2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ben ek besinlere çokk az başladım oğlum sebze çorbasınıda sevmedi zaten sadece 3 mama kaşığı falan yiyo zorla. bende ısrar etmiyorum tiksinir diye korkuyorum çünkü.. elma suyu veriyorum . yoğurtanda nefret ediyo ( tattırıyorum diliyle geri çıkarıyo

ayşegülcüm alışır zmanla vazgeçme yoğurt ve sebze vermekten.elvin de ilk başlarda suratını ekşitiyordu.az önce sebze püresini yedi uyudu.akşamüzeri de yoğurt vericem gene.önce biraz ekşitiyo suratını ama sonra yiyo :)
tubacım nivea kullanıyosan pişik kremi veriyim sana cnm elvine iyi gelmedi bendeki duruyo

ya tuğbacım şu sütünle muhalleb, kısmı çok ilgimi çekti ben ilk defa duyuyorum sütümğzle yapılan muhallebiyi nasıl oluyor?fisfisfisfisfisfis

nihan canım veriyorum ama dediğim gibi çok az . yemek yemekten tiksinir diye çok üstelemiyorum . kızım severek yerdi bu abisi gibi çok hoşlanmıyokii ama haklısın vazgeçmemek gerek

ayşegülcüm ben de yemedğinde üstelemiyorum aynen senin gibi bıkmasın diye.mesela babymix yoğurdu bazen tamamını bitiriyo bazen bitirmiyo.dün bitirmedi msesla bıraktı.bugün kalanını vericem.
sebze püresinde bıraktıgında üstelemiyorum,kalanını sulandırıp biberonla veriyorum içiyo zilli.ama bugün kasesine koydum kadarını oyunla şaklabanlıkla bitirttim :)

bana da doktor ilk yoğurtla başla , pastörize süt al onunla yap mamaya boşuna para verme gerek yok dedi .şimdi ek besinlerle ilgili bişey yazmaya korkar oldum hemen bazı rakadaşlar uyarıyolar onun başlığına yaz diye:)))

üffff benim canım sıkılıyo hayırdır inş. böle içimd ebişi var böle sıkıyoo benii.. nedir anlamadım dişimde sızlıyoo .. üüüüüüüüüüüü çektirmyede korkuyorum yusuf yusuf .........

seher canım geçmiş olsun . o sıkıntı oluyo bazen bende de atamadık hala lohusa bunalımımızı galiba bi sıkıntı çöküyo arada ...

iyi akşamlarr
yeni fırsat buldum foruma bakmak içinn kızlarr
ben oğluma yeni yeni bişeyler tadırıyorum çok hoşuna gidiyo yok demiyo bişeye hele elma suyuna bayılıyo..elimde kaşık gördüşü zaman heycanlanıyo kendine vercem sanıyoo...cokacimcoookgamyoncuiremsukaydirigubbakcemile3
nihancım yazı çok güzeldi duygulandım okuyunca:çok üzgünüm:
sefacım sobanın keyfi ayrı ohh çıtır çıtır yanarr:içelim:
kıs seher niye korkuyon kıı diş ağrısı çok zorr :1no2:
kızlar ek gıdaya ilk neyle başlanıyoo
ben oğluma bitane mama alıp denemk istiyorumm bişey olurmu
ek besin hakkında bi bilgim yok nasıl başlicaz nasıl yapvcaz artık tarifleri alırız nihan tugba sizdennna.s.
öptükk hepiniiz bugün oğluşum uslu durdu teyzeleri annesini üzmedii meleğimmmgamyoncuiremsu

