2008 Ekim Anneleri

okullardaki din dersi de kalkarsa yeni nesil ne abdesti bilir ne sureleri ezberler.nede Allah korkusu olur.
türkiyede cogunluk müslümandır.müslümanın dinide islam dır.
islamın temelide din dersinden ögrenilmezse nerden ögrenilcek
kac aile cocugunu yaz ayında kuran kursuna yolluyor
yada hangimiz gel cocugum sana dinimizi anlatayım,islamın imanın şartları şunlar diyor??
dine en uzak olanlar bile dinin temelini okuldaki din kültürü dersinden ögreniyor.
ben kalkması taraftarı degilim kesinlikle

bu ülkede bi çok şeyde bizim secme hakkımız gözardı ediliyor,ama din konusu olunca insanlara secme hakkı verilsin deniliyor .bu ne bencillikkkk!!!
bu ülkede konu hep din, tesettür ,peygamber ,hoca olunca hepp insanlar hortluyor.ama biz onların bi cok pisligine göz yumuyoruz.

kimse kusura bakmasın biz müslümanız ve okullarımızda din dersi olmalııı,dinsiz olanlarda gitsin özel okullarda okusun,yada kulaklarına tıpa taksınn dinlemesin,onların dinine saygı duyacagız diye cocuklarımız dinden mahrummu kalcakk
onlar bizim başörtümüze saygımı gösteriyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
yasemin sen o sitedekilere ne kadar ugraşırsan ugraş bişileri kabul ettiremezsin
ben o sitedeyken yine tartışma konusu olmuştu.
onlara göre insanların gusul abdesti almaları için dini bilmeye gerek yok dinsizde pislendiginde banyo yapar dolayısıyla abdest almış olur mantıgında.

ama gusul abdestinin farzlarını bilmezler.onlar banyo yapmakla gusul abdesti almanın aynı şey oldugunu sanırlar.
niyetsiz gusul abdesti olmaz.normal banyo yapmak gusul abdesti almak degildir.
nasıl namaza kılmak için niyet ediyorsak abdest alırkende niyet edilmeli.
yani basit bi abdestte bile Allahın adını agızlarına almak istemiyorlar,
o nedenlee hiç ugraşmaa onlara laf anlatmak için.ne halleri varsa görsünlerr

Son düzenleyen: Moderatör:
yasmin istanbula gelemedim yaaa
oto koltuguyla gitmek zorundaydık.e gelirkende abim,gelin annem gelcek.oto koltugu olunca arkada tek kişilik yer kalcaktı.
o nedenle ben gidemedim.kardeşim gitti tek başınaaa

ayşe uykusuz die bir kişi vardı ateist olduğunu itiraf etti.
senemde ateistmiş. baya bir tartıştık ve kabul etmek zorunda kaldılar.
ahkalın ne olduğunu nerden biliyordunuz 4 peygamber ve 4 kitp boşuna gönderilmedi vs dedim. biraz daha mantıklı yaklaştılar. ateistle tanışmamışsın sen hepsi kültürlü bilgili insanlardır vs deiler deim ateist halam ve amcam var ne olduklarını biliyorum aslında çok şey bildiğini sanıp bi mok bilmeyen insanlar özenti tipler.
gusul abdestti konusu açıldı bu bir temizliktir dedi. işte dedim din bu konuda devreye girmiş ve farz koşmuş bize. peygamberimiz sol ayağıyla girer wcye sağ ayağıyla çıkarmış burda bile denge sistemimizi düşünmüşler busayede insan ayağı kayıp düşmüyormuş. suyu 3 yudumda içme insanlar hastalanmasın sindirimi kolay olsun die 3 yudumda içilir ve oturup kalkarkende hareket etmiş olur. bunalrdan örnek verdim hepsi din kuralıdır aslında dedim. yani sen çocuğunu ister istemez dine göre yetiştiriyorsun dedim gıkları çıkmadı. aslında aynı şeyi söylüyoru vs dendi.

