2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

hoşgeldin canım tatilinin iyi geçmesine sevindim biraz da olsa dinlenmişsindir

hoş bulduk canım.Evet tatıl guzeldı dınlemıs pek sayılmaz ama daha onemlısı morallı dondum.En azından monoton hayatından cıkmıs oldum.Acıkcası annelık ev hanımlıktan bıraz sıkılmıstım cok herseyden cok yorulmustum.Tatıl moralıme cok ıyı geldı.kaydirigubbakcemile2

hoşgeldin arkadaşım
günde 500cc anne sütü veya devam maması almaya devam etmesi lazım.ama benim oğlum mamadan nefret ediyor artık aptamilin junior denilen sütünü aldım içmedi inek sütünü tek başına içmiyor. günde ancak 250 cc mama verebiliyorum.
kızlar çiğneme hususunda çooooooooook problemliyiz biz. ufacık parçayla bile ne var ne yoksa kusuyor. tavsiyeniz var mı ya?
korkarım koca eşek olacak hala ezilmiş mamalar(Allah korusun)
4 dişi var 2 tane daha patladı ama hiçbiri daha tam büyümedi dişler çoğaldıkça daha mı kolay çiğner ki?
tecrübeli annelerden cevap bekliyorum

uzun zamandır buraya uğramamıştım kızlar nasıl bebişler siz nasılsınız benim oğlumun 7 tane dişi var 8. yolda..12 kiloyduk 15 gün önce..sıralıyoruz yakında yürümeye başlayacağız..ağustos geliyor doğum günleri yaklaştı neler düşünüyorsunz özel birşeyler yapacakmısınız..

fikriye hoşgeldin oh ne güzel tatilde iyi geçmiş. sakin biryer seçmeniz çok doğru olmuş biz burda hata yaptık. 500ml anne sütü yeterli diyor bizim drumuz daha iki gün önce kontrolumüz vardı bende süt miktarımdan emin olamadığım için sormuştum.

zeseze yine ablamın kızından örnek vericem ama şimdiye kadar yakından tanıdığım tek bebek o ve öyle problemliydiki on bebeğe bedeldi. oda küçücük tanelerde ya dilinin ucuna çıkarır yada ağız dolusu defalarca kusardı her seferinde. drunun tavsiyesi ''bir kere taneli yedirmeyi denediysen hep öyle devam et pes edip yemeğini ezip tekrar taneli deneme'' şeklindeydi. bu durumda bebekte taneliyi red ediym nasıl olsa ezip verecek psikolojisi oluşurmuş ve işler dahada sarpa sararmış. bebeğin taneliye geçiş dönemi uzarmış. hep kusacak gıdasız kalacak kilo verecek diye endişe ediyorsun haklısın o dönemde biraz kilo veriyorlar.bence biraz daha bekle belkide birkaç hft sonra daha hazır olacaktır. benim bebeğimde bazen bir kaç kaşıkta öğürür gibi yapıyor tam başlarken onun çok dikkatini çekecek şewylerden konuşuyorum (baba mı geldi, dışarı çıkalım mı, mööler nerede vs...) o zaman şaşkınca bana bakıyor ilgisini bana topluyor o sıradada yutmuş oluyor.

yeliz doğum günleri yaklaştı evet güzel bir parti yapmayı çok istiyordum. bizim doğum günümüz ramazana denk geliyor insanları iftar sonrası rehavetiyle bir bebeğin doğum gününe nasıl çağırırım bilemiyorum. hem memleketimizde değiliz sadece 3-5 arkadaşımız var onlarında izi,nleri ağustosta burda olmayacaklar. bu koşullarda çekirdek aile olarak küçük bir pasta kesimiyle geçiştirilecek sanırım. ben doğum gününde bir fotoğrafçıya gidip aile albümü hazırlamayı düşünüyorum. şu kocaman albümlerden alıp içine her sene bir tane bebeğimin tek başına olan fotoğrafı ve bir tanede ailecek olandan koyup bunu her sene tekrarlamayı düşünüyorum.allah ömür verir kısmet ederse. böylece bir albümde oğlumun gelişimini bizimde yaşlanmamızı daha net görmüş olacağım. :))) çok uzun oldu sıktım dimi

