2007-2008-2009 Eylül Anneleri lütfen 2010 eylül anneleriyle tecrübelerinizi paylaşın

tecrübeli anneler ben sizden bebel bezi ve ısalk mendil tavsiyesi istiyorum birde ilk zamanalar kaç pkt kullandınız

aklıma gelenleri yazayım arkadaşlar umarım sizde hayırlısı ile kucagınıza alırsınız bebişlerinizi

öncelikle çok güzel bi dönemdesiniz her günün değerini bilin bu günler geri gelmiyor

öncelikle kilonuza dikkat edin önemli olan bebegın saglıklı olması ben 20 kılo aldım ahanda 10 kılosu hala duruyo

bebek bezi ben bütün markaları kullandım hiçbiri pişik yapmadı ama bütün bezlerde sızdırma yapıyo sızdırmayan bez yok dıkkatınıze stok yapmayın nacizane fikrim

bence almanız gereken en önemli şey gögüs pompası iyiki aldım dediğim tek şey oldu kı dogumdan bir ay sonra aldım kıyafet alcagınıza parayı ona verin çünkü çalışan çalışmayan bütün annelerin işine yarıyo

kıyafet fazla almayın herkes söyler ama çok dogru bizim çogu kıyafet kaldı giyilmeden hediye gerçekten çok geliyo

emzık olayında biz çok araştırdık hangisi olsun yok kıraz uçlu sılıkon uçlu hangısınde bfa yok diye ogluma bakkal emzıgı bile emmedi çok ugraştım alsın diye almadı yani pratıkte herşey çok farklı detaylara çok takılmayın

çocuk arabısında baby2go aldık bin pişmanın kesınlıkle baston alın ben 1.katta oturmama ragmen taşımakta sorun oluyo hafif olması çok önemli

kızlar nacizane bende tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.
15 eylül 2009 da dünya tatlısı bir prenses getirdim dünyaya genel anestezi sezeryanla.
herşeyin normali en güzelidir tabi ama ben normal doğumdan tırstığım ve bebeğim iri bebek olduğu için sezeryan yaptım korkulacak hiç bişi yok. çekilen ağrı sızı bu kadar büyük bir hediyeye karşı önemsenmeyecek kadar az.
en büyük uyarım kızlar göğüs uçları konusunda olucak size. böyle bişi bilmiyorum ben hayatımda. ben hamileyken kimse bundan bahsetmemişti. bunun bir çaresi yok sanırım ama gittiğim onca doktorunda ortak görüşü bu yönde. ben mustela krem kullandım yara olduktan sonra bayağı iyi geldi bilseydim hamileliğin son iki haftasında kullanmaya başlardım. lansinoh hiç işe yaramadı. chiccodan göğüs kalkanı kullandım bide pedler yaraya yapıştı.

göğsüm ilk bir kaç gün süt gelmeyip sonrasında dolduğu için ve biraz katıca süt aktığı için hiç bir şekilde boşalamadı.çok sancı yaptı. ılık banyo şu bu hiç bir işe yaramdı.gene sonradan öğrendiğimö bir şey sizde olursa belki işinize yarar esra ceyhandn duydum haşlanmış lahana koyulmalıymış memelerin üstünbe.
VE LOHUSALIK. BEN BAYAĞI BıR PROBLEM YAŞADIM BU KONUDA KIZLAR ASLA YAŞAMAM DERKEN. NOLUR BU KONUYA AHZIRLIKLI OLUN ASLA ASLA DEMEYıN.
BEN ALLAHA ŞÜKÜR ÇOK GÜÇLÜYDÜM ARKAMDA ANNEM ABLAM VARDI.KUZUCUĞUMA BAKARAK ATLATTIM AMA ÇOK ZOR GÜNLER GEÇıRDıM.

EŞımle eŞımın aılesıyle anlatsam roman olur yanı. Her Şeye hazırlıklı olun unutmayın sızden ve bebeĞınızden daha deĞerlı hıÇ bıŞey yok hayatta. SÜtÜnÜzÜn gelmesııÇın stres yapmamaınız huzurlu olmanız asla kendınızı yıpratmamanız lazım.
Kı sÜt gelmezsede bu dÜnyanın sonu deĞıl. SÜtÜm gelmıyo dıye kafaya taktıĞınızda dahada gıder bunuda unutmayın.
Hamılelık dÜnyanın en Özel ve gÜzel Şeyı. Bunun sonucunda bebeĞınızle karŞılaŞtıĞınız anı anlatmak tarıfı ımkansız olsa gerek.

