2008 Ekim Anneleri

alakası olabilir dediğin gibi ama o anda aklına gelip planlayıp yapmak zor galiba:)
bi de biz çocuk yapalım diye düşünmüyoduk ben bi anda ilişkiden sonra hap almayı bırakıyorum artık dedim eşime o da ses etmedi ve ilk seferde de oldu:) o kadar çabuk olmasını da beklemiyodum Allahın takdiri işte, benim ki birazda olursa olur olmazsa da erken çaresine bakmak lazım bu zamanda çocuğu olmayan çok var, olup olmadığını bilmeden hap kullanıyorum diye bi deneme olmuştu. ilk seferde hemen hamile kalınca da namaz dua hakgetire. bi dahakini zaten planlı yapmayı istiyorum o kadar dilim yandı ki 3,4 seneden öncede zor. o zman bildiğim bütün duaları edip bi de hatim falan indirmem lazım anca belki biraz uslu olur Allahın izniyle:) gerçi ben ikinci çocuk lafı ednce teyzemle kızı sen ikinciyi de mi düşünüyosun diye şaşırmışlardı geçen gün. onlar emir alpi sürekli gördükleri için bi de 4 gün beraberdik tatilde, anladılar iyice ne huysuz zor olduğunu bi daha çocuk istemem fln diye düşünüyolardı heralde:) yakın zmanda uslanmazsa çoook zor deliririm tek başıma, iyi para kazanıp yatılı bakıcı tutarsak o zman belki:))

bizim sitede bi bakıcıyla konuştuk parkta..yatılı kalıyomuş kadın, kızda 16 aylık fln bir sakin bir uslu, önceki gece ben 15 kere fln kalktım emir alp sürekli anne diyodu bende habire salladım sabah parktayken ruh gibiydim kadına bahsedince biz hiç sallamıyoruz annesi alıştırmamış dedi. kendi kendine uyuyomuş süt içerken yatağında, e maşallah dedim. sanki ben çok meraklıydım sallamaya, deli oluyorum bu alıştırmadık lafına. ağlamaktan katılan moraran bebek görmemişler, sabaha kadar sallamassan sürekli ağlıycak olan bebek görmemişler ondan sonra da alıştırmamış oluyolar. iki gıdım uyuyabiliym diye bütün geceyi elimiz beşikte geçiriyoduk kocayla biyandan sallar bi yandan uyurduk güya..böylelerini görüncede ne kadar dayanıklıymışım diyorum. bi de kocanın laflarını çekiyodum o haldeyken, herkes yalnız bakıyo sen niye bakamıyosun gibisinden konuşmalar.bu yaz anladı tatilde falan yalnız kalınca niye yalnız bakılamadığını... dellendim gene ben.. Allah herkese hayırlı evlat versin zorlukları elbet olcak sağlıkla imtihan olmayalım da..
neyse konuyu değiştiriym emir alpin saçı çok uzamıştı dün kestirdik adam oldu yaa. annemdeyim şimdi foto koyamıycam ama yakında girebilrsem çekip koyarım. artık kimse kız diyemicek oğluma. hala daha kız mı diyolardı iki yaşına geldi çocuk..

ASLICIM SEN ANLATTIKÇA TEKRAR YAŞIYORUM cnm elimiz beşikte uyuyorduk şimdide hala gece boyunca sallıyorum aman yeter uyusun die.
geçen gece bağırdım yat çabuk dedim kapa gözlerini bıktım senden ne bu dedim. elini kapadı gözüne girip çıkıyom odaya yok uyanmıyor dedim bu uyudu kesin 1 saat falan geçti gittim üstünü örtcem bibbbbbbbbbbb die bir sess burnumu sıkıyor. uyumaz hayaatta uyumaz çok denedim. ama yavaştan alıştırcam artık.

kızlar 2 günlüğüne kuzuluğa gittik adapazarına görümcemin oraya köye gittik. allahım dilay bayıldı köpek vardı yavru eline alıyor döndürüyor köpeği elini ağzına sokuyor. ördeklerin gagasından tutuyor , tavukları kovalıyor.
hep serbest bıraktım. dağ tepe demedi dolaştı valla.
bende böğürtlen topladım,kızılcık topladım reçel yapcam onlardan.
böğürtlenler koca koca çok güzel hımmmm.
armut koymuşlar bir sürü onları napcam bilmiyorum.
resim koyarım bakarsınız.

