2008 Ekim Anneleri

bebeler ne durumda kızlar. dilaya herkes büyümüş diyor ama ne tarttırdım nede boyunu ölçtürdüm.
parkta kadınalr bile diyo 1 ayda çok değişti dilay die. sokak çocuğu oldu tam :)

kelme haznemizi saydım sanıırm 80 civarı. cümle konusuna gelincede şarkı söylewmeye çalışıyor.
3-4 cümelelik ama diğer türlü cümle kurmuyor

dandini dastana diyor
meynirrr meyynirr kahvaltı diyor
enbyük dilayyy ..... yok diyor :)

ama şunu anladım 2 gün bile çocuktan çocuğa çok şey değiştiriyor. ben 2 yaşındaki çocuklarla kıyaslıyordum daha 2 ayımız var o zamana gelinceye kadar çok şey değişecek

selam ariel maşşalah dilaya dilleniyo baya tbi günden güne farkediyo geçen hafta yapamadığı şeyleri bu hafta yapabiliyolar beyza çevirerek kapak açmayı beceremiyodu mesela geçen hafta onu da başardı:))
kilo boy hakgetire ben de bakmıyorum büyüyo işte 4-5 yaş giyiyor
bugün hiç çiş kaçırmadık koşa koşa panik içinde bacaklarıma sarılıyo anne çiişşş geldi diye lazımlığa oturuca da içeriye yapılmazzz diyo:)
ben doğumgünü planı neyim yapmadım bakalım bi pasta 2 mum balon geçen seneden kalma süs yeter sanırsam

maşallahhh cnm anası gibi boylu poslu olcakk

ben geçen sene doğumgünü yapamadım bu sene niyetim var ama masam yok yemekodamı anneme verdim vitrinimide sattım öyle sadece koltuk var salonda. almaya niyetim yok dilay kolay hareket etsin istiyorum ev yayala gibi bomboş.
işte benimde o problem masam yok geleni nasıl ağırlayacağım??

canım benim şöyle yapabilirsin ikramları mutfak masasına hazırlayıp tabakları sehbalara koyarsınız bikaç da çocuk olursa bol bol eğlenirler hazır ortam ferahken:)

selammm
ben çiş egitiminine ciddi anlamda başlıyorumm.bezi tamamen cıkartıcamm
bunun için lazımlık sipariş ettim
şuan indirimde almak isteyen olursa linkini verimm

Royal Potty Eğitici Müzikli Oturak - E-Bebek.com Bebeğiniz ve Sizin için Herşey!

başka sitelerde 69-79 tl arasıı.

bide yatagına sıvı gecirmez alezz alcam tamamdır:)
nisanur sen naptın beyza iyice alıştımı çişe???

nur kakaya gittiginde çişide yapıyor.ama normalde çiş demiyor.mecburen bezi tamamen cıkartcam lazımlıga alıştırcam.
çiş için devamlı wc ye gidip gelmek zor oluyor
koyarım tv karşısınaa rahat rahat yapar:)

halıların üstünede polar sercem bu zaman zarfındaa.
sen neler yaptın???

valla elara ben 5 tl ye oturaklı lazımlık aldım tuvalete koydum ilk zamanlar sık sık götürdüm şimdi söylüyor istemediğinde götürmüyrum hallettik biz çok şükür fazla zorlanmadık
lazımlığı tuvaletten çıkartma derim sana bi de o eğlenceli olanlar pek tavsiye edilmiyo çocuk tuvalette yapması gerekeni yapıp çıkmalı fazla oyalanmamılıymış kitabın birince okumuştum
kolay gelsin size

benim okudugum makalelerdede wc egitimini eglenceli hale getirin , cocugun herzaman kolayca ulaşabilecegi yerde dursun lazımlık deniliyor.uzman görüşleri bu yönde okudugum kadarıyla.
arakadaş cocugunu götürmüş doktora o da böle tavsiye etmiş.

benim için önemli olan kakasını wc ye yapmasıydıı.çiş için cocugun herzaman görecegi yerde durması banada mantıklı geliyor.

hattaa lazımlıgı yatagına yakın biyere koyun gece çiş için uyandıgında kendi yapabilmeli deniliyor.

senin aldıgın oturaklardan bende almıştımm nur 1 yaşına girdiginde.ama hiç kullanamadık.

lazımlıgı sipariş ettimmmm cokta uyguna geldii:))

yanında bide müzikli resimli kitap ,calliou faaliyet ,boyama kitabı ve boya kalemleri,masal kitabı aldımmm.

bide bu lazımlıgın üstü cıkıp klozet aparatı halinede geliyor.resimde göstermişler.iyice alışınca klozettede kullanabilirimm.

Günaydın kızlar.
Yasemin Maşallah Dilaya gerekten ortam çok önemli.Çocuklardan çok şey öğreniyolar.Yiğitide gönderiyim size açılsun biraz.Çok ihtiyacımız var çünkü.Kız kaynana bayramda tutturdu kardeşine gidip 1 gece kalacakmışız erken gelin oraya gidelim diyor.Sana uğrayamayabilriz yani.Bide senin eşin evde mi bayramda çalışıyomu.
Yemek masası işinide hiç takma bence hamiyetin demesi gibi açık büfe gibi mutfak tezgahına koy tabaklarla verirsin ellerine zaten çocuklarla oturlmuyo ki.bende taşınırsam şeytan diyo at çoğu şeyi.dolu evden sıkıldım artık ferah ferah olsun istiyorum.Sen Dilayın odasının fotolarını koyacaktın.Üye oldum bu arada sana söylemeyi unuttum.

