2008,2009 kasım annelerinden 2010 annelerine altın değerinde nasihatler:)

usumezlermi kasim ayinda:uhm:

ben hep uzun kollu badi giydirdim vallh havalar ısınana kadar üstünede penye patikli altına üstünede zıbın birde patikli tulumlar biraz daha büyüyünce iyi oluyor beli kapalı açıldı derdi olmuyor 6 ay uzun kol alımıştım bende sonrasında kolsuz ve kısa kol olanlardan

kacar tane giysi, bady almak lazim dicem ama, bebekten bebege fark ediyor.
kime sorduysam cok alma dediler ama kusan bir bebekse mecburen cok kiyafet gerekir.
ayy insan bilemiyo nasil yapacagini yaa

çok tesekkur ederım bilgiler için bendede var bu çiçek artık görümceme veririm napim bilmiyorumkismile

selam Seyra Allah sağlıkla kavuştursun bebeğine...bende kasım 15 de ilk kez anne olacağım inşallah...Trabzonda oturuyorum, doktora nereye gidiyorsun memenun musun doktorundan? ben imperyale gidiyorum ayşe müsellime ama pek memnun değilim daha iyi bir tavsiyen varmı doktor konusunda?

usumezlermi kasim ayinda:uhm:

çıtçıtlı badyleri atlet olarak düşün,ustlerine birsey giyecekler.ben kışın bir tane uzun kollu çıtçıtlı bady,altına patiklı penyelerden ustunede tulum giydirıyordum birde yelek.çok sık çamaşır yıkanıyor9 10 tane yarım kollu ve uzun kolu çıtçıtlı bady alsan yeter bence 0-3 ay olanlardan fazla almanı onermem,3-6 ay olanlar daha çok al.bebişler hemen buyuyuverdiklerinden 0-3 aylar elin de patlıyor:)

kesinlikle katılıyorum pudra zaten onerılmıyor,pişik kremleride çok gereksiz,pişik olunca doktorların verdiği merhemler işe yarıyor diğerlerine dünyanın parasını verip almayın.

su an icin 4 tane 1 ay icinde giyebilecegi uzun kollu citcitli badysi var.
hastane cikisi aldim o 60 cm. onun da uzun kollu badysi var.
2 tane babannesi almis 3 aya kadar giydirilir herhalde ama sadece alttan citcitli badysi var.
4 tane de 3-6 ay yarim yollu alttan citcitlisi var.
anneannesi hastane cikisi alcak bi de..

yeter mi sence. insallah dogduktan sonra da alirim az gelirse 3-6 aylar.. ki 4 tane yetmez zaten.

yeter canım hediyede gelir kendinde duruma gore baktın yetmıyor alırsın.

hastane çıkışını iki parça almanızı önermem hiç rahat olmuyor. onun yerine ayaklı tulum almanızı öneririm.

ya benim aklım karışıyor hiç bilmiyorum ne almam gerektiğini. hiç kıyafet falan almadımda bilmiyorumki ne yapsam CADIARZU

ya benim aklım karışıyor hiç bilmiyorum ne almam gerektiğini. hiç kıyafet falan almadımda bilmiyorumki ne yapsam CADIARZU

ay sekerim sen de bi alemsin, sen diyodun ya turkiyeye gidicem ordan alicam diye simdi niye kararsinz kaldin kaydirigubbakcemile3

bak ben burda az cok dolastim biseiyler aldim, turkiyeden sana almani tavsiye edeceklerim:

hastane cikisi mutlaka al derim burda oyle seyler yok. ben ic bady, tulum, disina zibin tarzi bisiy, eldivenler ve sapka olarak anca bulabildim. interneti alt ust ettim ama burda oyle tam takim cicili bicili hastane cikislari yok..

ic badyler sorun degil heryerde var ama ben 2 tane kendinden eldivenlilerden isticem annemden alsin. sen de onlardan al turkiyeden bence. cok pratikler..

alt acma minderleri var ya hayvan sekilli onlardan al. burda penye battaniyeler yok dogru duzgun. ikea tekstilde gordum netten. belki yarin giderim bi bakarim. ama onu da kayinvalideme soylucem alsin bir iki tane turkiyeden.

bunlari kesin al bence. tulumlar dolu var zaten burda da.. obur turlu giysiler falan da var..
waikikiye ugra bence. ben gitseydim ordan mutlaka gecerdim. fiyatlari cok yuksek degil hem de guzel. alt tarafi bir iki ay giyecegi giysileri coook da pahalisindan almaya gerek yok..

