2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bambocuuum önünede küçük bir yastık koyuyorum ön tarafa düşmesin diye yoksa ön tarafa geliyo bizimkide nihancım canım nasıl olsa sonrada alıcaktım kaliteliymiş iyiki aldım diyorum şimdi 1 saati geçirmeden koyuyorum içine.ertuğ yine yemez oldu akşam 12 de 75 ml içti 6 da 50 ml.daha içmedi dr.götürücem 4 de sizcede çok az dimi ne olur sizinkiler nasıl içiyo canımı sıkmaktan agzım yara oldu sütümü sagdıkça aglıyorum içmiyo diye

Bu arada gözyaşı kanal tıkanıklığı benim kızımda da var. Doğduğundan beri bir türlü geçmedi. Göz doktoru sürekli damla kullanılmaz, eğer çapaklar yeşil olursa kullan dedi. Sonuçta antibiyotikli o damlalar ve göz kanalıyla azda olsa o damlayı yutuyor bebeklerimiz. Sadece masaj yapıyoruz biz. Doktorumuz eğer açılmazsa ameliyat olurken onuda açarım merak etme dedi. Zaten 6. ayda kendiliğinden geçiyormuş.

Canım yaa sıkma kendini, sütün gider o kadar sıkarsan. Götür bakalım doktora ne diyecek, kilo alımı iyiyse sorun yoktur bence. Benimki maşallah iyi içiyor ama günü gününe uymuyor. Bazen 50 ml ile doyarken bazen 100 yetmiyor. Böyle böyle büyüyecekler işte.
Bu arada hoppala çok güzelmiş, eşime göstereyim de bende alayım.

AMAN TANRIIIMMMMMM . BU TATLI , MİNİK HARİKA ŞEY , YOKSA BİZİM ELVİNİMİZ Mİ..... MAŞŞALLAH YAVRUMA.Allah nazarlardan saklasın ... allahım acısını göstermesin sana.....tüm bebekleri annelerin e bağışlasın allahım.

kuyruk sokumuna gelince eğer o delik bi kanala bağlı olsaymış allah korusun menenjit geçirme olasılığı yüksek olurmuş.omuriliğe - sinir sistemine ve dolayısıyla beyine bağlı olduğu için yaptığı dışkı o delikten girip beyine mikrop bulaştırabilirmiş.o yüzden ultrasonda baktılar.omuriliğe yakın değilmiş.zaten ucuda yokmuş.herhangi bi kanalada açılmıyormuş.bi zararı olmaz dedi dr. çok rahatladım.gün geçtikçe hergün bişeyler öğreniyoruz değil mi.allah daha beterlerinden korusun .öptüm seni ve minik cadıyı Şeniz

canım her bebeğe ve bünyesine göre değişiyor.ben çalışıyorum.sabah 8 den akşam 6 ya kadar benim bebeiğim 550 ml içiyor genelde.bazen 500 bazen 600 ü buluyor.dr çok iyi dedi.3 saatte bir 100- 125 ml içmesi normaldir dedi.geceleri ise fazla vermiyorum süt.uyku düzeni oluşsun diye güzelce doyuruyorum karnını...sabaha doğru 5-5.30 da kalkıyor yine emiyor.o kadar.geceleri çok sık uyanırdı önceleri.her ıkınıp sıkılmasında- yada ağlamasında emziriyordum.büyük hataymış.gazı gelince uyanırdı.yine emzirirdim.şimdi öyle diil.bebişim ıkınıp sıkıldığında - ağladığında (tabi uzun ağlayınca kucağıma alıyorum) hiç yanına gitmiyorum.uzaktan izliyorum.bi müddet ıkınıyo sıkılıyo-bağırıyor -baktıgelen yok, yalandan ağlıyor...sonra baktı gelen yok mışıl mışıl uyuyor.öyle öyle düzene soktum.bebeklere uyku alışkanlığı 3.ay içinde kazandırılmalıymış.yoksa geceleri hep uyanır, dolayısıyla bizleride uyutmazmış.şimdi 5 te kalkıyor.karnını doyurup, gazını çıkarıp, altını temizliyorum.uyuyor.böylece oda uykusunu alıyor bende.hemdedaha iyi gelişiyor.

