canım aynı şekilde 3. ayda vurulduk biz pnomokoku.yanlız bizim verem aşısı olduktan 20 gün sonra vurdurdu doktor biraz erkenmi olduki.merak ettiğim 3. ayda başladık pnomokoka 2.ciyi ne zaman vurulacağız.benim doktorum 4. ayda vuruluruz dedi ama kafam karıştı 5. ayda olması gerekmiyomu
niye 4.ay dedi acaba?4.ayda 5'li karma var.5.ayda yapılamsı gerekmez mi?ben de merak ettim şimdi.erken degildir herhalde canım ya doktorun yapmış ya vardır bi bildigi.bana saglık ocagından denileni aktardım ben size.rotayı yaptırdın mı peki?
kızlarr yazılarınızı okuduktan sonra benimde kafam karıştı şimdi pnömokok yaptırsak mı yaptırmasak mı şaşırdım şimdi. bugün fiyatlarını sordum 2 çeşit varmış biri zatürreye karşıymış digeride koruma özelligi varmış birisi 30 ytl,digerinede 110 ytl anlamadım gitti.önceden bu aşılarmı varmış diyorum birde hem dediginiz gibi saglık bakanlıgınca da hala özelde bulunduruluyorsa kafam karıştı işte.
selam herkese
kış güneşi canım benim dr sıkı tembih etti fıtık var benim oğlanda aman domates baklagil soğan patlıcan yeme die yoksa çok ağlıyo bacım napalım el mahkum yemiyorum aklıma takılıyo tabi bi tek etle bu iş olmuyo ama napalım . elifcim canım geçmiş olsun biz geçen hafta yaşadık hala oğlumun burnu tıkanıyo arada çok şükür balgam geçti dikkat et bebişine geçmesin evde sirke kaynatın kızlar okumuştum japonlar öle yaparlarmış biz yaptık ama şifayı kaptıktan sonra . benim oğlan ve kız dün çok fena azıttılar ciyak ciyak kız bi yandan bebek bi yandan ağladı( çıldıracaktım fena halde başım ağrıdı. eşimi aradım eve gel bebeği bile tutamıyorum die bazen çocuklarla uğraşmak gerçektende çok zor Allah hepimize güç kuvvet yavrularımızada usluluk ve sağlık versin çok öptüm herkesi
arkadaşım fıtık benim oğlanda da var. doktora hemen götürdüm fark eder etmez önemli olmadığını söyledi ama baktıkça çok üzülüyorum sana ne dedi doktorunuz?
benim de oğlumun gözyaşı kanalları tıkalıymış, 6. aya kadar sadece masaj yapcaz umarım açılır, genelde açılıyrmuş dedi doktorumuz. sen de endişelenme o yüzden ama masajı sakın ihmal etme. bu arada 1.577 çok az değil mi? bu para çalışmadığın 16 hafta için verdikleri işgörmezlik parası mı yoksa ayrıca bir de doğum ücreti diye bir şey mi var? kafam karıştı biraz :bbo:MRB Arkadaşlar...
çok yoğun iş temposundan internete pek giremedim.bu arada benim kızımın sol gözünde gözyaşı kanalı tıkalıymış
çapaklanma, göz yaşarması ve kaşınma ondam oluyormuş.damla verdi dr.bide masaj yapacakmışım
bu arada ssk dan doğum ücreti mi aldım.soranlara buradan söyleyeyim 1.577 doğum 50 ytl süt parası.merak edenlerimiz olmuştu.iletmek istedim.
sevgiyle kalın.
evet canım, aslında şöyle demek daha doğru gazı var ama problemi yok :) bi geğiriyor pırtpırt yapıyo sanırsın büyük adam yapmış :) rahat çıkartıyor. çok hareketli elleri ayakları hiç durmuyor belki de ondandır. bir de sadece anne sütüyle besleniyor. Doktorumun dediğine göre 40 haftayı doldurup doğmasının da etkisi varmış. çünkü 38-40 arası bağırsaklar son şeklini alırmış.ama senin bebişin gaz problemi yok okuduğum kadarıyla.benim dr yediklerine dikkat edecksin dedi.her dr da farklı bişey söylüyo valla
prevenar sanırım aşının adı burda sordum 115 ytl dediler.rota için geç mi kaldım ben şimdi.3.ayda olmuyor mu acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?