2008 Ekim Anneleri

hiç bi kıyafetim kalmadı yaaa.hep boşalttım dolabımı ,dagıttımmm
yeni şeyler almam lazım.tarzımı degiştirmek istiyorum:))
lcw ye baktım güzel hırkalar vardı ama üstümde güzel durmadıı begenmedimm

Defacto ya hiç bakmamıştım şimdiye kadarr
bi bakayım diye girdim harika şeyelr varmış yaa
fiyatlarıda lcw deki kadarr

spor bi etek aldım cok güzelll.kemeride hediyeydi
50 liraya aldım.ama degdi bencee.

cok güzell bluzlar hırkalarr elbiseler vardıı ama nurdan dolayı alamadım sinir oldumm.uykusu gelmiştiii rahat vermedii
kıyafet ihtiyacınız vars Defacto ya bi bakın derimmm

Eşim baya düzeldi Ayşe.Çok şükür bugün işinin başına geçti.Öğlen gene yemedi Yiğitya.Çocukta hırpalanıyo bende.
Ayşe sen Nura hala püre mi yapıyosun.Ben normale alışsn diyorum.Zaten normalde yemiyodu bu sefre hiç yemiyo.Ne yapsam.sen bi ara bi vitamin getirttim diye yazmışsın yurt dışından.hep sorucaktım fırsat olmadı.O nasıl bişeydi öyle.
Bide 2 akşamdır Yiğiti yatağına yatırıyorum hadi iyi uykular diyorum çıkıyorum.Maşallah diyim peşimden ağlamıyo ama belki 1 saat uyumuyo.Kendi kendine konuşuyo balonlarını istiyo.Calliou bebeğiyle konuşuyo falan.ne yapayım Hamiyet,Ayşe sizde böyle uyutuyodunuz.Uyku saati çok geçe kalırsa diye korkuyorum.Bırakayımda alışsın mı biraz daha erken yatırsam bu sefer yatmak istemez.

selam kızlar, pek fazla giremiyorum buraya arıtk, işim bitmiyo, kocam 12den önce gelemiyo,iyice yalnız kaldım çocukla..ay sonuna kkadar böyle inş normale döncek yakında..emir alp iyice zor bi çocuk oldu, sürekli döküyo, dağıtıyo, olur olmadık herşeyi tutturuyo..toz alıyorum elimden alıyo koltuk duvar ne varsa camsil yapıyo, sildiğim yeri 10 kere silmişimdir dün. süpürcem elimden alıyo,hiç bi işimi yaptırtmıyo artık..dün gecikmeli olarak doğum günü yaptık emir alpe..yaprak sarma,lahana sarma yaptım cts günü:) emir alple bi daha bu işlere kalkışmıycam kendim kaşındım tam 5 saat sürdü ya belki on kere kalkmışımdır sarma sararken,sürekli vukuat halinde...doğumgünü güzel geçti, halası caillou lu pasta yaptırmış çok hoşuna gitti yanında da gilbert var:) çocuklarımızın hepsinin yeni yaşı kutlu olsun, sağlıkla, mutlulukla inşallah..
bu arada türkan gelmiş, çalışıyomuşsun kolay gelsin..bende niyetlendim ama olmadı henüz..yoğun çalışmak yorucu olabilir ama emirle mi daha çok yoruluyodun işte mi merak ettim vala:)
ben günde en az 12 saat bilgisayar başında çalışıyodum ama bu kadar yorulmuyodum hiç değilse gece uyuyodum :) diyorum şuan..dün gece 3ten 5 buçuğa kadar uyumadım sürekli salladım.. üstelik 12de uyumuştu emir alp.3 gündür ayaktaydım temizlik vs15 kişi falandık dün,yorulmuşum uykudan bayılıyorum uyutmuyo annee annee devamlı.. yaşça büyüyo ama hala bebek, inşallah büyür de ben de görürüm ondan sonra uyandığım zamanları:)

teşekkür ederim kızlar...

inşallahhh çocuklarımız çok güzel yerlere gelir ve biz bu durumu hep beraber paylaşırız. aslıcım sizinde doğumgününüz kutlu olsun cnm.
bende pasta ne yaptırsam die düşünüyordum calliou süper fikir dilayda bayılır çok seviyordu zaten. nerden yaptırmış güzle olmuşmu? feyse resim eklesene bakalım ordan.
leyla resimleri feyse ekle cnm daha rahat luyor ordan bakması.

