2008,2009 kasım annelerinden 2010 annelerine altın değerinde nasihatler:)

hmm.. biz beşiğe(sallanan ama büyümeyen) karar verdik de yanında hediye edilen yatak nasıldır bilmediğimden (viscolex mi ortopedik mi??) acaba dedim yatağı istemeyip ayrıca düzgün bir yatak mı alsak içine?? gece odasında yatsın dedik biz de.. gündüz dondolino tarzı beşik kullanırız demiştik... ilerleyen yıllarda mama sandalyesi oluyor ya..

kizlarrrr dogumdan sonra sutum korur yok tedaviyle oldu cok zor oldu
bir daha olmaz demeyin benim durumuma dusmeyin ne olursa olsun
mutlaka korunun 9 aylik bebek ve 7 haftalik hamis bir anneeeeee.....

bu zamanların keyfini çıkarın derim öncelikle eşinizle gezin tozun naz yapın ben cool takıldımda ne oldu :)) bol bol uyu dinlen.ben işyerinde sızıyordum rahat rahat uyuyamadım hiç şimdide kızım uyumuyor ve uyutmuyor.
lohusalık dönemınde kendinizi iyi hissettirecek kımseleri secin. lohusalığında tadını çıkarın. öncelikle lohusalığı siz yaşayın çevrenizdekiler değil. walla benım doğumumda lohusalığı kendi annem ve eşim yaşadı. ilk doğum zaten acemisin ama okuyarakta büyüklerde daha fazla bilgi sahibi olduğuma inanıyorum. ben bunu dedikçe annemler deliriyordu tabi. internet onlarmış. okadar doğum yapmışlar aaaa tam 35 gun kımseye bir şey demedim. postpartum depresyona girdim. çocuğuma bağırdım.
kendime kızdım ağladım.
tam 6 ay sonra kendime geldim. gulmek bile gelmiyordu içimden.tum belirtileri yaşadım. 1 ay eşimden ayrı kalarak tatil yaptımda kendime geldim
ve en önemlilerinden doğum kışa denk geldiği için gunlerce evden dışarı çıkamadım. eşim yok hasta olur bebek falan filan buda insanı kötü etkiliyor ve bulunduğum şehirde hiç tanıdığım olmadığı için kızımı bırakıp bir yere gidemedim. çok kötüydü ya
ben çok kötü günler geçirdim. şimdi yalnızca kızımım uyku problemi var. çok şükür geçti o gunler.

selam ben de kraftin mama sandalyesi olan besiginden vardi 6 ay besik olarak hem
salonda hem de yatak odasinda kullandik ara sira sallanma moduna falan getirdik
rahatti cok cok sevdim ama gel gelelim mama sandalyesi olarak pek bi
kullanissiz ama alirsan besik olayinda rahat edersin....

slm
2009 kasım annesiyim ve normal doğum yaptım hastaneden geldiğimde süperdim hemen ayaklandım bütün uyarılara rağmen veee 3gün dikişlerim inanılmaz ağrıdı ve 10 gün sürdü çok zordu anlatamam
doğumdan sonra büyüklere kulak verin ve mutlaka yatın iyiyim diye sakın ayaklanmayın ister normal ister sezeryan olsun

tecrübelerini aktardığın için sağol :) sonradan bizim de kafamız karıştı çok yer kaplıyor mama sandalyei olarak da. bir de beşik olarak kullanırken yere çok yakın duruyor kasım ayında yere yakın pek içimize sinmedi o yüzden beşikten(mobilya olan) başka bir de sepet veya park yatak almayı düşündük gündüz portatif olsun diye... fazla eşya doldurmak da istemiyoruz eve... bu ay kesin karar verip herşeyini almayı düşünüyoruz sonra pek dolaşamayabilirim :)

