leyla noldu cnm özelden yazsana.
ayşe okulda öğretmenlerle konuştuk 2.5 dediler onlarda 2 erken çok yıpranırsın dediler.
wc ye biz hep beraber giriyoruz zaten. ben yapıyorum sifonu çekince kaka bay bayyy diyor gel kızım sıra sende diyincede vınn kaçıyor.
gözüme bakarak yapıyor bezine kakayı annem kaka mı diyorum kaka diyor ama kaçıyor öbür odaya orda yapıyor.
kaka ve çiş olayının farkında burda hava buz gibi doğalgazı yakcam sanırım dondum tshırle duramadım üşütmesinden korkuyorum bu arada ailecek hastayız önce koca oldu iğne vuruldu ,dilaya geçti onada kongest verdim ama doktora götürmedim sıra bende geberiyorum ya
aayşe hklısın yaş olyında ama dilay hazır değil bende üşeniyom açıkcası :)))
leyl cnm senin derdin ne nie anlatmıyon?;
hamiyetcim leyl haklı projeyi gör öyle karar ver
leyla noldu cnm özelden yazsana.
ayşe okulda öğretmenlerle konuştuk 2.5 dediler onlarda 2 erken çok yıpranırsın dediler.
wc ye biz hep beraber giriyoruz zaten. ben yapıyorum sifonu çekince kaka bay bayyy diyor gel kızım sıra sende diyincede vınn kaçıyor.
gözüme bakarak yapıyor bezine kakayı annem kaka mı diyorum kaka diyor ama kaçıyor öbür odaya orda yapıyor.
kaka ve çiş olayının farkında burda hava buz gibi doğalgazı yakcam sanırım dondum tshırle duramadım üşütmesinden korkuyorum bu arada ailecek hastayız önce koca oldu iğne vuruldu ,dilaya geçti onada kongest verdim ama doktora götürmedim sıra bende geberiyorum ya
Elbetteki her çocuk farklı zaten bende onu anlatmak istedim ve konuyla ilgili uzman kişiyle görüştüm ve bunuda paylaşmak istedim.bizim arkadaşlarımızdan sadece 3 kişi öğrendi wc eğitimini demekki yapılan istatistikler doğru ben aceleci davranmışım çabam sonuç vermedi başaran anneleridekutluyorum.zeynep her cocugun gelişimi farklıdır.diger cocuklarla kıyaslama yapmak yalnış.
her anne bebegine göre şekil alır.wc egitimine hazır oldugunu anlatan bazı belirtiler vardır.bu belirtilere göre anne egitime başlamalıdır
yoksa 1 yaş 3 yaş farketmiyor
wc egitimine hazır olmayan bi bebegi çişe alıştırmak tabiki gereksiz ve yorucu olur
annem beni ve diger kardeşlerime 1 yaşından sonra bezlemeyi bırakmış.
3 kardeşiz ve hiç gece alt ıslatmak gibi bişi yaşamamışız
nur 1 yaşından sonra kakasını wc ye yapmaya başladı
1 aya yakındırda çişini yapıyor.şuan sadece gece baglıyorum bezi.cogu zaman kuru kalkıyor.sabah toplu ciş yapıyor.bu kaslarının geliştigini gösterir
ilk çiş egitimine başladıgımda 15 dk anca tutardı çişini
şuan 2-3 saat tutabiliyor gündüzleri.çişi geldiginde anne çiş diyor.bazen kacırdıgında cok rahatsız oluyor anne cıkart diyor.
ben bu wc egitiminde şunu anladım.cocuga ne kadar erken çiş egitimi verilirse o kadar başarılı olunuyor aslında.ben cok erken başladım ve faydasını gördüm
ilk 1 hafta gercekten zordu.cocuga anlatıyorsun anlamıyor.en fazla 1o gün sonra cocuk çişin ne demek oldugunu ve nereye yapması gerektigini anlıyor
zaten bunu anladıktan sonra cocugun kaslarıda gelişmeye başlıyor.yani kaslar durduk yerde gelişmesi zor.çiş yapma ve tutmada kas gelişimine yardımcı egzersiz gibi bişiydir.
Allah kolaylık versin çiş egitimine başlıcakk anneleree
biraz sabır ve kararlılıkla 10 gün içinde ögretiliyor.
Uzunca bir aradan sonra herkese merhaba
bu forumu ve hepinizi çok özledim ancak fırsat bulabiliyorum yazmaya.
nihayet taşınabildik, 2 ayı geçti taşınalı. 2 hafta kadar eşimin memleketindeydik. döndükten sonra daha eve yerleşemeden hemen işe başladım. o gün bugündür tam bir koşturmaca içersindeyim vakit nasıl geçiyor anlamıyorum. anlatmak istediim çok şey var ama işyerinde ancak bu kadar yazabiliyorum. fırsat buldukça geleceğim.
herkese sevgiler
türkancım hoşgeldin canım eviniz hayırlı olsun sık sık gelirsin işallah
ayşe bana geldi kitabım çok güzel hemencecik yaptık testleri beyzoşla bi alanda sadece sütün rengini bilemdik diğerleri güzel geçti maşşalah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?