2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

selam kızlar ben bugün çok yorgunum ya onur çok çok çok yaramaz beni 1 sn oturtmuyo ya Allahım şikayet etmek istemiyorum ama mahvediyor beni ya başım çatladı uyuttum az önce uyurken bile oyun oynuyo alkış yapıyo hop tekrar uyandı ağladım valla gündüz de yarım saat ya da 1 saat anca uyuyor hep oyun hep oyun ne yapcam ben bi akıl lütfen

selam arkadaşlar.hasta bebişlere geçmiş olsun.
çağan da parmak uçlarına basıyor ve ben bi kere bile yürütece bindirmedim. yürüteçle alakalı olduğunu sanmam ayşegülün dediği gibi ilk başlarda parmak uçlarına basıyo bebekler benim gözlemlerim de öle. ayşegülcüm çok üzüldüm kuzuna ya. ben süt veriyorum haftada 2-3 kez öle bişiy olmadı. keçi sütünü dene. onu verebiliyosun diye biliyorum ben.
bu arada gamze nerde? bişiyi yok dimi?
çağan hem emekliyo hem koltuk kenarlarında sıralıyo. 5 tane diş çıkmak üzere hepsi kabardı ve bembeyaz.
bişiy soracağım bi de kızlar bebeklerinizin çiş miktarları nasıl? terlediği için mi acaba benim oğlum eskisi kadar çiş yapmıyor ve kafama takılıyor

hepiniz saolun kızlar şu an daha iyi ama hala huysuz(
zeynepcim bende merak ediyorum gamzeciğimi msn de de olmuyo antalyay gitmiş olabilirmi acaba haber vermeden gitmezdi ama merak ediyorum bende
delikız canım en zor dönemleri başlıyo diyim size 2. 5 yaşına kadar koşturucaz düşmesin ağzına bişey almasın prizlere yaklaşmasın ahh ahh koşup durcaz sonrada tehlikeli ama en tehlikeli dönemlerine girdik oyun oynamk için uyumak istemeyecekler ama geçecek yalnız değiliz hep beraberiz hepimiz aynı sorunlarla destek olamya çalışıyoruz birbirimize az daha sabır
sene canım küçük yerlerde dr alternatifi olmuyo inş daha ilelemez geçmiş olsun kuzuna
arzu canım yiğitime maşallah ne tatlıı yaa rabbim nazardan saklasın hepsinidee

Son düzenleme:
evet kesinlikle terlediği içindir. bizde tatildeyken oğlum boncuk boncuk ter akıttı ve bezini az ıslatıyordu. çağan efe su içmeyide sevmiyordu sanırım benimki gibi terledikçe aldıkları sıvı miktarıda artmamıştır sevmediğinden çişi ondan azalmıştır.

geçecek annesi hele bir tam yürümeye başlasın kendi halinde oynamak isteyecek tabi biz hep peşlerinde olcaz ama bu kadar bize ihtiyaç duymayacaklar. benimkide öyle sürekli eli gözü başka yerlerde kucağımda bişeyi gösteriyor oraya gidiyoruz daha eline almadan bakmadan başka bir yeri gösteriyor. birde sürekli mızırtılı tatminsiz benim oğlum. hepsi böyle sanırım. babası tatilde arabaya alıştırdı alıyordu kucağına park yerinde bi işleri bir geri gidip geliyorlardı tabi arada kornaya basarak. şimdi bendende onu istiyor ınnnnn (ıınnn düt düt demeye çalışıyor) deyip kapıyı gösteriyor araba babamızda isteği olmayıncada bi güzel ağlıyor. ağlayarak istiyor şimdi herşeyi babasının sayesinde şımardı buna izin vermiycem ama nasıllmaz:

zeseze canım aynı sorun bizde de var.çok terlediği için çiş miktarı azaldı bezleri eskisi gibi olmuyor.bi de benimki su içmeyi reddediyor denemediğim yöntem kalmadı.suluk,bardak,şişe herşeyle veriyorum ama beceremiyorum çok da üzülüyorum ama içmiyor işte.sadece aklına geldikçe emiyor.çok terlediği için başta çok korkuyordum hasta olacaak diye ama şükür ki bünyesi alıştı terlediği zaman da ter bezlerinden koyuyorum ama bu bi çözüm mü bilemiyorum.