ilk 40 gün biraz zor geçicek olabilir. sakın pes etmeyin sonrası her geçen gün her şey dahada kolaylaşıyo bunu unutmayın.
hiç bir zaman kendinizi yetersiz hissetmeyin. bebeğinize her ne olursa olsun en iyi siz bakarsınız bunu unutmayın.

süt için gülcanın dedigi gibi pompa alın koyun kenara...en önemli şey bu...ve sakın bebeginize biberon vermeyin..mama takviye edecek olursanız ki inşallah olmaz,kaşıkla verin yoksa benm kuzum gibi memenizi almaz ( ben zar zor 3,5 ay emzirebldim ( biberon yüzünden mememi bıraktı...

merhaba tecrübeli annelere sormak istediğim,süt pompası alın diyorsunuz ya kızlar bide biberon kullanmayın diyorsunuz peki o sütü nasıl vericez..yani onun bir aparatımı var anlamadım.teşekkürler..

slepy kaşıkla verceksiniz cnm..kaşık kaşık...bir müddet meme başı kargaşası yaşamaması için kaşıkla verceksiniz sagdıgınız sütü...

ıyi akşamlar güzel 2010 Eylul anneleri, ben 2009 annesiyim.Dun gece yatarken bu topik aklıma geldi ve ne oneririm diye düşündüm.Hamileligimde aldıgım ve hala kullandığım karın destek yastığını kesinlikle öneririm süper rahat uyku için.
Diğer aklıma gelenler:
-bez stoguna hiç gerek yok
-gogus pompasını aldım ama 1 kere kullandım
-mothercare de gogus ucu kremi var mustele kullanmama ragmen sanki digeri daha iyi geldi.
-maxima moov adında pek duyulmamış bir puset aldım super otesi rahat ama biraz buyuk
-Bebişe çok fazla kıyafet almayın gerçekten çok hediye geliyor.
-Ben dogumdan sonra pijama giyecem diye tutturdum ama ne olur ne olmaz diye gecelikte almıştım yanıma gecelik super rahat oldu,pijamayı ise evde giyebildim..
-Şimdiden mozart dinletmeye başlayın bebişlere, benim kızım hala onunla uyuyor.
-Hastaneye giderken eczaneden vitamalt alın super süt yapıyor.(Vitamalta eş migroslarda maltana adında malt içecek satılıyor.)
-Rezene almayı unutmayın bebişler gazlı olunca mutlaka veriliyor..
-Hayatta emzik vermem diyordum chicoonun silikon (kahverengi buyuk birşey) çok memnun her tarafı aynı malzeme olunca kızımın yanaklarını kesip iz yapmıyor.

Herşey den en önemlisi moraliniz yüksek tutun ve mümkünse ara sıra duygularınızı yaşadıklarınız not alın hepsi unutuluyor.. Endişeli ve biraz korkarak gittim doguma ama gülerek girdim ve gülerek çıktım..Epidural sezeryan oldum ve yaşadığım en güzel duyguydu şu an olsa tekrar dogum yapmak isterim..
Çok uzun yazdım di mi ama valla ozledim hamile olmayı, tadını çıkarın!!

tesekkurler tatlımmmmmmm

gogus pompa markanı yazarsan sevınırım

gogus yarası ıcn ne yaptın?
canım kusura bakma yeni gördüm msjını gögüs pompası için medela zaten çogu annenin kullandığı bu
gögüs yarası içinde benım yara olmadı zaten dogru duzgun sütüm yoktu başlarda az az geldi oysaki lansinoh krem bıde 56 ml lik almıştım anca yeter diye gögüs pedleri almıştım bi heves duruyo hepsi ne gögüsüm yara oldu nede akcak kadar sütüm haaa şükür olsun hala emziriyorum azda olsa

merhaba tecrübeli annelere sormak istediğim,süt pompası alın diyorsunuz ya kızlar bide biberon kullanmayın diyorsunuz peki o sütü nasıl vericez..yani onun bir aparatımı var anlamadım.teşekkürler..

canımcım ılk günlerde süt öle şıp diye gelmiyo haa gelende var ama istisna kaşıkla verceksınız ben 1,5ay mamayı kaşıkla içirdim sonra biberona geçtim çünkü miktar artıkça kaşık işkence oluyodu,bebek 21günlükten sonra biberon meme farkını biliyomuş aman sakın en başta biberon vermeyin

teşekkür ederiz kızlar,valla paylaşalım böyle çok faydali sağolun.kaşık aklıma hiç gelmezdi heralde:))

teşekkür ederiz kızlar,valla paylaşalım böyle çok faydali sağolun.kaşık aklıma hiç gelmezdi heralde:))