köy çocuklara çok iyi geliyo sık sık gitmek lazım aslında öyle yerlere, emir alpte adapazarına köye gidince çok hoşuna gidiyo ama bizimki korkuyo herşeyden hayatta yaklaşamıyo. kızlar bi de bu oğlan aşırı korkuyo ya napsam bilmiyorum. dışarda gürültülü bi araba geçsin, yukardan bi anda tıkırtı sesi duysun.gökgürültüsünde çığlık çığlığa zaten. bi de aşırı hassas her sesi takip eder, motor, araba, kombi, su, kuş,çocuk ağlaması, hayvan ne olursa anında elini uzatır gösterir, bu kadar hassas oluncada her yüksek seste panik oluyo ağlıyo. fazla takıntıları var farkındayım anlatırken artık pedagoga götürmem lazım gibi geldi. eli kirlensin silene kadar bağırır. ayaklarını yere tam basmıyo parmak ucunda yürüyo kirlencek diye mi bilmiyorum . çocuğun herşeyi cins

yasemin nasıl alıştırcaksın kendi kendine uyumaya. emir alp yatmayı bilmiyo, kesinlikle sırtı yer görmüyo, beraber yatıyoruz yan yana kıpır kıpır döne döne bi hal oluyo en sonunda kalkıyo oturuyo. hadi diyorum masal okumaya çalışıyorum, ayını al yatalım beraber diyorum.ne kadar uykudan bayılsada hemen başlıyo başını sağa sola sallamaya ağlamaya, salla beni diye. bu sefer iyice sinir yapıyo yarım saat sallattırıyo kendini dalamıyo bi türlü. hangi yolları izlemek lazım acaba

aslıcım kelin merhemi olsa kendine sürermiş :)

dilayla yanyana yatmak bile mümkün değil :) hemen beni bırakıp doğru salona koşar.
titizlik olayına gelince eline birşey vereceğimya asla onu alıp yemez. muz ile versem alüminyum folyoya sarcam eline denk gelen kısmı öyle vercem. salatalık,kaşar ne olursa olsun alüminyum folyoya sarıp öyle veriyorum :) yeme kısmı bitincede aç die verir açr tekrar sararım. eli batsa hemen beni bulur üstüme siler gider :) eli pis olmayacak çok titiz çokkk ama u çocukta probşem olduğunu göstermiyo anada problem olduğunu gösteriyor ben alıştırdım. parkta bile 10 kez elini silerim çocukta alıştı tabi hijyene.
aslıcım korku bizde de vardı kapı sesine korkardı ama daha küçükken sonra sonra alıştı topluma çok soktum ben dilayı alıştı artık yabaniliği vs kalmadı anası gibi direkt dalıyor her yere.
parkta kadınların çantasına bakar ver verrrr die bağırır herkes poşet getiriyor su yiyecek vs koyuyor çocuğuna benim bişi götürmeme gerek kalmıyor :))))) yavaş yavaş oda alışır sal çocuğu dışarıya bırak gezsin dolaşsın yapsın etsin karışma.
bak ben köpekten tırsıyom civcivi bile elime alamam annem yüzünden oldu. ama ben korktuğum halde çocuğumun köpekle oynamasına müsade ediyorum oynamıyor mahfediyor hayvanı ))
babamların bahçede köpek var anam eşek gibi bişi ödüm kopar benim dilay hiççç elini ağzına sokcak bişi yapcak die korkuyom itten dost olmaz ama alışsın diede serbest bırakıyorum.

alışıcaklar büyüdükçe heres diyorki belli bir dönem sonra kendi başlarına uyumak isteyecekler emin ol bende milleti dinliyorum. arkadaş anlatıyordu kızıda öyleymiş şimdi anne ben uyumak istiyorum diyormuş 2.5 yaşında oda.