gamzecim sagol canım ama hiç 50 ml geçmiyo ertuğ 1 buçuk aylıkken 75 ml yetmiyodu karma aşıdan sonra oldu bebegime ya yemiyo sütleri stok yapıyorm kendimi oğlum bunların hepsini bir anda cokur cokur bitirecek diye yoksa durmadan aglar oldum.evet canım görünenden dahada kaliteli inan akşam resmini çekip yüklicem inş.teyzesi

panikatakcım uyku düzeni çok iyi maş.canım ben dogdugundan bu yana 12 de karnını doyurdum ve ellemedim kendi acıkıp uyanana kadar 10 da yatr 12 de kalkar mamasını yer sabah 6 da uyanur çok güzel uykusu ama şimdi yemiyo üsttede yazdım küçükken 75 ml yetmiyodu şimdi 25 ml içiyo

sanemcim geçmiş olsun sinem'e tekrar cnmcım.evt elvin tombilik bi şi oldu ve dediğim dedik,illa onun dediği olacak yoksa yaygarayı basıyor :) şu uyku düzenini ben de kurabilsem.bi ra ne güzel 1.5 gibi uyur sabah 5-6 gibi kalkardı.birkaç gündür gene ondan önceki haline döndü uyumuyor bi türlü. dün 3 falandı uyudu,gece de 2 defa kalktı.ben de uyku yok tabii
tuğbacım üzülme cnm benim geçici dönemdir dr bakalım ne dicek bugün bi şi yotur kuşum.aşılar her bebeğe frklı tepki göstertiyor. dedim ya elvin önceki karma aşısında tüm gün uyumuşken bu ay olduğunda uyumadı :) biz ne dersek diyelim onlar kendi programlarını yapıyor veletler :)

selam kızlar
nasılsınız minişler nasıl
benim de kızım bi türlü emmiyo bir kaç gündür ağlıyo huzrsuz lanıyo ama emmek istemşyo dr götürdüm bu gün her şey normal dedi bnde anlamadım ama takip ettiğim kadarıyla hemen hemen hepimizin sorunları aynı yani bebişlerimiz ynı dönem lerden geçiyo
bu bile insanı rahatlatıyo değilmii
herkese ve bebişlere huzur diliyorum

Selam annişler,
ERTUĞ tuğbacım iyi olacak hastanın, doktor ayağına gelirmiş. Bende bugün eşimle konuşmuştuk yürüteç yada hoppala alsakmı diye. taşı taşı kollarım kopuyor. isabet oldu yazılarınızı ve tavsie ettiğin linki gördüm. Ayrıca fiyatıda uygun benim gördüğüm bi tanesi vardı 10 ün baya üstündeydi. Neyse, yastık işini iyi düşünmüşsün. Bende öyle yaparım herhalde. Zaten bizim cadı ayaklarının üstüne basmayı çok istiyor hoppalayla iyi olur. Bu arada tavandan yere ayarlama yeri var mı boyunu???

hoppala için erken ya arkadaşlar. ne bilim??????destekli oturtmak bile sakıncalıyken. ayrıca kanguru da sen destekliyosun bebeği hem önden hem arkadan.
benim kafama hiç yatmadı.
güle güle kullanın....

elagözlü canım kapı üzerine takılıyo ama bizde tavana takıcaz galiba ilerde kendi zıpladında şimdilik kapıda duruyo eşim ben yaparım dedi olur tavanada dedi eşin yapamazsa eşimle tlf konuşurlar anlatr nasıl t6akcanı canım.zeseze canım sonuçta oturuyo ama dimi kanguruyada ayrıca sırtını yasladığı yer sırt destekli yumuşak kalıp var önünede şimdilik düşmesin diye yastık koyuyorum.elacım ben yürütec almıcam çok korkuyorum hoppallayı salıncak olarakta kullaıyorum akşam koydum 10 dak. sonra uyudu susturamadıgım bebegim hemen yerine yatırdım uyudu maş.ben çıktım inş.oğlumun bişeyi yoktr dr gitcez

Tşk ederim arkadaşım alınca deyeyeyim haber ederim. Herkes bebişi için en iyisini ister ve sanırım onlar zarar verecek şeylerden en çok biz kaçınıız. bebeğimin binebileceğine inanıyorum destekle tabiii
bu arada inşallah ertuğumuzun bişii yoktur öptm

