2008 Ekim Anneleri

kızlar ya ben sizi çok merak ediyorum.resimlerimizi koysak nolur ki.hadi be kızlar valla konuşuyoz ama ismen değil görüntü olarak da tanıyalım birbirimizi ne var?

Simdi ben telefondan giriyorum canim.bundan resim gonderilmiyo laptopta sira bana gelirse ben gonderirim

Benim kizim da aksam babasi gelince bi simariyo babasina bi naz yapiyo asidan geldigimiz aksam babasi kiziim ciss mi yaptilar sana diyo dudaklarini buzuyo ne agladigi belli ne guldugu zillinin gecen babasi severken video cekmistim sabah onu dinlettim babasinin sesini duyunca hemen dudaklar buzuluyo aglama moduna geciyo zilli

ibolya misafirleri kovalarsa ben de eklerimm :jeyyar:

halil len kış kış biz namuslu karılarız hadi başka kapıya kış kış :roflol:

anaaaaaaa hissediyomu ki len yavrucak, anam bugünlerde benimkisi da ağlama stilini değiştirdi, daha değişik formatlarda ağlıyoz artıkın, eskiden hiç yapmıyodu ama artık ağlarkene tıkanıyo bileme, ödlerim alıyo nefessiz kalcak diye delikafadulden senin hesap benimki de büzüştürüyo dudaklarını, aynı anda hümmmmmmm die ses çıkarttırıyo, arkasından veeeeeeee diye bi bağırıo, ay kıyamıyom yaaa :çok üzgünüm:

Kizlar simdi byraya resim koyunca sizre guveniyorumda bu misafirler o resimleri kendi bil. Kaydedebilrler mi oyle bi imkan var.mi

lem ışığı gören geliyo misafirler iki olmuş, o kadar da kışkış dediydim hayret, beni ciddiye almıyolar mı acaba, oooooooolummmmmm bu alemde bana kafa patlatan ibolya derler gidin uleynnnnnnn :roflol:

Biliyolar bunlar herseyi bizimkide oyle yeni bi aglama sekli buldu her istedighini yaptiriyo anam el kadar bebe nadil ses cikiyo anlatamam kucak istiyo mesela bo agliyo inan korkuyom hemen aliyom

Kizlar simdi byraya resim koyunca sizre guveniyorumda bu misafirler o resimleri kendi bil. Kaydedebilrler mi oyle bi imkan var.mi

var tabe, boşuna mı diyoz alıntı yapmadan yazın diye, hoş alıntı yapmadan yazsalar bileme istedikten sonra yine kaydederler, print screen yaptınmı olay bitmiştir, ahan da büle

lem ışığı gören geliyo misafirler iki olmuş, o kadar da kışkış dediydim hayret, beni ciddiye almıyolar mı acaba, oooooooolummmmmm bu alemde bana kafa patlatan ibolya derler gidin uleynnnnnnn :roflol:

kız iboş bizden başka kimlerin olduğunu nirden görüon gııııııııı:uhm:

ASURE Günü'nüz KUTLU OLSUN
Belki hepinizce malumdur ama ben yine hatırlatmak da yarar görüyorum.
Muharrem ayinin 10. günü yani 7 Ocak ÇARŞAMBA günü aşure günü.

Pek çoğumuz biliyor olabilir, buğun insanlık tarihi adına

çok önemli bir gün. Tarihte bugün meydana gelen bazı olaylar söyle:

1. YERLERIN VE GOKLERIN YARATILMASI
2. HZ. ADEMIN TOVBESI NIN KABUL EDILMESI
3. HZ. MUSA NIN FIRAVUNUN SERRINDEN KURTULMASI VE FIRAVUNUN
HELAK OLMASI
4. HZ IBRAHIMIN DUNYAYA GELMESI VE ATESTEN KURTULMASI
5. EYUP ALEYHISSELAMIN HASTALIKTAN SIFA BULMASI
6. YUNUS ALEYHISSAMIN BALIGIN KARNINDAN KURTULMASI
7. NUH ALEYHISSELAMIN GEMISININ KARAYA OTURMASI
8. HZ HUSEYININ SEHID EDILMESI
*Bu önemli günde vuku bulmuştur. Ayrıca İslam ulemasına göre gelecekte
olacak olan ve insanlık tarihini yakından ilgilendirecek olan bir çok
olayda ( kıyametin kopması gibi ) bu günde gerçekleşme ihtimali çok
yüksektir.Böylesine önemli ve anlamlı bir günü sadece aşure yaptırıp afiyetle yemek
olarak algılamak bizler adına büyük bir kayıp olabilir.
ASURE GUNUNUN FAZILETI
Rasurullah S.A.V. efendimiz söyle buyurdular : " kim muharrem ayinin onuncu
günü oruç tutarsa Canab -ı Hak ona on bin hac ve umre sevabı yazar. On bin sehim sevabı verir. Kim o gün bir yetimin basını okşarsa, o yetimin saclarının kili kadar derece verir. Kim aşure günü bir kişiye iftar ettirirse, bütün ümmet-i Muhammed'in karnini doyurmuş ve iftar ettirmiş gibi sevap kazanır "
ASURE GUNUN DE NELER YAPILMALIDIR
1.ORUC TUTULMALI VE MUMKUNSE YALNIZ IFTAR EDILMEMELIDIR.
2.O GUN EVE UFAK TEFEK TE OLSA GIDA VE ERZAK ALINIRSA BIR
SENE BOYUNCA O EVIN BEREKETI ARTAR.
3.O GUN GUSUL ABDESTI ALANLAR BIR SENE BOYUNCA UFAK TEFEK
HASTALIK GORMEZLER.
4.EN AZ ON MUSLUMANA SELAM VERILMELIDIR.
5.EGER MUMKUNSE KUSLUK VAKTINDE 2 REKAT NAMAZ
KILINMALIDIR. HER REKETTA 1 FATIHA 50 IHLAS OKUNUR.
6. VE YINE IMKAN VARSA O GUNUN GECESINDE TESBIH NAMAZI
KILIMNASINDA DA GUNAHLARIN AFFI ICIN BUYUK FAYDA VARDIR.
7. GUN BOYUNCA BOL BOL TEVBE ISTIGFAR EDILMELI VE SELAVATI
SERIFE GETIRILMELIDIR. YUCE RABBIM BOYLESINE ONEMLI, ANLAMLI VE
MUBAREK NICE GUNLERE, BIZLERI, SAGLIKLA, SEVDIKLERIMIZLE ULASMAK
VE FAYDALANMAK NASIP ETSIN INSALLAH.
Not :
1-Muharrem ayının 10.günü; aynı zamanda Yahudiler, Firavundan kurtulmalarından dolayı; Şii'ler Hz.Hüseyin'in, Kerbela'da şehit edilmesinden dolayı oruç tutarlar. Bize göre efdal olanı 8. 9.ve 10.günleri, 3 gün oruç tutmaktır. Allah Kabul Etsin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…