2008 Ekim Anneleri

hindistan cevizli olan bisküvili irmik tatlısı
küçük borcamdaki mantar kavurma
yogurtlu soslu olan havuc kavurması
napıcan öle süslü püslü pastayı.kalabalık olursunuz parti şeklinde yapsan tamam alırsın o pastayı ama sizde ailece kutlıcanız galibaa .gerek yok bencee

bizz beleş yaptırdıkk.benim kocada iş yokki.adam bilmiyor dogum günü pastası nasıl olur diye.
pastanedeki adam sormuş nasıl yapalım diye bizim uyuzz da meyveli yapın demiş:))
neyse bidaki sene daha farklı yaptırırızz
bu gidişle benim koca ordan emekli olacak gibiii

ayşe keçiboynuzunda da demir varmı? bir sürü pekmez çeşidi var hepsinde demir var mı bunların??

pazara gittim bugün acayip ucuzdu bu hafta salatalık çengelköy 2 tlye düşmüş 3 dü
mandalina 1 tl ama 2 tl lik olanlar domates ucuzlamış 2 ye kadar düşmüş

meyve aldım sebze almadım bu hafta.

mandalinayı çok seviyor dilay 6 kilo aldım :) her hafta öle alıyorum adam ordu besliyorum sancak
elma 4-5 kilo
üzüm 2-3 kilo :)

dilayın dolabının kapaklarını ve çelik profilini değiştiriyorum ayşe daha kaliteli bir model gelmiş onu yapcak adam aynalarda füme olcak daha hoş olcak. birde fortmanto yaptırıyorum onun modelini seçtim mutfak içinde masa.
kenarlrını sivri yapmıcak dilay çarpmasın die. fark alırmı bilmiyorum inş almaz 1 milyara yaptırıyorum fortmanto ve masayı

cnm irmik tatlısı çekti.,,

bugün yemek yemedi dilay daha doğrusu yapamadım.
okuldan geldim yeni kalkmıştı omlet yaptım yemeedi bende aç götürdüm oraya işimizde uuzun sürdü lokantaya gittik çorba içmedi, köftede yemedi lahmacun söledim onu yedi :) meyve vs ıvır zıvır idare etti ve yattı sütte az içti inş çok sık uyanmaz aç olunca öle yapıyor sütte içmiyor gece

her pekmezde demir var diye biliyomm.
genelde pekmezler kalsiyum bakımından daha zengin oluyor
harnupta süttekinin 3 katı kalsiyum varmış mesela
ben gecen yıl bi yazı okumuştum o yazıdan cok etkilenmiştim .ondan sonra harnup pekmezini ihmal etmedimm
ve faydasını görüyorumm

sanada veriyim linki okuu
Nihal Doğan :: Keçiboynuzu pekmezi yiyen, hastalık görmüyor! / iyibilgi

nurda cok seviyor mandalinayıı.sabah suyunu veriyom.akşamda biz yerken oda yiyor iki tane mandalina.
ben bugün kıymalı şehriye corbası yaptım.nur cok seviyorr şehriyeyii.bi öglen verdim bide yatmadan yedi yogurtla.
ac oldugu zaman cok huysuz oluyor nur.
bazen yemek yapmaya cok üşeniyorum yaa.artık cok sıkıldımm

bu araadaa güzel bi haber vereyimmm
nur artık anne çiş demedenn gidip kendii yapıyor çişini:)
pijamasını cıkartıp oturuyor lazımlıga. selpaklada siliyor bi güzel. sonra pijamasını tekrar giyiyorr:) maşallah diyim

Son düzenleyen: Moderatör:
günaydınnn maşşallahhh nura.
dilayda kaka yapmadan anne kaka diyor. bazen anne çişde dyor ama hala gece bezi dolu oluyor. çok su içiyor çünkü.
biizm psikolog okuldaki birazdaha bekle dedi. gece çiş yapmaları azalınca hazırdır demektir dedi. şimdi çok uğraştırır seni onada sanada yazık dedi. 3 yaşında kızı var 1 gecede hallettik biz dedi. onu dinliyom valla bahara doğru havalar ısınsın hallederim artık.