Hamiyet Maşallah Beyzaya.Koca kız olmuş.
Ayşe banada sanki wc eğitimini eğlenceli hale getirmemek daha iyi gibi geliyo.En azından bizde öyle.Ben yiğite lazımlık almıştım.Normal olanlardan.üzerinde balon ,çocuk resmi vardı.takmıştı dönüp dönüp duruyodu bolon diyodu.Baktım olmıycak aparatla klozete oturtuyorumm şimdi.Bide gece yatarken tamam ama bence tuvaletten çıkarma orda yapıldığını bilsin .Ama wc ye oturttuğunda o anlık kısa süreli oyalamak için eline bişeyler vermek yada olduğu halde yapmayıp oturursa eline bişeyler vermek bence dahan iyi.Tabi her çocuğun huyu suyu farklı.Bizde yavaş yavaş oturmaya başladık bakalım hallederiz inş.ve bide başka bi çocuğu yaparken görmesi acayip işe yarıyo haberiniz olsun.

Kızlar Yiğite bikaç oyuncak aldım kavram geliştiriciler diyolarya onlardan çok güzel oynuyo biraz fiyatlı ama kaç oyuncağa bedel oldu.hep ortada tutmuyorum zaman zaman çıkarıyoruz.ahşap ve ipe boncuk dizme renk sıraları verilmiş ona göre diziliyor.Tamir seti bu erkek anneleri için.Bide gene ahşap geçirmeli bi oyuncak.renkleri öğrendi bunun sayesindede.Linkleri koyarım.Var zaten nette.Tavsiye ederim ama.

selam leylaa nasılsınnnn.yigit nasıll
düşüncende haklısın leyla ,ama ben bunu kaka için uyguladım.yani wc ye alıştırdım direkt biliyorsunn.
lazımlık geldi dün cok güzelll.cokta eglenceli degil.yani çiş yaparsa müzik calıyor okadar.buda çiş yapmaya teşvik ediyor.
.yoksa yanında üstünde öle oynanacak resim dügme filan yok.dikkati dagılmıyor

halıların üstüne carşaf serdim.lazımlıgıda herzaman çiş yaptıgı koltugun yanına koydumm.
altına kilot pijama giydirdim.kakası geldiginde kaka diyor yada ben anlıyom yapacagını wc ye götürüyom yapıyor

çiş olayınıda anlattım güzelce buraya yapcan dedim.kendim üstüne oturdum çiş yapar gibi yaptım ,ıkındım kaka dedim.
bol su içirdim 15 dkda bir oturttum lazımlıga.ilk önce pijamasıyla oturttum . çişini yaptırdım pijaması ıslandı degiştirmedim baya :)) iyice rahatsız olduu baktım kendi cıkarmışş.banyoya gitmiş popo yıka diyor.

pijaamasını da kendi cıkarıp giyiyor çişden sonra:)

dünden buyaana altına yapmadı maşallahh.gece yatarken bagladım altını mecburen.cünkü daha alez almadım.onuda bugün alırsam geecede baglamam artık

şimdilik güzel gidiyorr inşallahh cok zorlanmadann tamamen bırakır bezii.

sizde durumlar nasıl?

Ayşe buarada ne oldu sizin 2 çocuk çalışmalara başladınız mı zamana karar verdinizmi.

kasımda düşünüyorum leylaa.aslında hiçde yaapsım yok ya.zaman gectikcee zor geliyor insana.o nedenle gözümü karartıp yapcam başka care yok.
alıştım rahataa tekrar hamile kalıp cocuk bakmak zoruma gidiyorr
4-5 yıl beklesem asla yapmam bebek sanırım
sen nezaman düşünüyon

leyla cnm özelden bana nickini ve mailini yaz bende görevli arkadaşa bildireyim herkes siteye üye olamıyor çünkü.

bu arada bana uğramadan geçmeyin hem yiğit içinde iyi olur nefes almış olur.
sen geleceğin günü söyle eşimin evdemi bilmiyorum ama olmasada olu rben varım :)
öyle rahattır eşim sorun olmaz başımın üstünde yeriniz var.
hem mesafe uzun yiğitle dilay oynar sizde nefes alırsınız sonra yola devam edersiniz.

ben hala wc ye başlamadım.

ayşe maşşallah nura sen 2. yi düşünüyon biran önce kurtul bezden.
şuan bize erken gibi geliyor korkuyor korktuğu birşeyi üstelemek istemiyorum

Son düzenleme:
[Qkızım sen alıştın rahata 2. yi yapmazsın ahanda yazıyom buraya.
geçen kışda yapcam diodun bu kışa sarktı seneye kış bilemedin ondan sonraki sene yaparsın.
herkes hamile kalır üstüne

yasemin cocugun hazır olmasıyla alakalı bu wc egitimi.nur bez istemiyor artık.cıkartıp atıyor. hazır olmadıgını düşünsem 2.5 yaşına kadar yolu vardır.digeer bebeyi dogurana kadar bezlerdimm hiç sorun olmazdı banaa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…