2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

niye 4.ay dedi acaba?4.ayda 5'li karma var.5.ayda yapılamsı gerekmez mi?ben de merak ettim şimdi.erken degildir herhalde canım ya doktorun yapmış ya vardır bi bildigi.bana saglık ocagından denileni aktardım ben size.rotayı yaptırdın mı peki?

selam
seni çok iyi anlıyorum mehtap aygus bende çocuk 3 tane uğraşmak zor
allah hepimizin yardımcısı olsun

ELİFcim ben de grip olmuştum.hatta babası da grip oldu ama geçmedi anne sütü koruyor bence..benden de eşimden de geçmedi..ama zaten biz berili pek öpmüyoruz..belki o da bir korumadır..
Aşılar konusuna gelince bende karar veremedim pnömokok yaptırmak konusunda..aşı pazarı konusunu bende düşünüyorum..ayrca doktorlarda öyle söylemişti, bize.neyse zamanımız var daha..
Gaz konusuna gelince bende herşeyi yiyorum gaz var ama beril bi şekilde muskat cevizi yardımıyla da çıkarıyor...
herkese gazsız,bol sütlü günler diliyorum çok öpüyorum hepinizi ve miniklerinizi:))

kızlarr yazılarınızı okuduktan sonra benimde kafam karıştı şimdi pnömokok yaptırsak mı yaptırmasak mı şaşırdım şimdi. bugün fiyatlarını sordum 2 çeşit varmış biri zatürreye karşıymış digeride koruma özelligi varmış birisi 30 ytl,digerinede 110 ytl anlamadım gitti.önceden bu aşılarmı varmış diyorum birde hem dediginiz gibi saglık bakanlıgınca da hala özelde bulunduruluyorsa kafam karıştı işte.

Son düzenleme:
valla aslıcım ben devletin izin verdiği aşıları yaptırıyorum ve de sağlık ocağında. bi dr gelinimize özel yaptırmana gerek yok diye söylemişti. benimde kulağımda kaldı bu. o yüzden 3 çocuğumuda sağlık ocağına götürdüm yine de siz bilirsiniz tabi

rotayı yaptırmadım canım sadece pnomokok yaptırıcam.benim doktorum pnomokok 2-4-6 aylarda olması gerekiyo demişti.ama ben 2.a ayda yatırmadığım için 3. ayda başlayalım madem dedim 3-4-6 olarak devam eder dedi.acaba başka bi doktoradamı sorsam ya

ben pnomokoık için olan iğneyi 114 ytlye aldım adını şimdi hatırlayamıyorum ama 3 doz olacakmış.ayrıca biz o aşıları olmamısızdır ama bizim zamanımızdada bu kadar çok hastalık yoktu herşey hormonlu değildi vs bunun gibi şeyleri düşünnce tedirgin oldum ki pnomokoku sağlık ocaklarıda yapacak diye bi söylenti var.bunun için yaptırdım.ayrıca arkadasımın arkadasının çocuğu hiç hastalıktan kurtulmuyomuş pnomokoku vurdurduktan sonra çocuk hasta olmamış.bunuda duyunca 3 5 kuruş değilmi kızım için değer biraz sıkarız dedim ve vurdurmaya karar verdik

arkadaşım fıtık benim oğlanda da var. doktora hemen götürdüm fark eder etmez önemli olmadığını söyledi ama baktıkça çok üzülüyorum sana ne dedi doktorunuz?

selam kızlar nasılsınız.bende kuzumda iyiz çok şükür.bugün biraz temizlik falan yaptım yoruldum.
kızlar benim kızım emerken kafası çok terliyo.aşırı sıcakta değil çok kalında giymiyo ama saçları sanki yıkanmış gibi yaş oluyo.sonrada dolayısıyla hapşırıyo.napsamki bilmiyorum.emzirirken kafasına tülbent takıyorum suyunu biraz emiyo yatırmadanda çıkarıyorum.sizdede oluyomu

arkadaşım fıtık benim oğlanda da var. doktora hemen götürdüm fark eder etmez önemli olmadığını söyledi ama baktıkça çok üzülüyorum sana ne dedi doktorunuz?