ama merve vs hepsi sende nurcu olmuşsun cemaate girdin dediler. allahım hemn ön yargılılar.
dedim 1 ayda cemaatin içine alıyorlarsa demekki cidden çok başarılı bir insanlar sizin eksikliğiniz var :)

birkaç arkadaş yazdı özelden. senem hakkıında iyi şeyler sölemediler ateistmiş bir adama inanıyormuş onun kitaplarını okuyup onların yolunda ilerliyormuş. sanırım bunlar mason tipler onlardan şüphelendim. aslında atatürkle vs işi olmayan insanları ben atatürkcüyüm die kandıran tipler.

kızımı atatürkcü yetiştiririm ama bir ateist olmasını satanist olmasını istemem dedim.

allahım yaaa insanlar ne kadar salak. ben şamanizmide ayatel kürsiyide din dersinde öğrendim. din öğretmenleri müfredata uymazsa veliler hemen diş gösterir. eğer aksi hareket eden olursa tepki alırlar.
din öğretmenimiz vardı adam alevilere küfür etmişti onlar bacı kardeş yatar demişti tüm veliler ayaklandı babam falan kovdurmuştu okuldan adam imammış.
ama lise öğretmenimizde saadetten milletvekili olmuştu istifa etti sonradan süper bir adamdı çok şey öğrendim ondan hakkını yiyemem. adam güzel ahlakı , anne baba hakkını duaları her şeyi öğretti. diğer dinlerden bahsetti.

ayşe araba koltuğu başa bela oluyor haklısın. arkaya 2 kişi oturunca sıkışıyorsun çocuğun koltuğu büyük oluyor bavullar oluyor zaten. biz 3 kişi ancak sığabiliyoruz. arkaya bebek arabası ön koltuğa bavullar yer bitti.
bende halılarımı yıkattım evimi temziledim bu hafta sonu doğumgünü yapcam. annemleri çağırcam sadece ama bellide olmaz benim işim arkadaşlarda olabilir belki. offffffff şu hediye işi beni uyuz ediyorya çekiniyorum ben gelin doğum günü var demeye. diğer türlü davet olsa belki son dakka vazgeçerler oda olmaz.

kurban kesecekmisiniz biz kesemiyoruz (( hiç elimizde para kalmadı çok üzüldüm yaa birde çok pahalı kurbanlıklar. ama son dakka gene belli olmaz. babam iyi kurbanlık bulursa alcaz bizim buralarda adamlar besliyor onalrdan araştırcak.
diğer türlü her yere güvenemiyorsun.

bayram planları varmı kızlar. ilk 2 gün koca çalışcak sonraki günler iiznli gene evde geçicek bayram sanursamm

yasmin yazdıkların dogru ama karşıdakilere kabul ettirmek cok zorr.neysee kafanı yormaa boşverr.
ben temizlige bugün başladım.halada yapıyorum.gündüz nurdan zor oluyor yapmakk
yatak odasının dolap içlerini cıkardım ,yine gereksizz giyecekler cıkardım:)
ay bana batıyor resmen kıyafetler yaa.yarın yerini silip halısını sercem
şimdide oturma odasınıı temizliyorum.yarına bi yer silmesi ,camı kalsınn
daha annemin evi temizlencek yaa pöfff

kısmet olursa biz kescezz kurbanı inşallahh
kaynana ,kaynım, abim ve biz gircez bu yıl.bakalım nasıl olcakkk.
her yıl eşim biizmkilerle giriyordu.bu yıl annesigille girmek istedi bende itiraz etmedim.
yasmin keçi kesin bari.biraz sıkıntıya girilir ama Allah onun bereketini verir.kazadan beladan korurr.
biz evlendigimizde eşimin maaşı ev kirası ve taksite yetiyordu.mümkün degildii kurban kesmemiz.
bi bilezik bozdurdum koyun kesmiştik.eşim cok hassas bu kurban mevzusunda.bana kalsa kesmezdım borcumuz var diye.ama iyikide kesmişiz diyorum şimdi.
inşallah sizde kesersiniz cnm.

