2008 Ekim Anneleri

napıyonuz 2 kelam yazın şuraya
ramazan nasıl geçiyo
biz de çok şükür idare ediyoruz vücud alşıyor yavaştan
müjdem var bu arada beyza çiş olayını çözdü:)) çok korktuğum tuvalet eğitimi olayını hallettik sayılır Allahın izniyle darısı isteyenlerin başına:))

Günaydınn.Gözün aydın hamiyet çok sevindim.Biz daha yeni başladık wc olayına hatta yavaş yavaş başlıyoruz.Klozet aparatına oturmuyo oturağada oturmuyodu hiç.Geçen üst komşunun oğlunu gördü.otururken akşam kendi kendine bezi çıkardı banyoya gitti oturğını istedi hemen çıkardım verdim.Oturdu bi ama yapmadı kalktı.Sonra ben mutfaktayken bunlarda babasıyla oturuyolardı oturağın resimlerine bakarken tabi karşısında yapmış biraz halıya aldım hemen oturttum tekrar. Çok az bişey oturağa yaptı.Alkışladık sevindik.Sonra biz öyle alkışlarken ayakta gene yaptı bu halıyaaa.Bişey demedim gene hemen dedim duşa .suyunu falan hazırlarken.Atleti peteğin üzerinde asılıydı almışta onu yeri siliyo babasıda bu bişey yaptı herhalde dedi baktıysak kaka. havlusunu alıyım diye odaya bir girdiysem yer yer halı kaka içinde ama yiğit nasıl mutlu.Bakalım en azından sünnetten sonra papat diye tutturuyodu bezini onu unutacak inş.

oo maşallahh beyzayaa
neler yaptınnn
nurda çişi geldiginde bezini kendi cıkarıyor parkenin üstüne yapıyor:)))
kakada sorun yok zaten

leylaa Allah kolaylık versinn.ilk zamanlar biraz zor oluyor.
ama oturagı banyo yada wc dışında biyere koymasanız daha iyi olur sanırım
cocuk kakasını yapması gereken yeri ögrensin.

günaydın kızlar..

maşallahh cücülerinize.
biz kıyameti koparıyoruz wc yi görünce , lazımlığı görünce neler denemedim ama yok yok yok omuyor.

bu arada dilay hastalandı gene onla uğraşıyorum bu sefer adam gibi antibiyotiğini kullanacağım.
geçen hasta olduğunda kullanmamıştım doktor kızdı tekrarlıyor işte dedi.
parka götürdüm akşam baktım tüm çocuklarda aynı şikayet. demekki birbielerine bulaştırıyorlar

arielcim evet canım salgın var bu ara genelde aynı şikayet duyuyorumantibiyotiğini tam bitir ki hastalık direnç kazanmasın tekrar geçmiş olsun
lapetus hadi siz de başlamışsınız hayırlı uğurlu çabucak olsun işallah
elara sağol canım anlatim neler yaptığımızı ::))
eskişehirden gelir gelmez başladım açmaya altını önceden ne lazımlık ne klozet hiiç birine oturmak istemiyo du yaygarayı koparıyodu ama eskişehirde 1-2 kere normal tuvalete çömelttim yaptım diyip yapmadan kalkıyordu çok şükür gelince denedim oturdu hemen
tabi ilk başlarda çok sık götürdüm 10-15 dk a bir oyun gibi gidip geliyordu hiç bişey yapmadan kalkıp sonra hep pijamasına yapıpyodu 2-3 gün böyle devam etti artık bıktım çiş kaka yıkamaktan tabi bu arda da ev temizliğine girişmştim tekrar kapattım altını annem geldi memleketten beyzanın ilk işi onu elinden tutup hadi tuvalete çş yapalım dyim tuvalete göürmek oldu annem de alkışkladı falan demekki anlamış dedim iyi bi şey olduğu ki gösteri yapıyo neyse onlar gittikten sonra tekrar açtım bu sefer lazımlıkta oturmasını sağlamak için masal anlattım sevdiği arkadaşlarını falan anlattım farkında olmadan boşaltı verdi 5dk kadar oturmasını sağlamanız gerekiyor 3 gündür kakasını lazımlığa yapıyor 2 gecedir altını bezlemiyorum bu gece çişe kaldırmadım bakalyım ne olacak diye sabah altına yapmıştı tabii:))
şu anda he götürdüğümde yapıyor arada çişim geldi de diyor
yani işin sırrı sabır arkadaşlar temizlik pislik aramıycz artık bu dönemde

