2008 Ekim Anneleri

hale sen bulamacmı veriyordun canım

leyla eger oglun az yiyorsa corba gibi degilde püre gibi versen belki daha ii olur canım
ne corbası verdin?

ben bulamaç vermiyorum. oğlum bulamaç kahvaltıyı hiç sevmedi.
ekmeğin içini minik mink koparıyorum, yanına da bişiler sıkıştırarak veriyorum

leyla cavdar ekmegi kalsiyum takviyesi yapıyormuş
bide esmer ekmek oldugundan içinde liflerde var
ben şişmanlatması acısından vermiyorum ekmegi canım

ben bulamaç vermiyorum. oğlum bulamaç kahvaltıyı hiç sevmedi.
ekmeğin içini minik mink koparıyorum, yanına da bişiler sıkıştırarak veriyorum
hımm anladım canım.
bende tek tek vermek isterim aslında maa yedigi miktarlar cok az oluyor .
bulamac yapınca yiyor bayaa

leylaa özellikle ruşeym ekmek cok besleyiciymiş
cok tahıllı ekmekte besleyici.içinde bütün tahıllar var.aynı tahıllı mama gibi yani

ekmegi kendinde yapabilirsin tabiki.cok daha ii olurrr

evet uludağın eteklerinde sayılır.bazen uludağa tatile gitmiyoz mu diye takılıyom.napcan uludağı zaten ordayız diyo kociş
ekmek ben normal veriyorum.çünkü ilçede de her zaman olmuyo.kahvaltıda zeytin verenler çekirdeğini çıkarıp mı veriyosunuz kendimi çıkarıyo.bi kere ağzına attı çıkardı çekirdeği ama.benim genede ödüm patlıyo bekleyemiyom kendim alıyom.fenalık geliyo o gevelerken.çok düşkün değil zeytine yeşilini seviyo

vahidecim ben zeytinin çekirdeğini çıkarıp veriyorum
kabuğunu da soyabildiğim kadar soyuyorum
çok seviyooo

ben bi kac kez verdim ama yemedii

balıgı haftada kacgün ve nasıl veriyorsunuz
hangi balıgı tercih ediyorsunuzzzz

biz fırçalarken çok özeniyordu oğluş öylesine denemek için 1 sefer fırçaladık. daha 8 dişimiz var fırçalaması biraz zor oluyo o kadar az dişi:)

benim oğlum hiç bulamaç yemedi. peynir de sevmez, yumurtayı da haşlanmış yemiyor. 1 gün peynirli omlet, 1 gün patatesli arada bir kıymalı omlet yapıyorum. keki çok seviyor haftada 1 sefer kek yapıyorum, bazen krep yapıyorum hamuruna peynir katıyorum bizim kahvaltılarımız böyle.

ekmeği bazen çorbalarına doğruyorum ben kendi yediğimiz ekmekten veriyorum ona özel ekmek almıyorum. ekmeği kendis doğruyor çorbasına bazen de ısırarak yiyor çok seviyor ekmek kemirmeyi:)

balığı hftada sefer yiyoruz biz genede istavrit alıyoruz normal kızartma yapıyorum oğlumda çok seviyor.

emir 1 yaşını geçtiğinden beri ona özel birşey yapmıyorum ben biz ne yiyorsak aynısını yiyor. sadece geceleri ülkerin googly pirinç unu mamasını veriyorum bazen o gün doymadığını düşünürsem eğer.

bir de bebeklerinizin konuşma gelişimi nasıl? benim oğlum birkaç kelime söylüyor ama hala anne demiyor:gitme:

leylaa özellikle ruşeym ekmek cok besleyiciymiş
cok tahıllı ekmekte besleyici.içinde bütün tahıllar var.aynı tahıllı mama gibi yani

ekmegi kendinde yapabilirsin tabiki.cok daha ii olurrr

Bakayım nerden bulabilirim bu ekmeği.

maşallahh ogluna türkan.

leyla ruşeym ekmegi halk ekmek bayiinden satılıyor benim bildigim.

