2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ya bak şimdi korktum bambocuğum benim oğlan hapşırıp duruyo zaten sürekli tetikteyim.buhar makinası alınmalı demek

aslıcım benim doğum iznim geçen ptesi bitti. şimdi raporlarımı kullanıyorum.20 aldım sonra bi 15(5'ini kullanmıştım) ardından heyet raporu alacağım. dönem bitiyor.2. dönem ilk 20 günlük raporumu kullanacağım sonra bi tane daha heyet alacağım. iki ayım kalıyor onu da ücretsiz alıp yılı kapatacağım. inşallah bir aksilik olmaz.

zeynepcimm heyeti nasıl alacaksın almak biraz zormuş galiba. bende memleketten ayarlamaya çalışacagım bakalım artık. ki şu 40 günlük raporlarımızı bile zor veriyorlarmış problem çıkartıyorlarmış hakkımızda hayırlısı sen dogum iznini ne kadar kullandın.

ya bak şimdi korktum bambocuğum benim oğlan hapşırıp duruyo zaten sürekli tetikteyim.buhar makinası alınmalı demek

canım bende dediğim marka çok iyi dedi kuzenim o kullanıyo içine de hergün bi kapsül tuzlu su koyuyo (eczanede satılıyo) çok rahatız diyo hatta gribi bile böyle geçti bazı markalar odayı çok soğutuyo o yüzden bu marka üzerinde duruyorum çok soğuk değil verdiği buhar gayet hoş yani fiatıda 180 ytl bakalım ebnde düşünüyorum ciddi ciddi a.s.

Gamzecim canım çok geçmiş olsun.tam senin msjından önce seni sormuştum ben de!çok merak ettim canım.inan benimde okurken gözlerim doldu.yavrun ne acı çekmiştir.mnicikler daha onlar yavrum..çok geçmiş olsun.
Kızlar bebeği hasta olan arkadaşlarım geçmiş olsun.
ben de chicconun buhar makinası var..ama dediğiniz soğutma meselsini kıyaslayamıyorum çünkü başka buhar makinası kullanmadım ve görmedim..ben her zaman çalıştırmıyorum.gece unutunca açık sabah resmen bulut içinde yaşıyor gibi oluyorsunuz:)))berilde hala burun tıkanıklığı var.çok ağlıyor meme emerken bile tıkınınca başlıyor ağlamaya..arkadaş deniz suyunu getirmedi daha bir gelseydi ben de hemen onu kullanacağım..
dün gece babası geldi kızım bu sabah bir mutlu oldu anlatamam..özlemiş babasını nasıl da anlıyorsa:)))
öptüm hepinizi..kendinize ve bebişlerinize iyi bakın...:)))

özelden mesaj attım becerebilmişimdir umarım

Son düzenleme:
Canım arkadaşlarım çok teşekkür ederim desteğinize ve dualarınıza. İnşallah hepimizin minişleri sağlıklı sıhhatli mutlu büyürler.

kızlar benim kuzenim bebeğinin burun tıkanıklıgı için kaynar suyun içine 2-3 damla okaliptus yagı koyuyormuş çok rahatlatıyormuş geçen bende aldım aldıgım adam buhar makinesine de koyabilirsin dedi bende koydum ama pek koku vermedi bakalım bende kaynar suya koyup yatarken odamıza koyacagım. ben king in buhar makinesini kullanıorum çokda sogutmo (tabi buhar ayarını dogru yaparsam )

buhar makinelerini odaları ısıttığımızda kullanıyoruz di mi?
biz daha herhangi bir ısıtıcı kullanmıyoruz onun için soruyorum arkadaşlar

buhar makinelerini odaları ısıttığımızda kullanıyoruz di mi?
biz daha herhangi bir ısıtıcı kullanmıyoruz onun için soruyorum arkadaşlar

sanırım canım.ben odasında sürekli ufo çalıştırıyorum da.ne güzel siz doğum öncesi izinlerinizi kullanabilmişsiniz ben kullanamadım hakkın yok dediler geri çevirdiler.

slm arkadaşlar
hasta bebeklere geçmiş olsun diliyorum
şu buhar makinasını bende düşünüyorumda işe yarıyomy acaba diye düşünüp duruyodum
kızlar KONAK için badem yağının içine karbonat koyup kafasına sürün yarım saat bekledikten sonra yıkayın tertemiz oluyo

evet buhar makinesi odayı ısttıgımızda kullanılıo çünkü odanın havası kuruo buda burun tıkanıklıgı bogaz kurulugu yapıo ben çok memnunum zaten dogumdan önce ben kandim için almıştım bogazım kuruodu 1 gün kullanmasak hemen belli oluo..

