hoşgeldin canım tatilinin iyi geçmesine sevindim biraz da olsa dinlenmişsindir
fikriye hoşgeldin oh ne güzel tatilde iyi geçmiş. sakin biryer seçmeniz çok doğru olmuş biz burda hata yaptık. 500ml anne sütü yeterli diyor bizim drumuz daha iki gün önce kontrolumüz vardı bende süt miktarımdan emin olamadığım için sormuştum.
zeseze yine ablamın kızından örnek vericem ama şimdiye kadar yakından tanıdığım tek bebek o ve öyle problemliydiki on bebeğe bedeldi. oda küçücük tanelerde ya dilinin ucuna çıkarır yada ağız dolusu defalarca kusardı her seferinde. drunun tavsiyesi ''bir kere taneli yedirmeyi denediysen hep öyle devam et pes edip yemeğini ezip tekrar taneli deneme'' şeklindeydi. bu durumda bebekte taneliyi red ediym nasıl olsa ezip verecek psikolojisi oluşurmuş ve işler dahada sarpa sararmış. bebeğin taneliye geçiş dönemi uzarmış. hep kusacak gıdasız kalacak kilo verecek diye endişe ediyorsun haklısın o dönemde biraz kilo veriyorlar.bence biraz daha bekle belkide birkaç hft sonra daha hazır olacaktır. benim bebeğimde bazen bir kaç kaşıkta öğürür gibi yapıyor tam başlarken onun çok dikkatini çekecek şewylerden konuşuyorum (baba mı geldi, dışarı çıkalım mı, mööler nerede vs...) o zaman şaşkınca bana bakıyor ilgisini bana topluyor o sıradada yutmuş oluyor.
yeliz doğum günleri yaklaştı evet güzel bir parti yapmayı çok istiyordum. bizim doğum günümüz ramazana denk geliyor insanları iftar sonrası rehavetiyle bir bebeğin doğum gününe nasıl çağırırım bilemiyorum. hem memleketimizde değiliz sadece 3-5 arkadaşımız var onlarında izi,nleri ağustosta burda olmayacaklar. bu koşullarda çekirdek aile olarak küçük bir pasta kesimiyle geçiştirilecek sanırım. ben doğum gününde bir fotoğrafçıya gidip aile albümü hazırlamayı düşünüyorum. şu kocaman albümlerden alıp içine her sene bir tane bebeğimin tek başına olan fotoğrafı ve bir tanede ailecek olandan koyup bunu her sene tekrarlamayı düşünüyorum.allah ömür verir kısmet ederse. böylece bir albümde oğlumun gelişimini bizimde yaşlanmamızı daha net görmüş olacağım. :))) çok uzun oldu sıktım dimi
[/COLOR][/B]
canım ya bu resim fikrine bayıldım ben çalabilirmiyim senden
haa anladım o zaman işin daha kolay bende hiç pütürlü yiyemiyor ve kusuyor sandım inan o çok zor. vardır vakti canım ya daha küçükler yiyor haklısın ama sanırım biraz korumacı davrandın ve geç başladı eline bişeyler almaya. ondan kaynaklanıyordur. zamanla düzelir. bende yeni yeni veriyorum eline bizimki ısırıyor döndürüp çiğniyor ama benim gözü aç oğlum çoğunlukla hepsini ağzına atmayı istiyor ağızdada döndürmeye yer olmayınca problem oluyor.
eğitici ev için emekleme lazım biliyorum ama onu beklersem daha çok beklerim zaten hep kucağımda hiç değilse oturduğumuz yerden oynardık. aslında gözüm şu eğitici aktivite masalarında hem daha uzun süre kullanır gibime geliyor. kalemler bizimde favorimiz benim ve onun bacakları elleri çizik çizik.kavram kartlarımız ahşap memorylerimiz kapağında saat olan kutumuz halkalarımız bultaklarımız pekçok hahvanı şimdiden tanıyor. bizim sorunumuz bütüngün kucağımda olduğu için çoğu şeyi çabuk tükettik. bunların çoğunu hamileliğimde almıştım ve ona sunmak için aceleci davrandım. yürüteciyle gelip bütün çekmeceleri fırınımın içini bile dağıtan çocuk artık sıkıldı sanırım ben açık bıraktığım halde oralı olmuyor. farklı bişeyler istiyor bu çok bariz.
geçen gün bulaşık makinesine kirli yerleştirirken bizimki yürüteciyle geldi içine küt diye bişey attı baktımki çamaşır makinesinin deterjan gözü şok oldum.temizlemek için ben bile çıkaramıyorum o gözü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?