2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

valla maşallah ekmek salatalık bisküvi
bizim için mucize bunlar.geçen gün mercimek kadar balığı iyice ezip verdim boğulmaktan zor kurtardık.
Allah korusun benim oğlum asla yiyemez öle ekmek mekmek. ben de bi daha böle bişiy denememeye karar verdim. dişleri çoğalsın öle yer. bitanecik kuzum benim o canı ne zaman istiyosa o zaman yesin o zamana kadar ezerim ben.
aynurcum adanayı görmeden sıcak deme bence:)) klima bile kar etmiyo desem...

evet zeseze bebeğim kilolu 8 gün önce tarttırdık 13.300 dü. ben ona bağlıyorum hareketsizliğini.

ben bebişimin eline daha bişey veremiyorum korkudan. veremem daha sanırım.

ben geçenlerde okumuştum 2 yaşına kadar dişleri çıkana kadar bu tür yiyecekleri yiyememesi normalmiş mutlaka alışacaklardır daha ne kadar dişleri varki minişlerimizinn

tabi ki arkadaşlar zaten kıyaslama yapmamalıyız her bebeğin kendi huyu suyu var biz anneler de ona göre hareket ediyoruz işte

tabi canım kıyaslama yapmamak gerekiyor. şöyle bişey var bebeğin katı gıdalara geçme çiğneme dönemi önemli damak ve çene yapısı bakımından zamanında başlamalılar. geç kalınırsa küçükde olsa problemler oluşabiliyormuş. acaba ben geçmi kaldım diye düşündüm bir an bebeklerimiz akranlar ve onlar yapabiliyosa üç asağı beş yukarı bizimde zamanımız gelmiş oluyor demektir. bugünlerde işlerim çok yoğun halamızı çağırdık o bakıyor. ben ilgilenemiyorum diye canım sıkılıyor biraz.

hiç aceleye gerek yok bence de. ben de Aynurcum gibi 2 yaşına kadar zorlamamak gerektiğini biliyorum(bebelactan msj olarak gelmişti sanırım)
hiçbir problem olacağını da sanmıyorum valla. hiç çiğneyemeyen çocuk duydunuz mu bugüne kadar?...
doğası gereği mutlaka yapacaklar.bunun gelişimle veya öğrenmeyle alakalı olduğunu düşünmüyorum ben.

katılıyorum sana canım zamanı gelince hepsi de olacak

merhaba kizlar bizimki de yurumeye deniyor.Emekliyor diye sikayetciydim hep bela pesindeydi simdi ise daha da zorlasti isim.Koltuklara kadar emekler tutunup kalkiyor vehemen kendisini brakiyor bir iki adim yapiyor ve dusuyor ah hep aninda olmaliyim.Bilmiyorum yurumeye tamyuruymeye baslayinca ne yapcaz.

canim sene hic kafana takma canim bizim aile arkadasimiz var onlarin bebegi baya kiloluydu ve emeklemezdi tam bir yasinda olacakti bir iki hafta emekledi.Baya hareketlendi ve iki hafta sonra kalkti yurumeye calisti ve 10 gun icinde azar azar yurumeye basladi.13 aylikken yurumezi resmen kosmaya baslamisti.Bide genelde erken yuruyen bebekleri sanki daha zekiymis gibi goruyoruz ama cooook yanlis.Amcimin kizi birbocuk yasinda yakin o zaman yurudu ama simdi gor okulun birincisi ve okudugu bolumu tip.Zaten bir gun yuruyecek zaten.

haklısın fikriyecim inşallah benim oğluşumda öyle olur. bende hangi konuda olıursa olsun erken davranan bebeklerin o yönde yetenekli olduğunu düşünüyorum ve biliyorum. zeka apayrı bişey uzmanlar daha tanımını yapamazken bizim o zeki bu zeki dememiz saçma olur. sadece yetenek. benim asıl derdim bir an önce emeklesin ya da yürüsünde onu ohalde göriym ''benim oğlum büyümüş de bak neler yapıyor 'dan ibaret. onların her halleri o kadar tatlı ki helede paytak paytak yürümeleri bitiyorum o zaman. o tombiş ayaklardan ısırasım geliyor.

