2008,2009 kasım annelerinden 2010 annelerine altın değerinde nasihatler:)

yazılanların hepsine katılıyorum.mutluluğunuz ve aile huzurunuz için mutlaka kendinize zaman yaratın,eşinizle birlikte güzel şeyler yapın,yani bunların yalnız yapın.bebeğinizi güvenebileceğiniz birine emanet edip başbaşa vakit geçirin.bu çok önemli bir şey bence.şahsen ben yapamadım hiç,hala yapamıyorum,kimseye bırakamıyorum kızımı ayrılamıyorum hiç.sonuç ne oldu peki,o doğduğundan beri sinemaya,tiyatroya vs.. gidemedik.evde bile film izlemek zor oluyor ve ben film izlemeyi çoook severim.bebeğinizle ilgileneceksiniz diye kendinizi ve eşinizi ihmal etmeyin

selam arkadaşlar çok güzel bir başlık olmuş gerçekten...bende tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum...

Meme uçları için bir krem varmış...adını bilmiyorum ama gebeliğin 7. ayında o kremle memeuçlarınıza masaj yaparsanız hem yara olmuyormuş hemde ucu belirginleşip bebeğin rahatça kavrayabileceği şekle geliyomuş...bu kremi doğum sonrasıda kullanıyormuşsunuz meme ucu çatlakları için ve en güzel özelliği bebeğe hiçbir zararı yokmuş yani bir sonraki emzirme için memenizi yıkamanıza gerek yokmuş...bu kremi kullanan varsa adını yazabilir mi?

lansinoh cnm

ben garmastan kullandım

slm kızlar.bende 2008 kasım annesiyim.size bi öneri sakın bebişinizi bi defalık bile olsa etek bezinde sallayıp uyutmayın.biz bi gece yaptık ve alışkanlık oldu.tam 8 ay etek bezinde sallanarak uyudu.kollarımız kopuyodu ve sürekli birine ihtiyacı oluyo insanın sallamak için.

mama termometresi nedir ? anlamadım ben ne işe yarıyor? resmi varsa koyabilirmisiniz?

ozel olarak mama termometreleride var ama bebişler için kulaktan ateş olçerler var.onların bir çok fonksiyonu oluyor,alından,kulaktan ateş olçmenin yanısıra odanın sıcaklığını,ve mama gibi şeylerin sıcaklığınıda olçebiliyorsunuz(biberonun dışını bu aletle tarayarak sıcaklığı gorebiliyorsunuz)ben bu fonksiyonu kullanmadım ama kulaktan ateş olçmek oldukça pratık oluyor.geçen ay oğlum ateşlenipte evdeki dijital ateş olçer bir işe yaramayınca aldım.pahalı ama gereklı bence,her zamanda lazım

arkadaşlar çok güzel yazmışlar
bir tavsiyede benden
doğumdan sonra ister sezeryan ister normal kabız olmamak gerekiyor doğum çantanızda olması gereken kayısı kompostosu yada kayısı hem süte faydası var hemde bağırsakları yumuşatıyor

kızlar bebek dogunca çiçekleriniz küsüyor mu? soluyor mu?

benim ev bitkilerim var çok seviyorum onları konusuyorum hep, ama bebek doğunca küsüp solabiliyorlarmiş, ilgi bebeğe kaydığı için

aaa ilk kez duydum cnm ama bebek ile aynı odada bitki iyi değil diye biliyorum cnm dikkat et doğum yaptığım hastanede gelen çiçekleri bile odaya almıyorlardı ama çok şaşırdım çiçeklere

çiçek büyüten kimse yokmu onlar bilirler? orkide menekşe güzmanya

ya hayatim benim ciceklerim bebek olmadan da kusuyorlar bana.
hangi cicegi aldiysam cicekleri dokuldukten sonra bi daha cikmadi. cope attim kurudu da.
hele orkide alirken bayilmistim ama artik ben onlara kustum almiyorum. :dilcikar:

evimde bambo var onlarla yakin dost olduk. hic kusmediler bana ben de onlara

Onlarla konuşup sevmeniz lazım yoksa küserler :) ilgi gösterin. Benim görümden soluyor diye hep çöpe atıyor çiçekleri ben alıyorum ondan az Güneş görmesine rağmen evim cicekletle konusunda hepsi canlandı yaprak vermeye başladı tabi görümden şokta :)). Bebek olursa küserler dedi annem ama insaallah küsmezler ya

2008 Kasım annesiyim sakın bebğinizi battaniyesiyle sallamayın 13 ay öyle uyuttuk.En son kollarımız koptu zor unutturduk.Şimdide 2010 aralık annesi olacağım nasipse.Sezeryan olacağım için Kasımda olur herhalde.Hepinize hayırlı doğumlar...

Evdeki çiçeklerin bir çoğu bebekler için zehirli maddeler içeriyor.Benim kızım az kalsın zehirleniyordu bitkiyi attım.ınternetten araştırım bizimki ilk başta yazan Dieffenbachia resmine bir bakın birçok evde var.Bazıları şunlar:

Dieffenbachia çocuklar için riskli. Küçük çoçuğunuz varsa hiçbir türünü eve almayın veya ulaşamayacaklarına emin olun. Yemeseler sadece oynasalar bile zarar görebilirler. Yaprakları kırıldığı zaman özsuyundaki çok ince mikroskobik kalsiyum okzalat kristalleri ciltlerine ciddi şekilde zarar verebilir. Gözüneyse hiç gelmemeli. Avuçlayıp yaprağı koparmaya kalktığı anda çok canınız sıkılabilir.

Deve tabanı da aynı kristallerden içerir.(Monstera deliciosa)
Drasena türleri (özellikle Dracaena fragrans,Dracaena marginata, Dracaena dereme, Dracaena warneckei )
Patos veya salon sarmaşığı (Epipremnum aureum)
Singonyum (Syngonium podophyllum)
Filodendron (oduna sarılı satılan sarmaşıklardan.
Scindapsus aureus )
Yelken çiçeği, spatafilyum (Spathiphyllum)
Şeflera, beşparmak (Schefflera actinophylla)
Fil kulağı, kaladyum (Caladium)
Aglonema ( Aglaonema)
Antoryum (Anthurium)
Ponsetya,Atatürk çiçeği, noel yıldızı (Poinsettia)
Kroton (Codiaeum sp.)
Ayrıca kesme çiçek olarak aldığınız lilyum (Lily asiatic )...Alıntıdır

cnm benim halamın torunu 2,5 yaşında hep battaniyede uyutuyorlar biyere gittiklerinde evdede çingen beşiğinde çok ama çok zor öyle alıştırmamak gerek

Kızım sekiz aylık oldu aldığım pişik kremleri pudralar hala duruyor. Kullanmadım. Hani şu takım şaklinde satılanlar varya onlardan. Doğum yaptıktan sonra çocuk doktorumuzun yazdığı kremleri kullandık. Alışveriş yaparken insan her gördüğünü almak istiyor ama birçoğunuda kullanamıyor.
Ne almalıyım diye sorarsanız özellikle çıtçıtlı badileri her boydan almanızı öneririm. çok çabuk büyüyorlar. Birde badileri kolsuz ve omuzlarında cıtcıtı olmayanından alırsanız daha rahat olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…