merhabalar kızlar
nasılsınız?
ben geldim evime nihayet dün akşam:)
1 aydır yoktuk gezdik dolaştık evimize kavuştuk sonunda
kayseri-adıyaman-malatya-eskişehir tatili erteledik araba masraf çıkardı yollarda eylülde gtcez nasipse hem de havalar serinler biraz
beyza en arka azıları çıkarmaya başladı ilki geçen hafta başgösterdi bitti artık şükür
tabi gittiğimiz yerlerde beşik götürmediğim için yanımda yatırdım alıştı epeyce sarılıp uyumaya 2 gecedir odasında yaıtıyorum beşiğine alışsın diye huysuzlaştı şımardı iyice özellikle kayınvalidemlerde huyu değişti iyice başkasını görünce ağlamalar eve girerken ağlamalar falan millet sıkıp öpmeye çalıştıkca çoocuk da çıldırdı tabi tabi bunların başında da kayınvalidem geliyo neyse az kaldık şükür
bi de kavga ettim onlarla çocuğa benden gizli gizli abur cubur yediriyolardı ya 1 oldu 2 oldu anlat anlat yook blidklerini okuyolar 3. ye artık çıldırdım elinden alıdım çikolotayı attım çöpe tabi beyza çıldırdı ağlamaktan bunlar bişey diyemedi aç çocuğa verilir mi düşündükce siniir oluyorum kendilerini sevsin diye pis pis şekerleri eline veriyorlar çocuğun elinden alınca da ağlıyo garibim(
bugün başladık bu arada çişşş olayına bakalım başaracak mıyız

Hoşgeldin cnm.
Valla kardeşimde yapıyor ama o çok az verir benim korkumdan eğer karnı toksa verir.
Başka kimse vermez onun haricinde.
öğretmen olmanın avantajları gezip tozuyorsunuz ne güzel. Darısı bana inşallahhhhh
bize tatil yok bu sene. 2 günlüğüne kuzuk'a gittik bizde adapazarına. Resimler yükledim ama feyse yükledim feysi olanlar bakabilir.

Ayşeeeeee bacaklarını kırcam senin diğer sayfalarda geziyon iki çift laf etmiyon burda.
Tatile ne zaman gidiyon gel hele bide dee.

Leylaaaaaa sen nerdesin??

çiş olayına nasıl başlıyacaksın nisanur ben hiç başlamadım ne kaka ne çiş.
Lazımlığa oturmadı. Ne yapsam nasıl başlasam bilmiyorum

aslıcım alıştırmamış lafına niye bu kadar kızdın yaw:)
bazı anne bebegine göre şekil alır
ama bazı bebeklerede anneleri şekil verir
siz bebege göre şekil alıyorsunuz ben ve o bahsettigin kişi bebege şekil veriyoruzz
bu da tamamen bebegin yapısıyla alakalı bişi.
ben cok mücadele ettim yasemin hatrlıyorsa bilir.cok agladıgı zamanlar oldu inat ettim cıkarmadım odadan.sadece kucagıma alıp sakinleştirdim tekrar yataga bıraktımm
bunu yaptıgımda nur 6 aylıktı.o zamandan buyana uyku sorunumuz yok maşallahh
anneme eşime kalsa onlar sallayarak uyutcaklardı nuru.kesin tavrımı koydum sallatmadımm
bi süre memede uyudu,sonra pış pışlayarak uyuttum,son olarak yataga bıraktım cıktım odadadan.agladıkca sakinleştirdim bıraktım tekrar. benim yöntem böleydii

sanırım bu yaştaki cocuklar titiz oluyorlar cünkü nurda anlattıgınız gibi cok titizz
bişi yedikten sonra elini havaya kaldırır hiç biyere dokunmadan yanıma gelir anne sil der
yada koşa koşa banyoya gider
elinde bişi yerken yere dökülürse hemen onu yerden alır ve bana getirir anne al der
cok çiş yapınca bezi kendi cıkarır yanıma gelir kendini gösterir bana sonrada banyoya gider bıcı bıcı yap der
elini yıkadıktan sonra ben bazen kurulamayı unutuyorum hemen dolabının yanına gider anne aç der,acarım dolabı kendi havlusunu alıp kurular elini
her yemek sonrası mutlaka dişini fırcalarr.1 yaşından buyana onu alışkanlık haline getirdii maşallah diyimm bana hiç yükü yok kızımınnn

nurda cok seviyor hayvanları korku diye bişi yok
teyzemlerin köpegine gider dokunur sever onu
parkta evcil köpekler var sahipleri dolaştırmaya cıkarıyor hemen yanına gider dokunmaya calışır.

