2008 Ekim Anneleri

ayşecim ben de nasipse önümüzdeki mayısda düşünüyorum bu kez yaz bebeği olsun istiyorum insan evde çok bunalıyo kışın 2 çocuk kafayı yerim yaz olursa dışarda oynar beyzoş teyzemin kızı bakıyor kızıma o da yap beyzayı biz alırız diyolar:))
tabi bi de doğum izniolayı var öğretmenlerinyüzde 90ı mayısda hamile kalır şubatta doğum olduğunda haziranda doğum izni bitiyo 2 hafta falan da rapor izin yaz tatili derken bebek 7 aylık oluyo beyza da 3 yaşına girmiş olacak işallah bakalım hayırısı ben kızımın yanlız büyümesini istemiyorum çook sosyal çocuk kalabalığa bayırlır 2. olunca 6 aydan sonra beraber oynayabilirler diye düşünüyorum

Allah gönlüne göre hayırlısıyla verir inşallah.ben daha hiç hazır hissetmiyorum hamilelik fikrine kendimi.benim biraz daha beklemem gerek sanırım.böyle derken hepinizden önce hamile kalırmışım:roflol::roflol:

ya benim oğlum bugün buzağa dedi.delikafadulden 40 yıl düşünsem aklıma gelmez.hayvan kitabımızda inek ve yavrusu vardı.ehh ehh diye her birini defalarca sorar.yine tv yi kapattı geldi.ineğin yavrusunu gösterdi.buzağa dedim.aynısını taklit etti çok net duydum.şok oldum.z sesini hiç çıkarmamıştı.bi de annem diye kucağıma aldım.oda boynuma sarılarak annem dedi.alkisalkisalkiskulaklarıma inanamadım.bulutlara çıktım sanki.tekrar desin diye uğraştım ama bi daha demedi.

göktuğun annesinden herkese günaydınnn
yeni-eski arkadaşlar hoşgeldiniz sizde

hoşgördük şekerim, buraya kimse gelmiyo diye bende girmez olmuştum, bura da baya faalmiş yav boshayallersmile
alsanaalsanasmilelen ben de buradayım:mymeka:neye görmedin mi beni:mymeka:

ay görmemim şekerim ayıpsın he, nasılsın iyimisin, le ben burayı harbiden çok özlemişimyaa, bizimkarılar da fesbuku bırakıp gelirlermi bura bilmiomki, eski günlerim aklıma geldi iimi ne kıllatıyoduk be aahh ah :gitme: şekerim erkeklerin geneli böle, benim eşim alt değiştirme konusunda sorun çıkarmaz, akşamları da o uyutur genelde, senin hesap bende akşam oluncakendi halimde kalmakistiorum, oda anlıyo halimi, ama bazen üşenip de kaçtığı zamanlar oluo tabi kaydirigubbakcemile3ama ilk zamanlar bu kadar yardımcı değildi, zor dönemlerinde tek başımaydım yani, şimdi sofrada falan bazen yemeğini yedirir sağolsun, bence eşinin kanına girmelisin, benim eşim azcık mızmızlancak gibi oldumu hemen basıyorum lafı, tek başımamı yaptım ben bu çocuğu fifti fifti paylaşcaz işte die, o zaman susuyo :roflol:
kızlar bu arada bıldırcın yumurtası veriyormusunuz bebişlere
verenlere nezamandır veriyorsunun,haftada kac gün ?

7. aydan beri hergün veriorum ben, tavukyumurtası vermiyorum desem yeridir yani, bıldırcın hem daha faydalı hemde küçük olduğu için yumurtayla doymamış oluyo,yanında ekstra peynirni domatesini vs de verebiliyorum bu sayede
benim eşim de bi zamanlar kaşıkla yedirme konusunda ben yapamam deyip kaçıyodu, şimdi büyük ısrarlarım sonucunda ara ara yedirdiği oluyo :roflol:
yumurtanın kollestrole neden olmadığı ispatlandı şekerim, yumurta masumdur verebilirsin kaydirigubbakcemile3
ya ama benim oğlum bana değil babasına düşkün, sabahları trt çocuk açıyoruz, ona dalınca babası gidiyo işe, değilse ardındanyas tutuyo dakikalarca, akşam baabası eve gelince de beni anında satıyo, kapının sesini duyar duymaz koşmaca varıyo kapıya, sonra babasına sarılıyo, babası da kucağına alıyo yatak odasına gidiyolar, babası üzerini değiştirirken burnunun dibinde beklio, adamı tuvalete bile göndermiyo, çaktırmadan giderse de bakıyo baba meydanda yok tuvaletin kapısına dikilip bekliyo :roflol::roflol: ama ben günün 24 saati tuvalete gidim gelim beni ipleyen yok,
ben gün aşırı sabah kahvaltı bulamacına koyuyorum yumurtayı .
bıldırcın yumurtasınıda aynı şekilde.
kimi sütün içine çig katıp veriyormuş.cok zararlı bence.

