2008 Ekim Anneleri

merhaba arkadaşlar benim bir sorunum var yardımcı olabilirseniz sevinirim.kızım çiğneme problemi yaşıyor yani pütürlü gıdaları reddediyor.dişleri geç çıktı ve bir türlü çiğnemeye alışamadı.lokmalarını direkt yutmaya çalışıyor yutamayacağı gibiyse hemen geri çıkarıyor.üst dişleri yeni çıkmaya başladı acaba tam olarak çıkınca çiğnermi?aranızda bu problemi yaşamış birileri varsa deneyimlerinden faydalanmak istedim.şimdiden teşekkürler.bu arada kızım 15 ekim 2008 doğumlu.

bir de bebeklerinizin konuşma gelişimi nasıl? benim oğlum birkaç kelime söylüyor ama hala anne demiyor:gitme:

anne baba diyor.kediye ebi,köpeğe pepek.bi de yağmura mamu dedi.ama canı isterse.uzun cümlede kursam anlıyor.yapıyor.tabi o da canı isterse.evvelden anane ve dede de diyodu ama onları yürümeye başlayınca unuttu.suyu öğretmeye çalışıyorum ama pek umrunda değil.hala yanına gidip gösteriyo.karton kitap aldım 2 tane ordaki nesneleri parmağıyla gösterip ehh diye soruyo .kendi kendine sürekli bi şeyler konuşuyo ama onları anlamıyoz tabi.konuşma gelişimimiz bu kadar

teşekkür ediyoruz ayşecim evet kızım iştahlıdır maşşalah doğduğundan beri yanicokacimcoook
ben 6 ay bitmeden taneli tanesiz herşeyden verirdim ağzına oturmaya başlayınca altına seriyodum örtüyü eline elma dilimleyim veriyodum kemiriyodu dişi olmasa bile hem de dişini kaşıyodu şimdi hiç bulamaç falan yapmam ben en fazla 3 ay yapmışımdır 8 aydan sonra bitti bizde kahvaltısını tek tek yer yumurtası kaşar peyniri bazen krem peyniri zeytini çekirdeğiyle alır çekirdeğinni çıkarıp atar kaydirigubbakcemile3
hiç vitamin falan kullanmıyorum inan kan şurubu bile vermiyorum pekmez içiyo sabahları 1 yemek kaşığına yakın
bu akşam bi but tavuk parçaladım önüne kendi yedi masada ne isterse söyler pilaaav çoooba turtuu yooğt emmmek papates
kızım 10,5 aylıkkken yürüdü 8 aylıktı ilk kelimesi meme oldu:lepi:ağzımızda 12 diş var en son azıları çıkardık köpek dişleri bekliyo kırmızı kırmızı
beyzanın en kötü huyu gece uykusu hala çok uyanıyoakannehir

............

Son düzenleyen: Moderatör:
nisanurrrr selm canım
nasılsın
seni yakalamışken eksik bilgilerini verebilirmisin:)

ayy maşallahh yaaa
vallaa sizin bebeleri okudukca imreniyorum
benim kızım cok yese de kilo alamıyor maalesef.bide cok hareketli.
yeme işini kendi keyfine bıraksam kesin kilo verir.
bi süre daha bulamac yada ayrı yemek yapacam.
bizde 8 aylıkken emekledik.11 aylıktı yürüdü

maşallah canım yesin yesinde büyüsünler bebişler annemin deyimiyle iliği kemiği dolsun

kac dişi var kızının.
benim kızımda cignemiyor .cok büyük bi praca varsa cignemez tükürür hemen.
hafif pütür varsa onu yutar.
ben hafif pütürlü püre yapıyorum.çigneyecek kadar dişi cıkınca alışır.
ben cok takmıyorum bu tarz sorunları.
elbet dişleri cıkınca herşeyi yiyecek ve cigneyecektir
birazdaha idare edecez onları cnm.
bu esnada sen cok fazla püre yapma.az pütür kalsın.cıkartırsa tekrar teklif et.yemezse püre yap ver
ama her defasında önce pütürlü ver bence.bu şekilde alışır sanırım.

bu arada birbirimizi daha yakından tanımak için bi tablo yapmıştım.
senide eklemiştim ama bilgilerin eksik canım.tamamlayabilirmisin.tabi istersen

kansızlık yada kabızlık sorununuzmu var zeynep
neden inek sütü verme dedi acaba merak ettim şimdifisfisfis

hayır canım çok şükür hiçbir sorunumuz yok kan değerleri gayet iyi maşallah.doktor gerek yok nasıl olsa ileride içecek sizin sütünüz kafi geliyor ona dedi:sm_confused:

asumann tahanın dişlerini saydınmııı
listeyee eklicem:)

kızlar size bi sorum olucak prima bez kullananlar kaç numara bez kullanıyosunuz
oğlum 12 kg 11-25 bez küçük oluyo hemen doluveriyo zaten hep büyük numara aldım yoksa küçük oluyo primanın bezleri sizlerdede aynı problem varmı :uhm:

asuman bi büyük bedeni al ozaman
12-18 kg olanı var.
valla biz 4+ kullanıyoruz.ama küçük geliyor.eşim fazla aldıgından mecbur kullanıyorum.
son bir paket kaldı onu kullanmıcam.10 tane filan kaldı acılan paketten bitince 5 numaraya gececem.

kızım 9.700 gr.
biz 9-20 kg bez kullanıyoruz dedigin gibi bizede küçük oluyor
primanın bezleri küçük

bitince büyüğünü alıcam elimdeki bezleri bi bitiriyim

.............

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…