bir de bebeklerinizin konuşma gelişimi nasıl? benim oğlum birkaç kelime söylüyor ama hala anne demiyor:gitme:

benim kızımda epey kelime söylüyor
uyanınca anneeee diye sesleniyor:)

konuşmaktan daha cok bizim söyledigimizi yapmakta başarılı
agzın nerde diyom gçsteriyor.
burnunu,kulagını,dişini,sacını,ayaklarını,göbegini biliyor

kumandayı getir diyorum hemen getiri v.s gibi

zeynepcim deneyimlerinden yararlanmak için benden yaşca büyük olmana cok sevindimkaydirigubbakcemile5
cevap vermek zorunda degilsin ama ben yinede sormak istiyorum
ne zamaan evlendin ve cocugun zor mu oldu cnm?

slm
yaşça büyük olmam sizlerden deneyimli olduğum anlamına gelmesin canım benim bilginin yaşla alakası yok çünkü sizlerde gerçekten aklı başında bilgili insanlarsınız.3. senemizi doldurduk evliliğimizde.bebek için gezelim öyle olsun dedik 2.senemizi bitirdik yaşta geçiyor dedi doktorumuz hap kullanıyordum bıraktım 3 ay sonra hamile kaldım.çok kolay oldu ve çok rahat bir hamilelik geçirdim çok şükür.
oğlum halen emiyor ve inek sütü almıyoruz onun için.sütüm çok şükür ona yeterli daha.herşey yiyiyor çünkü 16 tane dişi vardelikafadulden3 aylıkken çıkardı ilk dişlerini.doktor konusuna gelince ben aşılarını hastanede yaptırdım hemde rutin kontrolleri yapılmış oldu.ama artık allah korusun hasta olmadığı sürece bende götürmeyi düşünmüyorum.11.450 olmuş,yalnıca boyuyla ilgili soru işareti oluştu çocuk hiç uzamamış 82 cm çıktı:uhm:

benim oğlumda çok şey söylemeye çalışıyo ama dede, ba ba ba, birde anne diyo
en güzel anne diyor zaten, bayılıyorum

slm zeynep
deneyimli olmak farklı bişi canım.bilgili olmak ayrı.
1 yaş büyük birinin benden belki bilgisi fazla olmayabilir ama hayat anlamında deneyimi tecrübesi benden önde olabilir.o anlamda söylemek istedim.
Allah mutlulugunuzu daim etsin canım.bende gec evlendim.bizimde 3.yılımız.demekki aynı dönemde evlenip aynı dönem hamile kalmışız:)

oglunun kilosu maşalah ii.doktor boyunu yalnış ölcmüş olabilir.uyuyunca kaslar gevşer o zaman yapılan ölcüm dogru oluyor.oglun uyuyunca boyunu ölcebilirsin canım.
sizin dişlerde bayaa olmuş maşallahh

zeynep benim kızımda emiyor cok şükür sütümde var.ama ben yinede inek sütü yada keçi sütü vermek için ugraşıyorum.en azından günde 1 çay bardagı vermeye calışıorum.

sağol canım birde uyurken deneyelim bakalım boyunu ölçmeyi.doktor bana süt içirme dedi bende onun için almıyorum canım.

kansızlık yada kabızlık sorununuzmu var zeynep
neden inek sütü verme dedi acaba merak ettim şimdifisfisfis

Ya kızlar.Şu ekmek olayını açarmısınız.Ne ekmeği veriyosunuz

valla ben tahaya ne özel ekmek aldım nede özel yemek yaptım biz ne yediysek oda aynından yedi acı, salçalı tuzlu diye vermemezlik etmedim zaten babası fırıncı o getiriyo en çıtırından yiyoruz bizde afiyetle

asuman evet dün gece yoktun.eşin izin vermedimi:)
benim bugün agda yapmam lazım.ama cok üşeniyorumm
koca dört gözle bekliyorrrkaydirigubbakcemile3

:kedi::kedi:
vahidecim ben zeytinin çekirdeğini çıkarıp veriyorum
kabuğunu da soyabildiğim kadar soyuyorum
çok seviyooo

benim oğluşumda bayılıyo yeşil biberli zeytinler varya acayip seviyo onu

benim oğlumu bi görseniz hiç durmadan konuşuyo hindi gibi gulugulugulu dödödödö tıstıstıs bababa ama halen anlamlı bi kelimesi yok
bide tamamen yürüyo tökezlemesi filan kalmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…