bende istiyorum ayşe ama bozduracak bişi yokya eğer maaşım yatarsa yada yasinin kescez.
bankadaki param yıllık fonda 2 ayı kaldı bozduramam 1 sene boşa gitmiş olcak. ya küçükbaş sorun olmaz ama eşim yemiyor o yüzden zorlancaz koyun eti yemez bende yemek yapamam eee o zaman et eve girmeyecek bir anlamı kalmıyor. kokudan bile hoşlanmıyor gıcık herüf
allah kabul etsin cnm banada pay ayır :)))
güle güle kirlet annen tek yapamıyormu temizliği sen mi yapcan?

slm kızlar uzun zamandır bu sayfaya yazmıyordum.ee nasılsınız gerçi son 2 sayfaya şöyle baktımda eskisi kadar kimse takılmıyor benim gibi galiba.dün ayşeye özelden yazınca aklıma birde bu sayfa geldi sizede selam vermek istedim.bebişler büyümüştür şimdi dimi.:)benim kızımın avatardaki hali 1,5 yaşındaki hali yazın saçlarını çok kısa kestirdik sıcaktan onun için henüz fazla uzamadı bende yeni halini avatar yapmadım haliyle:)neyse şimdilik hoşçakalın bebişlerede Allah sağlık sıhhat versin görüşürüz.

maviş hoşgeldin seni unuttum yaff kimdin :))

kocası beden eğitimi öğretmeni olan bir arkadaş vardı senmisin o?
kızında çok tatlı maşallahh biz sayfaya takılmasakta muhakkak görüşüyoruz irtibatı koparmadık birbirimizle.

cnm kurban kesmenin maksatı Allah rızası içindir.et yemek ikinci planda geliyor
bizz büyükbaş kesmeseydik keçi yada oglak kescektik hepsini dagıtacaktım eve getirmeden.cünkü bizde yiyemiyoruz koyun etini.bana cok kötü kokuyor.neyse hayırlısı olsunn.

annem istanbulda cnm.bayram sabahı kardeşim ve abimgille beraber döncekler.onlar gelemden toparlamam lazım evini.,babam yalnız kalıyor evde.yemege bize geliyor 2 güne bir.

hoşgeldin maviş.biz iyiyiz sayfada yazıyorr ruh hallerimiz:)
sen nasılsın,kıızn neler yapıyor.
evet eskisi kadar cok takılan yok sayfaya.ama buna ragmennn cok keyifli burdaki sohbett.
şuan 4 kişi idare ediyoruz sayfayı.

kızına maşallahh cok tatlııııı.sacını sıfıramı vurdurdun?boyu kilosu ne durumda

kızlar altın cok yükselmiş yaa.9 tane bilezik var sölemesi ayıp:) napsam bozdursammıki.daha yükselirmi dersiniz??

iyiyiz kızlar işte bildiğiniz gibi herşey aynı.yine vandayız eşim beden eğitiminden terfi etti şimdi müdür yardımcılığı yapıyor.hayır aslında sıfıra vurdurmadık yazın mersin çok sıcak tı tokada taktırmıyordu beril hanım bizde kısa katlı kestirdik öyle erkek gibi değil tabi.ama ben uzun saç daha çok seviyorum.

boyu şuan 89 cm kilosuda 12.5 gidişati normal şimdilik çok şükür.aslında video yüklemeyi bilsem sayfaya ekleyebilirim yeni halini ama bilmiyorum.aranızda bilen varsa yazsın bir deneyim:)

sizin bebişler ne durumda?ayşe sen wc eğitimi sormustun sizinkiler öğrendimi çişini,kakasını?ben hiç birşey söylemedim o konuda berile.uzmanlar eğitim vermeyi doğru bulmuyormuş çocuğun kendi kendine söylemesi gerekiyomus diye.kakasını 1 yaşından sonra hep söyledi zaten ama çiş daha rahat yapıldığı için sanırım onu umursamıyor.bekliyorum bakalım onuda söyleyecekmi diye.

ha bu arada hala boy kilo listeniz varsa sayfa kaçta acaba bir karşılaştırma yapmak istiyorum yaşıtlarıyla.ve fiziksel ve zihinsel gelişimleriyle ilgili bilgilerde varsa onlarıda görmek isterim.çünkü ben yalnız büyüttüğüm için çevremde yaş gurubuda yok merak ediyorum gidişati normalmi diye.hepinize sevgiler görüşürüz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…