Bende kasım annesi olucam inş.Peki kasım annesi olmanın diğer aylarda anne olmaktan nasıl bir farkı var Örneğin bebişlerin huyları Uyku düzenleri inatçılıkları sakinlikleri gazı vb gibi .... Akrep yada yay burcu oluyorlar sanırım

ben park yatak aldım oğlum 10 aydır onu kullanıyor,bir 2yıl daha kullanır diye düşünüyorum(.krafttan aldım ben oldukça buyuk.)zaten ondan sonrada karyola tarzı birsey bakacağım ikeada çok guzel seyler var.bir suru şeye ne gerek var evde bir suru kalabalık var zaten mamasandalyesi,ana kucağı vs çok yer kaplıyor gereksiz şeyler almayın bence

kış bebeği olduklar için gazlı oluyorlar.üşütmemek hep sıcak tutmak lazım bu sebeple.tum kış bez ısıtıp karnına koydum.banyodan sonra giysilerini ısıtıp ısıtıp gıydırdım.yediğime içtiğime hep dikkat ettım yınede o gaz iletini 4 ay yaşadık.zor gunlerdi kızlar uyku duzeni diye birsey yoktu.inşallah sizler yaşamazsınız gaz sıkıntısını.

kızlar bendende bir nasihat size benimde oğluşumdan 1 yıl büyük 2008 kasım annesi bir arkadaşım önermşti öğlunun göğsüne doğumdan itibaren yumuşak havlulatrdan koy yaza kadar demişti o bizim için badi gibi bir gereçti sürekli havlu koydum göğsüne maşallah diyim kışın hiç hasta olmadık

kizlarrrr dogumdan sonra sutum korur yok tedaviyle oldu cok zor oldu
bir daha olmaz demeyin benim durumuma dusmeyin ne olursa olsun
mutlaka korunun 9 aylik bebek ve 7 haftalik hamis bir anneeeeee.....

merhaba bende seninle aynı durumdayım((( 10 kasım doğumlu 9 buçuk aylık bir bebeğim var ve ben 8 haftalık hamileym. aldırmayı çok düşündüm ama yapamadım. sende durumlar nasıl kader arkadaşım((

herkes aynı şeyleri söylemiş yaw uyuyun bol bol diye
merak ediyorum siz son ay raht uyuyabiliyor muydunuz? ben gece 2 saatte bir kalkıyorum yattığımda zor nefes alıyorum ve zorla kendimi uyutmaya çalışıyorum bu uyku konusunu çok şitres yaptım yaw
buarada tavsiyeleriniz için teşekkürler..

cnm son aylarda uyku sıkıntılı oluyor bunu kastetmiştir arkadaşlar hele bebek doğsun uyku namına bişey klamıyor o olan 2 saate şükreder hale geliyor insan ama herşeye değiyor sonra bebğin bir düzeni ooluyor ve insan rutine alışıyor
bir söz var kucağına aldığın andan itibaren o uyusadaa sen uyuyamassın die oğlumunuykuları düzenli olmasına rağmen ben 40 kere kalkıp yokluyorum anne olmak böyle bişey işte

aynen katılıyorum son aylarda son günlerde uyumak gerçekten çok zor. nefes almakta zorlanıyordum ben
ama bebek doğunca da devam ediyor, uslu bir bebek olsada siz kalkıp onu yoklamaya devam ediyorsunuz

oğlum artık 2 yaşında maşallah eğer bir hastalığı sıkıntısı yoksa gece pek kalkmaz sadece sütü biterse süt ister bu kadar, bebekliğinden beri problemsizdi ama benim kulağım her an ondadır sağından soluna dönse bilirim desem yeridir
tabi çok dalgın uyuyabiliyorum artk o ayrı ama hiç o uyuyan ben değilim gibi kalkıp oğlumada bakabiliyorum

mazi kalbimde yaradır

geçen yıl açtığım bu başlığı sizler için güncelliyorum sevgili 2011 kasım anneleri....en azından bir göz atarsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…