2007-2008-2009 Eylül Anneleri lütfen 2010 eylül anneleriyle tecrübelerinizi paylaşın

sevgılı anneler bızım yurudugumuz yoldan sizler coktannnnnnnnnn ılerledınız

keske.. dedıgnız seylerı asla dedgınız bılgılerınız gercekten ıhtıyacımız var

dogumda lohusalıkta ve hamılelıkte yasadıklarnız tecrubelere açızzzzzzzz

gelın yardımcı olun sevaba gırersınız ..:))))))))

yardımlarnız ıcın sımdıdedn tesekkurlerrrrrr

canım öncelikle rahat bi hamilelik geçirip kolay bir doğum yapmanızı dilerim

anlatacak o kadar çok şey var ki 9 ay hamilelik, doğum, sonrasında da asıl serüven... yeni yaşam yeni bir bebek hayatınızı tamamen değiştiriyolar.

sizin için şimdi öncelikli olan konu hamilelik. isterseniz öğrenmek istediklerinizi sorun biz de bilgilerimizin elverdiğince yardımcı olalım.

Hay hay efendim :) Güzel bir hamilelik akabinde rahat bir doğum ve sağlıklı bebecikler dilerim.

Kafanıza takılan ne varsa yardımcı olmaya çalışırız.

merhaba canım ben 2007 ağustos annesiyim..geriye dönüp baktığımda keşke dediğim bir kaç şey oldu..mesela ben kızımı 2 yaşına kadar emzirdim..6 ay sadece anne sütü verdim.katı yiyecek olayına geçince yedirdiğim şeyleri püre yaptı ve kızım çiğnemeyi öğrendiğinde nerdeyse 2 yaşındaydı..sana tavsiyem katı gıdaya geçtiğin zaman yemeğini biraz parçalı bırak..ve kızım çok çok istahsız belkide bu yüzden oldu..birde tuvalet sıkıntımız var..dr.bana 2 yaşından sonra eğitim vermeye başlayın dedi..bende öyle yaptım ve kızım şu an tuvalete bile girmek istemiyor..çok zorladım daha kötü oldu.bence tuvalet eğitimi 1 yaşında başlanmalı..bu iki ayrıntıyı paylaşmak istedim..belki şimdi sana sıradan,basit gibi gelmiştir ama beni öyle yorduki..şu an ikinci çocuk konusunda kararsızız.en zor çocuk iştahsız çocuktur..bebeğin 6 ayını doldurduktan sonra herşeyde ufak ufak tattır.herşeyin tadını alsın..ben yapmadım..çok pişmanım..neyse canım benden bu kadar..kendine iyi bak canım..

sevgılı anneler yazdıklarınız ıcın coooooooooooooooooook tesekkur ederm

benım ıcın yazdıgınz bılgıler altından da degerlı ınanın bana

teorık bılgıler uygulanmak yerıne yasanmıs tecrubelerden faydalanmayı

tercıh ederm

Allah razı olsun bılgılerınız ıcın..

sızler yardımcı olacaksınız bız de meleklerınıze dualarımızı edecegz

ınanın cok ıyı gelecektır

Rabbım bebeklerınızın guzellıklerını gostersn kolaylıklar saglıklar versn

tekrar tanıstgma memnun oldum

lutfen bızı yalnız bırakmayın

ne aklınaza gelırse anlatın

yıyeceklerden tutun dogumda yasdıklarnıza kadar...

tekrar tesekkurler guzel anneler opuyrm

cnm katı yıyecek konusunu uygulayacagm Rabbım nasıp ederse

wc alışkanlıgı ıcın sunu bılıyrm

18 aylıkken anus kasları olgunlasır ve bu aydan ıtıbaren wc egıtımıne baslanır dıye unıverstede ogrenmıstık

tabı yasamak farklıdır uygulamaya calıscam Allah nasıp ederse cnm tesekkurler

cnm ıstahsız cocuk gercekten zormus ben de oyleymısım

yemeyen cocuk uyumaz dogal olarak huzurlu olmazmıs bebeklgm oyleymıs..

ne yer ne uyurmusum baya annemı anneannemı uzmusum(((((

sehercım edıtorcum aklınıza gelenı paylasın sorularmz olursa yoneltırız

ama yasadıklarnz zorluklar ıyıkı sunu yapmısım

ıyıkı yapmamısım

gbı tecrubelere acıgız

her sey gonlunuzce olsnnnnnn

canım hayırlı doğumlar dilerim öncelikle .. seve seve bende yaşadıklarımı paylaşmak isterim ammavelakin topic o kdaaaaar genişki nerden neyi başlayıp sölesek. genel olarak başlıklar alışverişler mevlüt loğusa hamişlik emzirme aşı bla bla.. uzar gider en güzeli sen sor biz anlatalım

tatlım sagolun yardmlarnz ıcın

sız aklınzza gelenlerı paylasın

ben aklıma geldıkce sorarım zaten tatlım

pembecim benim en çok pişman olduğum konu oğlumu biberona zamanında alıştırmamak oldu. hazır mama vermemek için biberon kullanmamıştım ama aklıma sütümü sağıp biberonla vermek gelmemişti. sütüm boldu ve hep öyle olacak sanmıştım ama yanılmışım. sana tavsiyem biberona alıştır hep ver demiyorum ama iki günde bir bile versen yeter.

birçok çocuk biberon hatırına; başka türlü yemeyecekleri şeyleri yiyor.

aklıma geldikçe yazarım canım umarım faydalı olabilirim

çok güzel bir toppik olmuş canım...
benimde sormak istediğim şey biberona nezaman geçilmeli acaba...

birde şu şekerli su olayını merak ediyorum.yeni doğunca hemen şekerli su veriliyor bunun mantığı nedir acaba??bi arkadaşım sarılıktan koruyor gibi bişi dedi ama bana mantıklı gelmedi..
doktorlarda birşey vermeyin diyorlar.

şekerli su olayına ben inanmıyorum kızıma vermedim sarılık olmaması için veriliyo ama herhalde mantıken sütü geç inen annelerin bebeği aç kalıpta sarılık olmasın diye dir benim hemen sütüm geldi çünkü hep emzirdim ne kadar emzirirsen okadar çabuk iniyo sezeryanla doğum yaptım ama çok şükür hemen indi sütüm

güzel bi topic..daha dün biz çömezken çömezlerimiz oldu :)) şaka bi yana kızlar valla tecrübe gerçekten işe yarıyo...o kadar çok şey varki ögrendigim ve ögrenecegim daha ne çok şey vardır...inşallah hayırlı saglıklı bi hamilelik geçirirsiniz ve evlatcıklarınzı kucagınıza alırsınız...kokusunu içinize çekince daha iyi anlıycaksınz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…