dilaya mandalinayı hiç vermemiştim ben yemez zannediyordum kabuklarındna ötürü. dün pazarda seçerken pazarcı verdi soyup anam hepsini götürdü maşalahh bende verdim onuda yedi. artık direkt veririm bende.,üzümle karıştırıp veriyordum suyunu.

yarım omlet yedi peynirli yüznü çeviriyor istemiyordu kayyuyu kapadım ceza korkusundan yarısını yedi.
sevmiyor yumurtayı ya.

yemek olayına gelince belki 3 gündür sıcka yemek yemedim tiksindim sanırım ya sevmiyorum ben yemeği hele taze fasulye midemi bulandırıyor resmen hiç pişirmiyorum dolapta dolu.
dilaya göre yapıyorum eşim falza yemek yemiyor denk gelirse yapıyorum onda da ne isterse artık.
ne yaparsam yapayım köpeğe kalıyor herşey bitmiyor ben yemediğim için azda yapsam kalıyor.

ben demiri ölçtürsem yerlerde geziyordur oran. hamileyken 4.5 lardaydı. şimdi daha düşmüştür kesin

yogurdu seviyorsa omleti yogurtla ver belki sever öyle yasmin
omleti nasıl yapıyon sen? un filan katmıyon dimi

ben az tereyag atıyom yumurtayı kırıyom üstünede peyniri atıp karıştırıyom pişiyor.peynirli yumurta oluyor işte:)
benim koca artık evde yemek yemiyor.kahvaltı ögle ve akşam yemegini otelde yiyip geliyorrr
öyle olunca yemek yapasım gelmiyor.cünkü yenmiyorr artıyor yemekler
nura bile zoraki yapıyorumm iyice sıkıldım yemek yapmaktan
kendim kahvaltı tarzını seviyorumm

aynen ayşe yasin vardiyalı 2-3 gece denk geliyor onda da sışarda olursak kebap vs yemesini seviyor öle geçiştiriyoruz yada çorba salata istiyor sebze sevmiyo zaten.
dün kebap die tutturdu adanalı die bir yer var burda baya ünlü gittik oraya kebap yedik evde yatığım yemek vardı yayla çorbası 2 gün boyunca el sürülmedi döktüm içim gitti valla.
bende dilaya yapıyorum çorba annemde yiyor zaten yemek. haftada 1 günde balık yaparım yasin gene yemiyor ben yiyorum :)

bende kahvaltı ve ıvır zıvıra bayılıyorum. börek çok yaparım ben sebzeli. geçen kabalıklı peynirli yaptım. ıspanaklı, pırasalı sebzeyide öle yiyorum. ama ot çok tüketirim annemin bahçesinde var tere, roka,dere valla götürüyorum kahvaltının yanında yumurtayla güzel gidiyor.

yoğurt vermiyorum ayşe mayalamamı istiyor bende artık mayalamıyorum üşeniyom 2 aydır yemiyo desem yeridir. çorba yapınca içiyor 2 gün o kadar.

tahin pekemz verdim çikolata rengi yaptım çiko die yutturuyom hehehhe

yeşillige bende bayılırım.bol limonlu filan
ama yalnız oldugumda ne kahvaltı yapasım geliyor nede yemek yiyesim varrr.
yakın olaydık kahvaltı hazırlar yerdikk.ben cok sevrim komşum arkadaşımkahvaltıya eglsin ebn onalara gidiyim filan
bekarkenn cok yapardıkkk ama evlenincee cocuklardan dolayı pek mümkün olmuyorr

yemegi filan sadeemi yiyor?? yada suylamı yiyor
tek başına yemek yemekte güzel olmaz ya.yogurt mayalamıyorsan hazır ver madem.pınarın yogurdu cok güzel.
yogurtsuzda olmaz yasmin.üşenmicenn mayalıcan eger ölesini seviyorsa
bende cok üşeniyordumm hazır yogurda gectim gecen yıll

tahin pekmez iyi olurr yiyorsa ne güzelll.

