iyi yapmışın özlemcim ayırmakla ben erayı 2 yı dolduktan sonra kendi odasında yatırmaya başlamıştım şimdi çok rahatım zamanla odasını benimseyip daha az kalkmaya başlar zaten
ceası bitmiş tahliye olmuş:roflol::roflol:
ben sigara böreği sarıp atıyom çok pratik oluyo sonra buzlu bulu çıkar fritöze at 5 dk da hazırcokacimcoook
bazen fazla yapmışsam börek poaça kurabiye kek ne varsa atıyom valla ben mikrodalgada pişiriyom ama bi kere böreği fırında çözmüştüm fırında çözünce daha güzel oldu yeni pişmiş gibi çıtır çıtırcokacimcoook
bak sen hacer zillisine:ecrin_bebek: valla leylacım büyüdükçe daha çok dikkat etmek gerekiyo bu bebelere bi de yürüdüler mi yandık:1shok: bizimkinin de favorisi prizler odasında alçakta bi priz var ne zaman odasına girse ona dokunmak çekmek istiyo biran evvel odasının şeklini değiştirip onu komedin gardolap arkasında saklamam gerekiyo:1no2:
çok geçmişler olsun iboşum ya gecenin köründe koştura koştura gitmişiniz dr un size yalancı demediği kalmış vallaateşi olmasa ne işiniz var sanki
inş biran evvel iyileşir yusufum kıyamam ben ona
Sigara boregi iyi fikir yapip koyayim bende hep o anlik yapip ve bitiriyoruz ama simdfi zor oluyo hacerle bi misafir gelecegi zaman elim ayagim dolaniyo
Evet bu bebeler cok dikkat etmek lazim yaa yuruyunce napariz bilmem hic durmuyo ben onun gibi hareketli olsan kurdan olurum herhal hic hele su alt degistirmeler beni mahfediyo bi altini baglayamaiyo bide altii acinca kasimak istiyo cocuk hep bezle duruyo malum acincada kasiniyo olsa gerek nerdeyse Elini baglayacam artik kaka yapmis olunca bi atiyo elini ben ayaklarini tutumaya calisirken eline elini tutamiyom bide donuyo yuvarlaniyo zor basedip yamuk yumuk bagliyom
canımmm sen haceri değil de yağızı anlatıyosun sanırımkaydirigubbakcemile3ben sağ elindekini almaya çalışırken o sol eliyle başka bişeye atlıyo..hangi arada hallediyo hepsini hiç bilmiyorum..tv nin önüne geçemeyeceği şekilde koltuk minderinden set yaptım..gidip gidip tv nin düğmesine basıyodu..nerdeyse benim belimden yüksek telefonluk var..üstünde telefon,kalemlik kağıtlar falan..kabloyu aşağıdan bi çekti,:1shok:ben koşana kadar hepsi kafasından aşağı indi:mymeka:bi kere katlı duran sandalyeleri üstüne devirdi..en kötüsüde eğer banyo kapısı açıksa direkt koşuo klozete gidiyoelliyo..bi saat elini temizliyom sonra..hiç açık bırakmıyorum artık..evdeki tüm canlı çiçeklerimin yapraklarını kopardı:bbo:allahtan yemeden yetiştim.az önce evi süpürdüm.kabloya asılmaktan evi süpürtmedi..çocuklar prizleri falan çok seviyo aman dikkat..çocuklar için priz kapakları var onlardan alcam en kısa zamanda..ve leylacım en önemli noktaya değinmişsin..ben de yaramaz çocukları çok kınardım:çok üzgünüm:nasıl çocuk yetiştirmişler diye söylenirdimbenneyaptımkiarıkanın dediği gibi neyi kınadıysam başıma geldi.geç de olsa aslaa kimse hakkında yargılayıcı olmamayı öğrendim:çok üzgünüm:
neyse belki bi umut aklı erdiği zaman sabırla anlatır ve doğruyu yanlışı öğretebilirim diye ümid ediyorum:Saruboceq:
iboşçum geçmiş olsun canım çok üzüldüm.senağlama. kadir tuğcu yu duymuşsundur belki bak onun bir yazısını buldum bir oku canım..
Dr. Kadir Tuğcu, diş çıkarırken çocukların ateşinin yükseldiği yolundaki yaygın kanının doğru olmadığını söyledi: "Ateş ancak mikropla olur. Diş çıkarmak, tırnağın veya saçın uzaması gibi tabii bir hadisedir. Çocuğa bir rahatsızlık vermez. Peki, bu yanlış inanış nereden çıkmıştır? İnsanlar çocuğun diş çıkarmasını, 20 yaş dişleriyle özdeşleştirir. Genelde anne-babalar çocuklarının doğmasından birkaç sene önce veya sonra 20 yaş dişinin sancısını yaşarlar ve çocuklarının da diş çıkarırken aynı sancıyı hissettiğini düşünürler. Oysa 20 yaş dişleri diğer dişlerden farklı olduğu için sancılı çıkar. Bunlar evrimle birlikte yok olmaya yüz tutmuş dişlerdir. İleri nesillerde 32 diş olmayacak. Çünkü insanların 20 yaş dişleri çıkmayacak. Yok olmaya yüz tutan 20 yaş dişleri bazen çıkmaz, bazen de deforme olarak çıkar.