ayşe bulamaç olarakmı veriyosun hala, ayrı ayrı versene, ben uzun zamandır şu şekildeyapıyorum, yumurtayı bazen haşlıyorum bazen tereyağda omlet yapıyorum, o şekilde bi veriyorum, sonra beyaz peynir yada labne veirorum, bazen bir iki zeytin parçalayarak veriyorum, bi eline ekmek diğer eline domates alıyo, yada salatalık, o an sofrada ne varsa, sonra küçük ekmekiçine tereyağ sürüp veriyorum, bir iki tatlı kaşğı sokuşturabilirsem bal sokuşturuyorum, bunların hepsini yedirdikten sonra ya 1 kase süte ıslanmış bisküvi veriyorum yada hazır kahvaltıdan hazırlayıp veriyorum, oda karnını doyursun diye, bulamaç şeklinde yememeleri gerekiyo artık, damak tadlarının oluşması için, ileride bu şekilde alışınca tek başına yumurtayı istemeyebilir, bence ayrı ayrı yedirmeyi dene
üfffff allah korumuş yaa, anlamadığım ağda nasıl alev alıo ki CADIARZU
iyidir canımyaa, sen nasılsın, hatunlar fesbukta takılıyolar artık, e biz de çoğunluğa uyduk fesbuktayız, ama zeynebin de dedii gibi buranın tadı bi başka, ilk göz ağrı ne de olsa, bende yakında göreve başlayacam, 1 aydan az bi zaman kaldı, giderayak neti talan ediorm işte aklinialirimsmile her yıl koyuyodum ma bu yıl koymadım, annem konserve yaptı ondan geçiniorm sırnaşık şey
benim küçük iboş yemiyo artık şekerim, o sezeryan acısından sonra tırsıyorum :roflol:
enneeeee maşallah le, benim oğlan çok güzel baba ve dede der ama anne yok kıskanıorm valla alsanaalsanasmile

ibolya her zamanki gibi döşemişsin yine alıntıları.evveldende seninkileri okuyunca geçmişi okumaya gerek kalmazdı:1hug:

kız iboş ne kadr sürüyo senin bu alıntı takdir ediyorum valla:lepi:
küçük iboş haaa sırnaşık şeyiboşa göre ne var karnımızı kesiyolar onun rahatı yerindezemuszemus benim çok ağır olmamıştı yaa tırsmıyorum sezeryandan :icecream:

ben yaz sonunda konserve menemen ,biber,fasulye,dometesli biberli acılı turşu gibi bişi yaptım kahvaltıda yemek için.
dometesleri robottan gecirdim.
az yagda menemen gibi iyice pişiridm suyunu cekene kadar
sıcak olarak konserve şişelerine koyup ters cevirdim
kış boyu yiyoruzz harikaa olduu.kesinlikle konserve oldugu belli degil.cok lezzetli.
tüm yemeklerime ve kızımın corbalarına bunu kullanıyorum.
ayrıca acı tatlı biberide ince dogradım dometesle pişirip konserveledim aynı menemen gibi.buda harika oldu.makarnaya ,tarhana corbasına menemene koyuyorum
birdahaki kış cok daha fazla yapacamm.

buzluga koymanı tavsiye etmem.tadı degişiyor ayrıca koku oluyor.

cok dogru düşünmüşsün canım.hemfikiriz bu konuda.
aynen bende yaz cocugu olsun istiyorum bu kez.temmuz agustos gibi allah nasip ederse.