merhaba austos anneleri...söyle bi geçmişe baktım ne güzel hemen hemen herkesin keyfi yerinde...
ısınma probleminden bahsetmişsiniz çok şükür biz ucuza çok güzel ısınıyoruz.evin her yerinde radyatör yanıyor.eşimle bu ayki doğalgaz harcamamızı hesapladık 150-ytlye ısınmışız.üstelik ankaranın kara kışına rağmen :))) kış başlamadan eşimle kara kara düşünüyoduk, 300-ytl yaksak iyi diyoduk ama çok şükür ki korktuğumuz olmadı.bide ankarada sayaclar ön ödemeli ne yaktığını biliyosun belkide bunun etkisi de vardır...
niahncım 2009 annelerinden alıntı aldığın yazı ne kadarda hoş gerçekten anneliğin tarifi bu işte :))))
özgecim beril ateşlenmemiş ne güzel.daha öncede söylemiştim sana berende 3-4 gün önce hem pnömokok hem karma aşısı vuruldu.huysuzluğu yoktu ama çok ateşlendi.aşının vurulduğu gün hiç uyumadı sürekli inledi yavrum.bende başında elimde sürekli dereceyle sabahladım.38.5dan aşağı düşmedi hiç ateşi.sabah bi ara 37.5 olmuştu ama akşam tekrarladı.ıslak bezle alnına, boynuna ve göğsüne kompres yaptık 1 saat içinde 36.5 a düştü ateşi sonrada hiç ateşlenmedi çok şükür. buna rağmen kızım yinede yüzünden gülücüklerini eksik etmedi.canım yavrum benim senağlama
işte kızlar bizdede haberler böyle...uzun zamandan beri yazamıyordum buraya ama sizi sürekli takip ediyorum. ))
hepinizi öpüyoruz kızlar...a.s.

bende emziren bir anneyim ama artık biraz biraz elma suyu vermeye başladım3 çay kaşıpı kadar hiiç bi şey olmaz bunu alan bebeklere bi şey oluyor mu.hatta bana kalsa bi kaşık yoğurtvercem ama annem karışıo:))

kübracım canım biz azar azar başladık şu an ben yoğurt sebze çorbası (tuzsuz) ve elma suyu veriyorum ... sen yeni başlıyosan 2 çay kaşığı ile başla alerji yapmazsa zamanla artırırsın. pirinçli mama çok önermiyolar şimdi ...yani bizim öle ben henüz hazır mama vermedim katı mama yani biberon mamasına devam ediyoruz ama şu günlerde ondan da bıktı galiba zorla içiyo

kübra canım aynı gün verme bu saydıklarımı 5 gün yoğurt 5 gün meyva suyu daha sonra sebze çorbası tamammı canım ...aslında en güzeli dr a sor o bebeğini ii tanıdığı için daha güzel yardımcı olur öpüyorum bebeğini..

havva canım hoşgeldin . ya evett ebnimde görümcem ankarada oturuyo 150 ye ısınıyoruz diyo. valla bizim verdiğimiz elk faturası bile 200 yakıt hariç ( geçmiş olsun kuzuna aşı hepsinde ayrı bişeylerle kendini gösterdi atlatmış şüşkür öpüyorum kuzunu

bamboo bana bu gün doktorum senin anlattıklarına benzer şeyler söyledi 1 hafta yoğurt 1 hafta meyve suyu veya püresi sonra da 1 hafta sebze çorbası dedi ya bamboo benim aklıma başka bişey takıldı bunları biz hangi saatte verecegiz?

canım akşam saatlerinde önermiyolar sabah veriliyo genelde ek besinler ilk başlangıçta . sonra zaman geçtikçe akşam saatlerinde de veriliyo ama şimdi sabah çok öpüyorumm

zaten emziriliyosa dr lar çok acele ettirmiyolar sadece değişik tatlara alışssın diye başlıyoruz. ben kızımda da 4 aylık yavaş yavaş başlamıştım bunu da öyle yapıyorum . ama severek yemiyo benim oğlan..

bambocum anladım canım en iyisi bide dr sormak...
biberon mamasıdamı oluyo ayrıı valla bu mamalar hakkında hiç bi bilgim yokk:bbo:

bend eoğlumu emziriyorum

selam annişler ve bebişler,
kaç gündür sizi ancak okuyarak takip ediyordum. Yazılanları okudum. Aşı olan kuzulara geçmiş olsun. Hasta olanlara acil şifalar dilerim. Tuğba ve Nİhancımın buluşmaşlarına sevindim. Resminizde çok güzel olmuş. Hepinize maaşallah. Aman aklımda kalmıyo bişey kimse darılmasın. Okurken iyi dileklerimi sundum zaten. Teker teker yazmaya unuttum.
Bu arada hayır olsun. Bende rüyamda Elif (unvere) ile birlikte Elfida (darkelf) ya gitmişiz çok ilginç. Uyandım baya bi şaşırdım. Gerçekte daha hiç karşılaşmadık felan ama hayır olsun. Tuhaf olan Elif hamileydi. :CüvCüv:
Neyse herkesi öptük kuzumla. kendinize iyi bakın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…