sanırım canım.ben odasında sürekli ufo çalıştırıyorum da.ne güzel siz doğum öncesi izinlerinizi kullanabilmişsiniz ben kullanamadım hakkın yok dediler geri çevirdiler.
neden kullanamadın canım? 32 de çalışabilir raporu aldın mı SSK dan? işverenin keyfine bağlı değilki bu, yasalar bizleri koruyor bu konudaCADIARZU

Gnydn kızlar öncelikle hoş bulduk diyim.iyi olmaya çalışıyorum canlarım ama kendime hep gelecek diye telkin veriyorum.belki yanlış ama başka türlü düşünemiyorum.şimdi elvin uyuyor da girebildim dediğiniz gibi hiçbir şey yaptırmıyor veletler.haftada 1-2 halam geliyorda sağolsun 1-2 günlük yemek yapıp gidiyor o biraz rahatlatıyor beni.dağ gibi ütü var,bir türlü bitmiyor.taa cenazeden beri yıkıyorum kirlenenleri sadece ama ütülemek henüz mümkün olmadı.evelsi gün sabah elvin uyurken sabahın kör gözünde kalktım da eşimin gömleği kalmamıştı sadece 5 tane gömlek ütüleyebildim uyandı zilli.
Bamboocum,sinemcim,zeynepcim geçmiş olsun kuzularınıza canlarım.evet salgınmış grip bi yakınımız çok kötü grip olmuş kalkamıyor yerinden.soğuğa alışsın diye iyice giydirip gezmeye çıkarmak istiyorum elvin’i ama bir yandan ya grip olursa diye korkuyorum.dün akşam çıkardık biraz yanakları buz oldu ,dedim inşallah hastalanmaz ama neyse ki iyi kuzum.
Zeynepcim dedene de çok geçmiş olsun tatlım.
Aslıcım geçmiş olsun ocan ege’me bağırsak enfeksiyonu demek.oy kuzum kokla benim için annesi onu.
Tuğbacım lilithunun dediği dubhalac etkili oluyor kabıza cnmcım,ben de hamileyken kullanmıştım.bi de şu yoğurtlar var ya bağırsakları düzenleyen reklamlarda aman şimdi ismini unuttum,onlarda fayda ediyor cnmcım.
GAMZEcim lina’ya çok geçmiş olsun kuzum,Allah şifa versin nazarlardan korusun kuzumuzu.gözlerinde ne var?ben de uzun zamandır girmediğim için bilmiyordum cnmcım.
Bebek olunca hastanede ne yapılırsa yapılsın zor ve dayanılmaz oluyor tatlım,normal aşı yaptırırken bile ben bakamıyorum sen neler hissettin kimbilir.Allah sana da dayanma gücü versin.lina da bir an önce iyileşecek göz ameliyatını da güzelce anlatacak inş cnm benim. Dualarım sizinle cnm.
CYILDIZ cnm elvin’de de konak oldu fazla değil ama yer yer var.dru bepanten sür dedi.bi de dediğin gibi banyodan önce z.yağı.ben kış olduğu için 3 günde bir banyo yaptırıyorum cnm.

canlarım birazda son durumlardan bahsedeyim.annem gittiğinden beri (7sinden sonra)anneannem hastanede yatıyor,üresi çok yüksek ve düşüremiyorlar.bir şey yiyemiyor ve kusuyordu.kardeşim h.sonu gitti,onu görünce biraz iyi olmuş galeta falan yemiş biraz.
babam ben ve kardeşim iyi olmaya çalışıyoruz.birbirimize iyi gözükmeye çalışıyoruz daha doğrusu.annedem bahsedince gözlerimiz doluyor.onlar yeri geliyor ama ben hala ağlayamıyorum eşim ve halam diyo ki olmadık bir yerde boşalacaksın,içine atman da konuşmaman da iyi deil diyorlar ama bilmiyorum işte.içimdeki yanmayı tarif edemem.görümcem bir şiir yollamıştı bana sol yanım diye maili olanlara atacağım.aynen öle işte.tek uğraşım elvin.zaten evde elvin olmasa hepimiz daha kötü oluruz.ev tamamen sessiz olurdu.sanki annem yok konuşacak konu da yok
sizleri sıktım mı bilmiyorum ama paylaşmak istedim.

