2008 Ekim Anneleri

ayşe geçen çağırdılar gittik boy 95 kilo17:))zaten artık 3 yaşı da geçtik biz sene sonuna 5 yaş ebatlarında oluruz sanırım:)bu akşam babasyla araba markalarını konuşuyoduk bundan sonraki araba ne olsun diye hayal kuruyoduk babası diyor kızıma 15 yaşında öğretmeye başlaıcam küçük araba alırsak baştan beyza sığmaz diyor:)artık doblo falan bakarız
doğum gününde memeleketteydik abimlerde süsleme yaptık kardeşim pasta alıp geldi beyzoşu da giydirdik müzik falan açtık çocuklar coştu:)bize ööle hediye neyim gelmez herkes borçlu abim ablam ev aldılar kardeşim de araba alıyor ee ben de kızıma hep alıyorum zaten

b'zde de dede hep para ver'r dayisida teyzes'de kiyafet alir ;ik ;ik b'r sr] kiyafet aliyor bende g'd'p e;ofmanla de[';t'r'yom ?( al kadar etekler aliyor nerde g'yd'rcdem onlari
kaynanayada geld'['nde ded'mk' bayramlardan hep yirtiyon b'r bayram gelcem heps'n' toplu alcam har.liklarin ded'm do[umg]n]nde de kaytarma ded'm g'derken belk' gelemem d'e 50 tl ver'd'/ ont alcam kiza dedm ben alayim be[ende ded' sonra pahali vs dey'nce almadim bende 50 tl birakti ';te/ spnrada e;'mde para yoktu anne ne kadar paran varsa sen bana ver yas'n sana ver'r ded'm onuda almami; 50 tl verm';t' onuda lamami;; 100 tl yonttum ?
valla a. g,z olcam artik esk'den h'. almam yapmam etmem derd'm ;'md' ne ver'rse aliyom onuya kom;uya ver'yom/

ma;allahh beyzaya ben bayadir g'tm'yorum doktora ya ne kadar boyu k'losu b'lm'yorum ya;itlari var burda b'r s]r] onlarla kiyasliyom tamam

yasemin ii sevindim borcunuzun bitmesine ya
yavaş yavaş alırsın istedigin eşyayıı.

başkalarının evine hiç özenmedim ben ya.yani biyere gittigimde o gözle bakmam ben.cogu kez dikkat bile etmem ne var evde koltuklar nasıldı,buzdolabı markası ne v.s gibi

bi kac ay önce arkadaşın evine gittim o da koltuklarını halılarını degiştirmiş.plazma filan almış
yemin ederim dikkat etmedim:)) ben bişi demeyince o kendi dedi kızz yeni eşya aldım hiç demiyon hayırlı olsun diye dedii görgüsüz haha
valla dikkat etmedimm önceki koltukların nasıldıki dedim:)
sonra alıcı gözüyle baktım gercekten güzeldi ama dedigim gibi ben dikkat etmem eşyalara.o nedenlede özenmek gibi bişi olmuyor.yada kendi evime gelince eşyalar batmıyor bana.
bi tek salon koltuklarım gözüme batıyor onun sebebide kaynananın aldıgı tek şey o.
ilk fırsatta onları degiştircem

yok bacımm ben istememm hiç bişi yapmasınlar bana
şimdi iyikide bişi yapmadılar diyorum.yoksa başıma kakılırdı eminim
ben kaldıramam böle şeyleri.kaynananın bi lafıyla o eşyaları yakardım kesinn

ay ne sinir bişi yaaa
senin kaynanada az degil.
banada ne sözler verildi ama hepsi yalan oldu.iyikide olmuş.onların aldıgı şeylerden bana hayır gelmezdi

hay maşallahhh.nur gecen ay 11 kiloydu.kilo aldıgınıda sanmıyorum.yiyor ama yaramıyor benim kıza.
boyuda yaklaşık 2 ay önce 91 di şuan kac bilmiyorum

günaydınnnnn

ayşe sen annem gibisin gıı hiç dikkat etmez valla. şimdiye kadar her şeyide babam almıştır gitmiş koltuk almış gelmiş annemin haberi yok allahım yaaaaaaa öel bir kadın işte babam kafasına göre takılır. eşya pek umrunda değildir annemin. huzurlu olsun yeter.
valla bu zamana kadar bende öyşleydim ama bura geldim karılarla sidik yarıştırıyom heralde :))))))))

