2007-2008-2009 Eylül Anneleri lütfen 2010 eylül anneleriyle tecrübelerinizi paylaşın

canım ben onada inanmıyorum.
bende sezeryanla dogum yaptım ilk 4 gün hiç sütüm gelmedi damla bile
mamayla beslendi kızım sekerli su falanda verilmedi ve sarılıkda olmadı :)

bu arada seve seve paylaşırız bildiklerimizi.
hayırlı dogumlar saglıklı evlatlar nasip etsin rabbim

pempiş güzel konu açmışsın süpersin walla nerden aklına geldi

bazen takıldığımız konular var ama hamilelikle ilgili bebek beslemsine daha var sanırsam doğumla ilgili daha çok aydınlatırlarsa daha iyi olur diye düşünüyorum

cnm ınsanların tecrubelrıne guvendgım ıcın tecrubelı annelerden rıca ettım yardımlarnı

esırgemeyecekler ınsallah

yazan herkese tekrar tesekkurler

valla canım yenidoğan sarılığını bizde geçirdik..bana çevrem şekerli su ver dedi..ben vermicem dedim..inat ettim..sadece anne sütü diye...1 haftada 500 gr dan fazla almıştı sadece anne sütüyle....ama sarılık değerlermiz düşmedi..7.günde 17 ye çıkınca fototerapiye girdi...çıktı çok az bir düşüş olmuştu...20 günlük iken rengi sapsarıydı...doktor bile şaşırdı.bu8 neden böyle diye..bi dünya test yaptı...elinden kolundan topuktan kan alıp durdular..içim gitmişti bu duruma...sonuç olarak şekerli su ve mama verdim...oğlum çok kısa bir sürede kendine geldi...2.çocuğumda bu durumlara hiç düşünmeden şekerli su ve mama takviyesini en başta yapıcam....Herkesin düşüncesi kendisi için en doğru olandır:) herkese saygım sonsuz....

Bu arada kızlar güzel bir topik açmışsınız...şimdilik sizlere tek tavsiyem aşırı kıyefet almaktan kaçının..büyük kıyafet almaktan korkmayın...çünkü çoğu bebek bir anda öyle bir boy atıp gelişiyor ki aldığınız çoğu kıyafeti giydirmeye sıra bile gelmeden küçük gelebiliyor...kaydirigubbakcemile3

genelde bu dönemde ufak çapta da olsa insan bebeğine bişeyler alma heyecanı içerisine giriyor..bu yüzden bi kaçf fikrimi sizlerle paylaşmak istedim.aldığım takımların eldivenleri oğlumun eline küçük geldiğinden çok kolay çıkıyordu..bu yüzden tekli eldivenler satılıyor ve daha kullanışlı...onlardan almanızı tavsiye ederim..
anneleriniz örgü örmeye başladılarsa eğer yelekleri biraz büyük örmelerini isteyin....büyüğün çaresi her zaman var..
sezryanla doğum yaptım..hastanedeyken emzirmekte bazen zorluk çekebliyorsunuz şimdilik 1 tanede olsa biberon almanızda fayda var..
her bebek her emziği kabul etmiyor..imkanınız varsa farklı uçları olan emziklerden almaya özen gösterin..(doktorlar genelde damaklı emzik almayı öneriyorlar)
aldığınız çorapların lastiklerinin çok sıkı olmamasına özen gösterin..genelde çoğu sıkı oluyor ve buda bacağında iz çıkarıyor.
:)

selam sağlıklı bi şekilde alın bebişinizi kucağınıza inşallah

ben kızışıma doğar doğmaz verdim şekerli suyu ama maalesef hastanelik olacak kadar sarılık geçirdik( annemlerin yıllarca ver sarılık olmaz tezi yalan dolan oldu benım için
doktorumun dedııne gore şkerli suyun karaciğer çalıştırdıı fılan yok yenı doganda karacıger doğumdan sonrakı 5 gun aktıf hale gelıyormus bu surecte bebek yeterli gıdasını alısa (anne sutu yada mama) sorun olmuomus ama gıda yetersızse benımkı gıbı hastanelık olabıormus (Allah korusun)
verılen sekerlı su karacıgerı yormak ve bebegn agız tadını etkılemekten baska bı ıse yaramıomus
benım bılgım bu kadar sen yınede ıyıce arastır oyle kararını ver

cnm ne zaman alıstıralım?