gelelim şimdi elvin'in son durumuna.dün 4.ayımızı doldurduk.cmrts aşı ve kontrol için gittik. 8.600 gr olmuş 62cm. neyseki bu ay fazla kilo almamış,sevindim :))ek besinlere başladık,dr amcası liste verdi :)
sabah normal yediği maması var.ondan sonra sırasıyla meyve suyu,sebze çorbası,meyve püresi veya yoğurt akşam gene normal yediği mama ve en son muhallebisi var.
ek besinleri kaşıkla ver dedi ama bir savaş halindeyiz :)
babymixin yoğurdunu aldım bebekler için olan.biraz sevdi gibi yoğurdu.dün elma ve havuç suyu içirdim.pirinç unundan muhallebi yapılıyor ama onu sevmedi,dün milupanın sütlü pirinçli muhallebisinden aldım onu sevdi.sebze çorbasına bayıldı.(lahana,kereviz,fasulye,patates,havuç karışımından kendim yaptım)
ilk hafta bu meyve ve sebzelerin suyunu içecek.sonraki hafta püre olarak vermeye başlayabilirsin dedi.
kaşıkla vermeye çalışıyorum ama zilli diliyle itiyor:) henüz bebişlerimizin dili kullanma kabiliyeti yok ya emme işlevi dışında. gece muhallebisi,meyve suyu ve sebze suyunu önce kaşıkla biraz deniyorum baktım sıkılıyor huysuzlanıyor biberonla devam ediyorum.
bu arada tabii doymadığı için de kendi mamasından ama daha az ölçekle veriyorum.
alışacak zamanla ama zorlu bir süreç :))

Nihancım canımyazıdkalrını bi solukta okudum içim parçalandı inan. sen çok sabırlı ve güçlü bi kadınsın sendeki bu sabır ve güç beni cesaretlendiriyor.maşallah elvin koccamanak bi kız olmuş.allah nazarlardan saklasın yeğenimizi tostombalak olmuş çıkmış :))) yaşadıkların kolay seyler değil cnm seni az da olsa anlayabiliyorum ama takdiri ilahi işte allah sizlere sabır ve ömürler versin cnm

şimdide bende kızımdan bahsediyim biraz. bizde hemen hemen 4. ayımıza geldik. kızım gecen haftalarda bornşit olmuştu.doğduğundan itibaren az bi hırltısı vardı dra götürdüğümüzde hep normal diyorlardı.ama hırıltısı bana hiç normal gelmiyordu.gecen aklıma geldi bi dra götürüyüm dedim götürdüm ki drdan hç duymak istemediğim bişey duydum. çok kötü bronşit olmuş acil antibiyoriğ başlamalısın, oksijen takviyesi alması gerekiyor dedi. çok korktum inanın.allah korusun biraz daha geç kalmış olsam zatürre de olabilirmiş ( 1 hafta boyunca düzenli antibiyotik kullandık hergün kontrole götrüdk ki çok şükür şimdi gayet iyi kızım.hırıltısı var ama oda normalmiş.dr istersen 3 gün daha devam et dedi antibiyotiğe bende devam ediyorum bakalım...birde kızlar beren bu aralar beni hiç emmek istemiyor, resmen boğuşuyoruz.mama falanda almıyor.2-3 dk emip hemen bırakıyor arkasını dönüveriyor.doymuyo diye çok üzülüyorum.sizin bebişlerde de var mı bu yaa. bezini kontrol ediyorum sürekli azcık emiyor ama bezi baya dolu oluyor.böyle olunca doyuyo oluyo dimi yaaa.bana bi yardım edin kızlar bu konuda.birde artık kakamızı 2-3 günde bir yapıyoruz eskisine kıyasla daha koyu yapıyor.sizde de böyle mii ???
hepinizi öpüyoruz kızlar.forumda geriye dönük hiç yazı okumadım. şimdi onları okuyup tekrar yazıcam sizlere a.s.

nihancım elvinime maaşallah. allah nazarlardan korusun onu.
yazdıkların beni çok etkiledi. Allah sabır versin. geride kalanlara sağlıklı ömürler versin. çok haklısın anne başka bişey yeri dolmaz asla. Allah yattığı yerde huzur versin anneciğine. Allah bol bol rahmet eylesin.

havvacım hastamı oldu minik beren. geçmiş olsun çok şükür atlatmışsınız. rüyanında biraz hırıltısı var her zaman değil ama ara ara oluyor grip olduğundan beri. doktor bizede peditus ve ventolin şurup verdi onları kullanıyorum öksürüğü geçti ama hırıltısı hafif var bak endişelendim şimdi. zaten doktorunu değiştiricem bari yarın sağlık ocağına götüreyim yeni doktor bulana kadar. birde ordaki doktor baksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…