2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

simdi Enes nasil?Geceleriniz cok mu zor gecti?Yuregin zor dayaniyordur.Ama bu sizin iyiliginiz icin.Bence de artik kesmen zamani geldi.

ay canim cok gecmis olsun,cok korkunc bir olay.Ben de tum deterjanlar falan hep posetle bagli tutuyorum.ama ne kadar guvenli bilmiyorum.Maglesef kaldirabilcem bir yer yok.Dolap kilidi aldik ama cok kez acik brakiyorum.

iştahımız iyiydide fikriye memesiz uyuyamaması bakıcısını zorluyordu uyku düzeni tamamen bozulmuştu geceleri çok sık uyanıyor emiyor memeden ayrılmak istemiyordu.uyuyamadığı içinde bütüngün mızmızlanıyordu.bu nedenlerle kestik.meme artık onun için bir emzikolmuştu.gece uyanınca zor oluyor şu an.kucağıma almamaya çalışıyorum su veriyorum sırtını sıvazlıyorum bazen uyuyor bazende ağlama krizleri yaşıyoruz.sonrasında kucakta sızıp kalıyor.bu akşam yattığı yerde uyuya kaldı çok sevindim.bugünleri grmek bir hayaldi benim için inşallah byle devam eder.

ay canim cok gecmis olsun,cok korkunc bir olay.Ben de tum deterjanlar falan hep posetle bagli tutuyorum.ama ne kadar guvenli bilmiyorum.Maglesef kaldirabilcem bir yer yok.Dolap kilidi aldik ama cok kez acik brakiyorum.
benim evimdede yle canım ama başkasının evinde olunca helede elede avuçta durmayan yaramaz bir çocuk yiğenin varsa malesf oluyor.evimizi yle bir düzenlemiştikki enesin yürümesine engel olan düştüğünde zarar verecek herşeyi kaldırmıştık.ama burada çocuğun hergün bir yeri morarıyor.çok üzülüyorum.

ic merak etme canim,hatta bakcan birkac gun sonra ne guzel kendi kendini uyumaya baslayacak,sen de inanamayacaksin.

normal canim,ben de ondan baska yere gitmeyi pek sevmem,kendi anneme bile gidince cok kiziyorum hep.Keske gelmeseydim diyorum.

ic merak etme canim,hatta bakcan birkac gun sonra ne guzel kendi kendini uyumaya baslayacak,sen de inanamayacaksin.
inşallah canım ya onu yle ağlıyor olarak grmek çok üzücü.eve dndüğümüzde hiç kullannamadığımız projeksiyon alatinide kullanırız belki onunla daha kolay uyur.buraya getirmek aklıma gelmemiş.

fikriyecim sen uyuyacaksan ben tutmayayım.benim enesten dolayı nbetim var.akşam mandalinayı çok kaçırdı sanırım gaz yaptı sürekli uyanıyor.

biraz daha burdayim canim.daha yatmiyorum.bu gece esim evde yok ondan da iyive uykumun gelmesini bekliyorum,yalniz uyamiyorum ben.

senecim öncelikle geçmiş olsun enesee memeyi bıraktırman bence çok iyi fikir ablamdan biliyorum onunda kızı sürekli emmek isterdi hatta ablam aşırı zayıflamıştı bıraktırdıktan sonra çok rahat etmişti aslında bende merak ediyordum ve sana sorucak oluyorum unutuyordum hep acaba funda işe gidince enes memesiz napıyor diyordum?

fikriyecim bendede dolaplarda çocuk kilidi var ama deterjanların oldugu bölümü asla unutmuyorum diğerlerini unuttugum oluyor ama orayı unutmuyorum beynime yerleştirmişim iyice aman sende unutma ne olur

merhabalar,sanarim hafta sonu yorgunlugundan dolayi kimse girmemis.Ben de bugun bayram temizligi yapmaya calisiyorum.
sanberkin 12 ci disi cikti.onu deyim dedim

eylul annelerden kopiyaladim

--------------------------------------------------------------------------------

Bebeğe 2 yaşına kadar ayakkabı giydirilmemelidir... doğru.
Eskiden çocuk yürümeye başladığı anda "ilk adım ayakkabısı" giydirilirdi. Ortopedik yapıda olması istenirdi. Ama görüldü ki yalın ayak yere basarsa, ayak taban kasları daha iyi gelişiyor. Bu nedenle çocukların yalın ayak dolaştırmak istiyoruz. Ya da çorap tarzı bir şeylerle. Ama ayakkabının bir kıyafet tamamlayıcısı olmasında bir mahzur yok. O ayakkabı da şöyle bir şey olmalı: Avucunuzun içine alınca kıvırabileceksiniz. 2 yaşından sonra ise ilk adım ayakkabıları öneriliyor, onların da bileğe kadar olanları...

1 yaşından sonra flor takviyesi yapılmalıdır... doğru.
Sulardaki florun düşük olduğu bölgelerde bu takviye öneriliyor. Herhangi bir zararı yok.

Erkek çocuklara tuvalet eğitimini anne verir... yanlış.
Babanın vermesi gerekiyor. Erkek çocuk, tuvalete babayla gidecek, ayakta ve oturarak tuvaletin nasıl kullanıldığını öğrenecek. Tuvalet terbiyesi yaşı çocuktan çocuğa değişebilir. 2 yaşına kadar beklenebilir.

