2008 Ekim Anneleri

Hamiyet eşime bi sarayım öğlen o çok araba alır satardı.Koyun nete zaten alıcısı çıkar hemen.Sizin evlerin projesi olması lazım hamiyet proje olmadan ruhsat alamazlar vede fiyat belirleyemezler.fiyat için diyorum hep yaptıklarından yapıyolarsa o başka.Ama bence sen bi sor projeleri vardır mutlaka canım.Evin modelini gör enazından.

gecmiş olsun cnm
nasıl oldu dilay?
immuzinc al dilaya bence

wc egitim yaşını genellemek yalnış olur
cocugun hazır olmasıyla alakalıı bu
diger insanlar 2.5 yaş dedi diye kızını 6 ay daha bezlemek ne kadar mantıklı olur tartışılır
yani sen bilirsin tabi ama ben bu tecrübeyi yaşamış biri olarak 2.5 yaşa kadar beklemenin gereksiz oldugunu düşünüyorum.tabi dedigim gibi cocugada baglı biraz

aayşe hklısın yaş olyında ama dilay hazır değil bende üşeniyom açıkcası :)))

leyl cnm senin derdin ne nie anlatmıyon?;
hamiyetcim leyl haklı projeyi gör öyle karar ver

aayşe hklısın yaş olyında ama dilay hazır değil bende üşeniyom açıkcası :)))

leyl cnm senin derdin ne nie anlatmıyon?;
hamiyetcim leyl haklı projeyi gör öyle karar ver

canlar daha karar verilmedi sadece daire ayırttık proje ekim ayının başında çıkıyor dairelerin hepsi ayırttılmış o kadar güvenilir yani kalite malzemen süper zaten beğenmezsek verdiğimiz kapora aynen iade biz bu şirketin yaptığı çoğu evi ağzımız açık gezdik gerçekten çok güzel ama dedğim gibi beğenmeme payı az da olsa var bekliyorz 1 hafta kaldı görceğiz bi de beklediğimizden pahalı olma ihtimali de varbiz 150bin sınır koyduk bakalım hesap kaç çıkacak:Saruboceq:

hyılısı olsun hamiyetcim.
ayşe diş geliyo sanıırm dişten önce dilay hep aynı oluyor grip desem grip değil ama kırgınlık var böle bir garip oluyor her diş döneminde aynı hastalık oluyor.
eczneye gidip alamadım ya balık yağı alcam sevenlı olandan herkes onu met etmiş konu açtılr diğer sitede. birde vitagili övmüşler

Slm kızlar epeydir girmiyodum ama son yazılanları okuyunca bende wc eğitimi için sizlerle paylaşmak istedim.annelerle ilgili özel paylaşım sitesine üyeyim o siteyle bir danışmanlık firmasının ortak bir çalışması varmış yeni açıldıkları için bayramdan sonra randevu almıştım girayı götürdüm çokta iyi oldu özellikle kendim için.maşallah Beyza çok net konuşuyor eşimdegiray henüz cümle kuramıyo sor bakalım diyodu bende psikologla bunu paylaştım.bir test çözdük beraber kişilik,motor ve gelişim diye 3 bölümden oluşuyodu.gayet normal çıktı herşey ayına göreymiş.beyza yı anlattığımda olabilir nasıl her insan aynı değilse her çocukta farklıdır standartı yoktur dedi.ve girayda her derdini dili döndüğünce güzel anlatıyo dedi.wc eğitimi için ise erken ve boşuna uğraştığımı anlattı çünkü henüz kasları tam oturmamış dolayısıylada tutamayacaktır ve siz bu eğitimi verirken bu çocuk 20 aylık çok erken dedi.bende öğrenen arkadaşları var dediğimde olabilir 10da 9 veya 8 dir bu oran değişmez dedi.arkadaşım kızına 1 yaşında öğretti sonra psikolğa gitmişti psikolog çok hata yaptığını ve eve gidince hemen bezlemesini söylemiş.ve arkadaşım tekrar bezledi 1 yıl sonra öğretti yine.arkadaşımın kvalideside aynı şeyi söyledi erken öğretmenin hiçbir yararı yok ben 2 çocuğuma erkenden öğrettim sevindim aradan kısa zaman geçti gece yapmaya başladılar sonrada 4 yaşına kadar bezledim sakın siz bunları yapmayın dedi.kusura bakmayın epey uzun yazdım ama yasemincim faydam olsun istedimyerimseniben

zeynep her cocugun gelişimi farklıdır.diger cocuklarla kıyaslama yapmak yalnış.
her anne bebegine göre şekil alır.wc egitimine hazır oldugunu anlatan bazı belirtiler vardır.bu belirtilere göre anne egitime başlamalıdır
yoksa 1 yaş 3 yaş farketmiyor
wc egitimine hazır olmayan bi bebegi çişe alıştırmak tabiki gereksiz ve yorucu olur
annem beni ve diger kardeşlerime 1 yaşından sonra bezlemeyi bırakmış.
3 kardeşiz ve hiç gece alt ıslatmak gibi bişi yaşamamışız

nur 1 yaşından sonra kakasını wc ye yapmaya başladı
1 aya yakındırda çişini yapıyor.şuan sadece gece baglıyorum bezi.cogu zaman kuru kalkıyor.sabah toplu ciş yapıyor.bu kaslarının geliştigini gösterir
ilk çiş egitimine başladıgımda 15 dk anca tutardı çişini
şuan 2-3 saat tutabiliyor gündüzleri.çişi geldiginde anne çiş diyor.bazen kacırdıgında cok rahatsız oluyor anne cıkart diyor.