canım biberon verme zamanını bebeğin doğunca sen ayarlayabilirsin. kimi annelerin sütü hemen gelmiyor ve mama takviyesi yapılıyor hemen biberon verilmiş oluyor. çalışan anneler için de kısa süre sonra başlanıyor. yani bunu zamanı belli olmuyor

ne guzel sutun bolmus neler yedın cnm?

yemekle mı oldu?

doktorlar bol sıvı tüket yeterli diyorlar ama bence yemeden süt olmuyor. ben hem yemeğimi yerdim hem de bol sıvı alırdım. ayrıca tahin ve pekmezi çok yerdim. 4. aydan sonra da bulguru çok yedim malum gaz problemi.

inşallah sizin de foşur foşur sütleriniz olur.

canım hamilelik döneminde aklıma gelen keşke dediğim bişey olmadı. ama doğumdan sonra sezaryen olursanız sakın zamanından bir gün bile önce dikişinizi aldırmayın hatta kendi kaybolan iplerden kullansınlar. benim dikişlerim alınması gereken iple dikilmişti ben de oğlumun sarılık testi için hastaneye gitmiştim hazır gitmişken aldırayım dedim dr baktı tamam tutmuş dedi aldı dikişi eve bi geldik dikiş yerimin 4cmlik kısmının açılmış olduğunu gördük nasıl korktumu tahmin edemezsiniz ha dedim şimdi tamamı da açılacak ama Allahtan daha açılmadı pansuman yaptılar iki güne kapandı ama ben korkudan fazladan 15 gün daha yattım. kaydirigubbakcemile3

çok güzel bir toppik olmuş canım...
benimde sormak istediğim şey biberona nezaman geçilmeli acaba...
benim size genel olarak tavsiyem şu. ben yaptım ve çok işşime yaradı bazı hastanelerın doğum öncesi ve sonrası egitim programları oluyor. doğuma yakın zamanda bunlara katılın çok sey oğrenıyorsunuz. bu konuda bıze soylenen bebek 21 gunlukken sutunuzu sağın ve anne dısında herhangı bırısı versın bıberonla sütü. daha sonrada 3 5 gunde bır bu sekılde devam edin. böylelıkle bebek annesı dısında beslenme yolunun bu olduguna alısıyor ve bıberon olayında zorlanmıyorsunuz. biz bu sekılde yaptık ve bınlerce sukurkı iş yerındeyken çocugumun aç kalmadıgına eminim.

ben şekerli su falan vermedim sarılıkta olmadı kuzum. bebek beslenemezse sarılık olurmus. ben hafıf bır sararma hıssettım bol bol emzırdım çok sukur bır sorun cıkmadı.

hem ben hem kardesm hamıleyz...

kardesm hazran da dogum yapacak ınsallah...

yana yakıla nasıl bır park yatak alacak karar veremedı...

hangı marka park yataktan memnunsunuz?

paylasrsanz sevınırım...

çatlaklarınızın olusmaması ıcın vazelin kullanıp memnun kalan var mı?

ya da tavsıye edcegnz urunler

kakao yagı ve badem yagını duydum ama bılmıyrm

faydalanan varsa?

yazılarnzı dort gozle beklıyrm

aklıma geldgınce soruları yoneltıyrm

yanı sadcec hamılelık uzerıne degıl..

her turlu bebekle alakalı tecrubelere ıhtıyacımz var

hangı bebek arabasını aldınız...?

memnun musunz?

daha daha eskı kullanıcılarda yazarsa cokkkkk sevnrm

gercekten hem kardesm hem ben karar veremıyrz

belkı onumuzde daha uzun zaman var amam her seyın muallakta olması ınsanı zorluyo

hamılelıkte yazın kac lıtre su ıctınız ben 4 lıtre dıye duydum?

ben cay sevmem agzıma koymam

asıtlı seyler ve meyve suları da hıc ıcmem

ıcersem sadce sade soda ıcerm

boyle olunca vucut bır sekılde sıvıyı ıstyr

sımdıden 2.5 bazen 3 lıtre ıcıyrm

yazın 4 lıtre fazla mı

normal de en az 2 lite denıyo bıde sut ıçın 4 lıre ıdeal demıştı dr.
yazın zaten sıcakta ıçersın

bu vucu olayı ıstedını kullan olacaksa oluyo ben bı ara bebe yagı ve badenm yagı kulladım 1,5 kadar soora sıkıldım ama
benım hıc catlağım olmadı
park yatak olarak pahalı ama chıcco aldım cokda memnunum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…