canım 1 cm den küçük 1 yaşına kadar kendiliğinden geçer üzerine hiç bişey bağlama çok da ıkındırma ağlatma dedi. gaz konusu yani. gaz yapmyacak şeyler ye dedi . 3 ay da bir getir göreyim dedi geçmiş olsun sizede ama çok fazla olmaya başladı ben göbeğini kesenlerin beceriksizliğine bağlıyorum dipten tuttururlardı eskiden mandalları şimdi ortadan tutturuyolar yani benim oğlumun göbeği doğduktan hemen sonra çıkık hale gelmişti çünkü 1 hafta gık bile demedi yavrum bizim ark 5 aylık bebeğinde de var aynı hastanede sezeryan oldu o da tuhaf yani a.s.

merhaba kıslar benim kuzum uyudu ama anasında uykuyok (( napsam bikacgündür böyleyim neyse hadi size iyi geceler.

benim de oğlumun gözyaşı kanalları tıkalıymış, 6. aya kadar sadece masaj yapcaz umarım açılır, genelde açılıyrmuş dedi doktorumuz. sen de endişelenme o yüzden ama masajı sakın ihmal etme. bu arada 1.577 çok az değil mi? bu para çalışmadığın 16 hafta için verdikleri işgörmezlik parası mı yoksa ayrıca bir de doğum ücreti diye bir şey mi var? kafam karıştı biraz :bbo:

ama senin bebişin gaz problemi yok okuduğum kadarıyla.benim dr yediklerine dikkat edecksin dedi.her dr da farklı bişey söylüyo valla
evet canım, aslında şöyle demek daha doğru gazı var ama problemi yok :) bi geğiriyor pırtpırt yapıyo sanırsın büyük adam yapmış :) rahat çıkartıyor. çok hareketli elleri ayakları hiç durmuyor belki de ondandır. bir de sadece anne sütüyle besleniyor. Doktorumun dediğine göre 40 haftayı doldurup doğmasının da etkisi varmış. çünkü 38-40 arası bağırsaklar son şeklini alırmış.

biz de oğluma verem karma ve rotayı yaptırdık. 3. ayda da pnömokok yapılacak. ben de rota ve pnömokok için emin değildim ve doktoruma sordum. kendisi yurtdışında da bulunmuş, ingilterede pnömokok rutin aşılardanmış, orada 10 pound olan aşıyı İngiltere bize 80 e satıyormuş, bu anlamda maalesef sömürülüyoruz
bu aşılar 2009 da sağlık bakanlığı tarafından rutin aşı takvimine konaackmış çünkü AB uyum sürecinde bunu da istemişler bizden
bu arada özel sigortası olan arkadaşlar, bazı özel sigortalar bu rota ve pnömokoku da karşılıyormuş. Bizimki karşıladı mesela

prevenar sanırım aşının adı burda sordum 115 ytl dediler.rota için geç mi kaldım ben şimdi.3.ayda olmuyor mu acaba?

günaydın herkese biz geldik bebşlere gazsız günler annişlerine bol süt diliyorm.arzucum bana dr.um 3 aydan sonra yapalım dedi agır gelmesin dedi bende bekliyorum demekki vuruluyo canımcım

günaydın sevgili anneler ve mis kokulu bebişler

nasılsınız
biz huysuzuz bugünlerde yaaa
zorla emiyo kızlar kızım almıyo nedense sizdede böle problemler okumuştum nasıl atlattınız acaba yine kulaklarımı ağrıyo
offf yaaa bu bebişler büyür ama bizimkide bize olur
neyse böle devam edese yarın dr giderim heralde sizce gitmelimiyimm neyse herkese mutlu pazarlar diliyorum
byby
byby

götür canım en iyi sen tanıyosun bebegini bende bikaç gün bekleyip öyle gitmiştim okumuşundr farenjit olmuştu çok şükür atlattık ama hala yemiyo o uyudunda agzına sıkıyorm öyle içiyo ama yinede fazla degil 25 ml içiyo ya tüm gün 250ml içmiyodr belki dr.bişeyi yok açılır iştahı dedi bekliyrm bakalm..geçmiş olsun canım ihmal etme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…