gecenlerde babam 2 tane civciv almış nura.civcivleri gayet güzel alıp eline koyuyorr,eliyle yem vermeye calışıyor filan.tabi ben cıldırıyorum cünkü cok korkarım civcivden:)))
hele köpekden ödün patlarr.

h.g cnm maşallahh diger azılara gectiniz demekk.bizim daha 2.köpek dişimiz patladı.cok gec cıkarıyor dişlerini.
çiş olayı için daha erken bencee.şimdi başlayıp cocugu sogutma wc den.
kakasını takip et .yapacak gibi oldugunda bezini cıkar wc ye götürr
gecenlerde bizde yanımızda yatırdık nuru 2 gece .baktım alışcak gibi oldu hemennn uzaklaştırdım yanımızdan.

Ayşeeeeee bacaklarını kırcam senin diğer sayfalarda geziyon iki çift laf etmiyon burda.
Tatile ne zaman gidiyon gel hele bide dee.

Leylaaaaaa sen nerdesin??

gızz yazıyorum ya uyuzzz
tatil işi şimdilik yattı.abimlerle gitcektik ama abimin görevi degişiyormuş onedenle erken gitmesi gerekiyor istanbula.
eşim işi bırakmayı düşünüyorr.tazminat alabilirsee eylül gibi gitcez güzel bi otelee
ama hiç sanmıyorum işden cıkaracaklarınıı,adamlar yapıştı resmen ama eşimide cok yıpratıyorlar.
maaş istedigimiz gibi olmadı,cok yogun calışıyor,haftasonu bile full calışıyor yaa
valla bıktım artık bu iş temposundan.
ya istedimiz maaşı verirler yada resti cek dedim.
dünde cıkcam ben demiş patronlar dötünde dolanıyor cıkmasın diye.
tabi buldular böle eşegi semer vuran cokkkkk

mesai alsa sorun olmazda almadığı için yorucu oluyor tabi. birde kendini kullanılmış hissediyor.

kızlar dilay artık beni istiyor geceleri en yanından kalkınca ağlıyor. dün gece bağırdım yat uyu be dedim ne bu böyle kapa gözlerini sabaha kadar eli gözlerindeydi :))) ama tabi uyumadı ben yanına gelince uyuyor gidince uyanıyor. offf çok bağlı bana ya inanılmaz derecede bağlı wcde bile beraberiz ne olcak böyle.
çocuk bakmayı düşünüyorum 1-2 ay baksammıbakmasammı tereddüt ediyorum üst komşum bakarmısın dedi 11 aylık kızı hem arkadaş olurlar paylaşmayı öğrenir diyorum birde amannn işimmi yok diyorum karar veremedim.
gerçi paylaşmayı biliyor , kıskançlık yok ama bellide olmaz.
dün parka giderken armut verdim iki eline hepsini çocuklara dağıttı geldi :)

ayşe iş bulmadan da çıkmasın bizim iş yrinde bir arkadaş öle yaptı patron bırakmaz beni dedi aranılan elemandı patronda resti çekti valla çocuk 10 ay işsiz kaldı.

ücretli bakcan dimi.ne kadarmış maaşı:)
dilay için iyi olurdu aslında ama bebek cok minikmiş ya.1.5 -2 yaşında filan olsaydı iyi olurdu aslında
boşver ugraşma benceeee.ama yinede sen bilinn

ayşe iş bulmadan da çıkmasın bizim iş yrinde bir arkadaş öle yaptı patron bırakmaz beni dedi aranılan elemandı patronda resti çekti valla çocuk 10 ay işsiz kaldı.

eşimin iş sorunu olacagını sanmıyorum.şuan bile cok teklif varr
özel sektör olmazsa kendi yerini acar,ac kalcak halimiz yok ya:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…