.

Disiplin:
Bebek sürekli olarak, davranışlarına koyduğunuz sınırları test edecektir. Ona sevdiğiniz ve sevmediğiniz davranışları belirtin.Onayladığınız davranışı ödüllendirin, takdir edin. Yapması istenmeyen bir davranışta onu durdurun, ' Hayır' deyin ve ortamdan uzaklaştırın. Dikkatini başka şeylere çekin. Koyduğunuz kurallar konusunda tutarlı olun. Bir gün izin verdiğiniz davranışa ertesi gün kızarsanız, bebek sınırlarını bilemez. Öfke nöbetlerinde sakince kendine zarar vermesine engel olun, onu incitecek sözler söylemeyin.
Çocuğunuzun daha fazla konuşmasını sağlamanın bir yolu o birşeyler söylemeye çalışırken onu dinlemektir. Her ne kadar çocuğunuzun sorduğu veya söylemek istediği şeyi anlamasanız da, sizinle iletişim kurmaya çalışırken onunla göz teması içinde olun, mümkün olduğunca onun sorularına veya anlatımlarına cevap verin, bu tutumunuz bebeğinizi konuşmak yönünde cesaretlendirecektir.
Eğer çocuğunuz konuşmak konusunda biraz bekliyorsa birlikte ona bol bol kitap okuyun. Bir kitabın resimlerine bakmak, tanıdığı objeleri işaret etmek onun bu bilgileri ileride kullanmasını sağlayacaktır. Bebekçe konuşmalardan uzak durun, bu çocuğunuzun aklını karıştırır. Eğer bebeğiniz “anne” yerine “anniii” diyorsa onun söyleyiş şeklini tekrar etmektense basitçe “anne” deyin.
Uyuma vakitleri dışında çocuğunuz oturarak kitaplara bakmakta zorluk çekiyor olabilir. Ancak 15. aydan itibaren çocuklar kitaplarla daha ilgili hale gelirler, ister ebeveynleri ile birlikte, ister yanlız. Çocuğunuzun kitaplardaki resimlere hafifçe vurduğunu, kitaplardaki farklı içeriklerle ilgilendiğini görürsünüz. Eğer halen çocuğunuz oturup kitaplara bakmıyorsa, o oyun oynarken siz de yanında sesli kitap okuyabilirsiniz.

Sosyal ve duygusal gelişim : Artan hırçİlk kötü haber : Artık çocuğunuz çok daha çabuk hırçınlaşıyor, sinirleniyor. Ve şimdi iyi haber : Bu tip kızgınlık ve hayal kırıklığı kısa sürelidir. Tabii ki bu tip kızgınlıklar hep en olmadık yerlerde yaşanır , mesela bir markette veya kalabalık bir yemekte. Böyle zamanlarda durumu nasıl ele alacağınızın yolunu siz geliştireceksiniz. Çocukların duyuları bilmedikleri yerlerde, kalabalık, fazla gürültülü ortamlarda çok fazla uyarıldığı için genelde böyle hırçınlaşırlar. Bütün bu yoğunluk ile başa çıkamazlar. Üstelik bu gibi ortamlarda sizin bütün dikkatinizi üstünde toplayamadığı için de sinirlenebilir çünkü bu dönem çocuklar bütün ilginin kendilerinin üstünde olmasını isterler.

Bu yaşta, öfke nöbetleri de görülür. Nöbet sırasında yapılacak en doğru şey, bebeğin güvenliğini sağladıktan sonra nöbeti görmezden gelmektir. Ona bakmayın, onunla konuşmayın ve sakinleşmesini bekleyin. Eğer, sergilediği şovun izleyicisi olmazsa devam etmesinin anlamı olmayacaktır

İlk kötü haber : Artık çocuğunuz çok daha çabuk hırçınlaşıyor, sinirleniyor.
Ve şimdi iyi haber : Bu tip kızgınlık ve hayal kırıklığı kısa sürelidir. Tabii ki bu tip kızgınlıklar hep en olmadık yerlerde yaşanır , mesela bir markette veya kalabalık bir yemekte. Böyle zamanlarda durumu nasıl ele alacağınızın yolunu siz geliştireceksiniz. Çocukların duyuları bilmedikleri yerlerde, kalabalık, fazla gürültülü ortamlarda çok fazla uyarıldığı için genelde böyle hırçınlaşırlar. Bütün bu yoğunluk ile başa çıkamazlar. Üstelik bu gibi ortamlarda sizin bütün dikkatinizi üstünde toplayamadığı için de sinirlenebilir çünkü bu dönem çocuklar bütün ilginin kendilerinin üstünde olmasını isterler.

aynur ben dün siteye girmeye calıştım akşam ama bi türlü giremedim
sayfa açılmadı

fikriye yazı cok güzel canım paylaşım için tesekkürler ellerine sağlık
sizler öfke nöbetleri yaşıyor musunuz biz pek yaşamadık cok nadir bir iki kez
onuda atlattık bazen bu durum bi davranış şekline dönüşebiliyor neyseki olmadı
anne için zor bi durum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…