Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları 2007 doğumlu yavruları olan anneler 1.sınıfa hazırmıyız

kuzum napcaz ya bebişlerde olcak yandık ay bide zaten sadece ocak şubat ve mmart doğumlular mecbur düşünsene kalan 9 aya sorun yok offfff offf ay beın kızda maşalla kalıplı öle raporda vermezler offffffffffffff offfffffffffffff

KIZLAR benım oglum 22 mart 2007 dogumlu burdakı ogretmenler ıkı sene anaokuluna gıttıgı ıcın 1. sınıfa baslaması uygun dıyor ama oglum daha kucuk nasıl adepte olur

ya oda olmuyormus zaten ay evet bizim oglan23mart lı 7günle gitmek zorunda 2.bebişlerde geliyor bide ben sezaryenle dogum yapacam gurbetteyimde yanımda kalacak kimsem de yok tek basıma nasıl etcem diyip kendimi yiyorum

kesın yonetmelık henuz yok..kayıt donemı bellı olacak..

yalnız fıkırlerı şu an bu yonde..yanı ertelemeyı kaldırmak ve 15 lıra x 180 gun olunca yuklu oluyor tabii..

öğretmen abartmış..çocuğun engelı varsa Rehberlık Araştırmadan rapor alınır..kekemelık,öğrenme gerılığı vb durumlar için..

boy kılo vb durumlar içim RAMa gıdılmez..

eokulda ......sayılı madde nolu velı ısteği ile erteleme vb bır madde var..bn oyle yaptım kayıt ertelemeyı 2 yıl boyunca okulda..

herhangı belgeye gerek yok,isteğe bağlı adı uzerınde..bu madde varsa belgeye gerek yok..

bız engel grupları için belge ıstıyoruz..bunun nedenıde kaynaştırma öğrencı mıktarı için..her sınıfa 2 çocuktur en fazla,engel oranına bağlı olarak sağlıklı akran arasında eğitim görur.. amaç budur Ram yönlendırmede..

sizin durumda gerek olmaz

RAM Derken anlamadım daaa?kusura bakmayın

Rehberlık ve Araştırma Merkezı..

okul çağına gelmiş çocuklarda kekemelık,öğrenme bozukluğu,zeka gerılığı vb. öğrenım ortamında öğretmen tarafından farkedılmış belirtilere tanı koyan araştırma merkezıdır..öğretmen başvuru yapar,buradakı gorevlıler aile ıle ıletışıme geçer..çocuğa yapılan testler sonucu tanı konulabılrse RAM,aile ve öğretmen ıle bır plan yapılır..çocuk buna göre yardım alır..

yanı RAM her talep eden çocuğu kabul etmıyor..

teşekkür ederim bilginize
benm oglum da herangibi gerilik yok boy ve kg dısında
tabiri caizse cin gibi
ama henüz okul için erken hemde cok erken bide biz7yasında okula baslıycak die kardes de planladık bu sene anaokuluna gönderdim 12-13ögretim yılında evde benm ve kardesiyle kalacaktı daha fazla .yine anaokuluna yolluycaktık ama 2.döneme dogru biz böle planlarken su okul bizim belimizi büktü ayrıca masraflarda baya olcak gocunmaktan deil ama hem dogum masrafı okul masrafı zati normal borc larda var varda var işte nebilim Allah yardımcımz olsun inşaallah erteleme olur da bizde seneye yollarız:26::26::26::26::26:

Günlüğü 15tl ama bunun bir kısmı devamsızlık hakkı var zaten almazlar heralde bir de sene sonu 500Tl ayrıca alınıyormuş. Önceki yönetmeliğe göre. Ama yeni hazırlanan yönetmeliğin içeriği henüz belli değil. Aldığımız duyuma göre dilekçe raporvs kapısını kapatacaklar. Para cezası aktif uygulanacakmış Ama tabi bu sadece duyum.Her kafadan bir ses çıkıyor. Şu anda birleştiğimiz okulla beraber 7 tane 1. sınıf okutmak üzere hazır boşta arkadaş olacak. Bunlara öğrenci lazım dimi ama

sayın ögretmenler eger bilgiler netlesirse burda bizerlede paylaşmanızı arzu ederiz :26::26::26:

rica ederim..
öğretmen olarakta bu hazırlıksız yapılan altyapısız değişimden memnun değiliz..
ALLAH hepimize kolaylık versın..

her yenı şeye insan uyum sağlar sağlamasına da,yenı nesile faydalı olacak mı o meçhul:44:

Son düzenleme:

ücretli öğretmenlik sıstemınden kaynaklı norm fazlası patlaması doğaldır..ya atama olmalı ya da bu sıstem bırakılmalı..nereden tutsanız eğitim elde kalıyor..

benimde ikizlerim ocak 2007 doğumlu mmalesef birinci sınıfa başlayacaklar.bu sene anaokuluna giden çocuklarla aynı sınıfı başlayacak olmaları beni üzüyo haksızlık değil mi bu..
böyle olacağını biseydim tecrübe kazansınlar yarım dönem öncesi kreşe falan veriridim..şimdi sudan çıkmışbalığa dönecekler...

merhaba biz rapor olayını araştırdık özel bir okulun müdürüyle konuştuk rapor olayın fiziksel değilde zihinsel olarak rapor kabul edeceklermiş.yani herhangi bir zeka geriliği varsa bu takdirde rapor devreye girecekmiş..benim kızlar ikiz oldukları için biraz çelimsizler rapor alırız göndermeyiz diye düşünürken bunun da önünü kestiler..

bende oglum için düşünmüştüm ama evet sadece zeka için rapor veriliyormus oda rehberlik arastırma merkezlerinden alınıcakmıs

Sistem Anayasa Mahkemesine verilmişti ama biraz önce iptal isteği reddedildi malesef, herşey aleyhimize sanki

sistem adım adım yaklaşıyor..okulda 4. sınıftakı öğrencılerın velilerıne bılgı notu gondermesı için öğretmenlerıne evrak verdım.. ısteyen çocuk normal ortaokula ısteyende imam hatıp ortaokuluna gıdecek..bunun sayılarını ıstıyorlar şu an okullardan..bakanlık ıptal olmayacağından bıraz fazla emin..

CHP tekrar mahkemeye gıdecekmiş..