canım ya bu resim fikrine bayıldım ben çalabilirmiyim senden

hanımlar hazır parmaklarım tuşlara basmaya alışmışken :))) benim yavrum elde avuçta durmayan aksi mutsuz bir bebek olma yolunda hızla ilerliyor. her geçen gün büyüyüp özgürlüğünü ilan edeceğine kucağıma mıh gibi iyice yerleşiyor. şarkı söylememi çok seven çocuk her ağzımı açtığımda ama her seferinde peş peşe ağzıma vuruyor şaka gibi. sizler gibi onun bir anlık gülümsemesini görmek için elimden gelen herşeyi yapıyorum ama çoğunda başarısaız oluyorum. henüz ne tay tay duruyor ne emekliyor ne adım atıyor bunlar sebep olabilir mi? belki kendi kendine bişeyler yapsa kucaktan biraz inse bunun verdiği tatminle mutlu olacaktır düşüncesiyle fisher price veya playskoolun eğitici türkçe konuşan aktivite masalarından almayı düşünüyorum.hatta bir ara şu eğiyici evi bile almayı düşündüm ama baktıysanız görmüşsünüzdür çok pahalı ilgisini çekmezse elimde kalır diye vazgeçtim.boş vaktinizde bir bakıverin ardaşlar sizce işimize yaramı. bütüngün kucağımda odaların lambalarını yakıp söndürüyoruz defalarca saatlerce ayakta kalıyorum. ağır bir bebek kol kaslarım eşiminki kadar oldu diyebilirim. canı sağolsun oğlumun ama artık bel ağrısından sabahları kalkamıyorum o odasında uyanınca almam için ağlıyor ben bir süre doğrulamıyorum.

senecim saol canım ama benim oğlum pütürlü şeyleri yiyyor benim sorunum mesela ekmek erik şeftali veriyorlar çok daha küçüklere onları ıssırıp yiyebiliyolar. benimki bunu yapamıyyo ısırma ve çiğneme yeteneği yok. pütürlü gıdaları ağızda bekletip öle yutuyo asla çevirmiyo. diş sağlığı açısındanm da çene kasları açısından da çiğnemeyi böğrenmiş olması gerekiyodu.
ayrıca eğitici ev hususunda bence daha erken. hem emekleme ve yürüme yoksa onunla ilgilenmesi de zor olmaz mı?
renkli kalın sayfalı kitapları dene, halkalar(vardır mutlaka) bu dönemde kapaklara ilgi duyuyorlar. milyoncularda plastik kapaklı tabaklar var onlardan al. açıp kapamayı göster çok eğleniyorlar(genelde tabi)renkli kalemler mandallar... bizim favorimiz tencereler ve kalemler. bayılıyor.

haa anladım o zaman işin daha kolay bende hiç pütürlü yiyemiyor ve kusuyor sandım inan o çok zor. vardır vakti canım ya daha küçükler yiyor haklısın ama sanırım biraz korumacı davrandın ve geç başladı eline bişeyler almaya. ondan kaynaklanıyordur. zamanla düzelir. bende yeni yeni veriyorum eline bizimki ısırıyor döndürüp çiğniyor ama benim gözü aç oğlum çoğunlukla hepsini ağzına atmayı istiyor ağızdada döndürmeye yer olmayınca problem oluyor.

eğitici ev için emekleme lazım biliyorum ama onu beklersem daha çok beklerim zaten hep kucağımda hiç değilse oturduğumuz yerden oynardık. aslında gözüm şu eğitici aktivite masalarında hem daha uzun süre kullanır gibime geliyor. kalemler bizimde favorimiz benim ve onun bacakları elleri çizik çizik.kavram kartlarımız ahşap memorylerimiz kapağında saat olan kutumuz halkalarımız bultaklarımız pekçok hahvanı şimdiden tanıyor. bizim sorunumuz bütüngün kucağımda olduğu için çoğu şeyi çabuk tükettik. bunların çoğunu hamileliğimde almıştım ve ona sunmak için aceleci davrandım. yürüteciyle gelip bütün çekmeceleri fırınımın içini bile dağıtan çocuk artık sıkıldı sanırım ben açık bıraktığım halde oralı olmuyor. farklı bişeyler istiyor bu çok bariz.

geçen gün bulaşık makinesine kirli yerleştirirken bizimki yürüteciyle geldi içine küt diye bişey attı baktımki çamaşır makinesinin deterjan gözü şok oldum.temizlemek için ben bile çıkaramıyorum o gözü.