maşallahhh
cidden ne dersek anında kaydediyorlarr
ben baba deyince kızım ditti diyor
Allah diyom paşparmagını kaldırarak biy diyor
beni seviyormusun diyorum kollarını acıp cookk diyor:))
bide senin dedigin gibi hayvan resimlerini ögrettim.
kuş hangisi diyorum gösteriyor
inek ,köpek,tavşan hepsini gösteriyor maşallah
ama daha isimleri söyleyemiyor
birtek kuşa kuuu diyorr:))
hadiyakkabını giy gidecez diyorum hemen getiriyor ayakkabısını dolaptan v.s

ibolya günlük önerilen kolestrol miktarı 300 mg dır.
1 yumurtanın içerdigi kolestrol miktarı 272mg dır
gün içinde yedirdigimiz yag,peynir,et gibi kolestrol içeren gıdalarıda veriyoruz bebeklere.
yani günlük kolestrol miktarı 300mg yi geciyor
en azından yumurtayı gün aşırı verdigimizde dengelenmiş oluyor diye düşünüyorum.
düzenli et verilmiyorsa hergün 1 yumurta verilebilir
ama ben kızımın yemeklerini mutlaka kıymalı yaparım.bize fazla gelebilir hergün 1 yumurta.
bi ara bende hergün veriyordum yumurtayı canım.ama araştırınca yalnış yaptıgımın farkına vardım.

ibolya maşallah ogluna
ama benim kızım tek tek cok fazla yiyemiyor
mesela bir oturuşta
1 çay bardagı süt
1 yumurta
bal yada pekmez
1 tatlı kaşıgı ceviz
1 dilim tahıllı ekmek(tahıllı mama)
bunların hepsini mümkün degil tek tek yiyip bitiremez
bulamac yaparsam bir kase dolusu oluyor o zaman yiyor
şuanki gelişimi için bunları az yesin diyemem
2 yaşına kadar bu şekilde vercem.ilerde nasılsa olsa tek tek yer
bende isterdim herşeyi ayrı vermek ama yemeyince mecburen bulamac veriyorum.
menemen yapıp ekmege bandırıp yedirmek bana mantıklı gelmiyor.cok ekmek yesin istemiyorum.
yada yagda yumurta şuan için cok gerekli degil .

bu arada yumurta peynir bal v.s gibi besinleri tad olarak biliyor.ama yeterli yiyemiyor işte:)
hes sofraya mutlaka oturturum.tatlarına bakar ama cok yemez.

canım menemen ya da yağda yumurta yediiyorum çünkü oğlum ancak o şekilde yiyor. peynirli omlet yapıyorum çatalla yediriyorum. menemeni de bazen ekmekle bazen çatalla veriyorum. öğle veya akşam öğününde ekmek tüketmiyor zaten. eğer o gün az yediğini düşünrsem çorbasına ekmek doğruyorum ya da yemeği oyuna çevirmek için ekmeği veriyorum eline al oğlum bunu çorbana doğra diyorum o şekilde yiyor iştahsız olduğu zamanlar.

bu arada kızn nasıl oldu ayşe daha iyidir umarım.

türkan işte dedigim gibi her bebek bir olmuyor
ben bulamac verince kızımın günlük besin acıgını tamamlayabiliyorum.
sende hiç yememesindense sevdigi şeyi yesin diyerek ekmekle menemen yediriyorsun
bunlar yalnış degil.
ama ben cok kilo taraftarı degilim.ekmek hem kilo yapıyor hemde tok tutuyor.ben cabuk acıksın diger yemesi gerekenleride yesin mantıgındayım.
ama dedigin gibi iştahsızkenn ne yerse yesin yeterki yesin diyorum:)

Son düzenleyen: Moderatör:
kızım daha ii turkan sagoll canım
en azından kulak agrısı gecti.öksürme yok
sadece geniz akıntısı var.onun içinde bi şurup kullanıyorum umarım ii gelir.

kızım daha ii turkan sagoll canım
en azından kulak agrısı gecti.öksürme yok
sadece geniz akıntısı var.onun içinde bi şurup kullanıyorum umarım ii gelir.

sevindim canım. tez zamanda tamamen iyileşir umarım.

turkan oglun oturarakmı yiyor
mama sandalyesi kullanıyormusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…