Bebeklerde diş çıkarma süreci son derece uzun bir süreçtir. Ortalama altı aydan başlar ve iki yaşa kadar devam eder. Bu süreç içinde çocuk dışarıdan aldığı çeşitli mikroplarla hastalanır, ateşlenir ve bu da diş çıkarmaya bağlanır. Ancak diş çıkarmakla ateş yükselmesi arasında şöyle bir bağlantı var: Çocuk bir yerden virüs alınca ateşi çıkar. Ateş de bebeğin metabolizmasını hızlandırır. Metabolizma hızlanınca da dişlerin çıkma süresi kısalır. Bu yüzden bir hafta sonra çıkacak olan diş üç gün sonra çıkabilir. Ancak diş, ateş yapmaz
Ateş nasıl düşer, düşürmek gerekli midir?
Ateş vücudun bünyesine giren mikroorganizma veya toksik maddelere karşı gösterdiği bir tepkidir. Çünkü 36 dereceden yüksek ısılarda vücutta mikropların yaşaması ihtimali azalır, dokuların metabolizması artar ve bağışıklık sistemi devreye girer.
Vücudumuz zaman içinde dış uyaranlara karşı ateşi yükseltmenin bir avantaj olduğunu öğrenmiştir. Ateşi düşürmekle hiçbir hastalık iyileşmez. Ateş bir hastalık değil arızadır ve mühim olan hastalığın doğru teşhisidir.
Peki ya yüksek ateşten dolayı çocuğa havale gelirse?
Bunun için öncelikle havale niye olur onu anlamamız gerekiyor. Mikrop veya toksik maddelerin beyni uyarmasıyla vücudumuzda bir ısı oluşur. Vücutta ısının yükselmesiyle birlikte dokuların oksijene duyduğu ihtiyaç artar. Bunu karşılayabilmek için kalbin ve solunumun hızlanması gerekir.
Eğer ateş hızlı yükselir ve vücut bu yükselişe ayak uydurarak kalbi ve solunumu hızlandıramazsa beyin, gelen oksijeni yeterli bulmaz, tasarruflu çalışmak ve fazla oksijen tüketmemek için de vücut ile olan irtibatını keser ve havale dediğimiz olay ortaya çıkar.
Ancak ateş yavaş yavaş yükselir ve vücuda ısınması için zaman tanırsa, havale gelmez.
Ateşi 39'a çıkmış bir çocuk, ateş düşürücü ilaç verilmeden, yani iç ısısı düşmeden soğuk tatbikiyle dış ısısı düşürülürse kalp ve solunum yavaşlatılırsa havale geçirebilir
iyi yapmışın özlemcim ayırmakla ben erayı 2 yı dolduktan sonra kendi odasında yatırmaya başlamıştım şimdi çok rahatım zamanla odasını benimseyip daha az kalkmaya başlar zaten
ceası bitmiş tahliye olmuş:roflol::roflol:
ben sigara böreği sarıp atıyom çok pratik oluyo sonra buzlu bulu çıkar fritöze at 5 dk da hazırcokacimcoook
bazen fazla yapmışsam börek poaça kurabiye kek ne varsa atıyom valla ben mikrodalgada pişiriyom ama bi kere böreği fırında çözmüştüm fırında çözünce daha güzel oldu yeni pişmiş gibi çıtır çıtırcokacimcoook
bak sen hacer zillisine:ecrin_bebek: valla leylacım büyüdükçe daha çok dikkat etmek gerekiyo bu bebelere bi de yürüdüler mi yandık:1shok: bizimkinin de favorisi prizler odasında alçakta bi priz var ne zaman odasına girse ona dokunmak çekmek istiyo biran evvel odasının şeklini değiştirip onu komedin gardolap arkasında saklamam gerekiyo:1no2:
çok geçmişler olsun iboşum ya gecenin köründe koştura koştura gitmişiniz dr un size yalancı demediği kalmış vallaateşi olmasa ne işiniz var sanki
inş biran evvel iyileşir yusufum kıyamam ben ona
Sigara boregi iyi fikir yapip koyayim bende hep o anlik yapip ve bitiriyoruz ama simdfi zor oluyo hacerle bi misafir gelecegi zaman elim ayagim dolaniyo