işin zor senecim o zaman. ama aynı oyuncakları aralıklarla ver yeni zannediyolar. çekmeceler çok ilgilerini çekiyor ya. benimki üç çekmeceyi sırayla açıyo eşitliyo sonra aynı sırayla kapatıyo tabi defalarca parmağımızı kıstırdık o ayrı.
eline bişiy vermeye nası imreniyorum ah ah. çağan yiyecekleri eline almıyo asla gözlerini kırpıyo heyecanlanıyo filan ama asla tutmuyor. tutsa belki ağzına götürecek. gerçi hiçbişeyi ağzına götürmek gibi bi alışkanlığı yok. hepsi benim hatam. korkak davrandım azıcık büyük lafı dinlemedim. şimdi çekeceğiz bakalım nereye kadar???

canım oyuncaklarının bir kısmını sakla biraz zaman geçsin tek tek ver her verişinde başka bir tanesini sakla..birde el kuklası verebilirsin canım benimki çok seviyor kendinde yapabilirsin evde..

SENE canım hayvanları tanıyor demişsin onu nasıl öğrettin benimki daha tanımıyor bu aralar ağzını burnunu gözünü öğretmeye çalışıyorum tek tek gösterip şarkı söylüyorum pek oralı olmuyor

bizimki de oyuncaklardan çabuk sıkılıyor bende saklamayı denicem kızlar önerileriniz için teşekkürler

oyuncak saklamayı yapıyorum ama günler sonra bile gördüğüne o heyecanlı tepkiyi vermiyor. eline alıyor ve bir çığlık kopartıp atıyor bir daha verince ağlamaya geçiyor.

delikız hayvanları öğretirken işin sırrı şu diyeceğim bişey yok. 3 aylıkken oyun halısı almıştım içinde aslan at koyun vs... hayvanlar vardı hem halı zemininde çizim olarak hemde asılı oyuncak olarak ordan başladık önce oyuncaklarla sonra resimlerle. ekstra oyuncakları vardı sallanınca cik cik diye öten kuşu çıngırak maymunu odasının mobilyalarında balık ve yengeç.bunlardan aşinalığı vardı biraz büyüyünca kartları çıkardım ordan baktık biraz. yanımıza alabileceğimiz oyuncaklarıyla eşleştirdik. odasında asılı duranları babası kucağına alıp eşleştirdi. hep hayvanların çıkardığı seslerle adlarını bir arada söyledik.7aylıkken havalar ısındığı için dışarı ve balkona çıkıyorduk küçük bir yerde oturuyorum günün belli saatleri sitemizin içinden geçen inek grupları oluyor:)))otlamak için baya bir duruyorlar.arka tarafımızda oturan çingenelerin atları var arka balkonumun önünden geçiyorlarve kapımızdan eksik olayan köpeklerimiz ve kedilerimiz var(küçük yerlerin avantajları).karşı caddede itfaiyenin bahçesinde tavşanlar paçalı tavuk ve civcicleri birde güvercinler var.havalar ısındığından beri biz bunları hergün görüyoruz. artık oğlum köpek havlaması ve ineklerin gelirken çıkardıkları çan seslerini duyunca balkonu işaret ediyor.

selamm kızlarr nasılsınızz bakalımm
sene canım benim oğlumda motor bazı davranışları geç yapıyor ama bunda kilosunun payı çokmuş tabi bu aralar baya süzüldü ama zamanında biraz tontişti kendini zor kaldırıyo ama ayakları üzerine basıyo ve çok ksa da olsa artık tay duruyo hala adımını çift adım atıyo zorlamamak gerekiyomuş
eğitici oyuncakalra gelince her bebek değişik özellikler gösteriyo bu konuda kızım daha iyiydi oğlum için biraz daha beklicez galiba o daha çok karılştırma konusuyla ilgili çekmece ve kablo çekmeye bayılıyyoo :) bizdn bu kadar oğluş ağlıyoo gidimm bakayımm öptükk hepinizi

bunlar hepimiz yaptığı şeyler aslında canlı örneklerini görmemiz küçük bir şans.bence bu birazda babasıyla ilgili oda çok uğraşıyor.işten eve döndüğünde ben altını bile değiştirmem hep babasındadır o hiç üşenmez sürekli kucağında bunları ona gösterdiğim gibi tekrarlar.oğlum babacı olduğu için sanki ilk defa görüyormuş gibi daha bir heyecanla bakar.zamanında bana tepki vermediği şeylere babasının bir göstermesiyle hemen anladığı çok olmuştur.sanki babaya gösteriş yapıyor gibi.baba igisi önemli eğer babasına oda hayransa o bir denesin bakalım.belki daha verimli olur.tabi bu durumda başarı babanın oluyor senin günlerce ter dökmen göze görünmüyor.bu nedenle eşimle çok tetıştığımız omuştur.
bunlar iyi güzelde bizimde sorunumuz oğlumun tek başına bir an bile kalmak istememesi.şöyle günde birkaç defa 5er dk kendi halinde oynasa dünyalar benim olacak.
bu şekilde keşfetme ve yaratıcılığı gelişemiyor.buda büyük sorun.bir tarafı yaparken bir tarafı eksik kalıor.bunu aşmak için şu aktivite masalarından istiyordum işte