dilayda çok kilo almadı sanki ama boyu uzuyor maşallahh. ama baık yağımıdır nedir yada diş çıkardı kesin göstermiyorki iştahı daha iyi gibi. balık yağınıda haftasonları vercem okuldan gelince vermöek istemiyom enerji patlamaası yaşıyor öle olunca :)
ayşe dilayda balık yemiyordu. ayıklıyorum koyuyorum önüne kaç kez koydum yemedi. ama artık yiyor. balık yağınıda bayıla bayıla içiyor ya iğrenç şyi gene maşallahh diyimde.
tadları aynı olunca daha rahat yer yeni bir tad değil nasıl olsa.
şimdi yeşil olan herşeyden nefret etti. gördüğü an ağlıyor ıspanak, vs beb çok zorladım bi kezde vurdum eline sinirden ondan nefret etti :)
bugün evdeyim dünya kadar işim var yaaa nereden başlıcam bilmiyorum halılarımı yıkatcam gene. camlar ev derken offfffff sıkıntı basıyor ya.

mod aoldu şimdi herkesin temizlikcisi var burda. kadın kirada durumu iyi değil temizlikci geliyor. milletmi enayi bizmi hala karar veremedim.

dışarda gene çok rüzgar var. yürüyüşe gitcektim vazcaydım. markete gidiyim bari.

kızlar cücülerinizin son fotolarını ekleyin yaaaaa merak ediiyorum çok değişiyorlar çünkü

Bende Yiğiti tartırayım bi bende bayadır baktırmadımBoyunu zaten ölçtüremiyoduk. Ama bu ara biraz zayıfladı gibi geliyo.Babanemiz bugün gene cips verdim.Nasıl anlatıcam bilmiyorum verme diyorum ıvır zıvır.Sonra yemez tabi diyorum ama.Aç mı kalsın diyo.Aç kalırsa normal yer diyorum ama yok nafile.
Maşallah kuzulara.Yiğitte konuşuyo baya. Hele bazen en olmıyacak şeyi söylüyo.Artık yanında konuşurken dikkat ediyoruz.Birden söyleyiveriyo.

Bu arada canlarım ev için sözleşmeyi imzaladık.60 bin kredi çekiyoruz.1230 geri ödemesi olacak.Önümüzdeki ay başlıyacak.Bu ayda Yiğite kitap falan aldım.Bişeyler daha alıp alışveriş olayınıda noktalıycam artık mecburiyetten.
Yasemin ne güzel borcunuz bitmiş.Hayırlısı olsun.Ama evin ödemesi daha vardı biliyodum ben..
Hamiyet,ayşe Allah bizede ödeme kolaylığı verir inş.Bide dua edinde çabuk bitsin şu evde kira derdinden kurtulayım bari.

leylacım hayırlı olsun tatlım. yaff eve daha 7.5 sene borcumuz var :) biten teyzesinin 20 milyar borcuydu :)

off o kaynanayı gebertmek lazım. kardeşimde goflet yada çikolata verir ben bile ona kızarım oda bana kızar sıkma çocuğu bu kadar die. 1 tane yesin günde der. doktorlar bile veriyor sen sıkıyorsun dio. ama cips vs asitli yiyecekler yok asla vermez şekerde vermez.
ne olur anlat şu kaynanaya yada eve hiç alma. ben kızartma yaparım kalan yağı atarım hemen ama o cipsleri düşün kim bilir kaç yüz kez aynı yağda kızartılıyor çok zararlı yaaaaa bisküvi vs katkı olsada gene yararlı şeylerde var. onlardan versin madem.
aç aç dolaşırsa onların geleceğini biliyor.
arkadaşa gittik geçen çocuğa etipuf verdi halley verdi akşam yemeğiymiş kızım yemiyor dio açlıktan ölmesin die veriyom dio. dedim onların geleceğini biliyor bırak aç kalsın nasıl yer.
sebze yaptım dilaya bugün ne bulduysam kattım ayrı ayrı yemiyor die. çorba şeklinde verdim. ama uykudan kalktı dışaır çıkardım iyice acıkmasını sağladım sonra geldi anne makarna, süt, üzüm, elma armut sayıyor sevdiği şeyleri :) acıkmışşş
dayadım sebzeyi yedi maşallahh şimdi ödül die çikolata vercem. karnı tok nasılsa

haa hiç yemicekmi yiyecek ama sonra ilk 3 sene yemesin mümkünse. ben kolanın tadını lisede öğrendim zaten durumumuz çok iyi değildiki ıvır zıvır alalım. anam portakal sıkar kaanoza doldururdu poğaça kek börek eksik olmazdı beslenmemizde. şimdi yiyorum herşeyi acısını şimdi çıkarıyorum :)