cumartesi otele gidiyommm yemege:) cok merak ediyorumm nasıll olduu diye.inşaatken görmüşştümm en sonn.
nette resimleri varr güzell görünüyorduuu

erkesin kendi görüşü ben çocuğumu oyuncaklara boğmam valla. sallanan atı olmadı kıllentlerle kendi at yapıp oynuyor. hiçde ezilmedim çocuğum şuan o kavramı bilmiyor zaten.
uçağı kağıttan yap diyor. oyuncakcıya gittiğimizde anne ucak dedi uçağı alıp geldi yanıma evet annecim dedim ben sana yapıyorumya ondan işte dedim gitti koydu yerine.
iki tane tahta kaşık verdim birde tencere arkasını çevirdim davul yapıp çalıyor.
gidipte davul müzik seti almadım.
bu benim görüşüm. ha çevremde evine gidipte kızımın özeneceği birşeyde olmadı.
çevremdeki arkadaşlarımda kendim gibi aynı düşünceye sahibiz.
arkadaşımın evine gitti ikiside tepsiyi kaptı simitcii diye simit satıyor hehehe

eğitim konusuna gelince eğer çevremdeki devlet okulları kötü eğitim veriyorsa tabiki çocuğum geleceği için yatırım yapıp güzel bir okula gönderirim.
ama yüzmeymiş, aerobikmiş,piyano kursuymuş,kemanmış,şuymuş buymuş asla sıkmam ve göndermem çocuğumu. kendi isterse gider

5-6 tane bebeği var her yeni bebek aldığımızda bir öncekileri atıyor. artık almıyorum ha eski giymediği kıyafetlerini giydiriyoruz sıkıldıkça kıyafet getiriyor kıyafet değiştiriyoruz.

bir arkadaş anlatıyor tam 50 tane barbisi varmış kızının 50 tl den hesabını siz yapın ??
1-2 tane alsan çocuğuna kıyafet dikmeyi yada kıyafetini sen diksen o çocuğa bunu öğretsen daha iyi olmaz mı?
biz öyleydik kıyafet diker keser yapardık. şimdi tekstilci oldum belkide onun etkisi oldu.
kızımada bunu aşılıcam kendi yapsın üretsin. almıyaağım valla. buda benim felsefem Smiley
devir değişiyor ama benim bazı düşüncelerim sabit!

bu konuda ne düşünüyorsunuz kızlar??

diğer sitede tartışma varda :))

tabi biizm sosyete hanımlar oyuncak alma taraftarı.

devir değişti artık..
yaşıtı baak benim oyuncak atımaa diyince sehpayı cevirip at gibi binen cocuk bunu gururla söylemez ezilir büzülür.. yıllarca aşılamaya calıstıgımız özgüven orda sıfırlanır...oyuncak atı olann ilah olur lider olur..
bizim cocuklugumuzda kimsenin yoktu ceşit ceşit oyuncagı. bu sebeplerden ezilmiyoduk.

bir teoriye, kurama, kurala, kitaba bağlı cocuk yetiştirmek elbetteki yanlış ama annelik iç güdülerinin yanında güncellenmekte şart

böle yazmışlar merveyle nesli?

dört dörtlük anne baba ve çocuk yoktur. bilinçliyiz çocuğumuzu en iyi şekilde yetiştirmek istiyoruz bunu yaparkende bir çok yanlış yapıyoruz.
ismini bilmiyorum ama bir arkadaş çocuğunu spora yazdıracaktı aerobik.
bir çocuğu erken yaşta bu kadar sıkarsan ilerde ne olur o çocuk??

ücretli öğretmenlik yapıyorum tepekent villalarının içinde bir çok zengin öğrencim var bird eonların kapıcılarının çocukları var sınıf zengin ve fakirden oluşuyor.
inanın durumu kötü olan çocuklar daha yaratıcı ve daha başarılı bir çok şeyden.
ilçede koşu ve futbol, voleybol turnuvası oldu. bizim okul birincilikler aldı alan öğrencilerde durumu en kötü olan babası kapıcı, inşaatcı vs...
kadın gelmiş ben çocuğumu klube gönderiyordum şuna gönderiyordum ama seçmemişsiniz benim çocuğumu diyor. eee başarılı değil. diğer çocuk dışarda koşturmaktan atletizm ne olduğunu öğrenmiş, futbolu dah aiyi kavramış. kızlar voleybolda daha başarılı. hep doğal yolla öğrenilmiş bu başarılar.
çocukalrın oyuncağı yok montessori yöntemi adı altında satılan tahta oyuncaklar en ucuzu 60-70 tl, köy çocukları fakir çocuklar bunu kendi yapıyor kendi üretiyor.
şimdi hangi çocuk daha yaratıcı?Huh??? montessori eğitimi alan mı köy çocuğumu??

haa başarı yönündenn o çocuğa ailesi eğitim olanaklarını sunsa tüm kolej çocuklarından daha başarılı olur.

