teşekkür ederiz kızlar,valla paylaşalım böyle çok faydali sağolun.kaşık aklıma hiç gelmezdi heralde:))
hiç aklıma gelmezdi deme canım insan yaşayarak öğreniyor.Bazen kendimi daha önce de bebek sahibi olmuş gibi hissediyorum.
Ayrıca arkadaşlarımın yazdıklarına da aynen katılıyorum.Süt pompası lazım olmaz belki diye almamıştım.Doğumdan birkaç gün sonra göğüslerim yara olup kanamaya başlayınca eşim fellik fellik medela aradı.Sonunda bulduk tabi.Hem yara olduğu dönemde hem de sütüm az olduğu için sonraki dönemde(biriktirip 100 ml oluca bebeğime veriyordum.)çok işime yaradı.
Göğüs ucu yaraları için zeytinyağı en çok kullandığım şeydi.Pahalı kremler de dahil hiçbiri çok da işe yaramıyor maalesef.Zamanı gelince geçiyor.
Sakın bir paketten fazla bez almayın.Hem bebeğin kaç kilo doğacağını bilmiyorsunuz hem de her bez bebeklere iyi gelmiyor.Mesela pirima benim oğluma pişik yaptığı için kullanamamıştım.
Mutlaka zıbın alın bikaç tane yeni doğduklarında atletten daha kullanışlı oluyor.
Bebek arabası için de çift yönlü , hafif ve üzeri tam kapananları tercih etmenizi öneririm.Benimki Kraft ve kesinlikle önermiyorum çok ağır çünkü.
Beşik için de park yataklar kullanışlı oluyor özellikle yatak odasında.Sallananları tavsiye ederim.Ben kraft almıştım çok memnun kaldım.
Hastanede de gecelik giymem demeyin ben demiştim ama gecelik giydim ve çok rahat ettim.Pijamamı olduğu gibi geri getirdim.
En önemlisi gebeliğin tadını çıkarın ve bu durumu kullanabildiğiniz kadar kullanın.Hayatımda hiç o 9 ay süresince şımartıldığım kadar şımartılmamaıştım.Süper bi duyguydu.Doğurunca hepsi bitiyor ne yazık ki
((((((((((