leyla hayırlı olsun canım eviniz anlat bakalım kaça aldınız kaç metrekare kaç yılık kredi çekiyonuz geri ödemede faiz kaç lira olacak?çok meraklıyım ama napim biz de işin içindeyiz ya karşılaştıracam:) allah cümle borçlulara ödeme kolaylığı versin
annem de yeğenlerime bakıyor ya oğlan pek yemez annem yemeyince sarelle sürüp ekmeine yediriyodu aç kalmasın diye yengem en sonunda çareyi saklamakta bulmuş:)hiç almıyorlar eve artık alsalar bile annemin bulamayacağı yerlere saklayıp gidiyor

yasemin benkaçırmışım canım ya sen kaça aldıydın evi aynı soruları sormiim şimdi sen de sorulara i cevap ver hele

bizim ev kiptaşın peşin 95 milyar. 10 sene krediyle aldık. ilk 18 ay 530 ödedik sonra 1170 ödüyoruz
toplam krediyle 145 e geldi. ama işte ne kadar toplu para ödersen faiz o kadar düşecek ve ödemelerinde azalacak.

şimdi sıra ayşelerde ayşe darısı size cnm. borç birşekilde ödeniyor. bizi en iyi sen bilirsin beş kuruşumuz yokken girdik işe. bak 2.5 senedi bitti bile çok şükür.

eşim her ay çizik atıyor şu kadar kaldı bu kadar kaldı die :)

leylacım cok sevindim hayırlı olsunn.Allah borcunuzu ödeme kolaylıgı versin cnm
evi kaça aldınız???
60 bine 123 bin geri ödeme cok degilmi yaa.şimdi ev kredileri cok uygunn diye biliyorum
kac yıl ödiceniz??
nisanur gecenelrde demişti 100 bine 106 bin geri ödeme diye.benmi yalnış anladımkiii:uhm:

ayy evett can alıcı sorular sormuşunn bende cvp bekliyorummmm
sende cvp yaz nisanur siz kaca aldınız v.s..

ayy inşallah yasemincimm.bende istiyorum almak ama arabanın borcu bitmesi lazım önce
bileziklerimde duruyor 10 tane.bide arabayı satarız biraz toplu para olur.
kalanınada kredi cekerizz
ben alırsam oturmak için almam sanırım.kiraya veririm kendim kirada otururum.
benim begendigim evler 150-200 bin arası.o kadarınada bütcemiz yetmezz
orta halli bi ev almak mantıklı geliyor bana.

Son düzenleyen: Moderatör:
ayşe,leyla 123bin dememiş yanlış anlmışın sanırım aylık ödemeleri 1.230 lira anladığım kadarıyla:)
biz evi 150bine aldık 40bin verdik 110bin kredi olacak krediye bayram sonrası başvuracaz 5 yıllık olursa dediğin gibi faiz 7bin oluyor sonra artıyor 7 yıılık olursa toplamda 22bin fazla ödeme yapıyorsun aylık 1.560 a denk geliyor ev 2 seneye teslim olacak tayinimiz de zaten tam o zaman çıkabiliyor 2 sene daha kira vereceğiz o üzden vadeyi uzatmayı planlıyoruz 10 yıılık olunca aylık 1.200 e geliyor 2 yıl sonra eve taşınınca tekrar hesaplattırıp vadesini kısaltırız yada araba için kredi çekebilir bakalım hayırlısı olsun:))
ayşe ev düşünüyorsan bi de kiraya vereceksen bizim aldığımız şirketin sitesine gir prestij konutları var süperrr yüzme hvuzlu alışverişmerkezli site yapıyorlar 2+1,3+1,4+1 evleri var bizimkinden daha uygun anneme uzak olduğundan istemedik bizimkinin yeri daha merkzde onun da geri ödemeleri çook uygun 5 yıla vade farkı yokkk şirkete ödüyorsun banka işine de girmiyorsun
kınaş inşaat şirketimiz:)

yasemin sizinki de iyimiş canım fiyat süper gerçekten şimdi kaça satıyorlar Allah bilir ev fiyatları çok yükseliyor aylık ödemelier de iyi 2 seneye kadar maaşınız daha da artar o zaman hiç dokunmaz bile

Hamiyet doğru anlamışsın hayatım.1230 lira aylık ödeme 60 bin kredi çektik 5 yıllık toplamda 13-14 bin lira faiz oluyo.Bizdede öyle 5 yıldan sonra artıyo faizler.Evin liste fiyatı 200 bindi.Bize 162 bine geldi.188 m2 4+1 bizimkide 2 seneye bitecek inş.Zemin +3. kat apartman 8 katlı olacak.Bi terslik olmazsa inş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…