benimki de beni çooook yoruyor ama atlatacagız inşallah bu günleri de
tatile gitmek istiyorum eşim karşı çıkıyor biz oğluşla tatilden hiç bişey anlamayacagız daha bize bağımlı diye.orda da farklılık olmayacak diyor.siz ne dersiniz kızlar?sanırım bu gidişle gitmeyecegiz

canım yaaa tatil istiyorsun haklısın çok yoruldun ve bunaldın bende öyleydim gözümü karartıp gittik. eşinin dediği gibi hiçbirşey anlamadık üstüne üstlük keşke şu anda evde olsaydık bu kadar yorulmazdık deyip durduk. daha neler neler... tabi bebekler aynı değil şevkini kırmak istemem.en çokta bebeğime üzüldüm hiç mutlu değildi uyku yemek saatleri aksadı buda bana vicdan azabı yaşattı açıkcası..............

iyi gecelerr herkese
delikız canım moral verebildiysem çok mutluu oldum ama öyle inan az daha sabredersek geçecek bi de sıcaklarda bunalıyolar ve daha çok kuduruyolar kışın daha ii oluyo ya da bana öyle geliyoo :))
çiş miktarları yazın azalıyo endişe etmeyin arzu canım suyu benim oğluşda sevmiyo mamasını yediriken yanıma 1 bardak da su alıyurm 1 kaşık mama 1 kaşık su bazen mamayı reddediyo suyu veriyorum unutturup oyunla veriyorum çünkü çok sıcak terliyolar su ihtiyaçlarıı oldukca fazla
tatil konusuna gelince üzgünüm ama seneye bende katılıyorum oğluşla kısa yolculuklar dışında çıkmadım ama kızım 6 aylıkken çıkmıştık bin pişman geri döndüm sivri sinekler her gün mahvetmişti bebişi ve kabız oldu rüzgarda korumak için uğraş ver ahh çok güneş aman esti aman n yağdı( falan filan bi sürü şeyle uğraştık hiç bişey anlmdan geri dönmüştüm şimdi ise gitmiyorum zaten 3 çocukla gerçekten eziyet oluyo bana anneme bile gitsem eve dönmek için can atıyorum ama moralini de bozmak istemem çünkü bugün gelinimizle konuşuyoduk marmaristen yeni geldiler ben gidememmm dedim o da kırkı çıkmış bebekelr vardı ne olacakki dedi ayy yok ben almıyım dedim öle yane canımcım hayırlısı olsun hakkınızda :))
ne çok konuştum öptüm herkesi bebişleride iyi uykularr :))

bende tatil istiyorum aslında ama onurla cesaretim yok açıkçası

SENE VE AYŞEGÜL FıKıRLERıNıZ ıÇıN ÇOK TEŞEKKÜR EDERıM ARKADAŞLAR BENıM ıÇıN ÇOOOK önemli
sonuçta tecrübe konuşuyor :)
biz hala aynıyız su içmiyoruz ben ara ara çay bardağıyla veya şişeyle veriyorum bir iki yudum da olsa bu şekilde içirmeye çalışıyorum.bi de yemeklerin yanında deneyeyim bakalım sonuç nasıl olacak size yazarım.

ay saolun kızlar valla çiş konusunda içime su serpildi. aklıma her türlü felaket senaryosu gelmişti.
valla arzucum tatil konusunda hemfikirim arkadaşlarla. ben de çok düşündüm gitsem mi gitmesem mi diye? evdeki rahatı asla bulamazsın 5 yıldızlı otelde olsa. bi kere yemek büyük bir sorun.
su konusunda açken vermeyi dene. bi de ben suyuna birz soğuk su karıştırıyorum valla bir biberonu bitiriyo ki benimki de su düşmanlarındandı.

kızlr bişi sorcam benim oğluş adımlarını seri olarak atmıyo mesela tutuyorum ya yürütürken bazen ikisini birden atıyo zorlamak istemiyorum bu konuda ama çalıştırmakda istiyorum acaba yürümeye hazır hissetmediği içinmi zorlamasammı? oturduğu yerden zorla tutunarak ayağa kalkıyo ayaklarının üstüne güzel basıyo ama ne bilim yürürken bazen çift adımla yürüyo normalmi 3 çocuk annesiyim ama böle bişeyi öbürlerinde görmediğim için tedirginim bi de kızlar biş daha sorcam otuturken yığılıyolarmı benim oğlan oruruken çok bırakıyo kendini tam dik oturamıyo dr a gitsekmi ne dersiniz?