hiç aklıma gelmezdi deme canım insan yaşayarak öğreniyor.Bazen kendimi daha önce de bebek sahibi olmuş gibi hissediyorum.
Ayrıca arkadaşlarımın yazdıklarına da aynen katılıyorum.Süt pompası lazım olmaz belki diye almamıştım.Doğumdan birkaç gün sonra göğüslerim yara olup kanamaya başlayınca eşim fellik fellik medela aradı.Sonunda bulduk tabi.Hem yara olduğu dönemde hem de sütüm az olduğu için sonraki dönemde(biriktirip 100 ml oluca bebeğime veriyordum.)çok işime yaradı.
Göğüs ucu yaraları için zeytinyağı en çok kullandığım şeydi.Pahalı kremler de dahil hiçbiri çok da işe yaramıyor maalesef.Zamanı gelince geçiyor.
Sakın bir paketten fazla bez almayın.Hem bebeğin kaç kilo doğacağını bilmiyorsunuz hem de her bez bebeklere iyi gelmiyor.Mesela pirima benim oğluma pişik yaptığı için kullanamamıştım.
Mutlaka zıbın alın bikaç tane yeni doğduklarında atletten daha kullanışlı oluyor.
Bebek arabası için de çift yönlü , hafif ve üzeri tam kapananları tercih etmenizi öneririm.Benimki Kraft ve kesinlikle önermiyorum çok ağır çünkü.
Beşik için de park yataklar kullanışlı oluyor özellikle yatak odasında.Sallananları tavsiye ederim.Ben kraft almıştım çok memnun kaldım.
Hastanede de gecelik giymem demeyin ben demiştim ama gecelik giydim ve çok rahat ettim.Pijamamı olduğu gibi geri getirdim.
En önemlisi gebeliğin tadını çıkarın ve bu durumu kullanabildiğiniz kadar kullanın.Hayatımda hiç o 9 ay süresince şımartıldığım kadar şımartılmamaıştım.Süper bi duyguydu.Doğurunca hepsi bitiyor ne yazık ki((((((((((

Allah yavrularnızı sıze bagıslasın

cok tesekkurler bılgıelrnz ıcın

yatak modelınzı yazarsanz memnun olurm

çok güzel bir topik olmuş :9
pembeciğim konuyu açtığın için sana..
iştirak ederek bizlere yardımcı oldukları için deneyimli arkadaşlarımıza teşekkürler...
bende takipteyim.

Merhabalar 2009 Eylül annesiyim. ıclalim 16 Eylülde doğdu. Rahatsızlığım nedeniyle ne normal bir hamilelik yaşadım ne de normal bir doğum yapabildim. ınşaallah sizlerin içinde yoktur benim gibi sorunlu hamilelik yaşayan. Çok zor günlerdi. Ama çektiğim onca sıkıntının, ağrının ardından meleğimi kollarıma aldım. Dünyanın en güzel duygusu anne olmak. Doğumum sezaryanla oldu. ılk üç gün inanılmaz zordu benim için. Ama dedim ya, benim durumum rahatsızlığımdan ötürüydü. Hayati riskim vardı. Benimle birlikte sezaryan olanlar benden çok önce kalktılar ayağa. Sizlere tavsiyem korkmayın. Doğum anını hiç düşünmeden doya doya yaşayın hamileliğinizi. Dünyanın en güzel duygusu. Ben hamilelik günlerimi hatırlamak bile istemiyorum. ınanılmaz acılar çektim. Normal bir hamilelik yaşamayı çok isterdim. Bunları size şunun için anlattım. Hamileliğin getirdiği zorluklar elbette vardır. Doğum da bir çok kadına çok korkunç gelebilir. Ama inanın yaşadığınız ve yaşayacağınız acıların hepsine değiyor.

Szlere verebileceğim bir kaç tavsiye:
Göğüs ucu çatlakları için C veya E vitamini yağı alın. Kremlerden çok daha fazla rahatlatacaktır. Halis zeytin yağı da çok fayda ediyor. Karın bölgenizde oluşacak çatlaklar için bir önlem almak isterseniz yine bu besleyici yağlardan kullanabilirsiniz. Ama kozmetik ürünler kullanmanızı tavsiye etmem. Benim doktorum bebeğe zararlı olacağından dolayı izin vermemişti. Bazı doktorlar çok rahat ilaç veriyorlar. Mümkün oldukça kullanmayın. Benim doktorum da öyleydi sırf bu yüzden değiştirdim. Anneler bebişleri için her zaman fedakarlık yapmalıdırlar. Unutmayın artık bizden önce onlar geliyor... Hepinize kolay ve güzel bir hamilelik ve kolay bir doğum dilerim...

Sormak istediğiniz şeyler olursa cevap yazarım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…