kızıma calliou bebek aldım çok hoşuna gitcek calliou şarkısı söylüyor. annemde şimdi uyuyormuş uyansın alıcaz hemen bakalım tepkisi ne olacak. bende bu hafta sonu sınavım var tekrardan ondan sonraki hafta yaparım die düşünüyorum halılarımıda yıkatcam temizlik vs ancak olur.
leyla valla tekte olsam bu sene güzle bir pasta yaptırcam kuzuma. resmi olsun yeterki. geçen sene yapamamıştım ama diğer siteden kızlarla buluşmuştuk bağdat caddesinde bir cafede kutladık pasta vs yaptırdık ben ona saydım :)))))

kahvaltı olayını yazmıştımm gecen gün.orda nesguik top ,süt muz pogcayı blendır yapıyorumm.nesguik topları direkt versem bizim kahvaltı cok uzun sürer.
omlet yaptıgımda zeytin peynir v.s onları normal yiyor

bazen muz mandalina elmasını kendide yerr.kalanını püre yapıp veririmm.
kendi yemek istemezse püre yaparım.meyve konusunda hassasım ,püreye razıyımm:))

yurtdışından kendimize vitaminler ,nura carlson balık yagı getirtmiştim
yaz başı kullandıgımız balıgın gövdesinden yapılann balık yagıydı.içinde a ve d vitamini yoktu.
şuan kış ayında oldumuzdan balıgın karacigerinden yapılan içinde a ve d vitamini olanını aldımm.
bagışıklık için immuzinc veriyorum
demir için ferrro kullanıyorum .cok az kaldı o bitince test yaptırcam demir durumuna tekrar bakacamm.bizimki eksik degildi sınırın az üstündeydi.yinede kullandımm ferroyu

ferro bitince çinko vercem balık yagıyla birlikte.

sen ne almayı düşünüyorsun

Son düzenleyen: Moderatör:
ayşe gıı maşallahh çocuğu temel reis yapcan valla.
o kadar vitamin fazla yaff birini kes demiri kes bence.

kıyafet konusunda ben defactonun açıldığından beri ordan alıyordum ama kal,itesini bozdu eskiden dah agüzeldi

yarım yamalak yazıp çıkıyom ya dilay rahat vermiyor.
leyla aradı az önce yiğitle dilay konuşuyor. yiğit dilay diyor , dilayda yiğit :) çok tatlılardı yaa
kızımın bugün bir sürü arkadaşı aradı o kadar mutlu oldumki hiç hatırlamaz dediğim kişiler aradı siteden vs kızımın yaşıtları. tabi ben tarih özürlü çok utandım hiç birinin hatırlamıyordum doğumgününü :)

aslıcım pastanıza bayıldım cnm. hemen hacısayıde gittim sipairş için orda yokmuş, güllüoğlunda da yok ama yaparız dediler. ne bilim yaparlarmı güvenemedim siiznkisi güzel olmuş.

bugünde ufak bir pasta alıp annemlerde kestik. babaannesi gelemicekmiş
leyla gıı hadi siz gelin ayşeeeeee,, aslıııı hamiyet hadi toplaşıp gelin beraber kutlayak :)

fazla olan ne gızz.
ferroyu mecburen kullanıyorum.sınırda cünkü.demir önemlii.bitmek üzere zatenn
balık yagı ve immuzince yeni başladım.onları kış boyu kullancamm vallaa.hastaa olmasın yeterki.
çinkoya başlamadım daha.onu vermicem galiba .cünkü immuzincin içinde cinkoda var bugün dikkat ettim. bide ek çinko verirsem fazla gelir

immuzinci sende verr.dilay cabuk hasta oluyorr ,az da olsa faydası olurr
cocukların hasta olması cok zor oluyor.en iyisi onlar hasta olmadan tedbirimizi almakkk.ben bu takviyelerle önlemeye calışıyorum.umarım işe yararrrr

yasmin seni arıcaktım ama kocam gec geldi arayamadım yaa.
ufakta olsa pasta kesmişsinizz ,tekrar pasta alıp kesmeye ne gerek var yaw.
.gününde yapılırsa yapılıyor yoksa yapılmıyor hiç bişi
biz gecen yıl yaparız daha sonra dedik ama olmadııı

hamiyett leylaa sizi face ekledimmm
resimelride yükledimm bakarsınızzz

sizdende bekliyorummmm

benim var zati az buçuk onu da yasemin için yükledim ya ayşe eskileri yükleyemem şimdikidare et
arada güncelliyorum zaten

leylacım başka iş şansım yok maalesef bu şehirde. diplomamı verecem bi yere. bir de atamaları bekleyecem belki yerleşirim bi yere. burda çalışmayacağım kesin yani. deneme süremin dolmasını bekliyorum ayrılmak için. eşim de hiç memnun değil bu durumdan. bana belli etmemeye çalışıyor ama hiç düşünmeyen adam 2. çocuğu istemeye başladı sırf ben işi bırakayım diye:)

bu arada eviniz hayırlı olsun leylacığım iyi günlerde oturursunuz inşallah.

eşine geçmiş olsun leyla. daha iyidir inşallah.

dilayın doğumgünüsü kutlu olsun yasemin, Allah hayırlı bir ömür nasip etsin.

beni niye çağğırmadın yasemin yaa. buralara uğramıyorum diye unutuldum mu hemen yaaa(

türkan gell gıııı bıraktın bizi otur evinde valla misler gibi rahatlıkk :)) annende yanında daha ne istiyon bir gün bir akraba komşu derken gün geçer.

