2007-2008-2009 Eylül Anneleri lütfen 2010 eylül anneleriyle tecrübelerinizi paylaşın

popo temizliği için bende uzun süre su ve pamuk kullandım sonra günde bir defa kaka yapmaya başlayınca ıslak mendil kullnadım en iyisi uni nin yeni doğan için özel ve huggies in mor paketlisi ama ilk aylar içn pamuk ve su gayet yeterli

merhabalar bende aranıza yeni katıldım benimde 21 eylül 2010 dogumlu bir kızım var bu benim üçüncü bebeğim site cok hoşuma gitti bende katılmak istedim

merhaba,katı gıdalar hakkında haklı olabilirsiniz ama tuvalet eğitimi için yorum yapacağım kusura bakmayın,bir çocuğun fizyolojik olarak eğitime hazır olması 18-24 ay da başlar,yani hiçbir çocuk 1,5 yaştan önce bedenen bu eğitime hazır değildir,bazı anneler ben alıştırdım der ya onda aslında alışan annedir bebğin wc saatlerini bebek değildir...
herşeyi tattırma konusunda da şeker ve tuz kesinlikle kullanmayın derim..çocuğun ağız tadı ve yemesi ile alakalı değil karaciğerleri için :))

canım yazına yorum yapmadan geçemedim.ben de bildiklerimi ve tecrübelerimi paylaşmak istedim.katı gıda konusunda sonuna kadar destekliyorum ama tuvalet eğitimi konusunda hiç katılmıyorum.bir çocuk mesane kaslarını 24. aydan itibaren kontrol edebilir (bu süre kızlarda erkeklere oranla biraz daha erken olabilir)onun için tuvalet eğitimi için 2 yaşını doldurması hatta doldurduktan 2 ay sonra başlanması görüşündeyim.çünkü ben oğlumu ilk defa 2 yaşına 3 ay vardı başladım ve alışmadı tam iki ay boyunca ne gece ne de gündüz bez bağlamadım bu iki ayda bir adım ilerleme göstermedi.çocuğum da çok yıprandı ben de çok yıprandım.yaşayan anneler bilirler ki tuvalet eğitimi hiç kolay değil çok sabır gerektiren bir durum.neyse bu iki ayın sonunda tekrar beze döndük.tam bir sene sonra tekrar denedim bu sefer tuvalete bile yaklaşırken çığlık çığlığa bağırıyordu ben de üstüne gitmedim.oğlum 3,5 yaşındayken tekrar denedim ve alıştı ama hala geceleri altını ıslatıyor şu an yaklaşık 5 yaşında.sizlere tavsiyem çocuğunuza kötü deneyimler yaşatmadan bu süreci sağlıklı bir şekilde aşmanız.hepinize kolay gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…