zaten 2-3 gün altını açmaya başlayınca çişini tutma süresi de baya bi uzuyo ilk başlarda sürekli altına kaçırıyodu şimdi 2-3 saate bi götürüyorum

nisanur sağol tariflerin için..fırsat bulursam yapıcam ama bulamıyorum pek.. bn de pek açmıyorum bilg.ı günde 2,3 kere parktayız malum, aralarda da temizlikti,yemekti onlarla uğraşıyorum. bizim duvarlar boyancak diye yazı geçridk bi kadın alamadım. şimdi alt katın, yani otoparkın tavanını mantoluyolar, tesisat odası var tam altta borular falan geçiyo adam üşenmiş boruların üstünü mantolamamış, tam bizim evin altına geliyo, bizim duvarlarda o yüzden kabarıyomuş.alttan soğuk içerden sıcak olunca..zaten kışın ısıtamadık evi bitürlü belki fayda eder bu kiş görcez..orayı bitirince boyamaya gelceklermiş..dolaplar çekili, ne kadar temizlemeye çalışsamda bi düzen olmuyo. inşallah bayrama kadar biterde düzenli kadın alcam artık ayda bir.

diş mi çıkarıyo demişsin de..emir alple beraber yatınca bi iki kere uyanıyo en iyi ihtimalle..ama ayrı yatınca sabaha kadar uyutmuyo sürekli sallanmak istiyo, diş sıkıntımız bayadır yok 4 tane azılar kaldı çıkmayan. çok hızlı çıkardı sonra bayadır öyle duruyo.belki de ağrı yapıyodur ama zaten hiç düzgün uyuduğu bi dönem olmadı ki, benim kaderim heralde uykusuzluk ve sürekli ağlaması..en yorucu da ağlaması zaten..parkta bile ağlamadan bişey yapmıyo. bensiz adım atmıyo. ben de bırakıyorum git kendin oyna diye ama yok..çok yabani, her sabah 16 aylık bi kız var bakıcısıyla çıkıyolar beraber oturuyoruz, kız oynamaya çalışıyo cee yapıyo gel diyo bu da ağllıyo, tahteravalliye bile oturtmuyo karşısına, ben kızın elini tuttum bi kere anne anne diye hemen dudak büküyo, doğdu doğalı dışardayız yine de alışmıyo çocuk, kreşe atcam kaçıcam en sonunda:)

maşallah beyzaya, ben de ara ara deniyorum ama düzenli başlayamadık bezini çıkarmaya. bi kere 2 saat falan kaldı bikaç kere götürdüm az az yaptı lazımlığa..çişi gelince de kaka diyo kakası gelince de, ama tutamıyo yapıyo yetiştiremiyorum tuvalete, daha zamanımız var galiba. bi de bizimki herşeye kaka diyo , kapat aç herşey kakak o yüzden sürekli tuvalette yaşamamız lazım bizim:)

nisanur baya kolaylamışınız siz
nur hiç bez istemiyor artık.ben baglıyom 5 dk sonra o cıkarıyor.zaten üstüne bişide giydirmiyom bide bezi cıkarınca anadan dogma oluyor cok komik duruyor:)
gecen hafta bezini cıkarmış ve halıya yapmış azcık.bende kızdım biraz ,kızım buraya yapılmaz bak ben tuvalete yapıyorum sende oraya yapmalısın.halımız kokar ,kaka olur ,tuvalete yetişemezsen parkeye bari yap dedim:))))

