,ev, aileler bir bütün,özelikle eş tarafı anlaşamadığımız olursa çok fena:)))herkes duracağı yeri bilse,anlayış genellikle hep bayanlardan bekleniyor buda yorucu,saymakla bitmez herkesin yaşayacağı şeyler farklı biraz size çevrenize seçimlerinize karakter vb herşey belirliyor,evlilik güzel mi sorarsanız güzel en kötü tarafı saygısızlık ve sadakatsizlik bunlar telafisi olmuyor,beklenti az olsun...karşı tarafa yönelik hayatınızın seyri gitmesin yeri geldiğinde tiyatro, sinema, yemek, gezmek saymakla bitmeyen şeyleri tanımı yapamadım:)yanliz yapmayı deneyin ben ilk zamanlar hep eşimden bekleyen biri oldum çok beklenti ikimizde yordu ben değişiklik yaptım daha iyi daha özgürce daha bir güçlü oldum güzel oldu:)anlat anlat bitmez:))))

Teşekkürler:)mutluluk sizinle olsun

Valla çok erken bir yaş. Tabi hazır olmakla alakalı birazda ben hazırım evliliğe yaparım çocukta da zorlanmam işte önemli değil dersen okey. İşten kastım o yaşta hem iş hem ev hem çocuk çok zorluyor. Kişiden kişiye değişse de genelde o yaşta evlenenlerin pişmanım dediğini duyardım. Çünkü tam olgunluğun oturmadığı nasıl denir tam olarak bilmiyorum ama mantıklı düşünülmeyen yaşlar olduğu için ilerisin de keşke evlenmeseydim, okusaydım, şunu yapsaydım, yurt dışına gitseydim, kendimi geliştirseydim... gibi pişmanlıklar oluyor. Benim kuzenim sosyolojiyi hazırlık dahil 5 yıllık bölümü 3 yılda üstten alarak bitirmişti evlenmek için zamanında evlendiğini düşünüyordu ama çok mutsuz ve onu gördüşçe üzülüyorum daha beraber yapacak çok güzel planlarımız vardı kaldı. Hayır çok aşıkta değildi niye yaptı anlamadım Diğer kuzenim de öyle hep köyde ailesinin yanında yaşamaktan korktuğu için ve ilk kuzenim evlendiği için de herhalde evde kalma korkusu olmuştu oda hemen evlendi ve geliş gidiş tekrar köye yerleştiler asdfghj onunla az dalga geçmiyorum yalnız hala Ve biri 22 diğer 23 yaşında evlendi diye biliyorum şimdi ele güne karşı ayıp olur laf ederler korkusuyla boşanamıyorlarda. İşleri de yok. Hep şunu dedim ve diyorum da evliliği aileden kaçış, hayattan kurtuluş olarak görmeyin sakın aksine beterini yaşarsınız ha aşık olursun saygıyla başlar kafa dengindir iyi baba olarak görürsün tamam ama bunu mecburiyet olarak görürsen sana zehir olur :) O yüzden basit değil bu yaşlar da iyi düşün derim :) Ben ailenin bekarı 25 yaşında akrabaların ni zaman evlenicen gııı dedikleri kızım ama çok mutluyum seyahat ediyorum eğleniyorum zaten öyle hoşlandığım biri de hiç olmadı hayırlısı diyerek yaşıyorum :) Kamu Spotu gibi konuştum yalnız asdfghj

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…