ayşegülcüm bence daha nasıl yürüyeceğini bilmedikleri için oluyor bu şekilde yürümeleri arada bir ellerinden tutup yürütüyoruz biz istemediği zaman oturuveriyor zaten bende bida ellemiyorum adımlarını kocaman kocaman açıp atıyor benimki de
oturma konusuna bişey diyemiycem ama onur yığılmadan dik oturuyo kontrolünüzde doktora bi sor istersen...

ayşegül ben tecrübeli değilim ama bu yazdıkların bana ablamın kızını hatırlattı oda ilk ayaklandığında iki ayağını birden atmaya çalışırdı biz ona çok gülerdik yürümeyi kavrayamadığından olduğunu düşünmüştük o zamanlar. çok şükür hiç bir sorunu yok şimdi 6 yaşında.
oturma konusunu anlayamadım ama benim oğlumda önünde ya da yanında biraz uzakta duran oyuncaklarını almak için eğilir eğer kendini uzağa gererek eğildiyse tekrar doğrulmayı beceremeyip yıkılır. bu çok normal. ha birde oturmayı pek sevmediği için sinirleniyor ve kendini arkaya sert bir şekilde atıyor. o nedenle hala arkasına kırlent koyuyorum

merhaba herkeze.Bız tatılden geldık en sonunda.Evımı ozlemıstım.Tatıl guzel gectı tabıkı oncekı tatılerden cok farklı bır tatıl oldu.Saatlerce plajda dolasmak uzanmak dıye bısey yoktu.Sabah oyleyen kadar uyumak da yoktu.Gece gece de sabaha kadar dısarda kalmak da yoktu ama bunlara ragmen cok guzel ve degerlı vakıt gecırdık.Tavsıyem bebekle tatıle gıdersenız daha az yogun zamanı secmelısınız.Suan hoteller plajlar dopdolu ve bebegın kalabalıgı sevmıyorsa tatılınız mafolur.Bız kucuk bır kasabadaydık kucuk sesız br hotelde kalmıstık tek bebek Sanberktı.Onun ıcın bebegımın uykusunu bozmadı.Bızım ıcın bu cok onemlıyıdı cunku bizimki uyukusunu alamadıkca yemeyini yemez ve cok sınıorlı geveze olur.

kızlar gecmısı okudum bıraz.Hasta bebeklerımız varmıs cok cok gecmıs olsun bebeklere ve annelere.Antıbıotık kullanımasına uzulmeyın arkadaslar onemlı olan bebegınızın ıyılesmesı.Iyıkı bu antiobıtık var yoksa eskıden bır usutme allah kurusun olmene sebep olurmus.

Evet bebekler ılk bastan parpak ucunda yurur buda yurumeye hazır olmama demekmıs.Zamanla kendı kendı tam agyayına basmaya baslarla ve kısa bır zamanda yurumeye baslarlar.

Kızlar benımde sutum cok azıldı oncekı ay gunde 4 er kez 150 cc verıyordum sımdı ıse ancak oda cok zor 300 cc cıkıyor.Hava sıcak oldugu ıcın sanırım eskıden daha vazla su tuketmelıyız galıba.

benım oglum 14 temuzda 11 aylık oldu o zamana kadar gunde en az 500 cc anne sutu alıyordu ayracı yogurt ve peynırını yerdı.Doktora sormaya da unuttum bu ay nekadar anne sutu almalıdır acaba sızın bılgınız var mı.

Emzıren anneler nıye ınek sutu verıyorsunuz eger yort penır yıyorsa ve emıyorsa bebegınız ınek sutunden ıhtıyacı yoktur.

ben sadece kahvaltılarında pınar devam süüt kullanıyorum o da azıcık bişey.bu ayda ne kadar süt almaları gerek hiç bir bilgim yok ama 500 cc herhalde almalıdır.ben emzirdiğim için ne kadar içiyo günde bilemiyorum sabahalrı emiyo öğlen uykusunda emiyo akşama yakın da emiyo bi de gece uykusundan önce emiyo ama benim de sütüm azaldı eskisine nazaran

hoşgeldin canım tatilinin iyi geçmesine sevindim biraz da olsa dinlenmişsindir

kahvaltıda herhalde bıskuvıler ıcın kullnıyorsundur tabıkı o kadar olur.Benım bahjsetıgım ınek sutu ıcırtmesı.Benım sutum az ancak 300 cc cıkıyor.Bende daha onceden gunde 4 5 defa anne sutu verırdım ama artık yetmıyor.Mama vermeye calıstım ama ıcmıyor onun ıcın mamadan yogurt yapıp verıyorum.Gun de 300cc anne sutu 150 yogurt bır ıkı danonıno peynır sanırım bunlar yeterlıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…