canım biz anneler hep böyleyiz zaten ama ben uzun zamandır herşeyi geç yapsın tadını çıkara çıkara doya doya yaşayayım diye bakıyorum sende öyle düşün

Benim kızmda 7 gün sonra 11 aylık olucak..emeklemiyor ,koltuk kenarında sıralıyor herhalde emeklemeden yürücek

biz de tatile gidiyoruz bakalim bu yeme konusu canimi sikiyor.Insallah sorun yasamiyiz.Hem ucak hemde otobus yolculugumuz olcak offfffffffffff ilk defa tatile gidecem diye sevinmiyorum.
Heinizi opuyoruz 10 gun sonra tekrar gorusuruz.Bebislerinize iyi bakin.

selam kızlar uzun bi aradan sonra merhaba
zeseze ve delikız beni hatırlarlar inşallah öbür arkadaşlara da merhaba

selam kızlar aranıza yeni katıldım minik kızım sude nazın 11 ayını doldurmasına 1 hafta var emekliyor sıralıyor birkaç ürkek adım atıyor yaşımızı beklemeden yürücez galiba......

kızlar perşembe günü internetimiz kapanıcak 1 ay sonra görüşürüz öptümmmm hepinizi

hoşçakal canım görüşmek üzere inşallah hemen bağlanır netiniz

iyi tatiller canım öyle düşünme ya güzel olacak diye düşün sadece biraz zor olacak o kada

selam kızlar uzun bi aradan sonra merhaba
zeseze ve delikız beni hatırlarlar inşallah öbür arkadaşlara da merhaba

hoşgeldin arkadaşım nasılsın evet epey oldu görüşmeyeli bebeğin nasıl neler yapıyor anlat biraz

selam kızlar aranıza yeni katıldım minik kızım sude nazın 11 ayını doldurmasına 1 hafta var emekliyor sıralıyor birkaç ürkek adım atıyor yaşımızı beklemeden yürücez galiba......

ay ne tatlı ya minicik ufaklık yürüyecek demek bakalım bzimki ne zaman yürücek daha tutunmadan ayakta durmuyor yaşını bir kaç ay geçer sanırım

oğlum çok yaramaz oldu canım 1 dk yerinde durmuyor sürünerek gidiyor heryere ama meklemiyor bütün gün yürütüyorum çünkü bi tek ondan zevk alıyor.ama benim de belim kopuyor.sürekli dışarıda durmak istiyor eğer kapıyı açık görürse ve çıkarmazsam yaygarayı koparıyor ha bi de iştahımız yok pek bişey yemiyor sadece emiyor.su ile aramız da yok zorla işiriyorum diyebilirim.
bi de bazı yakınlarım benim süt vermeye başladılar pnrn(markayı kısalttım ) çocuklar için olanından sizde veren var mı?
oğlunun adı onurdu yanlış hatırlamıyorsam.o nasıl iyi mi?

evet canım onur paşa çok yaramaz bildiğin gibi değil deli gibi emekliyor heryere tırmanıyor bazen oraya buraya tırmanmaktan yemek dahi yediremiyorum çok haşarı bi çocuk ya şu iki günde 1 kilo vermişim peşinden koşturmaktan çok da yiyorum ama nasıl olduysa verrmişim işte
onur kendi kendine konuşmaya bayılıyor sürekli anlamlı anlamsız bıdı bıdı konuşuyor baba dede çok diyor ama anne çok nadir sokağa bayılıyoruz biz de sizinki gibi
su konusunda bi sıkıntımız yok sık sık teklif ediyorum o da içiyor bazen suluktan bazen bardaktan çok terlediği için sanırım çok susuyor yemeklerin ardından ve yeni uyandığında daha çok içiyor

canım arzuydu sanırım yanlışsa da kusura bakma ben 8. ayında başladım süte çocuk sütü de vermiyorum normal bizim içtiklerimizden sulandırarak veriyorum çok severek içiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…