sene valla harika küçük yer diye hiç şikayet etme. hayvanat bahçesi aramaktansa hayvanlar ayağınıza geliyor ne güzel
kızlar ben kafayı yedim sizinle de paylaşayım:
dün nette gezerken otistik çocuklara rast geldim okurken okurken belirtileri filan geldi karşıma. benim oğlum alkışı ve ellerini çırpma hareketini çok yapar. aldı mı beni bir evham. dün tüm gün ne ege ünv. ne ddokuz eylül ne de celal bayar kaldı aramadığım. çocuk psikiyatristi bulmak için. tüm gün ağladım kendimi harap ettim.dr.ların hepsi tatildeymiş. sonra annem ve eşim iyi bi azarladılar beni. gerçi şimdi biraz daha iyiyim ama hala gözlem halindeyim ve böle ufavcık bir ihtimali düşünmek bile beni kahretti.
büyüdükçe daha çok korkuyorum hastalıktan kötülüklerden ve inanılmaz bağlanıyorum her gün dua ediyorum ona gelebilecek her şey bana gelsin diye. ama galiba kendimin bi dr. görünmesinde fayda var aşırı olduğu kanısındayım. bana biraz moral verin akıl verin nolur. akran bebeklerimiz var en iyi siz anlarsınız beni

merhaba canim,Otistik cocuk ne demek bilmiyorum ama bence bebegin cok alkis yapiyor diye o da boyle olamasini dusunmen dogru degildir,Tabiki alkis yapar bu yasta tum bebekler cok alis yapar benimki rugasinda bile yapiyor,Bu da hasta olama anlama gelmiyor.SAdecebebekler bir sey bildigi zaman cok mutlular ve tekrarlanmasindan cok zevk alirlar.Yani bebekler buyukler gibi degil bildigi seylerden sikilmazlar tersi dahada zevk alirlar.Bencebosu bosuna uzme kendini bebegin gaet saglikli bir bebektir.

zeseze... anlatıkların aklıma sağlıkçıları getirdi onlarda öğrenciyken derste işledikleri hastalıkların belirtilerini kendilerinde sanır panik olurlarmış ailemin çoğu sağlıkçı ordan biliyorum. bir hastalık tanısı koymak için on belirtiden beşinin görülmüş olması bile yetmezmiş.sen bir alkıştan bahsediyorsun.fikriyeye katılıyorum yapabildiklerini tekrarlamak sergilemek onları keyiflendiriyor.aferim oğluma deyip kocaman öpmüşsündür ilk alkışladığında.bu davranışıyla seni mutlu ettiğini biliyor bu nedenle keyifli geliyor onlara. bizde aynıyız yalnız karşılığında benimde alkışlamamı istiyor sıpa yoksa ağlıyor.5.ayından 9. ayına kadar kafasını hızlıca sağa sola sallardı oğlum. yatarken otururken kucakta arabada.gün içersinde enaz 30-40 kez yapardı sokakta insanların dikkatini bile çekmeye başlayınca benide aldı bir evham.tam dra soralım derken komşu teyze ''kızım korkma kardeşimde böyleydi hemde tüm vücuduyla birlikte sallanırdı şimdi terminalde kocaman büfesi var çok zengin :)))) ''dedi.

zeynepcim hayatım birincisi benimde oğluş alkış yapıyo bu dönem bebekleri sürekli alkış bay bay falan yaparlar sürekli ellerini kullanırlar canım evhamlanma alkış yapıyomuş ne güzell işte motor hareketlerden birini yapıyoya .. tadını çıkar büyüyüp delikanlı oalcak annesi ..sonra bebekkken tadını çıkaramadım diye üzülürsün. ....boll boll da dua et Allaha emanetler canımcım içini ferah tut ....

Son düzenleme:
benimde oğluş sürekli ileri geri hareketler yapıyo senecim bu dönemde bu tarz hareketler normal önemli olan sizi taklit yeteneklerinin olması bişeyler öğrenebilen bebekten korkmayın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…