ayşecim saol tatlım düşünmen yeter.
ay çok yoruldum ya mobilyacıdan geldik fortmanto için kapak ve model renk belirledim.
çocuğun dolabını beğenmemiştim onu değiştirtiyorum yeni model gelmiş adam onu gösterdi hoşumada gitti. birde kenar metelini çok kaliteli yapmamıştı yeni bişi çıkmış şu paslanmaz çelik oluyorya beyaz eşyada onlardan yapılıyor rengide hoş duruyor ondan yaptırıyorum.
ay kocamın arkadaşı çocuk allah razı olsun nazımı çekti valla ne dersem yapıyor.
başkası olsa kesin kovardı :))) fiyat farkı vercem ama çok değil onu söylicek bana. çünkü aynalarını özel yaptırıyorum füme gibi kesme birde kenarları onlar maliyet ekstradan. neyse bu sefer içime sindi.

sonraa unuttum yazcaklarımı. haaaaaa ayşe ya sen pekmezmiş etmiş veriyorsun dilayında en son 6 aylıkken gittiğinde düşüktü ben 1 şişe bile bitirmedim çok faydalı birşey değilmiş o demir şurubu. yan etkilerini okuduğumda baya vardı. dr arkadaşta önermedi bende kullanmadım.
bol bol üzüm içir. kaynana dinlemiş üzüm suyu yapın çocukalrınıza demiş dr tv de pekmezden daha h edrfaydalı demiş. oda dilaya 10 şişe yapmış pekmez yapmadım o yüzden dedi. 78ıö0 nğ-

kızlar sizce helvanın faydası varmıdır???

dilay helvayı çikolata sanıyor :) çükoo çükooo alıştırdım şimdi 2 gündür çüko yerine helva veriyom heheheh

leylacım beyza da ilk başlarda bayaa bi oyun oynuyordu uyumadan önce arada girip hadi uyumadın mı yat diyodum şimdi öğlen uyku saati belli 1,5da yatağına yatar 10dk. içinde uyur uyumadan önce sesi gelir içerden kalkıp kitaplıktan okuyacağı kitabını seçip biraz anlatır yatar
ama akşam uykusunda bu ara babası alıştırdı masal dinlemeden uyumuyo ha bi de sırtı okşanacakmış anne okuş okuş diye sürünüyokaydirigubbakcemile3
bence bi müddet müdahele etme alışacaktır biraz erken yatırabilirsin 15 dk falan öne alabilirsin belki

kızlar sizce helvanın faydası varmıdır???

dilay helvayı çikolata sanıyor :) çükoo çükooo alıştırdım şimdi 2 gündür çüko yerine helva veriyom heheheh

bence vardırcokacimcoooktahin var içinde sonuçta tahin de susamdan yapılıyo faydalarını okumuştum bi ara ama tabi katkı maddeleri var içinde ben de evde çikopa isteyince veriyorum 1 dilim çok severek yiyor tabi

yasemin hayırlı olsun canım mobilyaların güle güle kullanın
dilayın da doğum günü kutlu olsun bi gün nasip olur belki buluşup kutlamalar yapmak belli mi olur:)) pasta olayına niye takılıyonuz yaa ufaklar daha çok da önemsemiyorlar bence böyle şeyleri ama 2 sene sonra beğenmiycekler hiç bişeyi o zaman araştırırız cindyli winnxli pastaları:)

ya öle şeylere takılmam ama doğumgünü yapmadım hamiyet içimde kaldı
bugün gittim baya bir araştırdım normal 20 kişilik pasta 25-50 arası ama resimli vs olursa calliolu yada kendi resmi sindyli 100-150 ye çıkıyor fiyat anam fark baya var o yüzden normal bir pasta alcam.
ayşe masanız güzel görünüyordu bacım borcamın içinde olan ne? hindistan cevizli olan?

yasemin hayırlı olsun mobilyanızz.eskiside güzeldi aslındaa
neyse yeniler gelince onların resimelrinie koyarsınnbizede fikir olur

nur et pekmez yer evet ama sütü yogurdu cok tükettiginden demir eksikligi olma ihtimalide vardı.
neyseki cok düşük cıkmadı bizdee.
demir şurubunun zararından cok faydasına bakmak lazım yasemin
kullandıgımız her şurubun yan etkisi var.cocuk hasta olunca antibiyotik yada ateş düşürücüde vermeyelim ozamann.olacak şeymi
demir eksikliginde cocukta bi cok olumsuz degişimler oluyor.cok ilerlemeden tedbirini almak lazımm.
biz bilincli annelerizz cocugu göz göre göre demirsiz bırakmak ne kadar mantıklı olur.
demir emilimi maalesef vucut tarafından pek fazla olamıyor.o nedenle insanların cogunda demir eksikligi vardır.
heleki cocuklarr süt yogurdu cok tüketiyor ,eti az yiyorlar.demiri şuruptan almıcakta neyden alcak bu şartlarda.
ben ilk kez demir şurubu kullandım 2 yıldır.daha önce sınırda olsa yine kullanırdım.
şurup bitince tekrar tahlil yaptırcam duruma göre devam edecem yada kesecem.

kış geldi artık üzümü bulmak zor.yazın bol bol tüketti yeter kızıma
keçiboynuzu pekmezinee devammmmm bizde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…