ondan sonra halıya hiç yapmadı 4-5 kez parkeyeçiş yapıyor bennde siliyom napim:))
cok su içtiginden kısa aralıklarla çişi geliyor .bende unutuyom wc ye götürmeyi.birinde götürsem digerinde parkeye yapıyor anlıyacagın
neyse bunada şkür.önemli olan kakaydı benim için.çiş için 2.5 yaşına kadar vaktimiz var
cokta acele etmiyorum

aslıcım yok canım erken değil size de 1-2 defa bile yapmışsa artık sonu gelir hiç bağlamıycan beyza da daha tam söylemiyo ben sık götürüorum götürünce yapıyor o yüzden kaçırmıyor yakında söylemesini umuyorum:))
ayşe canım biz de genelde alt taraf havalı duruyo ama külota alıştırmak için sürekli onu giydiriyorum böylece kaçırsa bile donunda kalıyo sağa sola bulaşmıyo beyzanın poposunun üstü hep isilikti bi de oldu bitti sevmiyodu bez olayını kışında evimiz pek soğuk oluyo seneye kadar beklemektanse hallettik sayılır çok şükür tabii bezden de baya bi tasarruf etmiş olduk:)))

aslı kolay gelsin bu arada ev işi kolaylamış içeriyi de düzeltirsin işaşşallah bayrama bizim de yatak odasının duvarında mantolama yapmamış mütahit kışın donuyoruz daha ne eksikler var bina yeni ama ev sahipleri hep şikayetçi mahkemeye verceklrmiş ev alırken sizinki gibi bi şirket falan olması lazımki garantili olsun

Günaydın kızlarr.valla Yiğit bi o sefer komşunun oğlunun hatrına oturdu bi daha yok klozeti görünce başlıyo papat diye lazımlığa zaten hiç.Ne yapıcaz bilmiyorum.Bezindende memnun altını açarken bile papat diye tutuyo bezi.
Bu arada bugün bizim evlilik yıldönümümüz.Haftayada eşimin doğumgünü.Kaç senedir doğru düzgün hediye almıyodum.Bu sene çift hatlı tel.aldım.2 tel kullanıyodu iyi oldu beğenmezsede değiştirir artık.
Bende saçımı kestiriyim boyatıyım diyorum ama kararsızım.koyumu yapsam açıkmı diye.
Ayşe eşinin iş durumu ne oldu canım.Merak ettim.
Yasemin KPSS den ne yapmışın benim en yükseği 61 zaten zor göndermişti eşim.Hatta işyerinden müdür aldırtmıştı öyle mecbur kaldım gitmeye.Eşimde diyo zaten ötekinede başla hazırlanmaya diye girmediğim sınav kalmamış.:))

canım aslında başlasam olur bezini takmak istemiyo zaten zorla bezlliyorum ama külot giymek istemiyo anadan doğma geziyo ortalıkta, bi de pipisiyle çok oynuyo açık kalınca. ben de napıcağımı bilemiyorum tepki vermiyorum hemen bezliyorum yine. beze para yatırıyoruz zaten:)

aslıcım beyzoş da külota çok gıcıktı ağlıyodu giymemek için işte ablalar giyer abiler giyer kızım abla oldu bak ben de giyiyorum derken sevvdi şimdi giyerken abla oldum diyo:))

Slm kızlar...

Herkes iyidir inşallahhh
leylacım puanım 75.7 öğretmenlik diğeri 79
ama bi moka yaramıyor
sorular çalındı biliyorsun 500 kişi tam puan alınca puanlarda düştü ((

ariel hyırlısı olsun canım gene de baya güzel almışın
bu sene mokunu çıkardılar zaten hem öss kılavuzu yanlış yaptılar hem de kpss yi ellerine yüzlerine bulaştırdılar

kimm farrrrr??

kimse yazmıyor diye bende yazmıyorum.
herkes iyidir umarım.
leyla bacım hani gelcektin üye oldun mu??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…