sonra uyku seti aldiriyorum bebek icin. yatasinkilerden tavsiye ederim.

baska aklima gelmiyo simdi. :CüvCüv:

bunları dedıiğin iyi oldu kız bunları alim bari :) sağol

bunlardan benden olsun

2009 kasım annesi oalrak size tafsiye edeceklerim
alışverişlerinizi son güne bırakmayınki eksikleriniz kalmasın,
çıtçıtlı bady,patikli pantolon,penye bataniye,bunalrdan abartılı olarak alın,
benim bir avantajımda bunların imalatını yapmaktı tabi,en çok kullandığım alttan çıtçıtlı bady oldu,
kocanıza bol bol naz yapın,bu zamanı iyi kullanın derim ben
şişko göbüşünüzün tadını çıakrın,
bol bol yürüyüş yapın,normal doğum düşünenler için.bu çok önemli,
doğumdan sonra yanınızda kalacak kişinin sabırlı olmsı çok önemli doğru kişiyi seçin,
tabi bu ya annane olur yada babaanne,sizi moralman yormayacak,moral bozukluğna sebep olmayacak kişiler olsun,lohusalık ta anneler olağandan daha fazla duygusal ve boşlukta oluyor,en azından ben öyleydim.sabır falan kalmıyor, yanınzda kalacak kişininde size kırılmaması yani sizi anlaması gerekiyor,
hem anneanne hem babaanne kalacak diyorsanız inanın işiniz çok zorlaşır,
ilk doğumumda her ikiside kalmıştı.ve çok sinir bozucu durumlar olmuştu,
birnin yaptığı diğerine yanlış geldiği için sürekli sürtüşme olmuştu.ve sadece 5 gün dayanabilmiştim ve bu yüzden sütümde azalma olmuştu.
onalrı düşünmekten kendimi bebeğime veremiyordum.
sonrası kayınvalidemle eşim konuştu güzel bir dille sonra gitmişti ama depresyona girmiştim.
bu arada çokmu negatiften bahsettimakannehir
neyse kzılar aklıma geldikçe yazarım.zemuszemus

sagol şekerim bunlarda güzel tavsiyeler ama ben yurtdışında olduğum için yanımda anacum olamicak vize alabilirsem gelecek inşaallah Ya Rabb,mmmmm. Ben hala çarşı pazar yapmadım eşimi bekliyorum o ankarada ailesiyle kalıyor bende istanbulda ailemle. hele bi gelsin havuzlu han yaptırcam ona hehe

merhabalar,
tecrübeli anneler, yatak konusunda öneriniz var mı? beşik içine konulanlardan? marka, özellik vs??

ben 2009 kasimda 3. bebegimi dogurdum.ama sanki ilk bebegimi kucagima almisim gibi heyecanlandim. basta yasanan slkintili gunler haric 5 aydan sonra aserme bitince her gunu ayri guzel vakitlerdi.tadini cikarin. bebeginizle karnininizdayken bol bol konusun sevin.6. aydan sonra alisverise agirlik verin. benim butun cocuklarimda 7. ayimda hastahane bavulum hazirdi.sadece ilkinde gerkli olmustu.hamileyken dizilen o esyalar cok heyecan veriyor.arada yakin cevreye gostermek paylasmak cok guzel.hepinize rabbim saglikla bebeklerinizi kucaklamayi nasip etsin:Saruboceq:

linden ilk cocugumda sallanabilen yatak oda takimi aldim.2. pesinden hemen gelince onu yatagindan etmemek icin sallanabilen hafif besiklerden kullandim. 6 aya kadar cok rahat yatti su an marka veremiycem ama bu cok rahatti hem lohusalikta alip yatirmak icin geceleyin cok rahat oluyo.bi sure sonra yataga gecersiniz.yataklari yanina cekmek gibi bi luksun olmuyor.

Son düzenleme:
kaderim l
doktorunuzdan aksi bi tavsiye gelmedikce normal dogumu tavsiye ederim hemen ayaga kalkabiliyrunuz.ve birebir o ani yasamak cok guzel.kadinlarin dogum anilari bitmez
ilkinde yanimda kendi annem vardi hatta dogumada yanimda girdi.cok rahat oldu. mumkunse esinizin yaninizda olmasini ve elinizi tutmasi cok buyuk destek olcaktir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…