Evet bu bebeler cok dikkat etmek lazim yaa yuruyunce napariz bilmem hic durmuyo ben onun gibi hareketli olsan kurdan olurum herhal hic hele su alt degistirmeler beni mahfediyo bi altini baglayamaiyo bide altii acinca kasimak istiyo cocuk hep bezle duruyo malum acincada kasiniyo olsa gerek nerdeyse Elini baglayacam artik kaka yapmis olunca bi atiyo elini ben ayaklarini tutumaya calisirken eline elini tutamiyom bide donuyo yuvarlaniyo zor basedip yamuk yumuk bagliyom
Ibosuum cok gecmis olsun uzuldum yaa iste hani son asidan sonrada hacer oyle 4 gun ateslendi 37 .5 asagi inmedi 4 gun yandi cocuk en son 38 bucuk oldu goturduk hast orda hemsire olctu kulaktan 36 cikti normal diyolar ben ozel e goturmustum onca test tahlil yaptirdik sukur temiz cikti olan bana oldu herif pimpiriklisin cocugun biseyi yok diyip durdu bu bebeler zaten hast iylesir gelince hastalanir
he he kaydirigubbakcemile3 şimdiden şikayet etme kız bizim karşı komşunun oğlu eraydan 8 ay büyük yürüyo haliyle kadın altını değiştirmek için açıyo sonra çocuk cıbıl kaçıyo annesi de bezle onun ardından bu günlerimiz çok uzak deil:roflol:
bakın bugün öğlen yemeğine eraya mücver yapıp verdim yoğurtla beraber bayıla bayıla yedi bi de kendi elinde de verdim daha bi mutlu oldu
çocuk kabağı hep haşlama çorba tarzı yemekten sıkılmıştı bi deneyin bence hemde çok tok tutuyo
ben şöle yaptım
iki kabağı soyup rendeledim içine 1 yumurta kırdım biraz maydanoz kıydım en son yarım su bardağı kadar un koyup karıştırdım
sonra çok az yağla teflon tavaya kaşık kaşık koyup alt üst yapıp pişirdim
ben de çok severim şahsen
he he kaydirigubbakcemile3 şimdiden şikayet etme kız bizim karşı komşunun oğlu eraydan 8 ay büyük yürüyo haliyle kadın altını değiştirmek için açıyo sonra çocuk cıbıl kaçıyo annesi de bezle onun ardından bu günlerimiz çok uzak deil:roflol:
Ateşi 39'a çıkmış bir çocuk, ateş düşürücü ilaç verilmeden, yani iç ısısı düşmeden soğuk tatbikiyle dış ısısı düşürülürse kalp ve solunum yavaşlatılırsa havale geçirebilir
Arıkancım bu kısmı anlamadım şimdi ateşi yüksek çocuğu ılık duş aldırmicaz mı ya da soğuk suyla ıslınmış bez koymicaz mı
İboşum sana tavsiyem ki ben öyle yaptım gece yatmadan önce ateş düşürücü ver saatini 4 saate bir kalkacak şekilde kur gece tekrar ateş düşürücü ver hafif şuruplardan ama eğer ateşi yoksa fitil çok yükselmedikçe kullanma ok
:roflol::roflol::roflol:
len edhak iyi diyon hoş diyon da yumurta beyazı 1 yaşından önce verilmiyo ki, bi de yağda kızartınca yağ yanar CADIARZU
ya patoşum zaten ben işi garantiye almak yanılmamak içink endimde de ölçüyom, bende 36.5-37 arası çıkan derece çocukta 39 gösteriyosa demekki dğoru, amannn netcem bilmyom ya şimdi bi başka dra gidim diyom hava bozuk, tek başımayım, moktan bi durum yaniÇok üzgünüm çoook
canım benim ya,yakın olsaydık ben sana yoldaş olurdum valla..hastalık durumu nedir bilirim:çok üzgünüm:üzülme canım ya inşallah bugün daha iyi geçer,gece de ateşi yükselmez tekrar.:Saruboceq:tekrar geçmiş olsun..bu arada fitil niye vermiyonuz ki.:uhm:.ben ateşi olunca fitil veriyorum..bide ıslak mendillerle vücudunun heryerini,kıvrımlarını siliyorum..hatta birer tane ayak altlarından geçirip üstten bağlıyorum. ..şimdiye kadar baya bi faydasını gördüma.sben kaçtım kızlar,paşamın karnını doyurayımcokacimcoook,sonrada oyun oynıcazalkisalkisalkissonrada mutfakta işim var,ilave bişeyler yapcam akşama..sanırım bugün giremem bidaha..hepinizi kocamaaaaaaaaaaaaaan öpüyorumopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?