- 18 Ekim 2009
- 3.947
- 108
- 163
Kızım sekiz aylık oldu aldığım pişik kremleri pudralar hala duruyor. Kullanmadım. Hani şu takım şaklinde satılanlar varya onlardan. Doğum yaptıktan sonra çocuk doktorumuzun yazdığı kremleri kullandık. Alışveriş yaparken insan her gördüğünü almak istiyor ama birçoğunuda kullanamıyor.
Ne almalıyım diye sorarsanız özellikle çıtçıtlı badileri her boydan almanızı öneririm. çok çabuk büyüyorlar. Birde badileri kolsuz ve omuzlarında cıtcıtı olmayanından alırsanız daha rahat olur.
Evdeki çiçeklerin bir çoğu bebekler için zehirli maddeler içeriyor.Benim kızım az kalsın zehirleniyordu bitkiyi attım.İnternetten araştırım bizimki ilk başta yazan Dieffenbachia resmine bir bakın birçok evde var.Bazıları şunlar:
Dieffenbachia çocuklar için riskli. Küçük çoçuğunuz varsa hiçbir türünü eve almayın veya ulaşamayacaklarına emin olun. Yemeseler sadece oynasalar bile zarar görebilirler. Yaprakları kırıldığı zaman özsuyundaki çok ince mikroskobik kalsiyum okzalat kristalleri ciltlerine ciddi şekilde zarar verebilir. Gözüneyse hiç gelmemeli. Avuçlayıp yaprağı koparmaya kalktığı anda çok canınız sıkılabilir.
Deve tabanı da aynı kristallerden içerir.(Monstera deliciosa)
Drasena türleri (özellikle Dracaena fragrans,Dracaena marginata, Dracaena dereme, Dracaena warneckei )
Patos veya salon sarmaşığı (Epipremnum aureum)
Singonyum (Syngonium podophyllum)
Filodendron (oduna sarılı satılan sarmaşıklardan.
Scindapsus aureus )
Yelken çiçeği, spatafilyum (Spathiphyllum)
Şeflera, beşparmak (Schefflera actinophylla)
Fil kulağı, kaladyum (Caladium)
Aglonema ( Aglaonema)
Antoryum (Anthurium)
Ponsetya,Atatürk çiçeği, noel yıldızı (Poinsettia)
Kroton (Codiaeum sp.)
Ayrıca kesme çiçek olarak aldığınız lilyum (Lily asiatic )...Alıntıdır
2008 Kasım annesiyim sakın bebğinizi battaniyesiyle sallamayın 13 ay öyle uyuttuk.En son kollarımız koptu zor unutturduk.Şimdide 2010 aralık annesi olacağım nasipse.Sezeryan olacağım için Kasımda olur herhalde.Hepinize hayırlı doğumlar...
usumezlermi kasim ayinda:uhm:
Kızım sekiz aylık oldu aldığım pişik kremleri pudralar hala duruyor. Kullanmadım. Hani şu takım şaklinde satılanlar varya onlardan. Doğum yaptıktan sonra çocuk doktorumuzun yazdığı kremleri kullandık. Alışveriş yaparken insan her gördüğünü almak istiyor ama birçoğunuda kullanamıyor.
Ne almalıyım diye sorarsanız özellikle çıtçıtlı badileri her boydan almanızı öneririm. çok çabuk büyüyorlar. Birde badileri kolsuz ve omuzlarında cıtcıtı olmayanından alırsanız daha rahat olur.
su an icin 4 tane 1 ay icinde giyebilecegi uzun kollu citcitli badysi var.
hastane cikisi aldim o 60 cm. onun da uzun kollu badysi var.
2 tane babannesi almis 3 aya kadar giydirilir herhalde ama sadece alttan citcitli badysi var.
4 tane de 3-6 ay yarim yollu alttan citcitlisi var.
anneannesi hastane cikisi alcak bi de..
yeter mi sence. insallah dogduktan sonra da alirim az gelirse 3-6 aylar.. ki 4 tane yetmez zaten.
ya benim aklım karışıyor hiç bilmiyorum ne almam gerektiğini. hiç kıyafet falan almadımda bilmiyorumki ne yapsam CADIARZU
ay sekerim sen de bi alemsin, sen diyodun ya turkiyeye gidicem ordan alicam diye simdi niye kararsinz kaldin kaydirigubbakcemile3
bak ben burda az cok dolastim biseiyler aldim, turkiyeden sana almani tavsiye edeceklerim:
hastane cikisi mutlaka al derim burda oyle seyler yok. ben ic bady, tulum, disina zibin tarzi bisiy, eldivenler ve sapka olarak anca bulabildim. interneti alt ust ettim ama burda oyle tam takim cicili bicili hastane cikislari yok..
ic badyler sorun degil heryerde var ama ben 2 tane kendinden eldivenlilerden isticem annemden alsin. sen de onlardan al turkiyeden bence. cok pratikler..
alt acma minderleri var ya hayvan sekilli onlardan al. burda penye battaniyeler yok dogru duzgun. ikea tekstilde gordum netten. belki yarin giderim bi bakarim. ama onu da kayinvalideme soylucem alsin bir iki tane turkiyeden.
bunlari kesin al bence. tulumlar dolu var zaten burda da.. obur turlu giysiler falan da var..
waikikiye ugra bence. ben gitseydim ordan mutlaka gecerdim. fiyatlari cok yuksek degil hem de guzel. alt tarafi bir iki ay giyecegi giysileri coook da pahalisindan almaya gerek yok..
sonra uyku seti aldiriyorum bebek icin. yatasinkilerden tavsiye ederim.
baska aklima gelmiyo simdi. :CüvCüv:
lbol yürüyüş yapın,normal doğum düşünenler için.bu çok önemli,
doğumdan sonra yanınızda kalacak kişinin sabırlı olmsı çok önemli doğru kişiyi seçin,
tabi bu ya annane olur yada babaanne,sizi moralman yormayacak,moral bozukluğna sebep olmayacak kişiler olsun,lohusalık ta anneler olağandan daha fazla duygusal ve boşlukta oluyor,en azından ben öyleydim.sabır falan kalmıyor, yanınzda kalacak kişininde size kırılmaması yani sizi anlaması gerekiyor,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?