2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

saolun canlarım valla her gülün bi de dikeni var işte. katlanacağız. buna da şükür çok daha kötü şeyler yaşayan arkadaşlarımız oldu çünkü.
öpüyorum

bende öyle dediğini hatırlıyorum da boyadan kafam karıştı işte.inşallah bir gün kendi eviniz de olur. yinede kendi odanızı bebek odasına çevirecekmişsin gibi geliyor bana

sanırım öle olacak :) ama inşallah bi gün kendi evimize geçersek çok güsel bir oda yapmak istiyorum kızıma

Kizlar selam fazla giremedim bu aralar.Bu arada benim bayadir kasiklarimda agri oluyordu ve 2 gündürde cok cogaldi oglusum hep asagiya kasiklarima tekme atiyordu bazende okadar cok vuruyorduki asagiya dogru aynen cikicakmis gibi bugün doktora gittim hemen sancilarimi ölctüler oglusum biraz asagida duruyormus ayaklarida kasiklarimda yani asagidaymis doktor bundan sonra kendimi zorlamamam gerektigini soyledi agrim oldugu gun hic birsey yapmiycak uzanicakmisim:çok üzgünüm:
sizin bebisler dondumu benimki donmemis hala ayaklari asagida artik cunku kafasini yavas yavas asagiya donmesi gerekiyormus

aman aman süsecim kendine dikkat et a.s. ,oğluşun hızlı çıktı galiba :) hemencik gelmk için yol almaya başlamış :)) birkaç ay sonra kucağında olacak inşallah :) iş yapma,alışverişe de kendin çıkma cnm ne olur ne olmaz. benim kontrolüm haftaya pazartesi,sen benden hafta olarak ilerdesin,benim ki henüz yan gel keyfim yat modunda :)))) :dance:

benim msn adresim arzucum ] ekle istersen..ama bu ara msnde problem var çok zor açılıyor benim ki...sizde de var mı böyle bir problem?

Son düzenleme:

saol canim bende bundan sonra dikkat edicem aman yinede zamaninda olsun anne karnindaki 1 gün disardaki 1 haftaya degermis sali gunu yine doktor randavum var bakalim zaten 30. haftadan sonra artik sancilari her gittigimde ölcuceklermis bide donse icim rahatliycak daha cok var ama 6. ayda donmesi lazimmis aartik yavas yavas allah hepimizin yardimcisi olsun insan nede olsa herseyden tedirgin oluyor

1_Ağrılarınız başladıktan sonra sıvı gıdaları tercih edin. Bağırsaklarınızın boş olması doğumu kolaylaştırır.
2_Hastaneye gitmeden önce ılık bir duş alarak rahatlayın.

3_Sularınız geldiyse ayakta durmayın, en yakın sağlık kuruluşuna başvurun.

4_Korkmayın. Korku ve endişe ağrılarınızın düzenini bozarak doğumun uzamasına neden olur.

5_İki ağrı arasında düzenli nefes alıp vererek kendinizi ve bebeğinizi rahatlatın.

6_Zamanı gelmeden ıkınmayın.

7_Derin derin nefes alın. Sancı geldiğinde ağzınızı kapatın, çenenizi göğsünüze dayayıp, ellerinizle bir yerden (doğum masası veya yatağın kenardan) destek alarak bütün gücünüzle aşağıya doğru ıkının.

8_Bebeğinizin başı doğuncaya kadar ıkınmalara devam edin.

9_Bebeğinizin doğmasıyla doğum olayı henüz bitmemiştir. Sıra plasentanın (eşin) doğumuna gelmiştir. Bu safhada fazla ağrı hissedilmez.

10_Karnınıza yapılacak masajla eşin ayrılması kolaylaşır.

11_Derin derin nefes alin

İlk yarım saat içerisinde bebeğin eşi ayrılacaktır.

Böylece doğum olayı sizin de yardımınızla sağlıklı ve kolay bir şekilde tamamlanmıştır.

Doğumdan sonra rahim eski haline dönmek için kasılır. Buna bağlı olarak da karnınızda hafif sertlik ve ağrı oluşur. Bu durum normaldir. Karnınıza yapacağınız hafif masaj rahimin çabuk toplanmasını sağlayarak doğum sonu kanamalarını azaltır.

Doğumdan sonraki ilk yarım saat içerisinde bebeğinizi emzirmeye başlayın. Bu hem doğum kanamalarını azaltır hem de bebeğinizle aranızda iyi bir bağ kurar.

arkadaşlar herkes uyudu galiba hepinize iyi geceler diliyorum. tatlı rüyalar:1closedeyes:

suşe ciim sanada geçmişolsun amman dikkat et inşallah bebişlerimiz ağustosa kadar dayanır

hadin kızlar iyi geceler bende gideyim artıkk hepinizi öptüm bebişleride kendinize çok çok iyi bakınnna.s.a.s.a.s.a.s.a.s.a.s.

arzucum net yavaş ondan msn açmadım.herkes mışıl mışıl uyuyor..hepinize ve bebişlerimize tatlı rüyalar :))

günaydın arkadaşlar ve bebişleri..
23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramınız kutlu olsun...:teytey:ne de olsa içimizdeki çocuk ve bir de bebişlerimiz var..onlar kutluyorlar bayramı:hooray:Şeniz
ben hala hastayım ama sanki ateşim yok bir de burnum daha az akıyor..maşallah çabuk topluyorum...:dance:
umarım herkes bugün iyidir.hava sıcak erdekte ama kapalı..23 nisan hep böyle kapalı olur nedense..bayramda sefil olurduk eskiden de:sm_confused::uhm:hatırlarsınız...bugün park yatağımızın resimlerini ekleyeceğim almak isteyen düşünenler bir fikir sahibi olabilir çok açıdan çektim fotolarını..

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun:):)

hava dün çok sıcaktı bugün kapalı.kesin yağmur yağarr:1closedeyes:

yağmursuz 23 nisan hatırlamıyorummm:uhm:

:teytey::dance::dance::dance::dance::teytey:

:icecream:

evet bugün 23 nisan çocukken ne güsel olurdu:teytey:bend ebugün oglumu eviise yakın bir okul var oraya götürüp yapılan şenlikleri göstermek istiyorum :dance: şöle ii bii kahvaltı edimde kuşumu götüreyim eglencelere bayılıyo böle şeylere :smiley-cool:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…