çocuğunuzu serbest bırakın. oyuncaklara boğmayın. yaratıcı olmasını sağlayın. kıllentlerden at yapmasını öğrensin bırakın sallanan atı olmasın!!!
kızım kıllenti getiriyor anne dıhh dıgı dıggg yapıyor almadım almayacağımda.
biz abimle sehbaları koyar üstünden kayardık kaykay yapardık. sehbayı ters çevirir ev yapardık kendimize oyun çadırımız yoktu.
cidden çok yaratıcıyımdır ben. teknoloji tasarım dersi veriyorum tekstil mezunuyum müdür bey tebrik etti cidden bir çok resim öğretmeninden yeteneklisiniz hocma dedi.
yaptırdığım etkinliklere çocuklar bayılıor. hepsi çocukluğumda yaptığım kendi yarattıklarım.

müzkli oyuncaklar, hazır oyncaklar çocuğun yaratıcılığını köreltir. bir çok kişide araştırmada bunu doğruladı.
bırakın az oyuncak alın. çocuğunuz kendi bulsun oyanayacağı şeyleri. sembolik oyununu kendi yatatsın.
eline tahta kaşık alsın şarkı söylesin. tencere kapağını araba direksiyonu yapsın. tahtadan araba yapsın. çocuk çocukluğunu yaşasın boğmayın onu

yasemin ben yazdıklarına katılıyorumm
kızımın öle cok oyuncagı yoktur,oyuncak alamayacagımdan degil ama bişiyin kıymetini bilmesi lazım.
bazı şeylere cocuk doymamalı bence.o zaman ufak şeylerden mutlu olmaz cocuk

sosyetik hatunlar konuşsun dursunlar
ceplerinde 5 kuruş olmadıgında makyaj malzemelerinden ,gezmelerinden kısıp cocuklarına pahalı oyuncak alırlarmıydı acaba:))
onlar sadece gösteriş meraklılarıı.ee o cocuguna bunu aldı ben niye almayım düşüncesindelerr.hepsinde özenti varr

ben cocuguma oyuncak yada kıyafet konusnda herşeyi alabilecek durumdayım.sende ölesin ama gereksiz buluyorum benn.

sen uyma onlara bacım.yolunu şaşırtma:))

tek ben öyle konuşmuşumherkes oyuncaktan yana bendemi bir tuhaflık var dedim :))

çocuk ezilirmiş, kendini ezik hissedermiş bir yere gidince oyuncağa saldırırmış. aksine dilay komşuya gittik tepsiyi aldı onla oynadı hep öle hiçde saldırmadı bir çok oyuncağı vardı çocuğun.
gideriz oyuncakcıya oynar çıkar öyle ağlamaz istemez. ama calliou merakı vardı aldım bebeği çok istedi o ekstraydı ara sıra olcak.

ne bilimacaba bizmi yanlış yapıyoruz dedim herkes öyle yorum yapınca.
ayşe çok bilinçli sosyetelerde var kız okulumda kadın çocuğunu ceeple okula getiriyor altındaki jip 250-300 milyarlık tripleks havuzlu villada oturuyor ama kadın diyorki eğitim aynı kolejden aldım çocuğumu paylaşmayı öğrensin diyor.
çocuk öyle güzle adapte olmuşki arkadaşlarına gazoz kapağıyla top oynuyordu poşetinde de nike dan aldığı top vardı. çok hoşuma gitti.
işte bence eğitim böyle olmalı.

kız anlamadım ben şimdii hiltona bakıyordu o bitcekti başka proje vardı. eşin işmi değiştirdi otelde nie çalışıyor? yaptığı proje başınamı maaş alıyor. eski iş yeri değil mi bu? hele bi aydınlat başa sar

altın ekmek varya halk ekmeğin hiç sevmiyordum şimdi bayılıyorumya acıktıkça poça gibi yiyorum çok güzel tadı. ama dilay pek sevmedi sanırım sabah verdim yemedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…