ben bu wc egitiminde şunu anladım.cocuga ne kadar erken çiş egitimi verilirse o kadar başarılı olunuyor aslında.ben cok erken başladım ve faydasını gördüm
ilk 1 hafta gercekten zordu.cocuga anlatıyorsun anlamıyor.en fazla 1o gün sonra cocuk çişin ne demek oldugunu ve nereye yapması gerektigini anlıyor
zaten bunu anladıktan sonra cocugun kaslarıda gelişmeye başlıyor.yani kaslar durduk yerde gelişmesi zor.çiş yapma ve tutmada kas gelişimine yardımcı egzersiz gibi bişiydir.

Allah kolaylık versin çiş egitimine başlıcakk anneleree
biraz sabır ve kararlılıkla 10 gün içinde ögretiliyor.

Elbetteki her çocuk farklı zaten bende onu anlatmak istedim ve konuyla ilgili uzman kişiyle görüştüm ve bunuda paylaşmak istedim.bizim arkadaşlarımızdan sadece 3 kişi öğrendi wc eğitimini demekki yapılan istatistikler doğru ben aceleci davranmışım çabam sonuç vermedi başaran anneleridekutluyorum.

Uzunca bir aradan sonra herkese merhaba

bu forumu ve hepinizi çok özledim ancak fırsat bulabiliyorum yazmaya.
nihayet taşınabildik, 2 ayı geçti taşınalı. 2 hafta kadar eşimin memleketindeydik. döndükten sonra daha eve yerleşemeden hemen işe başladım. o gün bugündür tam bir koşturmaca içersindeyim vakit nasıl geçiyor anlamıyorum. anlatmak istediim çok şey var ama işyerinde ancak bu kadar yazabiliyorum. fırsat buldukça geleceğim.

herkese sevgiler

türkancım hoşgeldin canım eviniz hayırlı olsun sık sık gelirsin işallah
ayşe bana geldi kitabım çok güzel hemencecik yaptık testleri beyzoşla bi alanda sadece sütün rengini bilemdik diğerleri güzel geçti maşşalah

turkancımm hoşgeldinnn.özledik seni yaaa
evinde hayırlı olsun cnm
neler yaptınn anlatttt.emir nasıll.annen mi bakıyorr
sen ne işine girdin??

maşallah beyzayaa.bakalım nur nekadar yapcak
gızz hangi ara sipariş verdinde geldi.daha bi kac gün önce resklamda gördüm,10 gün içinde gelecek diye not geldii.

kızlar bebeleriniz 2 yaş sendromuna girdilermi
nur huysuzlaşmaya başladııı.bakalım neler bekliyor beniiii

nur bugün ögle uykusundan uyandı anne çiş dedii.wc ye götürdüm çişini yaptı tekrar uyumaya devam etti.cokk şaşırdım .sabahta kuru kalktı.maşallah diyimm

türkan hoşgeldin cnm evin işin hayırlı olsun.
ne güzel bak işede başlamışsın çok sevindim cnm.
zeynepcim apartmanda komşum var oğluna 1.5 yaşında öğretmiş 5 yaşına gelince 2. çocuğu olmuş ve çocuk hem gündüz hem gece altına yapmaya başlamış altını bezlemiş kadın 1 sene kreşe gidiyor bu sene doktor kontroluyle bıraktırdılar sizde de öyle birşey olmuştur.
ben acele etmiyorum hiç uğraşamam valla o strese gelemem.
şuan kaka bay bayy diyoruz ben wcye girince sifonu çekiyoruz eskiden korkuyordu şimdi baybay diyip kapağını kapatıyor.
dünden beri kıyafetiyle lazımlığına oturdu çişş kaka diyor buda gelişme bizim için ordan da korkuyordu çünkü.
dünde kaka yapacak sandım osurdu annne kaka dedi :) ilk kez yaptı hoşuma gitti ben şuan teorikte öğretiyorum :))) gece her saat başı su içer gecede bezini değiştiriyorum doluyor valla bu durumda hayatta gece altını çıkartamam.

ayşe sabihanın kitabını bana anlatırsın :)))

zeynep dilay hiç cümle kuramıyordu 1-2 gün içinde şarkı söylemeye başladı.
en büyük dilay başka yokkk diyor
yemiş yemişş bitirmişş
abi baba köpekk havvhavvv ördek bakk bakk diyo :)
bir gün bir gün bi cocukkk dio
bunları söylüyor
ama hala cümle kurupta iş yaptırmıyor
bide öpp öppp doyamam diyor tarkanın şarkısıymış ben hiç duymadım daha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…