özelden msnini yazarsan kaydederim ordandas grşrz
öptm

benim oğlumda da vardı bu göz yaşı kanalı tıkanıklığı dr bize antibiyotikli bi damla vermişti fakat 5 gün kullanacaksın diye özellikle belirtmişti ve o damla çok işe yarada oğlumun gözü iyileşiverdi.bu arada kızlar başınız falan ağırınca hangi ağrı kesiciyi kullanıyosunuz?emzirdiğimiz için soruyorum

canım sütünü nasıl bırakıyosun.önceden sağıp buzluğa mı koyuyosun?ben de yakında çalışmaya başlayacagım da ondan soruyorum.

selam kızlar
hasta bebişlerimize tekara geçmiş olsun diyorum.inşallah bişicikleri kalmıycak
bende dün kızımı dr. götürdüm.pnomokok aşısı olduk.bizimde gece gündüz olayımız biraz karıştı bu aralar.
SANEM cim kızınla adaş olmuşuz.bende kızıma sanem ismini takmak istemiştimde babamız istemedi.çünki kızımın adını 8 sene önce koymuştuk
TUĞBA cım banada hoppala biraz erken geliyo ama sen kuzun için en iyisini bilirsin.güzel günlerde kazasız belasız kullanırsınız inşallah

ii akşamlar herkese maşallah bugün sayfalar dolmuş süper valla ben çok seviniyorum birbirimizden bişeyler öğreniyoruz gamzecim benim oğlumun göz kapağı düşüklüğü belli belirsiz hatta annem bana kızıyo bunda bişey yok diye ama napıyım elimde değil büyük oğlumunda belli belirsiz bi düşüşklüğü vardı du bakalım olmaassa haftaya oğlumun kontrolüne küçüğümüde götürürüm ona da bi baksınlar bende kurmaktan kurtulurum. kış güneşi canım hoşgeldin bende seni merak etmeye başlamıştım bebeiş az yiyo demek ama bence genel bi sorun bu çünkü bende az yiyorum çocuklarımda . gece uykusu durumuna bende katılıyorum aslında geceden karınlarını güzelce doyurup yatırıyoruz ve zırt pırrt ağlayınca kalkmamak gerek( çok yaygara yapmazlarsa) çünkü bunu alışkanlık haline getiriyolar baya bi süre devam ediyo düzene koymak lazım artık . ama mamalara başlayınca daha güzel oluyo daha güzel doyuyolar bizizm de içimiz rahat oluyo tok olduklarını bilip sürekli emzirmeye kalkmıyoruz çok öpüyorm hepinizi ...

biz geldik teyzeleri moraliiiiiiiiiiim sıfır yine kolundan kan aldılar ben resmen felçli gibi elim ayagım tutmaz oldu yine eray ilgilendi.kuzum canım oğlum 200 gr almış ve araştrmaya alındı kanından.ineksütüne alerjisi olabilirmiş süt tozuna mamada yani benim sütümden tiksinmiş olabilirmiş inş sütümden tiksinmemiştr çok üzülüyorum sonuç cuma günü çıkcak ona göre bir yol izlicekmişiz poposu hani iyileşmiyodu ya soyuluyo yazmıştım bünyesi alerjik mi yoksa mamadaki süttozundanmı oluyo onada bakılacak bir ayda 200 gr alması iyidegilmiş bakalım allahımdan hayırlısı inş çabucak düzelirde yeniden yer bebegim inş.hepinizi öpüyorum canlarım

canım benim geçmiş olsun..sakın canını sıkma
tiksinmemiştir inşallah..bazen böyle bebekler emmeye ara verebiliyormuş..inşallah öyledir..sen sütünü sağ ki sütün kesilmesin canım..ee şimdi mama takviyesi yapacaksınız mecburen değil mi?allah kolaylık versin.umarım düzelir..zor canım..
herkesin hasta bebişlerine geçmiş olsun..bu aralar herkes hasta dikkat etmek lazım.ben hiç ilaç kullanmıyorum..başım ağrısa da grip olsamda..meyve ve dayanma gücü ile atlattım şimdiye kadar.ama alınabilen ağrı kesiciler var.tamol gibi..
sanemcim evet sevinçli haberi aylin bize yazarak haber verdi..çok mutlu olduk..
darısı nericiğimize:))o da istanbuldaymış..
nihancımmmmm elvin de inşallah eskisi gibi uzun uykulara döner canım..
hepinizi çok öpüyorum..görüşmek üzere yine yazarım benim sayfam hep açık aslında...kaydirigubbakcemile3Şeniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…